Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej mamuski! u nas od rana piekna pogoda, slonce, nawet wiatru nie ma takiego duzego, wiec wyjdziemy na spacer! 😉 poki co mala spi, a ja chodze i szykuje sie do pracy , TO JUZ JUTRO! 😮 na 6 do 9, tylko sie modle oby to szybko zlecialo na sama mysl tak jak Deira napisala tesknie za Naisha, ale z drugiej strony sie cieesze, w koncu wyjde gdzies sama z domu 🤔
milego dnia! 😘

w ogole to chcialam sie zapytac jak ubieracie dzieciaczki jak jest cieplo, u nas od 2 tygodni jest goraco, dochodzi do 24 stopni a ja glupieje i nie wiem jak ubierac Naishe tak zeby jej nie przegrzac ale zeby nie bylo jej zimno, myslicie ze polaczenie body + rompers/sukienka/bluzeczka+spodenki to ok czy raczej odpuscic sobie body i zalozyc sama sukienke czy bluzke i spodenki ? w piatek byly 24 stopnie i ubralam Naishe w body +rompers i kapelusz i mialam wrazenie ze moze jej goraco i niepotrzebnie ubralam body ? 🙃 🤢

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
natalia,niekoniecznie. wyobrazasz sobie temp 30 stopni idziecko w body i bluzce..
moja dzis ma body chusteczke, spodenki i gole nozki. :-)
a jak beda upaly to sama pieluszka i ewentualneie body na krotki, badzna naramkach.
i do spania przykrywalam peieluszka tetrowa.

natalka, pamietaj ze przy bwiegunce nie powinno podawac sie sokow. ciesze sie ze z majka lepiej

ja za to zjadlam wczoraj twarde winogrono i zygalam niesamowicie.. masakra..

• Mamusie
ale mam mega wkurw na ten nasz wózek 😠 😠 😠 zamontowalismy znow spacerowke, zeby zobaczyc co Ulce w niej nie gra i juz wiem! Ulcia biedna zjezdza...tapicerka jest tak slizga, ze Ula nie moze wysiedziec normalnie i spada w dol 😠 podlozyc nic sie nie da bo sa pasy 😠 no to zajebiscie po prostu - musimy kupic inny wozek spacerowy, bo w gondoli to max z 2 tyg pojezdzi 😠 😠 😠

• Mamusie
Witam 🙂

U nas od rana dość intensywnie, o 8 pojechaliśmy na ten car boot sale , co kiedyś wspominalam 😉 pokupilam Tymkowi zabawek za śmieszne pieniądze w idealnym stanie jak nowe wszystko z fisher Price, ELC, lub playskool, nawet tego lwa z fisher price chodzik pchacz jak nowy za £2 🙂 gdzie chezesniakowi na roczek go kupowalam za 300zl , do tego kilka ciuszkow, cos tam sobie i dla siostrzenca akurat sie trafiło to co szukałam dla niego, takze jestem bardzo zadowolona 🙂ludzi sporo, pogoda fajna wiec jest ok 😉

Teraz Tymek po obiadku juz jakiś czas śpi, js wstawilam pranie ide pić kawę z mamuśka bo M Pojechał do pracy.

Co do ubierania Tymka na dwór to mega mam zawsze problem i chyba zawsze go przegrzewam 🤢

• Mamusie
sandroos napisał(a):
natalia,niekoniecznie. wyobrazasz sobie temp 30 stopni idziecko w body i bluzce..
moja dzis ma body chusteczke, spodenki i gole nozki. :-)
a jak beda upaly to sama pieluszka i ewentualneie body na krotki, badzna naramkach.
i do spania przykrywalam peieluszka tetrowa.

natalka, pamietaj ze przy bwiegunce nie powinno podawac sie sokow. ciesze sie ze z majka lepiej

ja za to zjadlam wczoraj twarde winogrono i zygalam niesamowicie.. masakra..

ok ale to jak bedzie 30 stopni. Ja ubralam Majke krotkie body i rekaw dlugi i bylo ok,byl wiaterek troszke

• Mamusie
Hejka 🙂 wróciliśmy od rodziców. Pogoda PIĘKNA!!!! Takie ciepełko!!!
Lusia dziś śmigała w body z dł. rękawem i krótkie spodenki i do tego takie paputki robione na szydełku. No i na głowę czapeczka z daszkiem ale nie zakrywająca uszu.. Rano miała rajstopki a w południe jej ściągnęłam.

• Mamusie
Witam po dłuższej nieobecności 🙂
Weekendzik się udał, mimo kiepskiej pogody, ale nie padało więc spacerków pełno.
No i jutro M. do pracy a my znowu sami 😞
Kubie po wyjściu ząbka humorek się bardzo poprawił, dużo się uśmiecha, czasami nawet w głos, a kiedyś trzeba było się nieźle nagimnastykować, żeby choć maleńki uśmieszek odwzajemnił, więc jest bardzo grzeczniutki.
Nocki też od kilku dni lepsze, tylko 2/3 pobudki.

Jutro was nadrobię, bo już mi się dzisiaj nie chce 🙂
Dobrej nocy :*
Oby jutro była ładna pogoda, to pospacerujemy...

