Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Marylu, dostaliśmy AMOTAKS, syrop wykrztuśny Hedelix, spray do noska Mucofluid, acidolac - osłonowe saszetki, no i wapno.

Z tym Wordem robię tak samo jak Deira hihihi

Doti, a te kolczyki to są już te właściwe, które będzie nosić, ze złota czy to są te tzw. Lecznicze, które się nosi na początku? Bo ja przebijałam Gabrysi już miesiąc temu i na razie nosi te lecznicze, mówili, że minimum miesiąc, ale lepiej nawet dłużej.

Wanilka, jak ja Ci zazdroszczę tego słoneczka!!

Dzięki Madziu, mixi , wanilko, karolka, no i isa za życzenia, dla Szymka też ślemy buziaki!

Wanilka, super fryzurka, mnie bardzo podobają się takie asymetryczne, ale niestety moje włosy do tego się nie nadają bo są cienkie, miękkie, delikatnie falujące i nie bardzo dają się ułożyć, dlatego noszę długie, chociaż czasami mam straszna ochotę ściąć, ale potem się hamuję bo wiem że nie byłabym w stanie ułożyć tak jak fryzjer i wyglądałabym okropnie…

• Mamusie
kurde ale sie wkurw**** 😠 dzwoni do mnie jakis nr zastrzezony i koles mowi, ze kiedys bralam udzial w jakims konkursie i ze wygralam maszynke do golenia, mam tylko powiedziec, czy chce, zeby przyslali meską czy damską 🤔 a ja na to, ze nie dziekuje, bo na pewno w niczym nie bralam udzialu, a ten do mnie z ryjem, ze o co mi chodzi, ze chce mi dac prezent a ja nie chce 🤔 no wiec sie rozłaczylam i szybko na neta polecialam, poki nazwe firmy pamietalam, sprawdzic co to za firma...okazalo sie, ze mnostwo ludzi naciagneli, bo za przesylke tej "darmowej" maszynki trzeba zaplacic 19.90, a pozniej bez pytania wysylaja Ci co 2 miesiace ostrza do wymiany za 54 zeta 😮 i ciezko odstapic od umowy z nimi, a jak sie nie zaplaci to strasza windykacja 😮nosz kuźwa skad oni maja moj tel i imię i nazwisko???? 😠

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Po kaszce Nati obudziła się dopiero po 2 w nocy. A spała od 19.30. Potem pobudka o 5. Więc nie jest idealnie, ale jest lepiej. Chociaż ja i tak jestem niewyspana. A od rana coś jej dolega i ręce mi już padają, Drze się, jakby ją ze skóry obdzierano 🤢 Teraz przysnęła po butelce kleiku. Więc mam chwilę spokoju.
Dziś na wieczór może podam jej więcej tej kaszki, bo wczoraj dostała 100 ml. Może to jej wydłuży spanie. I na siłę przystawię ją do cycka koło 23. Muszę coś zrobić z tymi jej pobudkami, bo ja chodząc do pracy nie pociągnę długo fizycznie 🤢

Pati, całuski dla Gabrysi 😘
Isa, 100 lat dla Szymonka 😘
Doti, cudne są te kolczyki Lusi 🙂 Ja już nie mogę się doczekać, jak mojej przekłujemy, niestety z M żesmy ustalili tę granicę roczku, więc nie moge teraz Małej porwać i bez jego wiedzy jej przekuć 😉 Bo by się obraził 😉
Też tak pisałam na forum, ze drugą kartę odpalałam, ale kilka razy po napisaniu wcinało mi tekst, bo coś się wieszało, więc teraz piszę w wordzie 😉 Nawet jak mi się forum zawiesi, to tekst nadal mam 🙂
Karolka, ależ Wam zazdroszczę, że macie już to za sobą. Wogóle to wyglądałaś prześlicznie. A jaka do mamy jesteś podobna 🙂
Wanilka, fajna fryzurka 🙂 Też kilka lat temu miałam podobną i zastanawiam się, czy na lato takiej sobie nie zrobić.
Madzia, dobrze, że Kubusiowi coś się poprawiło z tymi pobudkami. Oby już teraz było coraz lepiej 🙂
Marylu, a w której parafii Wy robicie chrzciny?

• Mamusie
WItam 🙂

Najlepszego dla Szymcia i Gabi 🙂

Karolka, super imprezka, widac chyba zadowoleni wszyscy: 🙂 popieram , bardzo jestescie podobni do swoich mam 🙂, slicznie sie prezentowaliscie a Ula to gwiazda!!!!

