Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam,

wszystkiego najlepszego dla wszystkich maluszków z okazji dnia dziecka !!

a ja nie nadążam nad moim synkiem, raczkuje i ucieka mi gdzie popadnie, no i chodzi trzymając się mebli, kilka razy już zaliczył glebę ale to i tak go nie odstrasza 😁 ... teraz to non stop trzeba go mieć na oku...
a tu mój mały raczek :
http://www.youtube.com/watch?v=uTtdsWs8ABM&feature=youtu.be

😉

• Mamusie
Witam po dłuższej przerwie:-)

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków 😘 😘 😘

My dziś w domku bo pogoda do bani a i humor kiepski bo jeszcze pogrzeb takiej "przyszywanej" cioci zaliczyłam 😞 50 lat dopiero skończyła i w tydzień się zawinęła... takiego doła mam przez to a jej rodzice już trzecie dziecko chowają ja sobie tego nie wyobrażam...

Isa ale Szymuś wymiata 🤪 ale w ogóle czytam że nasze dzieci co chwila jakieś nowe umiejętności nabywają 🙂

U nas w zasadzie wszystko dobrze. Olci pięknie prezentuje się jeden ząbek 😜 ciągle pokazuje gdzie chce iść paluszkiem najlepiej oczywiście na dwór... aha no i chyba z deserków kupnych wyrastamy a w domu pół skrzynki jeszcze stoi ☺️ no ale Ola oczywiści wszystko musi sama gryźć bananki, winogrono,jabłuszko... Dobrze że za chwilę będą nasz owoce bo tak to bym musiała chyba mrożonych szukać w całości... no i pogardziła moimi obiadkami 🥴 więc ogłosiłam strajk i powiedziałam ze dopóki nie zacznie jeść tak ładnie obiadków jak dawniej to nie będę stała pół dnia przy garach żeby jej nagotować i co... kupne wpieprza że szok także nie wiem chyba moja kuchnia nie smakuje 😮

Kurcze dziewczyny jak ja tęsknię za tym forum... a nawet nie mam kiedy siadać czasem przed spaniem tylko was podczytam ale to też z telefonu a nie lubię tak pisać a kompa mam u Oli w pokoju więc nie będę tu siedzieć jak ona śpi... A teraz jak mam chwilę to mam tysiąc pytań do i połowy nie pamiętam więc sobie chyba odpuszczę 😁

Mixi jesteś zadowolona z tego fotelika espiro bo dobrze kojarzę że ty go kupowałaś? Czy tapicerka jest np wygodna taka przepuszczająca powietrze i nie śliska? Bo tak nie mam możliwości go obejrzeć a nie chcę żeby mi się Ola do niego kleiła jak będzie ciepło. Zastanawiałam się jeszcze nad tym
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-baby-design-amigo-9-25-gratisy-i3260955953.html
i liczę że pomożesz skoro już masz i używasz tego espiro 😜
Aha no i zdrówka dla Wiki 😘 Tak szczerze to pierwsze słyszę o grypie bostońskiej 😮 ale to chyba nic groźnego co?

A co do pogody to szkoda słów leje burze słońce i tak wkółko... w zeszłym roku tak mogło być jak się turlałyśmy hehe

• Mamusie
Witam wieczorkiem.
My cały dzień na dworze ,ale zanim się wygramoliliśmy z domu to atrakcje się pokończyły.
Kasia póki co jestem zadowolona ,mała się nie poci w nim jak dla mnie jest ok.
Ja na niego zwróciłam uwagę bo i cena była fajna 220 zł to jak za darmo na ta firmę.
Małej chyba jest wygodnie ,tylko strasznie ciężki ,bo my go nosimy do domu ze względu na charakter pracy mojego M.

• Mamusie
...a ja nie mam weny na pisanie. ..
Tzn chce duzo napisac a nie wiem od czego zacząć itd jakas zakręcona jestem 🙃

Padnieta jestem, znow fajnie dzien minal, od razu humor lepszy, pogoda sie poprawila i wszystko inne juz tez lepiej 🙂.

