Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie

Isa a gdzie się rejestrowałaś na dawcę narządów?

tutaj na narządy : (wybierasz pakiet który chcesz)

https://www.dawca.pl/jak-zostac-dawca/deklaracja-dawcy

a tutaj na szpik :

https://www.dkms.pl/index.php?id=456&no_cache=1

już się zarejestrowałam 😁

• Mamusie
Doti moj M jest honorowym dawca krwi i tez zarejestrowal sie jako dawca szpiku ja takie akcje jak najbardziej popieram chociaz osobiscie to straszny. za mnie tchorz i boje sie igiel. ale bardzo mi imponuja osoby ktore chca w taki sposob pomoc drugiej osobie 🙂

Majeczka i Titi sliczne i jakie towarzyskie 🙂

• Mamusie
Witam
Dziewczyny czy możecie polecić mi jakiś ochraniacz na łóżeczko- bo ten co mam doprowadza mnie do szału 🤢
Madzia wózek ładny, ale ja jak Karolka nie przepadam za trójkołowcami 😉
Isa- Szymuś ma piękne łóżeczko
Znowu starszy synek zaczął pokazywać nam rogi- już nie wiem jak mam z nim rozmawiać 😞 pyskiuje, nie słucha się. Tracę już cierpliwość. Robimy wszystko, żeby dzieciaki traktować równo, ale Oskarowi zawsze coś nie pasuje. Kary nie pomagają, nafrody też nie... Dodam,że za Tymkiem wskoczyłby w ogień ale co z tego jak nas traktuje jak zło konieczne?!

• Mamusie
Iza dzieki za stronki 🙂
Doti no wlasnie nie bylam pewna, czy szpik juz moge oddawac...gdzies kiedys slyszalam, ze krwi nie moge oddac poki karmie, myslalam, ze ze szpikiem jest tak samo 😮

Kasia ja tez na widok krwi mdleje 🤔 ale ostatnio tyle widzialam przypadkow, gdzie bez sensu umierali mlodzi ludzie, ze postanowilam na tyle ile moge pomagac... moj M tez oddaje honorowo krew, a ja oddam szpik 🙂

• Mamusie
małgosia dziękuję, ale dużo jeszcze muszę do niego pozamiawiać... też szukam ochraniacza w jakiejś przystępnej cenie... jak coś znajdę to wyślę Ci linka...
jak narazie wszystko przeniosłam z kołyski do łóżeczka, ale widzę że chyba jednak muszę kupić falbankę do łóżeczka, ochraniacz, kołderkę i baldachim...

szperam w necie 😁

mąż zobaczył że rejestruje się jako dawca szpiku i musiałam jego też zapisać 😁 czekamy na te pałeczki do badań...

• Mamusie
Malgosia1986 napisał(a):
Isa łożeczko bez tych wszystkich dodatków i tak wygląda pięknie 😉
A falbanka to chyba już nie potrzeba bo zaraz trzeba będzie obniżać łożeczko ...

Dziękuje 🙂
w sumie masz i racje.... M założył na najwyższy poziom a Szymek już uczy się wstawać, więc chyba na dniach będziemy musieli zniżać 😉 i chyba z tej falbanki faktycznie zrezygnuje... 😉

• Mamusie
Malgosia, ja mam brata 7-latka, mimo tego,że nie mieszkamy z rodzicami, to i tam Tomek jest zazdrosny o Kubusia, taka chyba kolej rzeczy, mimo tego,że kocha go na zabój to tez się popisuje i jest nie do zniesienia jak do nich pojedziemy.
Po prostu zwraca na siebie uwagę i ciężko coś na to poradzić... Też staramy się traktować ich równo, ale jest jak jest...

• Mamusie
Karolka, zle rozumujesz. 😉
Nie oddajesz szpiku kostego. Oddajesz albo probke sliny, albo probowke krwi i w ten sposob zostajesz wpisane na liste POTENCJALNYCH dawcow szpiku i sobie jestes w tej bazie..
Jezeli znajdzie sie osoba , ktory ma szpik indentyczny jak Twoj, zglaszaja sie do Ciebie i dopiero wtedy przechodzisz cala procedure...
Ja jestem 7 lat i nigdy jeszcze szpiku nie oddalam.

• Mamusie
Hawierowani niestety pobyt w szpitalu dal niewiele 😞 Znowu zaczal rosnac amoniak.Przez caly tydzien nic nie je 😞( Watroba mowi stop. Najprawdopodobniej przeszczepu nie uniknie. Dzis w nocy do Warszawy.Problem oczywiscie z transportem.. Samolot nie poleci, bo warunki do dupy 😞 Karetka mowi, ze nie przejedzie bo dojazdy zasypane ;// Wiiec najpradopodobbniej poleci helikopterem, ale wtedy Marlena musi jechac pociagiem.. bo w helikopterze miejsca brak

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Karolka, zle rozumujesz. 😉
Nie oddajesz szpiku kostego. Oddajesz albo probke sliny, albo probowke krwi i w ten sposob zostajesz wpisane na liste POTENCJALNYCH dawcow szpiku i sobie jestes w tej bazie..
Jezeli znajdzie sie osoba , ktory ma szpik indentyczny jak Twoj, zglaszaja sie do Ciebie i dopiero wtedy przechodzisz cala procedure...
Ja jestem 7 lat i nigdy jeszcze szpiku nie oddalam.

wiem Sandra 🙂 moze napisalam swoim skrotem myslowym 😜 😁 😁

• Mamusie
Malgosia1986 napisał(a):
Dziewczyny jaki rozmiar ciuszków już zakładacie dzieciaczkom? Wczoraj była moja kuzynka i mówi że Tymuś jest wielki- a nosimy się eozmiarach 68-74 🙂

My tak samo 🙂 tylko że u nas wszystko na długość ledwo się dopina a z ramion Olce spada... chudzielec mój 😜

• Mamusie
moja ma dlugie nogi dlatego spiochy trzeba bylo wymienic na wieksze bo ledwo prostowala w nich nozki 😁 bluzki na 3-6 niektore jeszcze duze 🤨

ogladam strone online disney usa i patrzcie co znalazlam
http://www.disneystore.com/minnie-mouse-coat-for-baby/mp/1325024/1000219/
🤪 🤪