Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Doti, ale ona tak "prze" zeby sie zalatwic ze to wyglada cos na zasadzie= robi-nie robi-robi-nie robi i towarzyszy przy tym wrzask, masuje brzuszek, pracuje nozkami i nic, ona jest czerwona, i az wstrzymuje oddech jak prze, wpada w taka histerie ze tylko na rekach siedzi i sie tuli do mnie usypiajac..dzwonilam na jakis narodowy numer zeby siegnac po porady i powiedzieli zeby masowac brzuszek 🤢 i ze jak bedzie gorzej ze oddwonia po5h

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sandra Ty to twarda sztuka jestes ale kazdy ma swoje granice i narzekaj , jak Ty piszesz post z narzekaniem az inaczej sie czyta hehe 🙂 trzymaj się jakos trzeba dla takich dwoch pieknych coreczek skads wygrzebac cierpliwość 🙂

Kurcze juz nie wiem co z Ta temperatura.... mieryzlam zaezze pod pachą sle teraz w odbycie i termometr pokazuje 38, 8 bawi sie ładnie wsuwa obiadek az sie trzesie nie wiem czy cos podawac czy nie, lekarz osluchal mowil ze nic nie slyszy... a ja mu mowilam ze temp ma 37, 5 bo tak bylo pod pachą, slyszalam ze sie jakos odejmuje stopnie temp jak mierzy sie w odbycie? Toprawda????? Mowi ze pewnie od zabkowanka i temperatura moze skakac tak przez kilka dni ....jak ja im nie wierze...wr..... ale nie kaszle ..

• Mamusie
Latka:
"Temperatura zmienia się wraz z miejscem, w którym dokonuje się pomiaru. W odbycie jest ona od 0,3 do 0,6 °C wyższa niż w jamie ustnej. Natomiast pod pachą temperatura jest od 0,3 do 0,6 °C niższa niż w jamie ustnej."

co oznacza że w odbycie temp jest ok 1,2 stopnia wyzsza niz pod pacha.

My mamy mały sukces - Lusia zjadła 90ml zupki . Dziś w menu ziemniak+marchweka+pietruszka + kalafior + ryż. Zmiksowane na krem. Było pycha. Później zmiksuje reszte i wsadze do zamrażarki.

• Mamusie
Doti napisał(a):
Latka:
"Temperatura zmienia się wraz z miejscem, w którym dokonuje się pomiaru. W odbycie jest ona od 0,3 do 0,6 °C wyższa niż w jamie ustnej. Natomiast pod pachą temperatura jest od 0,3 do 0,6 °C niższa niż w jamie ustnej."

co oznacza że w odbycie temp jest ok 1,2 stopnia wyzsza niz pod pacha.

Czyli mam rozumiec ze przy 38,8 ma 37, 6 czyli ok? 🙂
Czy mozna spacerowac przy takiej temp? Czy lepiej Go nigdzie nie zabierać...eh zglupialam

• Mamusie
Buziaki dla Naishy 😘 i kupki jej życzę 😉

Karolka ale ma piękną pogodę 😎

Sandra każdy czasem musi si ygadać. Czasem jest tak że długo się dusi w sobie wszystko i jakoś wytrzymuje i w jeden mały drobiazg przeleje tą czarę i się wybucha chyba każda z nas tak ma co nie dziewczyny? 😜 Bo ja tak mam nie raz 😁 ale nie łam się baby są silne damy radę 😘

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Nie było mnie ponad tydzień nie wiem co u was ! Nie mam neta zabardzo w domu a teraz jestem u mamy na weeked 😉 nawet nie mam czasu was nadrobić dziewczyny!
U nas ok, ząbkowanie trwa ale ząbków nie było no i w końcu upatrzyłam sobie w sklepie spacerówkę parasolkę i jutro zamawiam 🙂)

Karolka powodzenia !! 🙂)

• Mamusie
hej 🙂 my juz po wszystkim, wszystko fajnie sie udalo...jutro Was nadrobie, bo teraz nie mam czasu, bo mamy gosci 🙂
a co do fotek...to hmmmmm...jestem mega wkyrw*** - tesciu robil i wszystkie schrzanił, bo programy mu sie pozamienialy i wszystkie na maska pozamazywane - nic nie widac 😠 😠

• Mamusie
🙂) w odbycie zawsze 0,5C sie odejmuje jak sie mierzy...

