Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hey
U nas niezaciekawie a powiedziałabym wręcz ,że tragicznie. Tymuś ma zapalenie płuc. Wczoraj musiałam wyjść na chwilę do firmy i zostawiłam małego z moją mamą. Jak wychodziłam było w miarę ok a jak przyszłam po 2 godzinach To Tymuś strasznie kaszlał a do tego miał płytki oddech ( aż się popłakałam) więc chciałam dostać się do naszego lekarza rodzinnego- a tam jak zwykle brak miejsc 😞 miałam jeszcze numer do pani pediatry, która jeździ na wizyty domowe- przez przypadek dostałam go wczoraj o znajomej- więc zadzwoniłam, ale pani dr najpierw powiedziała,że nie da rady przyjechać bo to dziś już 20 telefon. W czasie naszej rozmowy malutki zaczął przeraźliwie kaszleć i wtedy pani dr powiedziała, że będzie w ciągu 30 min. No i po zbadaniu okazało, się że wygląda to na zapalenie płuc 😞 Dostaliśmy nowy środek do inhalacji i 6 zastrzyków. No i tu zaczęły się problemy bo nie mogliśmy znaleźć pielęgniarki, która zechciałaby przyjść do domu. Musieliśmy więc ubrać małego i jechać na pogotowie 😞 Dziś poszukiwanie pielęgniarki ciąg dalszy, trzymajcie kciuki, żeby się udało. Jestem załamana. W nocy wstawałam co chwilę do małego sprawdzać czy oddycha. Awaryjnie mieliśmy skierowanie do szpitala, gdyby w nocy coś się pogorszyło- ale na szczęscie malutki spał spokojniue. Ta Pani Dr pracuje u nas w szpitalu na oddziale dziecięcym i nie za bardzo chciała go tam kłaść bo są tam dzieci w jeszcze gorszym stanie i małemu mogłoby to nie wyjść na dobre.
Ale się rozpisałam- pewnie wyszło masło maślane, ale jestem tak zmęczona, że w sumie nie myslę nad poprawną konstrukcją zdań ☺️

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 🙂
biedne te Wasze dzieciaczki, musza sie tak meczyc z chorobami 🤨 🤨 no i Wy tez sie niezle nameczycie i nastresujecie 🤨 Iza, Małgosia trzymam kciuki, zeby Szymek i Tymek szybko wrocili do zdrowia 😘 😘
Ja sie strasznie boje teraz z Ula gdziekolwiek wychodzic. Pelno tych wirusow w powietrzu, chwila moment i choroba gotowa 🤨

• Mamusie
Sandra tylko,że ja miałam prywtną wizytę . Zresztą te pielęgniarki od nas- szkoda gadać... Lekarz rodzinny też nie lepszy. Niby przyjmuje od 8 a zaczyna pracę przed 9. Ludzi duzo- a ona kawkę piję z pielęgniarkami. Po południu Pani Dr Księzniczka też nie przyjmuje- bo po co... Czas chyba zmienić lekarza.

• Mamusie
witam o poranku,

współczuję Wam dziewczyny z tymi chorobami, ja też się teraz boję o Gabrysię, póki co odpukać jest cały czas zdrowa, ale wkoło wszyscy chorzy, strach z domu wychodzić, a u teściów to od świat nie byliśmy, bo ciągle ktoś chory, teściowa teraz antybiotyki znowu na kaszel bierze..masakra jakaś

Mixidixi, moja córcia to odkąd miała jakieś 6-8 tygodni to przestała już w czasie przewijania sikać, na początku to jak każde dziecko robiła od czasu do czasu fontanny i nawet raz przy pierwszym przewijaniu przez tatusia go osrała konkretnie (taki chrzest mu zrobiła), a teraz się śmiejemy, że chyba zmądrzała i już od daaaawna nawet nie popuści kropli w czasie przewijania, jakby wiedziała, że nie można

• Mamusie
Witam 😉

Małgosia, duzo zdrowka dla Tymcia, a dla Ciebie sil i cierpliwosci w tym leczeniu 🙂. Wszystkiego Naj z okazji rocznicy szczęścia i miłości na dalsze lata 🙂!!

U Nas nocka dobra zasnal o 21, o 5 mleczko, o 8 pobudka 🙂 wcześniejsze dwie noce byly troszke gorsze...

Co raz bardziej widze zabki, tzn tak te dziąsła juz wygladaja jak zeby tylko powlecine cienko dziaselkami (ale okreslilam 🙃 ) tak mi to wyglada i czuje pod palcem ze drapie troche i plamki biale, ciekawe kiedy cos wiecej się pojawi 🙂

• Mamusie
Widzisz 🙂) Mowilam, ze potrzebuje czasu troszke 🙂)
Ja wczoraj probowalam dac soczku z butelki, ale odruch wymiotny ma i koniec kropka 😉

Malgosiu.. naj naj!!!!
Powinna przylezc za darmo, bo to jest zakontraktowane z NFZu.. Kretyni!!!
Mam nadzieje, ze uda Ci sie szybko rozwiazac te sytuacje :/

• Mamusie
Hej 🙂
U nas nocka ok, mały zasnął o 20, o 3 jadł i kupa, o 7 wstał 🙂 Teraz też śpi, M go wziął o 7.30, a ja pospałam do 9 😁 Pogoda u nas dziwna - właśnie piekne słońce wyszło, ale wieje, że łby urywa :/
Małgosiu to straszne z tym zapaleniem płuc 😞 Skąd Wam się to przypałetało?? Ja pielęgniarkę też bym brała z ośrodka, tam gdzie rodzinny i położna... A jak p. dr taka niedostępna to zmień w cholerę - lekarz ma leczyć, a nie pitolić z pielęgniarkami w czasie pracy 😞 Nie będzie miała za Was kasy, odejdzie jej paru pacjentów więcej to może pomyśli :p I najlepszego z okazji rocznicy 😁
Żaden dzieciaczek nie ma dziś miesięcznicy? Hihi, dzień przestoju był na porodówce we wrześniu?

• Mamusie
A tu moja mala akrobatka i jej ulubiona pozycja na samolot 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/39/p1300865.JPG/][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/8065/p1300865.JPG[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

taka sztywna moze byc w nieskonczonosc 😁 😁 😁

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
A tu moja mala akrobatka i jej ulubiona pozycja na samolot 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/39/p1300865.JPG/][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/8065/p1300865.JPG[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

taka sztywna moze byc w nieskonczonosc 😁 😁 😁

Jejciu Ula ma juz 4 mieisiace ponad jaka duza dziewczynka-i moze predyspozycje na stewardesse co?