Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
i dobrze przed takim treningiem (ok. 30min przed) zjesc cos słodkiego (banana, porcję płatków... generalnie coś, co zawiera węglowodany), tylko nie za dużo... jest taka fajna regułka, że tłuszcze palą się w ogniu węglowodanów, czyli trzeba najpierw dostarczyć trochę cukru, żeby tłuszcze mogły się spalać... a najlepszym treningiem, jest interwał 😉

• Mamusie
czyli krótki intensywny wysiłek+niepełny wypoczynek pomiędzy... załóżmy ok 40sek mocnego biegu/podskoków itp. 20sek odpoczynku i takie coś powtarzasz 12razy... całość zajmuje w tym przypadku 12min, ale zmęczyć można się nieziemsko... generalnie chodzi o to, żeby organizm nie zdążył odpocząć zanim zaczniesz kolejną serię...

• Mamusie
tu masz coś na kształt interwału
https://www.youtube.com/watch?v=3tJrKb7vXuc

o ile się nie mylę, to ona robi 30sek ćwiczeń 10 odp i chyba powtarza to 12 razy.... w miarę "postępu" w treningu można zrobić dwie serie, potem trzy... i zawsze powinna być jakaś rozgrzewka 😉 ale to tak różnie z tym bywa 😉

• Mamusie
Sandros sam skalpel na pewno ujędrni i wysmukli ciało. Szczególnie przy systematyczności 😉JA za miesiąć zacznę raz,dwa w tyg robić killer lub turbo i one właśnie mają w sobie wszystko to o czym pisała initram.
natalia przylacz sie do cwiczen będzie rażniej 😉

Buzki dla Tymcia:*

w ogóle to dzień dobry,
u nas pół nocy mały śpiewał a potem nie mógł usnąć 😮 lulamy go przez 30min a on wciąż oko otwarte 😮
dziś chciałam mu zrobić zdjęcia, żeby na święta dać w ramce jako prezenty. Ale mały coś nie chce współpracować...
Co do szczepień to u nas wszyscy chorzy zdrowi są w jednym pomieszczeniu, do przychodni też jest tylko jedne wejscie. wiec nawet z tymi staruchami chorymi dzieci mają kontakt 😮
latka ta moja owsianka ma juz mleko modyfikowane, raczej staram sie takie wybierac dla niego 😉

• Mamusie
hej mamuski
my wlasnie wrocilysmy z zakupow, poszlam do ASDY bo niby te przeceny na ubranka Disneya mialy sie dzis zaczac w sklepach a nawet 1 ubranka przecenionego nie bylo 😮 tak wiec nic nie kupilam, tylko drobne zakupy do domu, Naisha przespala cale zakupy i spacer do domu,
wlasnie popila troche mleka i rozmawia do mnie lezac na brzuszku, tak wiec spacer mamy dzis zaliczony, 😜
szukalam jakis pojemniczkow na jedzonko ktore nadaja sie do mrozenia, byly takie pojemniczki wygladajace jak do kostek lodu, i normalne nie wiedzialam ktore wziac i zostawilam to 😁 wroce ktoregos dnia i kupie, poki co mamy jedzonka w sloiczkach

• Mamusie
aaaa zapomniałam Wam powiedzieć... na tyle, na ile dziecko da sobie zajrzeć w paszczę 😉, tyle zęba zauważyłam 😜... wydaje mi się, że mamy coraz bardziej widoczną prawą dolną jedynkę 😉

no i M wczoraj wrócił jednak, dość późno... zajrzał do mnie tylko i powiedział, że mnie kocha i że nie chce się kłócić, ale dziś niestety nie miałam okazji pociągnąć tematu, bo ja w przeciwieństwie do niego, nie uważam, że sprawa jest rozwiązana...

