Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ale zescie sie rozpisaly...

A my wymienilismy w koncu prysznuc na wanne i teraz olka moze sie chlapac ile che bo juz w swojej wanience sie powoli nie miesci. Od wczoraj zaczelismy oli podawac kaszke i zobaczymy czy tym razem sie przyjmie. Chyba jej ten nutramigen przestal smakowac jak ma teraz porownanie z innymi smakami...

Dziewczyny wy to macie z tymi tesciowkami. moja tez aniolem nie jest ale odkad z nia nie mieszkam to jakos mi jej osoba nie przeszkadza. Chociaz od kwietnia ma zajac sie Ola i jestem tym przerazona...

Pati masz jeszcze czas zeby Gabi przyzwyczaic do jedzenia. Probuj cierpliwie to moze w koncu sie skusi. Moze jak wy jecie to wez jedzonko dla malej i sprobuj podac. Moja Ola jak jem to az sie trzesie i nawet jak jest po jedzeniu to mi z talerza wyjada hihi.

Karolka Sandra ma racje dzieciaczki sa madre i Ulcia wie ze moze od ciebie wymysic cyxka placzem i tak robi a jak pojdzie do zlobka to zobaczysz ze bedzie zupelnie inaczej siw zachowywac. tak samo jak ja jestsm w domu to ola u mojego M nie zasnie ryczy tak dlugo dopoki ja nie przyjde a jak mnie nie ma to chwila moment i sama mu zasypia... cwaniara mala. ale ja tez ja tego oducze...

• Mamusie
latka możesz liczyć że Tymek stani epo Twojej stronie i będzie ryczał przy teściach, ale jak jest zabawowy chłopak to wątpię. Mój niestety z nimi i wszystkimi obcymi-bawi się świetnie:/ super ze juz paspzort macie, to teraz mozecie na wyprawe sie szykowac. Jak tam jedzenie idzie Tymkowi? u nas dzis masaaakra... na kolacje zjadl 5 lyzeczek kaszki. zawze cos 🙂
sandros wspolczuje Twojej znajomej 😞 choroba dziecka to najgorsze co moge sobie wyobrazic
karolka to wszystko gotowe i super. a sama ceremonia jak bedzie wygladac, najpierw ślub później chrzciny?
kasia ale Olcia jest sprytna:P wie na kim co można wymusić :*
latka ja daje KRzysiowi Creamy Porrige Cow&gate. Jest dobra dla brzuszka, bardzo delikatna. Nie ma glutenu.
Właśnie kupiłam bobovite manna zglutenem i nie wiem czy mam podawać czy nie?! bo wczesniej nie dawalam, a ktoś pisał żeby czekać do 7msc?! esh.

Dla ćwiczących skalpel: jak unikać błędów
http://lafiga2.blogspot.co.uk/2012/06/trening-ewy-chodakowskiej-najczesciej.html

• Mamusie
Hej .
Ja jeszcze wczoraj ten skalpel oglądałam na you tube 🙃
Co do wyboru papieża to ja tez godzine siedziałam z rodzinką na TVN 24 i jak Wiki już zaczeła płakać to poszłam ją umyć i co i wyszedł ,a ja z Wiki w wanience 😉
Wiki zasneła o 21 i o 2 na cyca więc ok .
Ale mnie brzuch boli na okres już drugi dzień 😮
No i gardło ,dzisiaj zadzwonie zarejestrowac Wiki do lekarza żeby ją osłuchała .
Bo cały czas przez usta oddycha ,a katarku jakos nie widac no i ten kaszelek od czasu do czasu . Wole to sprawdzić niż potem ,żałować .
U nas super słoneczko ,ale chyba zimno bo samochody zmrożone brrrrr.

• Mamusie
Co za cholerni lekarze 😠
Wczoraj mówili ,żeby dzwonić rano ,rano dzwonię zajęte .Jak się dodzwoniłam to juz numerków nie ma niech ich szlak trafi . 😠 😠
A małej już się chyba oko glutami zatkało ach już mam dość tego katarku .
I łaske robi że mnie wpisze poza kolejnością na 15.15 i jeszcze informuje ,że na pewno będę długo czekała 😠 😠 😠 Ale jej pojade ,Wiki tego syfa złapała z przychodni jak byliśmy na szczepieniu bo szczepi i przyjmuje chorych w tym samym momęcie w tym samym gabinecie 😠 😠 krowa jedna .

