Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Doti no tak do konca to ona bez tego mleka nie jest, je rano, potem kolo 10/11 (gdy chce) i potem juz staram sie dawac jej cos innego i udaje sie, a o 19 i 21 znow butla i idzie spac.. 😉 pozatym w ciagu dnia kiedy go bardzo potrzebuje to zawsze je dostanie..chodzilo mi o to ze wczesniej mleko bylo caly czas..

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No Doti w tej kwesti masz dobrze,bo ja musze caly dom ogarnac,obiad zrobic,wyjsc na zakupy..itp...fakt przy jednym dziecku łatwiej,no ale jednak...Majka jeszcze nie spi,bo przespala sie pol godzinki ale caly czas marudzi:-/ widze jak ja te zeby mecza....a tak w ogole druga jedynka nam wychodzi:-/
U nas weszły obiadki i jogurt danonka bananowego,dzisiaj mloda zjadla az 2 malutki 🤪 🤪

• Mamusie
A ja to się cały czas waham czy dawać Małej takie jogurty smakowe. Te dziecięce są strasznie drogie a z kolei smakowe skład mają różny....
Znów się nie doczekam na męża... Wy wszystkie pewnie nadrabiacie domowe obowiązki albo spędzacie wieczory z mężami a ja zamulam przed kompem..... ide spać.

• Mamusie
Doti jak bylam w Polsce to cena za jogurty dla dzieci 6mc mnie przerazila ok 10-11zl za 4jogurty to przesada a może danonki ? Ja kupuje Naishy cos w stylu danonkow ale specjalne dla maluchow od 6mc i place za nie 5zl za 6 . Dzis widzialam 2za £2 czyli ok 10zl wiec sie opłaca i naishce smakuja 😉 ojj biedna Doti wiem o czym mówisz ja codziennie tak wyczekuje męża az w końcu padam spać. .

• Mamusie
Dzien doberek 🙂
Nie o to mi chodzilo Doti,że nic nie robisz,ale ma ci np.kto popatrzec na dzieci...Majka ma teraz taki okres,że jak jej znikne z oczu to się wscieka:-/
Dzo wiem o ktorych jogurtach mowisz,tych gerbera od 6 m-sca,ja ich nie kupuje nie dam 11 zl za to są samą ilosc co danonki za 5zł i szt 6 🙂.
My od 7 nie śpimy 🙂 Maja juz tak dzisiaj nie mrudzi i przespala calą noc 🤪 🤪 bez pobudki...
Teraz oglądamy na wspólnej a Majka jak do sera się śmieje....Ale dzisiaj jestem wyspana 🙂 🙂
Zaraz kawka i śniadanko....
W końcu u nas wychodzi słońce 🙂 więc spacerek murowany 🙂

• Mamusie
cześć 🙂 u nas noc ok, Ula stekala w nocy co jakis czas, to je smoka wciskalam i juz byla cisza 😉 tak se zastanawiam, ze jej moze i pic sie w nocy chce, ale nie mam za bardzo jak jej nawet wody podac, bo w czym? w niekapku, to bym musiala ja posadzic, ryk murowany bylby i rozbudzona, a z butli to sie tez rozwścieczy pewnie 😮
a Wy jak dajecie picku maluchom w nocy? jak z butli to bierzecie je na kolana czy jak?

• Mamusie
Witam się
No my niestety kupujemy te drogie jogurty. Raz moja mama po cichaczu dała Tymowi Danonka to wysypało go na całym ciele 🤢
Wogóle to moje dziecie dziwne- przez dwa miesiące nie chciało pić mleka ( na widok butli z mlekiem już wył) a teraz nie chce nic innego poza mlekiem.Ani obiadku, ani deserku, ani jogurtu- komletnie nic- tylko mleko .
A jeżeli chodzi o dopajanie w nocy to mały pije na leżąco- wodę albo herbatkę.

• Mamusie
Ja mojej ostatnio dalam troche soczku na leząco i niestety tak sie zaksztusila,że cala mi zesiniała...ale dalysmy rade 🙂 teraz tylko na siedząco.
W nocy Maja się nie budzi zabardzo wiec jej nie daje zadnego picia...w dzien czasami jak widze,że marudna a jedzenia jeszcze czas to daje jej soczku jablkowego i szczegolnie po obiadku wypije 50ml czasami 🙂
Po danonkach małej nic nie jest,więc bede jej dawać 🙂
W koncu to moje dziecko zmądrzało z jedzonkiem 🙂 tzn.je obiadek,danonka dzisiaj wprowadzimy w między czasie biszkopciki.
Tylko 4 razy mleko 🙂
My tylko wczoraj nie byłyśmy na dworze...