Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej my od 6 już nie śpimy.
Wiki szałaputuje na łóżku ,a ja wciągam kawkę.
Wczorajszy dzień na wariata latanie po sklepach i finał taki ,że starsza się obkupiła cała ,mój M spodnie sobie kupił ,a ja bidulka nawet w XS nie weszłam bo za duże i już mi się odechciało tej diety i chudnięcia 😞
Dzisiaj ciąg dalszy ,ale już bez starszej bo nie musi.
Kurcze muszę sobie coś kupić bo M chce sponsorować wiec trzeba korzystać . 😜
Wiki kupiłam ten gryzak do owoców i tak się go bała wczoraj ,że myślałam ,że się posikam ze śmiechu , a potem jak załapała to nawet poprawić sobie nie dała bo się darła ,że jej zabieram 😁 😁
Karolka super ,że wszystko udane i Ulcia grzeczna ,fakt szkoda tych zdjęć 🤢
Ja wczoraj zadzwoniłam do kumpeli ,żeby się dowiedziała czy może być chrzestną ,pójdzie w tygodniu ,ale mówiła ,że ksiądz po kolędzie jak był to się czepiał ,że rozwódka i chciał za wszelką cenę poznać powody rozwodu. 😠 Więc wątpię czy jej się uda ,chociaż gadane ma dziewczyna wiec może ,może 🤔

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti napisał(a):
Kasiu może czas trochę częściej babcię odwiedzać jak ma się Małą zajmować?

Tak wiem ze musza sie czesciej widziec i ostatnio mowilam m ze ma czesciej przychodzic ddo malej zeby tez wiedziala gdzie i co do malej jest to powiedziala ze nie wie czy sie w tygodniu wybierze bo nie ma czasu 😮 a kurde na emeryturze siedzi w domu caly czas a ja po pracy tez niekoniecznie mam czas tam zasuwac. i wczoraj tez jej mowie ze musieliby czesciej przychodzic to zero reakcji. juz mam takie nerwy od wczoraj ze szkoda mowic...

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 Nasza nocka kiepska. M całą noc gorączkował, pocił się tak, że wszystko mokre. Teraz dalej śpi przykryty kołdrą i kocem i dalej mu zimno. Mam nadzieję że dzieci nie pozaraża!
Mała właśnie na drzemce. Ja i Starszy idziemy robić sok pomarańczowy 🙂

Kasiu to jeśli ona nie ma czasu teraz to jak ma się później Olą zajmować?

• Mamusie
Czesc dziewczyny 😉

U nas goraczkowania ciag dalszy 😞 meczy sie co raz bardziej rozdrazniony
...na wieczor dalam czopek paracetamol a w nocy sie wiercil i znow mial goraczke dalam nurofen rano sie budzi dalej doraczka dalam nurofen kurcze ile moge mu tak podawac ile tak moze goraczkowac jesli przez zeby???? Bo niby taki powod ...kiedy mamsie wybrac znow do lakarza...choc pomocy pewnie nie dostane a dziecko naraze znow na jakid syff....pomożcie ... 😞

Sory za moje ciagle wątpliwości i pytania ale mam nadzieje ze rozumiecie. .. 😞

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Sandra gratuluję pierwszego ząbka u Tituszki 😁
U mojej to nawet dziąsła nie są spuchnięte 🤔

Latka ja jestem panikara 😁 nie raz o tym pisałam na wątku 😁 I jakby dwa dni utrzymywała się temperatura na pewno biegłabym do lekarza. Trzeba sprawdzić, bo my możemy myśleć, że to zęby a nie daj Boże coś się przypałętało 🤢 To jeszcze maleństwa, jak już dziecko starsze to też inaczej 🤔

Karolka fajnie, że impreza się udała no i szkoda trochę tych zdjęć, mam nadzieję, że koleżanka zrobiła jakieś fajne foty 😁 A z takimi imprezami to raczej zawsze coś się przydarzy, nie uda, coś przeszkodzi, czegoś się zapomni 😁 My jak pojechaliśmy do cywilnego zapomnieliśmy o moich kwiatkach 😁 Córka po nie wracała 😁 A zdjęcia robiło kilka osób na szczęście, bo gdybym liczyła na brata, który miał być za fotografa to też dzisiaj bylibyśmy bez fotek, bo prawie wszystkie zamazane 😁 I niestety z chrzcin (gdzie brat robił również zdjęcia) mamy dosłownie kilka 🤔

