Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry!
Śliczne dzieciaki 🙂
Ja też licytuję takie koło mam nadzieję, że uda mi się wygrać aukcję 😁
My też zamulamy. Obiad zrobiony i zjedzony, pranie poskładane (wykorzystuję obecność męża żeby nadrobić zaległości 🙂), M poszedł z małym na spacer a ja nie wiem co ze sobą zrobić. Jak Borys wstanie to polecimy chyba do teściowej bo M. ma ochotę 🤢 a mi się tak nie chce, że szok.
Miłej niedzieli.

• Mamusie
latka poznalam po materiale zabawki 😁 tez mi sie one podobaja, ale ceny powalaja 😲 Ula ma syrenke, bo dostala od mojej kolezanki, tak bym jej nie kupila 😉
Ula ma poobiednia drzemke a jakis glupi sasiad wierci i wbija gwozdzie 😠 jakbym wiedziala ktory to to bym poszla sie z nim rozprawic 😠 jest niedziela do cholery!!!
aisza ja to kolo na tablica.pl znalazlam, co prawda uzywane, ale wyglada jak nowe 🙂 wlasnie sie pierze 🙂

• Mamusie
Karolka, niestety te fajne zabawki slono kosztuja, Tymek ta akurat dostal od Nas ale babcia mu kupila jeszcze robota i kota na szczescie hehe:P.

Ula powala zdjeciami , a body przeslodkie 🙂.
Czekam na foto Uli w kole 😁

Mixi, moze chociaż masc majerankowa cos pomoze, ja sobie chwale na katar Olbas w kropelkach na bluezeczke albo posciel

• Mamusie
Aa sorki nie zauwazylam 🙂. Jaka zadowolonaaa 😁. Az warto cos kuoic widac jak docenia 😁. Kolo super jak nowe 🙂.
I znow jakies wymyślne papucie:P.
Ja tez uwielbiam cudeńka dla maluchow...Mnie sprawia wieksza radość jak kupie cos Tymkowi niz sobie heh 🙂

• Mamusie
hehe no kolo sie spodobalo 🙂 z reszta wszystko co ulatwia jej zycie lub je urozmaica zostaje od razu zaakceptowane 🙂 takich skarpetekz grzechotkami ma mnostwo, bo najlepsza zabawa to teraz machaniewlasnymi syrkami i branie ich do buzi 😁
Ja tez ostatnio ciagle na nia kaske wydaje, a musimy teraz przystopowac, bo od kwietnia trzeba bedzie slono placic za zlobek 🤢 wole cos jej kupic i widziec ta szczerbata radosc niz sobie czy M 😜

• Mamusie
Dokladnie 😁 teraz dzieci na pierwszym miesjcu. Choc ostatnio M kupil sobie zegarek 😮 bo mowia ze w prezencie sie nie daje to mowie ze niech nie liczy ze mu kupie a dosc dlugo chyba na to liczył heh wiec w koncu sam kupil jeszcze teraz gdzie czeka nas wyjazd do Polski, chrzciny i duzo zalatwien ale zalil sie ze on nic nie może to juz zacisnelam zeby bo wiadomo ze facet to jak dziecko heh....

Apropo skarpetek to właśnie M kupił Tymkowi z Lamaze takie skarpety i opaski na rękę z grzechotkami ale moje dziecko to wybredne jakieś, szybko mu sie wszystko nudzi od razu akceptuje i sie cieszy ale nie na dlugo a moze mi sie tylkk tak wydaje no bym chciała zeby caly dzien sie tym bawil 🙃 :P

• Mamusie
Latka przyzwyczajaj sie że dziecko szybko sie nudzi 😜 później bedziesz pudła z zabawkami bedziesz co 2 miesiące wymieniać..
U nas te grzechotki na rece i skarpetki w ogóle sie nie sprawdziły.

Dziwne to moje dziecko. Zupka ble, ale ziemniak, mięsko i marchewka pogniecione widelcem (na sucho) przepyszne... Konsystencja zupki nie pasuje bo smak taki sam przecież.
Mgła u nas taka że nic sie nie chce 😞

• Mamusie
hehe no dokladnie, ja juz sie boje gdzie my to wszystko pomiescimy 😁 trzeba zaczac na bierzaco sprzedawac 😜 moja siosta ma duzy dom i wszystkie pomieszczenia zagracone zabawkami, a my mamy tylko dwa pokoje 😁
Na raczki Ule grzechotki nie interesuja, ale na nozki calkiem calkiem 😉 oczywiscie nie bawi sie nimi caly czas, ale mam ich duzo to prawie codziennie zakladam i jak jej sie przypomni to sie pobawi 😁

• Mamusie
Hehe, ja tez na biezaco utylizuje 🙂 Ja nie lubie tzw. klunkrow 😉 wlasnie dlatego, ze miejsce zajmuja i przestawiam je z konta w kąt.
Ale niedlugo moze laski beda mialy wieeeelki swoj pokoj, t bedzie tak pusto, ze szok 😁
Juz nie mowie, ze nasze meble zagina haha 🙂 A na kupno czegos nie bedzie nas stac chwilowo 🙂
No coz 😜

Teraz mate bede sprzedawac, bo bezsensu i tak sie mloda nie interesuje wiszacymi zabawkami, a na macie nie lezy, bo pelzakuje,wiec po 2 minutach juz jest poza mata 🙂

Titucha dzis tak wsicnela obiadek, ze zjadla az 100 ml.. Dynia podeszla, a zostaly tylko dwa sloiczki moich mrozonek 😞 A teraaz pewnie nigdzie nie dostane dyni.. 😞
Szkoda, ze tak malo zrobilam.