My jakoś sie nie możemy zabrać za kupno fotelika a juz czas 🙂.

A u nas chyba jogurty nie służą 🤢 mial jakieś plamki.na lopatce ale nie takie widoczne, suche placki, i mam wrażenie ze jak dzis zjadl deserek jogurtowy z hippa to te plamki sie poczerewienialy ale do tej pory jadl to co od dawna wiec nie wiem skad tez wcześniej byly takie malo widoczne 🤢 a jesli nawet przez jogurt to mam rozumiec ze uczulony na białko? A nawet nie raz w obiadkach w skladzie jest mleko i jest ok przynajmniej nic nie.zauwazam 🤢 🤢 😮
Aaa i mamy gorna lews jedynke 🙂 ! Jeszcze 3 na gorze juz blisko 🙂

• Mamusie
Dzieki Mixi no wlasnie cene ma fajna i opinie tez nie najgorsze chociaz ja juz sama nie wiem bo jak sie wglebiam w foteliki i opinie o nich to jak dla mnie nawet te najdrozsze i najlepsze nie sa takie super przy wypadku ale obym nie musiala tego sprawdzac... a te foteliki to chyba wszystkie juz sa raczej ciezsze no coz wagi nosidelek na pewno nie beda mialy hehe a szkoda ale my jedno autko mamy wiec planuje na stale go zamontowac. tylko jeszcze moze do konca miesiaca poczekam bo poki co jak gdzies jedziemy to w nosidelku daje oli jedzenie bo jak sama siedzi to tak mi sie wierci ze nie da sie jej porzadnie nakarmic i czekam az podrosnie i zmadrzeje hihi

• Mamusie
Latka ja bym tak od razu nie rezygnowala z tego jogurtu bo z tegp co piszesz to juz wczesniej cos na lopatce bylo wiec niekoniecznie jogurt musi byc powodem tego a i miejsce wystapienia uczulenia byloby dziwne jak na alergie pokarmowa... ja bym jeszcze podala i obserwowala 🙂

• Mamusie
Kasia no właśnie na lopatce takie placki suche bezbarwne ze tak to nazwę ale moze sobie wkrecam ze po jogurcie poczerwienisly bo moze po kapieli od recznika heh no ale wydaje mi sie ze bsrdziej widoczne
Sie zrobily. .hmm zobsczymy 🙂 a ja juz panika bo tak sie boje jakis alergii co w tych czasach jakos nieuniknione pewnie. .. a M byl alergikiem ...

A poza tym to właśnie nie mam pojecia od czego na lopatce moga byc te placki, jadl rzeczy te co zawsze ...kosmrtyki tez ,

Kasiu no właśnie z tymi opiniami o fetelikach to tez takie zakrecone bo jak mowisz te drozsze wcale nie maja tylko samych plusow i ciezko sie zdecydować czy za duza kase dasz dziecku faktycznie lepsze bezpieczeństwo często re tańsze tez wcale nie znaczy zle 🙂

• Mamusie
Powiedzcie mi jaki ja mam byc normalna jak kazdy biad u nas tak wyglada 🙂)
Muza w tle wymiata, ale to Nadia wybierala 😁
http://www.youtube.com/watch?v=d1ixWOjUwUU&feature=youtu.be

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dscn5770s.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/3025/dscn5770s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Siedze i becze jak bobr!! Dzwonila Marlena i za jakis czas przywiezie mi mlodszego syna na 3 dni.
Za 3 godz. ma byc u nich poltransplant i zabrac Hawiera do Warszawy, bo znalazl sie DAWCA!!! Jakie to przykre, ze niektorzy sie ciesza jak inny czlwiek odchodzi..
Piekniejszego prezentu na dzien dziecka dla syna, nie mogli sobie wymarzyc!!!