• Mamusie
dzonatalie ja kupiłam takie:
http://www.tommeetippee.co.uk/product/pop-up-freezer-pots-and-tray/
ale trochę małe są, więc szukam takich:
http://www.brothermax.com/product-details/30105/2nd-stage-weaning-pots.htm

nad tacką też sie zastanawiałam, ale chyba lepsze takie osobne pojemniczki? pojedyńczo wyjmujesz jak jest potrzeba

• Mamusie
inirtam napisał(a):
aaaa zapomniałam Wam powiedzieć... na tyle, na ile dziecko da sobie zajrzeć w paszczę 😉, tyle zęba zauważyłam 😜... wydaje mi się, że mamy coraz bardziej widoczną prawą dolną jedynkę 😉

no i M wczoraj wrócił jednak, dość późno... zajrzał do mnie tylko i powiedział, że mnie kocha i że nie chce się kłócić, ale dziś niestety nie miałam okazji pociągnąć tematu, bo ja w przeciwieństwie do niego, nie uważam, że sprawa jest rozwiązana...

Gratuluję ząbka 🙂!!!
fajnie że Twój M się odezwał, ale nie pozwól mu tego pod dywan zamieść, bo za tydzień będzie to samo 😞 i żeby nie było że Twój m jest jedyny z takim podejściem, to mój wczoraj wrócił z pracy i był bardzo miły i w ogóle super- ale na temat w ogóle nie chciał rozmawiać 😞 powiedziałam że sprawa dla mnie nie jest zamknięta 🤨

• Mamusie
Inirtam, no niestety przecen już nie ma, już mi nie chodzi o cenę, ale o to żeby coś było...bo różnie to bywa :/ Jadę dzisiaj wieczorkiem z mamą czegoś poszukać.
Obiadek już zrobiłam, dzisiaj pierś z indyka z papryką i cebulką w sosie paprykowo-curry z ryżem i sałatką z vinaigrette.
Teraz czas żeby sobie posiedzieć spokojnie 🙂
Mój mąż dzisiaj w pracy sobie oparzył rękę i musiał jechać na pogotowie, na szczęście skończyło się zastrzykiem, maścią i opatrunkiem, niby do chrzcin zdąży się zagoić. I teraz w pracy będzie tylko palcem pokazywał, bo ma rękę nie sprawną :P

• Mamusie
Warto też zobaczyć Zare on line- bo w trojmiescie wg mnie w zarze kids mało jest ciuchow. W szczegolnosci dla chlopcow. A on line maja spory wybor 😉
Madzia pochwal sie pozniej co znalazlas, fajne rzeczy zawsze znajdujesz 😉 ja wlasnie nie wiem czy kombinezon, kurtka czy plaszczyk do kosciola?
Initram czasem mi sie wydaje ze oni boja sie rozmowy z nami tak mocno jak z swoimi matkami 😁 no ale ja tez nie odpuszcze bo znowu sie powtorzy a ja mam juz dosc 😞

• Mamusie
oo takich pojemniczkow TT ktore pokazalas nie mieli w Asdzie , tylko zwykle pojemniczki osobne dosc duze 3 w opakowaniu.

ale Krzys slodki 🤪

Sto lat dla Tymka 😘

moje dziecko ma dzis dzien marudzenia , chyba nam ida pierwsze zabki bo od kilku dni marudzi cale dnie 🤨

oo Tymon zadowolony po obiadku 😜 moja obiadek zje ok 14:30 😜
no i potem sama musze sie zabrac za obiad 🤔 🤔

• Mamusie
Madzia, to zamów ze strony i niech Ci do sklepu wyśla, to jest za free albo przesyłka do domu... fajne rzeczy mają też w h&m i c&a (oni też mają sklep on-line, a przesyłka chyba 9.90)... możesz też odwiedzić reserved kids... myślę, że coś znajdziesz 😉

jaki fajny Krzyś 🙂

Tymol śpi po obiedzie, więc mam chwilę dla siebie 😁

• Mamusie
moja tez usnela, obiad zrobie pozniej pewno raczej obiado-kolacje jak M wroci co bysmy razem na swiezo zjedli 😁 mam w planach zapiekanki domowe 😜

a teraz robie paczki-pieczone , szukalam przepisu na co innego i znalazlam na paczki wiec wykorzystalam chwile kiedy mala spi 😁
ciasto rosnie moze wyjda 🤪 😁