Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
Wojtek poszedł wczoraj późno jak na niego spać, bo o 21, ale spał do 6.30 bez pobudek! Jestem taka wyspana 🙂 Cieszę się jak dziecko, bo na 1 taką nockę przypadają 2 gorsze, więc korzystam z wyspania i dobrego humoru 🙂

Pati coś częste te awarie ciepła 😞 Trzymajcie się CIEPŁO 🙂
Inirtam współczuję :/ Może jeszcze się uda porozumieć?

A to mój superbohater 🤪 Wyciąga pomocną dłoń 🙃
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/690/p3100951.jpg/][IMG]http://img690.imageshack.us/img690/9026/p3100951.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
Hej pytanko do mam karmiacych cycem -czy Wasze dzieci tez zaczynaja interesowac sie skad leci mleko i bawia sie cyckiem zamiast normalnie jesc ? Moja ostatnio przechodzi sama siebie nawet przekreca sie na brzuch ,podpełza i je w takiej pozycji 🤪

hehe-mój na szczęście nie jest aż tak pomysłowy 😉 ale może to zależy od pozycji w której się karmi?? my karmimy się głównie w krzyżowej, to nie ma szans obrócić sie na brzuch 😉

• Mamusie
Które? To w leżeniu na brzuchu podnoszenie nóg? Tego też nie umiem 😎

Wojtula jak je to nagle przerywa, patrzy na mnie uważnie chwilę i sam łapie cyca z powrotem, je dalej... I tak parę razy... Nie wiem co tworzy - sprawdza czy sobie nie poszłam?? 😁 Ale cycem się nie bawi raczej, czasem pomiętosi 🙂

A ja sobie zrobiłam dzień przymiarek dziś i jestem MEGA szczęśliwa - wchodzę w spodnie sprzed ciąży wreszcie 🙂 I mam 2 pary ślicznych jeansów z dobrych czasów, które są jeszcze za ciasne, ale jak tak dalej pójdzie to na maj będą w sam raz! 😜
Ale w bojówki w których chodziłam po górach na naszej podróży poślubnej to bym musiała sobie chyba sadło odessać, żeby się zapiąć... Ech, się człowiek zaniedbał 😞

• Mamusie
heja 🙂
my dzis podpisalismy u mowe ze zlobkiem i wplacilismy wpisowe, tak wiec odwrotu nie ma 😁

Ja Ule tez karmie majac ja na rekach, to nie ma mozliwosci pelzania 😁 no ale smyra mi cyca i szczypie co akurat ma pod ręką 🙂
Po kaszce pospala tylko 30 min 😮 wiec teraz ja przetrzymuje do obiadku na jednej chrupce i soczku - mam nadzieje, ze dzis bedzie go jadla...

• Mamusie
Witam się 🙂
Moja niestety wciąż szuka cyca w nocy. Dziś pobudki o 0.00, 3.00 i 6.00. Gdyby ona nie chciała się budzić o tej 3 to byłoby cudownie, a tak jestem wciąż niedospana 😞 No i my się karmimy tylko na siedząco w pozycji krzyżowej. Na leżąco to ona nie potrafi cyca chwycić.

Dziś u nas piękna pogoda się szykuje, ale nie dam rady wyjść na spacer 😞 Czekam na kolesia od domofonów, bo się nam zepsuł a na 15 endokrynolog, więc dziś ze spaceru nici.

Karolka, ja obstawiam, że to marudzenie Ulci o cyca to skok rozwojowy 23-26 tydzień. Z tego co pamiętam, to w tym okresie dzieci odkrywają odległości, co może być dla nich stresujące i wtedy potrzebują po prostu dużo tulenia i poczucia bezpieczeństwa 🙂
Efek, ale przystojny urwis u Ciebie w avatarku D A jaki superbohater z niego 😁
Dzonatalie, Naisha jest po prostu cudna na zdjęciu w avatarku 😁 Nie mogę się napatrzeć jaka ona śliczna 🙂
Natalia, ten skalpel Chodakowskiej to taki pierwszy stopień 😉 Potem masz killera i turbo. Tam to już jest wycisk 😁 Mi na razie zależy na wzmocnieniu mięśni i wymodelowaniu, więc skalpel mi odpowiada, a w ramach ćwiczeń kardio to ja już niedługo zakładam buty do biegania 😁 Niech no tylko ten śnieg odpuści 🙂
Buffy, gratuluję 3 ząbka i fajnie, że Marcinek tak ładnie rośnie 😁 Jak na drożdżach 🙂
Doti, całkiem sympatyczne te ćwiczenia z maluszkiem 🙂 Muszę spróbować z Małą poćwiczyć w ten sposób 🙂 Zawsze to jakaś forma ruchu, gdy nie będę miała za dużo czasu 🙂
Inirtam, co się stało? Może pogadajcie jeszcze z M. Warto chyba próbować zanim podejmie się ostateczne rozwiązania.
Sandra, a które? Bo ja nie wiem czemu, ale nie potrafię utrzymać równowagi przy bocznym podnoszeniu nogi na stojąco 😁 Gibam się na wszystkie strony na tej jednej nodze, hehe 😁 A reszta ćwiczeń jakoś idzie 🙂