• Mamusie
Witam.
Sandra no niestety taka kolej rzeczy ,jedni umierają ,a drudzy się cieszą .
Nie ma co się nad tym rozstrząsac ważne ,że małemu pomogą .
Trzymam kciuki ,żeby wszystko się udało . 🙂
Latka moja miała takie suche plamki na policzkach od banana ,odczekałam z miesiąc i ostatnio wszamała całego i nic zero plamek 😉 🙂 🙂
U nas dzisiaj pogoda do dupy ciemno i pada deszcz więc siedzimy w domu 😞 😞
Sandra dziewczyny masz piękne i te brązowe oczy 🙂 🙂
Jakie już opalone ,moja Wiki też się tak opaliła nawet nie wiem kiedy 🤔
Jeżeli chodzi o foteliki to ja też bym jeszcze nie zmieniała ,ale niestety sprzedał się razem z wózkiem i został nam zakup nowego 🙂 🙂
Buziaki dla dzisiejszych solenizantów no i wczorajszych też 😘 😘 😘]

• Mamusie
Witam się
Najlepsze życzenia dla Majki 😉
Latka Gratulauję ząbka! Szczerze mówiąć myślałam żeby już zostać w polsce i wysłać tylko M żeby zorganizował trasnport rzeczy 😮 tak mi dobrze tam było 😞 ale wiadomo na "wakacjach" wszedzie dobrze
Sandros słodka Titi jak szybko wstaje 😉 śliczne te Twoje dziewczyny 😉
mixi my właśnie kupiliśmy małemu pchacz to chyba tez wykorzystam twój pomysł z gumkami 😉
isa super Szymuś śmiga 😉 jak udaje Ci się łączyć prace z domem, już lepiej?

My dziś szukamy prezentu na ślub, i nie mam pojecia co kupic. a i budzet niezbyt wysoki mamy...
Krzyś mega zgrzyta ząbkami. górna jedynka już wyszła na tyle że tak krzywi dolna szczeke żeby o nia ocierac. msakara 😞 niecierpie tego dzwieku! oh

• Mamusie
Marylu proszę bardzo pomysł z gumkami jest super ,my mamy na razie tylko na dwóch kółkach ,a już jest mega lepiej.
Naprawdę jestem zadowolona z zakupu pchacza bo od kiedy Wiki go ma to jest coraz bardziej samodzielna .Wstaje łapie i pędzi gdzie chce ,zagląda do siostry co robi i do tatusia który od rana szaleje w kuchni i już pewnie stoi na nogach bez trzymania tylko patrzeć jak zrobi pierwsze kroki .
Nawet cwaniara umie sama z pozycji stojącej kucnąć bez trzymania się i wstać ,a chodzić nie chce. 🤔

• Mamusie
Mixi,to co zwykle 😞 weekend minął pod znakiem kłótni z m, oczywiście o "mamusie"!!!! Nie wiem, jak do niego mówić, jak dotrzeć...nie mam siły walczyć...

A teraz przeczytałam o tej sytuacji u koleżanki Sandry i tak sobie myślę, jaka ja próżna jestem i zamiast cieszyć się tym, co mam, to stwarzamy sobie niepotrzebne problemy... a tam ludzie walczą o życie swojego dziecka!!

• Mamusie
Witam!

Najlepszego dla Majeczki 😘

Sandra no piękne masz dziewczyny! A Titi niezła aparatka, jak mamusi z krzesełka podczas karmienia ucieka 🤪

Ja jestem mega wściekła! Do tej pory używałam gryzaka do pokarmu Nuby. Ostatnio będąc w Biedronce zauważyłam w promocji za ok. 8 zł gryzaki Disneya no i oczywiście kupiłam. A dzisiaj z mężem przeżyliśmy horror, bo mała wcisnęła tylną część między wewnętrzną stronę dziąseł a podbródek i tak się to cholerstwo zakleszczyło, że na siłę wyrywaliśmy jej to z buzi 😠
A to ten gryzak:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/826/p6020110.jpg/][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/1669/p6020110.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]