Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Jaka Lusia fajna ona jest agentka 😁

Tymol zjadl 150 kaszki z lyzeczki popil herbatka i cieszy, ale ostatnio strasznie marudzi od miesiaca noce to okropne. ..przed pierwszymi zebami taksie nie zachowywał, mawet nie wiedziałam ze maja wyjsc a teraz...mam nsdzieje ze to zeby i niech wyjda choc pewnie nie prędko; /

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ale Luśka ekstra!! 🤪 🤪

a mój leniuszek leży na brzuchu i kręci się w kółko, na nic innego dziś nie ma ochoty 😜

u nas sypało bardzo intensywnie do środy, dopiero wczoraj wyszłam z małym na spacer, ale dziś raczej nie wyjdę, bo bardzo silny wiatr wieje, aż w domu mi dmucha (mamy kiepską wentylację) i czuć każdy podmuch, kratkami wpada 😞 a przez to jest zimno w mieszkaniu... na dworze niby tylko -4

• Mamusie
To nam weszły maluchy w taki etap 😉 ja sikam przy otwartych drzwiach że śpiewem na ustach 😁 bo lezaczek za mały, wozej-gondola, więc raczej go nie usattysfakcjonuje 😉 a huśtawka za ciężka, żeby ją po całym mieszkaniu przestawiać, ale lozeczku jest tak ustawione,że widzi mnie, gdy jestem w kuchni,szkoda tylko, że zbyt długo w nim nie zabawi 🙂

• Mamusie
ja też muszę moje wszędzie ze mna nosić. a od kilku dni nawet obiad gotuje z nim na rękach 🤨
Wiatam sie,
dziewczyny jesli chcialabym podawac malemu na zmiane nurofen i paracetamol, to jakie odstepy godzinowe moge robic?
nurofen dalam o 10:00
Maly ma temp 38,5 zle sie czuje. cala noc przeryczana. woda cieknie z noska 😞 co 5 minut sie budzi.

dotiwow ale lusia jest niesamowita. A łóżeczko to chyba trzeba mieć z gumy, Pewnie za moment wszyskie bedziemy miec ten problem...

• Mamusie
Karola, u mnie nie ma mowy o spaniu w lozeczku :/ huśtawka też tylko do karmienia, na szczęście jako tako interesuje się puzlami na podłodze 🙂

Marylu, ja bym chyba tylko przy nurofenie została... Bo jest i przeciwzapalny i przeciwgoraczkowy, więc temp powinna spaść...

Skalpel wrócił na youtube 😉

• Mamusie
Hej 🙂
Jestem wściekła 😠 Aż do bólu. Nati spała dziś cudownie. Zasnęła o 19.30 i spała bardzo spokojnie, dopóki mnie nie zaczęła o 2 w nocy telepać alergia 🤢 Jak zaczęłam smarkać i kichać, to zanim wyniosłam się z pokoju, Mała już się przebudziła 🤢 Nakarmiłam ją, położyłam do łóżka, ona od razu zasnęła a ja do 4 siedziałam w kuchni ciągle smarkając i kichając. Myślałam, że się z rozpaczy popłaczę… 😞 Miałam okazję pospać, a tu jak nie urok to sraczka…

Dziecię przed chwilą dostało jabłko ze śliwką. Położyłam je do łóżeczka turystycznego i ku mojej radości sama zasnęła, bez cyca 😉 Oby sobie teraz z godzinkę pospała, to ja może porobię coś wokół siebie, albo pójdę się kimnąć. Nawet ćwiczyć mi się dziś nie chce… 😞

A na obiad dalszy ciąg ziemniaka z brokułem 🙂 Wczoraj Nata nie zjadła wszystkiego to M dokończył za nią i stwierdził, że ta zielona papka nawet mu smakuje 😁 Przyszło mi do głowy, żeby zrobić mu dziś na obiad to samo co Małej, haha 😁 Jestem tak zmęczona, że nie mam siły na robienie obiadu 😮

Dziewczyny, zdrówka dla Waszych chorych dzieciaczków 😘 Moja odpukać na razie zdrowa. Ostatnio trochę rozszczelniam okno w sypialni, bo pomimo, że kaloryfery mamy zakręcone, to ciepło jak w piecu: 23 stopnie. A ja tak ostatnio wolę około 20-21. Mam nadzieję, że nie przeziębię tym mojego potworka.

Moja też się drze jak mnie nie widzi. A ostatnio drze się nawet jak mnie widzi, ale się nią nie zajmuję tylko robię co innego. Czasem już mi ręce opadają, bo ona by chciała, abym ciągle przy niej siedziała, coś do niej mówiła, pokazywała, śpiewała, brała na ręce. A ja tak nie mogę przez 24 h na dobę… 😮

A w ogóle to wczoraj wieczorem na dobranoc pożarłam się okropnie z M… Albo on, albo Nata wpędzą mnie kiedyś do grobu… Krzyż pański z tymi facetami, ech…. 😞

Doti, haha, ale się uśmiałam z Laurki 😁 Jaki słodki żurawik zza zasłonki 😁 😁 😁
Marylu, zmienić kościół w sensie wiary czy parafii? 😉 😜 Jeśli chodzi o to drugie, to będziemy uderzać do księdza w innym kościele, w innym mieście, bo może przymknie oko na te świstki 😉 Ale to na razie nic pewnego.
Sandra, a ja bym chciała tak wyglądać, ale mogę sobie pomarzyć jedynie 😁 Ja uwielbiam tak wyrzeźbione ramiona i brzuchy, ale za stara jestem już, aby udało mi się tak wyrzeźbić ciało 😉 A za przyłączenie ponownie kablówki chyba będziecie musieli coś zapłacić? 😮 Nam raz wyłączyli to na rachunku miałam 30 zł dodatkowo za podłączenie.
Inirtam, z tym porannym wstawaniem w ciąży i skowronkiem w domu to coś jest na rzeczy. Przecież ja przez ostatnie tygodnie ciąży też budziłam się o 2 w nocy, o 3, a teraz Nata najpóźniej o 6.30 oczy ma już szeroko otwarte i ma fazę na zabawę 😁

• Mamusie
karolka to super 😉
initram zostane przy nurofenie. ale ktos mi kiedys tlumaczyl dlaczego warto naprzemiennie podawac i nie pamietam o co chodzilo 🙃 🙃
deira ja tez z katarem i z kazdym smarkaniem musialam czekac az maly sie obudzi. Szczescie w nieszczesciu co 20min byla pobudka 😮
Myślałam o zmianie parafii:P ja tak zrobiłam 😉

Małemu 3 dni temu wyszedl drugi zabek, ale on nie przestal sie slinic (tak jak po pierwszym) i wciaz ladowal raczki do buzi. Ja sobie myslam ze moze cos jeszcze idzie, a teraz sie kapnelam ze to objaw bolu gardla?! pchanie palcow do buzki? co myslicie? bo nie wiem czy biec dzis do lekarza czy odczekac chociaz do jutra 🤢
p.s. mojego m tez boli gardlo, a mnie troche pobolewalo