Co do karmienia, to ja dążę do takiego schematu:
6.00 cyc
9.00 kaszka
11.00 owoc, mus owocowy lub soczek owocowy
13.30-14.00 obiadek
15.00 cyc na przytulenie po pracy (to karmienie z czasem wyleci ze schematu)
17.00 cyc
20.00 cyc i ewentualnie kaszka
Potem w nocy ewentualnie cyc i pomiędzy posiłkami woda lub rumianek. Z czasem cyc zostanie zastąpiony mlekiem następnym. Między godziną 8 a 14 Mała będzie u teściów, więc musimy się przestawić, że w tym czasie cyca nie będzie 😉

• Mamusie
hej hej..

ja dopiero co usiadlam na pupe.
Naisha wczoraj wieczorem byla taka marudna i co chwile beczala nie wiedzialam o co chodzi, dalam mleko przed snem i normalnie zaczela wrzeszczec nie wiedzielismy z M o co jej chodzi.. ale stwierdzilismy ze moze zabki ida , nasmarowalam jej dziaselka tym zelem i padla spac odrazu, wstala dizs o 8:40 taka wymeczona byla 🤔

ja od rana szoruje kuchnie, poodkurzalam wszedzie i wymylam podlogi, jeszcze tylko lazienka.. powiedzialam ze zrobie to za wspolokatorke bo jak widze w jakim dziwnym jest humorze to yh, 😉 chociaz i tak robilam to z przerwami bo Naisha ciagle marudzila 🥴

wlasnie zjadla swieze mango, poobieralam, zblendowalam i wciagnela cala miseczke 🤪 😁
no i mam wiecej przeleje do sloiczka i teraz co z tym zrobic do zamrazarki czy moge to do jutra w lodowce potrzymac ???

• Mamusie
Deira napisał(a):
Dzonatalie, ja trzymam świeże przez 2 dni, tzn. pierwszego dnia daję świeżo przygotowane, a drugiego z lodówki odgrzewam. Mrożę, jeśli wiem, że będę trzymała dłużej niż te dwa dni.

dzis dopiero obralam i zblendowalam to mango- jedna porcje swieza juz zjadla, chcem jej podac jutro druga czesc bo akurat starczy na caly sloiczek wiec zastanawialam sie czy nic sie nie stanie jak przetrzymam to w lodowce

• Mamusie
Do jutra na pewno sie nic nie stanie, wiec smialo. Ja robie jak Deira.

Deira, z tym staniem na nodze jak wzmocnisz miesnie brzucha, to dasz rade 🙂 Ja teraz tez sie wywalam, ale na jodze, juz pozniej potrafilam zlapac rownowage, musisz mcno napiac noge i brzuchol to sie nie bedziesz wywracac 🙂) Prawa daje rade, lewa sie wypieprzam 🙂
Ja nie umiem podnosic na brzuchu nog, tych nozyc itp. Ale tdo tego tez trzeba miec silne miesnie brzucha.
Jak dlugo chcesz robic skalpel zanim pojdziesz na turbo czy killera?

• Mamusie
Dzo, chociaż z drugiej strony z owocami to może być różnie... Ja warzywa np. ziemniaka czy brokuła to trzymam te dwa dni w lodówce, ale tak się teraz zastanawiam, czy te soki ze świeżego owoca nie zaczną fermentować w ciągu 24 godzin. Może jednak dla bezpieczeństwa wstaw do zamrażarki.
Ja bym zostawiła na drugi dzień, gdyby to było przetworzone termicznie, a ze świeżym to moze być różnie...

• Mamusie
laski jestem zalamana... Ula nawet sama marchewka pluje i robi jazdy 😮 specjalnie ja przetrzymalam po sniadaniu, zeby zglodniala, a ta tylko lyzeczke zobaczyla i w ryk, plula, krztusila sie, rzucala...o co jej chodzi?? tak pieknie wszytstko wcilala juz...teraz zasnela bez obiadu...moze ona po prostu slodkie lubi? Moze zmieszam troche obiadku z jabluszkiem, moze ja to przekona?? juz nie wiem co robic...inne pokarmy wciaga od razu...

• Mamusie
Dziewczyny, a ja jednak myślę, że to po prostu potrzeba przytulenia się do cyca i pragnienie poczucia bezpieczeństwa odezwało się w Waszych królewnach 🙂 Dajcie cyca, w końcu karmienie cycem przez 6 miesięcy jest na żądanie 😉 Ona żąda, a Ty musisz wyciągać cyca a nie łyżeczkę 😁