Karolka, wkurw. sie mozna 😞(

Doti, na szczescie Nadia nie ma zadnych objawow zazdrosci w stosunku do Titi. Jest ukochana jej, bawi sie, czyta jej, daje grzechotki, pomaga.. ale jest zazdrosna w taki sposob jak opisalam. Zwraca na siebie uwage..
Ogolnie jak krzycze na nia, ze beczy to stw. ze wyzwe tez mniejsza, jak bedzie wyc bez powodu: to podnioslam glos,a nadia do mnie: Mamo, nie krzycz na nia, bo ona jest malutka i nie rozumie 😉) wiec chyba kocha siorke 😁

Oderwalam sie mocno dzis Pojechalam do Darka kuzynki, z ktoras zazwyczaj uwielbialysmy pic wino, nie bylo tego chyba z 1,5 roku,. Wkurztylam sie otworzylsmy butelke, wrocilismy do domku.. Nadia zasnela w samochodzie i spi.. a tituszka co??? Wcisela 100ml MM z butelki.. skubana... jak jest glodna to zje wszystko!

• Mamusie
Sandra, należy się i Tobie, także nadawaj ile chcesz... Przy tym naszym ciągłym narzekaniu, to jak latka pisze, aż inaczej się czyta 😉 a ją w chwilach słabości zawsze sobie powtarzam: kurde ona ma dwie i daje radę, więc ja też muszę scisnac poślady i sprostać temu wszystkiemu 😉

Biedna Naisha 😞 oby już jej się to nie powtórzyło!! Buziaki miesiecznicowe :*:*:*
Karola, fajnie, że udało się wszystko... Szkoda tylko tych zdjęć :/ można się wkurw... Bo już drugi raz takiej okazji nie będzie 😞
My dziś w zasadzie poza domem, Tym grzeczny i cały dzien w dobrym humorze 😉 teraz już śpi i ja też już leze, ciekawe czy zdążę zasnąć zanim pierwszy raz się obudzi

• Mamusie
Masakra ale byl koncert i marudzenie i wszystko na raz 1, 5h w koncu padl...kurcze jak bedzie ta temperatura tak skakać pare dni i na noc sie podwyższac to co dalej ? W dzien mu nic nie daje...Znow mu na noc dalam czopka ....paracetamol...mam tez nurofen juz nie wiem co lepsze?

• Mamusie
No wiec tak...w kosciele lajtowo, nawet sie nie stresowalismy, wszystko przebieglo szybko, sprawnie, ale bylo cholernie zimno...nawet plaszczyka nie sciagalam, bo chyba bym zamarzla 😮 Ulcia smacznie spala w wozku 🙂 Najpierw bylo króciutkie kazanie, pozniej slub i od razu chrzest - M wział Ulcie, caly chrzest spokojnie sie patrzyla, nawet zimna woda jej nie rozwscieczyla 😁 kochana super to zniosla. Po mszy jechalismy do restauracji a tam zonk - ulica zablokowana, bo byl jakis maraton... nie moglismy dojechac na miejsce i musielismy krazyc w poszukiwaniu miejsca i pozniej z buta isc...ja w tych nieszczesnych butkach po sniegu, wkurzona, bo nie wszystkim udalo sie dojechac na czas przez te blokady i korki 😮 wkurw na maksa, no ale w koncu cala ekipa sie zebrala i pojedlismy, pogadalismy, cala gore restauracji melismy dla siebie, panie nawet przyniosly zabawki, zeby dzieci sie nie nudzily 🙂 mialam gdzie Ule przewinac, nawet cyca jej dalam 🙂 wiec wszystko super 🙂 jedyny minus to te zdjecia...moja przyjaciolka robila jeszcze jakies swoim aparatem - zobaczymy co tam jej wyszlo 😮

• Mamusie
Ola zasnela przed 21 wiec w szoku jestem 🙂 a ogolnie to dzisiaj sie poryczalam. Przyszla moja tesciowka a ola na jej widok w ryk i dlugo nie moglam jej uspokoic... a za 2 tygodnie moj m wraca do pracy i tesciowka na zmiane z mama maja sie zajmoeac ola a tu takie cos .. ale jak olcia widzi babcie raz na dwa tygodnie przez pol godziny to tak jest... i mam wrazenie ze moja tesciowa tez przerazona ola... i normalnie by mnie to smieszylo ale jak ola bedzie jej tak plakac? Juz. mam lzy w oczach jak o tym pisze nawet...

Dobranoc