U nas wieje, że mało głowy nie urwie, więc niedzielę spędzam z młodszą w domu. M pojechał ze swoją córą do Poznania odwiedzić rodziców a moja starsza córa na zakupach z chłopakiem 🤔
Obiadu nie gotuję, dziś będzie pizza 😁

• Mamusie
czesc kochane
wszystkieo najlepszego dla Naishy 😘
doti dzeki, to chyba nie trzy dniowka bo katar jest. jutro chyba pojde do lekarza bo juz si martwie czy cos wiecej 😞
sandros, ja nie wiemjakciezko musi ci byc majac dwojke ale sobie wyobrazam. jestes wyjatkowo twarda babka wiec dasz rade :* Gratuluje zabka 😉

U nas... koszmar 😮
Mały drze sie po nocach jakby go katowali. Ma mega katar wiec ciagle psikam disnemarem i co jakis czas sciagamy frida. I chyba cos za mocno moj m pociagal bo dzis w jednej dziurce mial smarki zabarwione krwia 😞 nie wiem co teraz robic bo on oddychac nie moze, a boje sie sciagac 😞 poradzcie cos 😞
siostra mojego m zdecydowala ze wraca jutro, bo jej synek zaczyna zle sie czuc i boi sie ze tez sie rozlozy.
no i nie obylo sie bez atrakcji: dzis tesciowa na skype zaczela gadac zeby krzys do niej przyjecgal z siostra mojego m. ona ma cyca to bedzie go karmic bla bla- takie zarty. a ja palnelam: ze moze sobie pomarzyc 😮 i znow jest stypa w domu, bojak ja moge na ich zarty tak reagowac?
jak wy reagujecie na takie teksty?

• Mamusie
ja pieprze co za tekst 😮 ja wczoraj tez mialam nerwy szarpane przez tesciowke 😠 nikt nie mial dostepu do Uli oprocz niej, lazila za nia, darla sie przy uchu, moja mama oczywiscie spokojnie...jak trzymalam Ulke na rekach to ona obok nas i sie tam nad nia pastwila, az nie wyrobilam i powiedzialam przy wszystkich, ze jakby mi ktos tak sie darl nad glowa i robil takie glupie miny jak ona do Uli to bym sie zdolowala i poplakala 😜 od razu usiadla przy stole 😁 😁 pozniej wyrywala Ulke wszystkim z rąk, to M nie wytrzymal i powiedzial, zeby wrzucila na luz i przestala meczyc dziecko 😁 😁 Ulcia zasnela w wóziu i M ja bujal, to ta sie wylonila z aparatem, ze jej zdjecia porobi, a m na to, ze nie bo jej bedzie po ocach blyskac, to ona, zeby on sobie usiadl to ona ja powozi, na co m tez podziekowal i nie skorzystal...i tak w kolko biedna Ulcie nachodzila 😮

• Mamusie
Doti no właśnie nie wiem jak to sobie ona wyobraża 🤨

Sandra gratuluję ząbka 😉
U nas też nie widać zębolców...

Marylu moja wczoraj z tekstem że jak Ola będzie płakać to pójdzie do przedszkola 😮 ale już nic nie mówiłam bo była moja mama też i nie chciałam żeby M focha miał...a już i tak cały czas myślałam o tym że Ola płacze na jej widok...

• Mamusie
Marylu ja takich tekstów nie słyszę na szczęście. Ale jakbym usłyszała to bym się zapytała czy kotka/pieska też mogę dać na wykarmienie 😜

Ja jestem w stanie zrozumiec to że babcie tęsknią za wnukami/wnuczkami ale nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można tak skakać komuś nad głową. Jak natrętne muchy brzęczą i brzęczą. Gorsze niż komar w środku nocy. Najgorsze jest to że one same tego nie widzą.
Moi rodzice na szczęście nie zachowują się w ten sposób. Na ich szczęście! Mała drze się na rękach u mojej mamy i ona od razu mi Małą oddaje żeby dziecka nie stresować.