• Mamusie
Mixi.. dla mnie to jest nie do przyjęcia... u nas szczepienia są wtedy, gdy wizyty zdrowych dzieci i zazwyczaj w przychodni wówczas jest pusto... nie rozumiem, jak można narażać dzieci, zwłaszcza w okresie, kiedy o chorobę nie trudno 😮

Kasia, wlasnie wczoraj mialam pytac, jak Ola znosi kąpiel, bo u nas jest płacz, ale jak go z wanny wyciagam 😁 😁 😁 😁 😁 sie pozmienialo dziecku 😉 a ostatnio u rodziców wlasnie w duzej wannie sobie "pływał" i byl w niebowziety, wiec niebawem na basen sie wybierzemy 🙂

• Mamusie
Witam
Noc jako taka. Mały na noc zjada ok 150 ml kaszki z Bobovity waniliowej- w smaku wydaje mi się najlepsza. Szkoda tylko że jest na wodę- a wolałabym jednak robić na mleczku.
Jutro mam dostać okres i juz od wczoraj to dotkliwie czuje 🤢 a co zatym idzie zaczyna sie moja przygoda z tabletkami anty- wcześniej nigdy nie stosowałąm bo zawsze wiedziałam, że chce mieć dwoje dzieci 😉 Nie wiem w sumie czy teraz bym zdecydowała się na tabsy ale niestety muszę ze względu na te nieszczesne torbiele 😠

• Mamusie
witam 🙂
dzis wazylam Ulę - stanelam sama na wadze, pozniej z golutką mała i wyszlo, ze ona ok 7 kg wazy 🤪 czy to mozliwe, zeby przez miesiac dziecko 1 kg przytylo??? 😁 😁

Marylu najpierw chyba bedzie slub - tak cos ksiadz nam kiedys mowil, ze mamy ochrzcic dziecko bedac bez grzechu 😮 dokladnie mamy sie w piatek dowiediec jak to bedzie przebiegac 🙂 juz chce miec to za soba, bo widze, ze nasi rodzice bardziej to wszystko przezywaja niz my 😁

Kurde mnie tez od wczoraj brzuch pobolewa jakby na okres...mam nadzieje, ze jeszcze nie nadejdzie i ze to falszywy alarm!

U nas wizyty zdrowych dzieci lub szczepienia sa bez sensu - pediatra przychodzi od razu od chorych dzieci do zdrowych i wszystkie zarazki niesie ze soba...zeby wejsc na szczepienie to trzeba przez pomieszczenie z chorymi sie przebic...bez sensu pomyslane 😮

• Mamusie
Witam 😉

Najlepszego dla Tymusia;*!!!!!

Marylu, u Nas z jedzdniem bardzo różnie bywa ze potrafi kaszke, obisdek, deserek i 4porcje mleka wciagnsc maxymalnie, a bywa ze wymyslaa ze wszystkim, przestaje sie przejmowac, przynajmniej staram sie , to normalne chyba ze raz zje więcej raz mniej, choc jak wymysla z jedzeniem to od razu panikuje, denerwuje sie dlaczego nie chce. ..chyba normalne zachowanie:P .
Ja mam creamy porridge z Aptamila ale jakos nie chciał tego, to byla pierwsza kaszka jaka dostal ale pozniej juz zaczęłam dawac polskie i nie wrocilam do Niej, a ta co mam to juz pewnie bede musiala wyrzucic...a ta co Ty robisz to.juz zawiera w sobie mleko Cow&gate i robisz na wodzie czy na dowolnym mleku jakie podajesz Krzysiowi? 🙂 bo ja jak podaje to ryzowe i robie na aptamilu, zeby nie mieszać 😉

Karolka, dzonatalie -moj Tymek te ciasteczka heinz sieka.swoimi jedynkami takie kawaly, ze wczoraj mu w gardle stanelo i mu nie moge dawac niestety 🥴

• Mamusie
najlepszego dla Tymcia 😘 😘 😘

ooo no to moze w koncu Ula ruszy porzadnie z wagą 🙂 apetyt dopisuje zawsze, tylko nie w porze obiadowej... 😮 dzis znow zmieszam obiadek z odrobina jabluszka i sie zobaczy czy Ula da sie znow nabrac 😉

latka to lepiej mu nie dawaj... Ulka nie ma jeszcze zebow wiec nie posieka 😁 a moze dawac przez ten gryzak do karmienia?

• Mamusie
dziękuję w imieniu Tymka 😉

my po spacerze 1,5h zimnoooo... niby słońce, ale mróz -3 i strasznie nieprzyjemny wiatr :/ zmarzłam, ale młody troche powietrza zaczerpnął i przynajmniej się zdrzemnął 😉

Sandra, same ćwiczenia może przyniosą efekt może nie, wiadomo, że jak ktoś duuuuży to efekt będzie łatwiejszy do osiągnięcia i bardziej widoczny, jednak, żeby spalić tkankę tłuszczową niezbędne jest kardio... jeśli zrobisz cardio i te ćwiczenia + zbilansowana dieta, wtedy na pewno będziesz pięknie wyglądać na lato 😉 no i trzeba być systematycznym 😁