Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mój tez jest przy piersi max 5 min, ssie nie robi przerw i cały czas słyszę że połyka mleczko... widocznie mu to starcza bo je co 3h. 🙂 a w nocy jak czasami podaje MM to mam spokój na 5-6h a jak nie podaje MM to budzi się na cyca co 3h.

sandra bierz spacerówkę, nic jej nie będzie! 🙂

co do wózków to ja kupiłam we wrześniu od koleżanki Graco typowo wersja spacerowa plus do tego była wkładana gondola, całość za 300zł w stanie idealnym kilka razy użyty bo laska wyjechała z dzieckiem i musiała się tego pozbyć... i na spacerówke nakłada się gondole dla niemowląt i można było również w niej przewozić dziecko ale Szymek powoli z niej wyrasta bo nogi mu się w niej nie mieszczą bo ma takie długie a ta gondolka nie za wielka... więc teraz daje spacerówkę na leżąco obkładam kocem i cały czas tak leży i nie narzekam i nawet tak chodzimy na spacery... i wcale nie jest tak źle.

wygrałam licytacje: nosidełko za 30 zł bo musze jakoś go przewozić autem bo z tej gondoli jak pisałam już wyrósł 😉 oto nasze nosidełko http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-baby-design-dodatki-i2825723018.html

no i zamówiłam ciuszki do chrztu http://tablica.pl/oferta/komplet-do-chrztu-dla-chlopca-ID1Ka8H.html babka zeszła z ceny i sprzedała mi je za 40 zł 😉

dzisiaj miały być pierogi ale tak mnie łeb nawalał że nie dałam rady i postanowiłam że na szybko zrobię naleśniki...

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂
kurde ja tez mam lekka nadzerke, gina mowila, ze po porodzie prawdopodobnie zniknie, ale niestety nadal tam jest 😮 ale nic nie mowila, ze bedziemy leczyc 😮 sama nie wiem, a stosunku po porodzie jeszcze nie bylo wiec ciezko powiedziec czy boli 😮 😮

Laski nie piszcie tu mi prosze o slodkosciach bo ja sie za diete wzielam 🤨 kupilam nawet karimate, zeby w domu cwiczyc 😁 😁 😁

• Mamusie
Hej 🙂
My wróciliśmy ze spaceru... Teraz jest coraz trudniej z małym łazić :/ Jak wracam to on się przebudza w domu i chce na rączki a ja mam zmarznięte poliki i w ogóle jestem zimna 😞
I tak się dziwnie zachowuje mały - jak wychodzimy z domu na klatkę albo z ciepłej łazienki na chłodny korytarz to zwija mi się na ramieniu w kulkę, spina i krzyczy, ale tak dziwnie - jedno krótkie i krzyknięcie i już... Co to może być? Na pewno powoduje to różnica temperatury...

• Mamusie
witam 🙂
u mnie spadlo tyle sniegu ze sama nie ogarniam...
moze dzisiaj wyskocze na krotki spacer bo 2/3 dni nie wychodzilam z mala bo miala lekki katar i kaszel ale juz jej minelo wczoraj. tylko ubiore ja na grubsza cebulke 🙂

moja poszla spac ok polnocy, obudzila sie o 7:20 pozniej spalysmz do 12:45 😁

Doti - imie w USC mozna zmienic do 6 m-ca zycia dziecka, a w pozniejszym czasie tylko z uzasadnieniem dlaczego chcialabys zmiane imienia.

teraz w Poznaniu bede 22-27 luty jakos wiec moze uda mi sie wyciagnac na spacer Sanderke i Karolke 😁 😁

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Tuśka no jasne, ze wyskoczymy na jakąś rundkę z naszymi szkrabami, tylko musimy sie jakos szybciej umówic, bo na ostatnia chwile to sama wiesz jak jest 🙂

to Ci powiem tak - 26 ide na badanie sluchu a inne dni mam wolne 🙂
wiec zastanowcie sie w jaki dzien Wam bedzie pasowalo 🙂

• Mamusie
ok Tusia, to sie jakos zgadamy w styczniu jeszcze 🙂

A u nas byli dzis moi rodzice, Ulcia smiala sie do nich od ucha do ucha 🙂 pojechali a my czekamy na tatusia 🙂
Jutro jade z mala do kolezanki mamy, ktora mozliwe, ze zgodzi sie opiekowac malutka jak ja wroce do pracy 🙂 fajnie by bylo, bo to zaufana osoba 🙂

• Mamusie
Karolka, jak Ci idzie to odmawianie sobie krakusków i innych słodyczy?

bo u mnie marnie 🤢 no ja nie potrafię po prostu przeżyć jednego dnia bez zjedzenia czegos słodkiego 😮 łasuch jestem okropny i tyle...
kurcze z wagą nigdy problemów nie miałam, ale po tej ciąży jakoś ciężko wrócić do szczupłej sylwetki, niby zostało po ciązy jakieś 3-4 kg, ale nie czuję się dobrze, ten tłuszcz na brzuchu mi przeszkadza 😠
przed ciąża ważyłam 57 kg, ale chciałabym wrócić do wagi jak brałam ślub, czyli ok. 53 kg, czyli muszę zrzucić jakieś 7-8 kg żeby znowu wbić się w rozm. 34-36

w związku z tym że pogoda będzie co raz gorsza i pewnie co raz rzadziej będę wychodzić na spacerki, to raczej ciężko byłoby zgubić zbędne zapasy, no i postanowiłam, że zrobię sobie prezent pod choinkę i kupię sobie orbitreka 🤪
ten pomysł chodził już za mną od 2 tygodni i biłam się z myślami, ale stwierdziłam, że jak już zainwestuję i wydam kasę to będę zmobilizowana na nim jeździć - mam nadzieję, że efekty będą wymierne...