• Mamusie
Hej 🙂
Ja od wczoraj nie mam u siebie w lapie dostępu do neta. Więc korzystam z kompa stacjonarnego, którego szczerze nie znoszę, bo klawiatura jest lekko zdezelowana.
Ja wczoraj wieczorem dałam Młodej 100 ml kaszki ryżowej na noc,potem zapiła to jeszcze cycem. I od 20.00 do 6.00 wogóle jej niekarmiłam 😁 Budziła się co prawda o 0.00 i o 2, ale to tylko dlatego, że jakiś katarek ją męczył. Odessłam jej więc nochala o tej 2 i do 6 miałam spokój 🙂
A od kiedy podaję stałe pokarmy, to moja ciśnie takie kupy-plasteliny, że szok 🤪 Najgorsze, że robi je na raty, tak z 5-6 razy dziennie mamy bobka 😁
Mixi, łączę w bólu 😉 U nas też problem z chrzestnymi. Jak tak dalej pójdzie, to poproszę którąś z Was o bycie chrzestną 😁 Nocleg i wyżywienie gwarantowane 😁
Sandra, i bardzo dobrze, że dałaś upust nerwom na forum. Czasem, trzeba, tak dla oczyszczenia głowy z głupich myśli 😉 Żadna z nas nie jest supermamą, czy superkobietą i każda z nas ma swoje granice wytrzymałości. Nawet w stosunku do własnych dzieci.

• Mamusie
Dzonatalie, całuski dla Naishy 😘
Sandra, gratulacje z okazji pierwszego zębolca 😁 Teraz Titi może będzie spokojniejsza 🙂
Karolka, dobrze, że wszystko ostatecznie się udało, za wyjątkiem tych zdjęć, których szkoda. No i za wyjątkiem teściowej 😜 Ja jutro będę dzwonić do księdza w pewnej parafii, czy uda się załatwić kameralnie ślub i chrzciny.
Marylu, ja już na teksy mojej teściowej nie zwracam uwagi. Szkoda moich nerwów. Po prostu przemilczam pewne rzeczy. I tak nie zmienimy już naszych teściowych. Szkoda więc czasu na użeranie się z nimi. Po prostu rób swoje 🙂

A chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że moja Nata nie znosi buraków i pietruszki (korzenia). Wczoraj była pietrucha z ziemniakiem, dziś buraki z ziemniakiem. Przy każdym z tych dań miała odruch wymiotny i pluła naokoło 🤢 Naraazie więc zostaje w menu ziemniak i brokuł.

• Mamusie
Sandros tak jak piszesz 😉 dla nich tp byl super zart. i nie pierwszy raz go slyszalam:/
doti no naprawde jak brzeczace komary- dobre porownanie 🙂 haha powiem jej to kiedys
karolka gratuluje udanej imprezy 😉 pochwal sie jakims zdjeciem jak uda sie od kolezanki dostac
deira to tez planujecie ślub kościelny? 🙂

a moj m wciaz ma focha... nie wyrobie 🤢

• Mamusie
Marylu, ja pewnie jeszcze mocniej na taki "żart" bym zareagowała :/ ostatnio jak moja teściowa pytała się M czy mały już mówi 😮 to pod nosem odpowiedziałam, że tańczy i śpiewa też 😜
Właśnie miałam Cię pytac, jak sprawy z m.... U nas też nadal raczej cicho niż głośno, poza momentami, w których próbujemy podjąć rozmowę 😞
Ja dziś u rodziców cały dzień a m w domu..

Tym bez zmian... Nie lubi za dużo spać i już 😉 w dodatku jest problem ze smokiem, bo zmieniłam na większy rozmiar...

Latka, jak Tymcio? Dalej goraczkuje?

Karola, zazdroszczę postawy m wobec własnej matki... Mój to nie ma jaj, żeby się swojej przeciwstawić, ech :/