• Mamusie
Doti, ja nie z tych siedzacych w domu, niezaleznie od pogody. Slonce tez mnie nie przeraza. 🙂
Nie trzymam sie niewychodzenia z domu miedzy 12 a 15 bo bym chyba pierdolca w weekend dostala ;D
Co prawda czapka na glowie musi byc, innej opcji nie ma 🙂 Szczegolnie, ze Titi lysolek 😉

Jutro dzwonie w sprawie mieszkania, wkurzaja mnie niesamowicie, jesli jutro sie nic nie dowiem, planuje wakacje i w duszy ich mam 😁

• Mamusie
Sandra ja się domyślam że Ty w domu siedzieć nie będziesz 😜 ale dla mnie smażenie się w 30stopniowym upale jest niewykonalne niestety. Zwłaszcza że najczęściej jest to siedzenie przed domem w piaskownicy. Co innego jak się gdzies idzie, coś zwiedza itp...

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

Nie odzywałam się trochę bo korzystaliśmy z majówki. Byliśmy dziś w Gołuchowie i było super 🙂 Co prawda Wojtka nie interesowały żubry i koniki tylko dzieci i listki, ale i tak - pospacerowaliśmy, zjedliśmy podwieczorek w plenerze i pooddychaliśmy świeżym powietrzem 🙂
Wojtkowi przebijają się zęby, dolne jedynki. Widać je mocno, jeszcze nie stukają, ale myślę, że już nie długo 🙂 Gorzej je, ślini się na potęgę i trochę marudzi, ale nie jest źle 🙂
Rozmawiałam z szefową w sobotę i od jutra wracam do pracy 🙂 Ta mniejsza pensja to ponoć pomyłka 😠 Będzie mniej czasu na forum i w ogóle będzie mniej czasu...
Dużo z Was pisze, że zbliża się Wam okres - mi też 😮 Żeśmy się zsynchronizowały 😁

Karolka śliczny avatar i zdjęcia 🙂 Się nie dziwię, że tyle zdjęć do wywołania, jak taka ładna modelka 😉 I głupio z wózkiem :/ Takie nieprzemyślane rozwiązanie 😞
Latka my z maty i karuzeli wyrośliśmy, w bujaku jeszcze się usypiamy 😉
Inirtam gratulacje dla Tymka z okazji raczkowania 😉 Mój czołga się jak zawodowy komandos 😉
Sandra ale Titi śmiga 😁

• Mamusie
Efek powodzenia jutro w pracy 😘

Jako, ze moj M z Kalisza to w Gołuchowie tez bywalismy, ale z Ula jeszcze nie bylo okazji 🙂
Ja dzis Ule wypuscilam na spacer w czapie, ale ja sciagnelam, bo bylo jej niewygodnie...stwierdzilam, ze w wozku slonce jej kopułki przeciez nie przegrzeje 😉

• Mamusie
Witam się wieczorkiem 🙂

Sandra ale Titi świetnie po trawie raczkuje 😁
Ja również nie mogę się doczekać, kiedy Majkę tak puszczę, niestety na razie trawnik w przygotowaniu, jesteśmy na etapie wyrównywania i ubijania ziemi, więc jeszcze trochę to potrwa 🤢

Efek powodzenia w pracy 🙂

Jeśli chodzi o ubieranie to ja wolę mniej założyć niż żeby dziecko mi się pociło...
Maja śmiga przeważnie bez czapki ale to dlatego, że na tarasie mam parasol 😁
Ale nawet jak spacerujemy nie usiedzi w nakryciu głowy, ściąga i wyrzuca 🤢
Muszę do wszystkich przyszyć jakieś tasiemki do wiązania 🤔
Oczywiście pilnuję, żeby jej łysa główka nie była wystawiona bezpośrednio na słońce. No i nie wiem, po co jej tyle butów kupiliśmy bo je również ściąga i wyrzuca 😮 Muszę pilnować, żeby po drodze ich nie zgubić i zamiast cieszyć się spacerkiem pilnuję garderoby Majki 🤢

• Mamusie
Witam sie i od razu zycze spokojnej nocki 🙂
Ja juz powoli szykuje sie spac.
Jutro pobudka o 5 rano, ogarniecie siebie, ogarniecie Malej, "uroczyste" przekazanie opieki nad moim brzdacem dziadkowi i smigam do roboty 🙂
Nie wiem, kiedy sie odezwe. Pewnie przez jakas chwile bede musiala oswoic sie z nowa sytuacja, ale postaram sie zajrzec do Was jak najszybciej.

Buziaki i dobranoc 😘.

• Mamusie
Hej 🙂
U nas nocka w miarę, pobudki o 24 i 3 a wstał po 5.
Teraz jest po śniadanku i bawi się w krzesełku do jedzenia.
słoneczko świeci od rana, więc zapowiada się ładna pogoda, więc skoczymy na dłuższy spacerek do parku i na zakupy.
Powodzenia dla dziewczyn wracających do pracy! Trzymam kciuki!
Miłego dnia! :*

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 Lusia przespała dziś nockę do 6 rano. Tylko 2 razy obudziła się na smoka ale to się nie liczy.

Miłej pracy dla pracujących zawodowo i spokojnego dnia dla siedzących z Maluchami 🙂

Emi najlepszego dla Bianki!