My dzis na sankach bylismy, a na biedna Tituszke grad padal.. bo mama nie przyuwazyla, ze w ta strone wiatr wial. dobrze ze mi dziecka nie zasypalo 🙂

• Mamusie
Ja też będę sprzedawać na bieżąco, bo nie mam na to miejsca, a nowe graty będą dochodzić. Właśnie przymierzam powoli do sprzedania huśtawki fisher price rainforest, bo pewnie z niej niedługo wyrośnie a jest jak nowa dosłownie jak z pudła wyjęta.... Ciuszków też nie trzymam choć chciałabym to wszystko zachować na przyszłość, w razie czego:P, ale nie mam gdzie... a kupować Mu lubię więć już tylko dziada z babą u nas brakuje..

• Mamusie
My bylismy na spacerku godzinnym tylko a zimno jak cholera...ale spacerowke trzeba bylo wykorzystac:P:P Maja byla cieplutko ubrana okryta plus ochraniacz na nozki 🙂 🙂
Ja wczoraj Majke tez obkupilam ale sobie kupilam 2 pary jeansow 🤪 🤪 w koncu 🙂
ja tez musze sie wziasc za sprzedawanie ciuchow zamałych Majki

• Mamusie
hej hej 😁

Ulcia swietnie wyglada w tym bodziaku z kermitem 😁 a w kole jaka zadowolona, moja jak siedzi w tym kole to sie juz nauczyla ze pierw trzeba odczepic ten "stolik" i kopie nogami tak az te rzepy sie odczepia i caly stolik wykopuje i wtedy jest szczesliwa 😁 tez chcialam ten kolor kola co ma Ulcia i Tymek , bo za duzo rozu juz, to moj M sie uparl ze ma byc rozowe! 😁

wlasnie wypila mleko i padla spac, oczywiscie pierw ryk nie wiadomo o co, 🤨
na szczescie spi , maz gotuje a ja odpoczywam,

aporpo gratow to mieszkamy w domu mojej znajomej i polowe salonu pozastawialam jej krzeselkiem , chodzikiem, w schowku widnieje fotelik samochodowy w domku w ogrodku 3 wory ubran 😁 a o naszej sypialni nie wspomne, wszystko ucisniete i ciagle nowych dochodzi 😉

no i spacerowka w drodze! dzis dostane- znalazlam uzywke quinny petite star 😉

• Mamusie
latka napisał(a):
Natalia, super ta Wasza spacerowka, jak sie sprawuje 🙂?

sprawuje się świetnie 🙂 lekko jezdzi,nie trzeba w ogole mocno naduszac na wozek by kola przednie sie obrucily,jesli chcesz skrecic....jestem zadowolona bardzo!!!! to jest model nowy z tego roku i naprawde lepsze wykonanie niz lira 4 z 2012 roku.....i w sumie cena może o 50zł droższa od tego z 2012roku

• Mamusie
Mixi biedna Wiki. Teraz taka pogoda zmienna raz wiosna raz zima to dzieciaczki szybko cos lapia...

Sandra ja tez w srodku zimy szukalam dyni hehe juz nawet q necie chcialam zamawiac po 12 zl za kg 😮 ale w koncu babcia z dziadkiem gdzies od znajonych zalatwili 🙂

Karolka kolko swietne tez sie nad takum zastanawiam... moja Ola tez ma bodziaka z kermitem ale na 80 wiec troszke jeszcze za duza ale juz nie moge sie doczekac kiedy jej zaloze. Kermit ma taku sam usmiech jak nasze laleczki-bezzebny 😁

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Kurcze to ja chyba nie mam od kogo wziac dynie...://

Chętnie bym Ci pomoglo ale sama juz biestety nie mam skad wziasc. zostalo mi tylko kilka sloiczkow a jak oli nie przypasuje marchewka a raczej jej brzuszkowi to przyjdzie mi kupowac sloiczki albo zamowic dynie w necie i w sumie nie wiem co drozej wyjdzie 😞

Ja do teraz nie moge przebolec ze nie porobilam zapraw na zime dla oli ale pierwsze dziecko... i glupia myslalam ze jak zacznie jesc to juz wszystko bedzie roslo bo tak liczylam na pozna wiosne ze to bedzie dopiero ale glupia bylam 🙃 ☺️