liczę też na Was, że mnie będziecie mobilizowały 😜

• Mamusie
Pati od dwoch dni nie jem slodkiego, wszystkie ciastka poszly w kąt 😁 😁 😁
U mioch rodzicow jest super maszyna do cwiczenia, super rzeźbi cialo, zawsze na niej cwicze jak u nich jestem, ale to trzeba systematycznie robic a nie raz kiedys... my nie mamy na nic takiego miejsca w mieszkaniu, dlatego musze sie zadowolic karimata... 😮

• Mamusie
Pati życzę Ci zapału do tego orbitreka, bo z doświadczenia wiem, ze takie gadzety szybko się nudzą 🤢 hehe... a mam identyczny problem z wagą... też przed ciązą 57, prawie 58 w zasadzie, a przed ślubem 52 i chciałabym do tego wrócić, więc jeszcze 6kg w dół... też kurna wiecznie mam ochotę na słodkie, ale już poprosiłam M, żeby nawet na moje życzenie żadnych ciastek nie kupował 😜 😁

Tusia z tego, co ja się orientowałam to na zmianę imienia jest 60dni, więc sprawdź może jeszcze... my zmienialiśmy Tymkowi drugie imię i tak nam w urzędzie powiedzieli 😮

Sandra przyczep gondolę za samochodem, to przy okazji kulig Titucha zaliczy, a Wy bez problemu się zmieścicie 😜 a spacerówa chyba nie musi się całkowicie rozkładać na płasko, jeśli będzie lekkie pochylenie, to raczej nie powinno zaszkodzić, patrząc na leżaczki i tego typu "urządzenia", więc może dacie radę z tym, co macie 😉

• Mamusie
inirtam napisał(a):
Tusia z tego, co ja się orientowałam to na zmianę imienia jest 60dni, więc sprawdź może jeszcze... my zmienialiśmy Tymkowi drugie imię i tak nam w urzędzie powiedzieli 😮

mi mowili ze do 6 miesiaca mozna, ale ja juz mam zmienione wiec poszlo bez problemow 😁

• Mamusie
dzisiaj rano dałam mojemu M do pracy wszystkie paczki ciastek i dzisiaj cały dzień aż mnie nosiło za słodkim ;/ napisałam mu żeby mi przywiózł chociaż jedna paczkę krakusków szarlotkowych ☺️
będzie ciężko się odzwyczaić od tych łakoci... 🤨

a dzisiaj na obiad zrobiłam ziemniaki zapiekane z jabłkami w przyprawach i na deser naleśniki z serem kilka z nutellą i kilka z dżemem 🤪 obiad pycha! 🙂

• Mamusie
a widzisz, o ciszy w aucie nie pomyślałam 😉 a to duuuży atut 😜 hehe...

Isa niezłe obiadowe szaleństwo 🤪 🤪 🤪 czyli zamieniłaś ciacha owsiane na nutellę 😁 😁 😁 hehe... w ramach ograniczeń w diecie 😜 ależ Ci zazdroszczę takiego obiadku ☺️
ja się zaparłam i czekolady nie ruszam (obserwuj małego, czy uczulenie mu nie wyskoczy, chyba, że już wcześniej nutelle jadłaś 😉 ).... nie chcę zobaczyć, że Tymkowi nic po czekoladzie nie jest, bo wtedy zacznę ją żreć na potęgę 😞 😞 😞 więc nie zaczynam 😉

a on właśnie leży i gada do karuzeli 🙂 już dobre 15 minut 🙂 a ja wyrodna matka nawet nie zaglądam do niego 😮

a właśnie a propos uczulenia... Tymkowi wyskoczyły krostki na szyi za uszami, myślę, że to uczulenie... obżarłam się bananami 🙃 i myślę, że to po nich ☺️ czy oprócz tego, ze wyeliminuję je z diety, to coś jeszcze z tym uczuleniem mam robić? czy zniknie samo?

Moja na podbródku też ma.To od ulewania i też od śliny bo jej wyszło to jak zaczęła się tak mocno ślinić a wtedy miała czas że wogóle nie ulewała.
Ja robię rybkę po japońsku 🙂 wszystko już gotowe, tylko czekam aż ryba przejdzie solą i pieprzem 🙂
Mój M chyba zawału dostałby jakby miał czekać jeszcze na seks 🙂 u mnie też jest większa ochota,bo w ciąży to była masakra, ale ten ból mnie ogranicza. Poczekam jeszcze do stycznia,może zniknie ta nadżerka.

• Mamusie
dzień dobry.
ja już nie wiem co z tymi moimi cyckami. raz nie muszę podawać mm Młodemu na wieczór. raz opije oba cyce i mu mało 😠
mixi dobrze że już jesteście w domku 🙂

mąż wczoraj wybrał wyniki Starszej i chyba będzie w porządku 😉 w poniedziałek do doktor 🙂