Wanilka, super fryzura, ja zawsze mialam wymyslne fryzury, a odkad zaszłam w ciaze zapuszczam i mam juz do ramionn a starstowalam z bardzo krotkich typu Kasia Zielińska z Barw Szczescia:P. a Twoj kolor cos pod fiolet zalatuje czy tylko u mnie tak wyglada 😁?
aa i miałam pytać , czy Gabryś dalej zje tylko przy suszarce czy juz mu to przeszło? bo to Chyba u Was tak było? 🙂
Bo moj Tymcio tez zje mleko tylko na spiocha, lub przy suszarce co jest do bijajace juz tak z dwa mies jak nie lepiej.... nagle sie tak zaczelo, mowili ze przez zeby i teraz to juz sie tak chyba przyzwyczail ..

i tym samym u mnie problem z przestawieniem drzemek itd bo on je jak spi 🤢
dziś nocka srednia ale bywalo gorzej, pobudka o 6 a ja nawet nie slyszalam nic, M wstał do niego obudziłam sie juz jak przebierali kupe po zabawie 🙃 i zasnął o 9...zobaczymy jak to dalej bedzize z drzemkami...

oo i juz pospał 40min

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
dziewczyny, a jak Wasze panny znosza te kolczyki? bez problemu, czy cos je boli??

karolka, powiem tak, ona tak jakby nie miała pojęcia, że je ma
nic nie marudziła, nie jęczała, nie ciągnęła, po prostu przebiliśmy i tyle
polecam, naprawdę
wiem, że niektóre chcą robić w okolicach roczku, ale wierzcie mi, że wtedy będzie dużo dużo gorzej bo dziecko będzie już świadome bardziej i będzie sobie gmerać ciągle przy uchu i ciągnąć za kolczyk, nie daj boże, ale może sobie nawet rozerwać dziurkę

• Mamusie
aha no to moze i lepiej teraz przebijac 🙂 ja mialam przebijane jak mialam 3 lata i do dzis pamietam jak mi sie to paprało i bolalo 😮

Dzieki dziewczyny za mile slowa, ja jednak nie moge patrzec na swoja pyzatą buzię 🤨 ja to skora zdjeta z mamy, a M to swoj tata tylko bez wąsa 😁 😁 😁

• Mamusie
Karolka prawdopodobnie kupili od jakiegoś serwisu w którym się rejestrowałaś 😉 Te prezenty zawsze są za darmo hihi do mnie co jakiś czas dzwonią z propozycją bielizny za darmo tylko za koszta przesyłki 😁
U nas noc była płaczliwa ale nie wiem czy to przez szczepienie czy przebijanie. Podejrzewam że i to i to 😉 Poza tym tak jak dziewczyny mówią - roczne dziecko da sobie przebić jedno ucho a z drugim może być problem. Chyba że znajdziecie kosmetyczkę która dwoje uszu na raz przebije. Czasem tak robią. Choć i tak wydaje mi się że roczne dziecko będzie szarpało bo boli, przeszkadza, swędzi itp.

Pati my wczoraj przebijałyśmy 😉 Myślę że w tych kolczykach pochodzi nawet rok czasu. Nie będę jej zmieniać bo nie ma po co.

• Mamusie
latka napisał(a):
WItam 🙂

Karolka, super imprezka, widac chyba zadowoleni wszyscy: 🙂 popieram , bardzo jestescie podobni do swoich mam 🙂, slicznie sie prezentowaliscie a Ula to gwiazda!!!!

Wanilka, super fryzura, ja zawsze mialam wymyslne fryzury, a odkad zaszłam w ciaze zapuszczam i mam juz do ramionn a starstowalam z bardzo krotkich typu Kasia Zielińska z Barw Szczescia:P. a Twoj kolor cos pod fiolet zalatuje czy tylko u mnie tak wyglada 😁?
aa i miałam pytać , czy Gabryś dalej zje tylko przy suszarce czy juz mu to przeszło? bo to Chyba u Was tak było? 🙂
Bo moj Tymcio tez zje mleko tylko na spiocha, lub przy suszarce co jest do bijajace juz tak z dwa mies jak nie lepiej.... nagle sie tak zaczelo, mowili ze przez zeby i teraz to juz sie tak chyba przyzwyczail ..

No my mielismy przygody z suszark 🙂a...w sumie teraz tez uzywamy ale rzadziej...ale jakies 2 miesiace temu to non stop suszarka juz jewdna sie spalila 😁 teraz jak widze ze sie meczy i nie moze zasnac to suszarka pomaga 🙂 ale wczesniej to nie bylo mowy nawet o jedzeniu bez suszark 😁i...wiec warto odzwyczajac 😉

a włosy tak...ostatnio farbowałam na malinowa czerń 😉

• Mamusie
dobry, u nas noc tragedia... przyplątał się katar i nie było mowy o spaniu :/ bidulek męczył się bardzo i oddychać nie mógł...

buziaki dla Gabrysi i Szymka 😘 😘 😘

Małgosia, nie strasz mnie nawet 😮 😮 mi przez myśl przeszła różyczka, ale o ospie nawet nie pomyślałam, bo wydawało mi się, że zupełnie inaczej wygląda... puki co krostki z szyi 😮jakby znikają, na pewno się przysuszyły i nie rozprzestrzeniły już bardziej... na brzuszku jakby delikatniejsze... skóra jest zaczerwieniona, ale krostki mniej wyczuwalne 😮

dzwoniłam do przychodni, to mi powiedzieli, że na pon mogą zapisać, bo dziecko nie ma gorączki 😠 ale może jutro pójdę i po prostu zapytam lekarkę, czy nas przyjmie bez zapisu...

Karola, super wyglądaliście i widać, ze imprezka się udała 😉 Ty wykapana mama i Ula też wykapana mama 😜

• Mamusie
wanilka86 napisał(a):
latka napisał(a):
WItam 🙂

No my mielismy przygody z suszark 🙂a...w sumie teraz tez uzywamy ale rzadziej...ale jakies 2 miesiace temu to non stop suszarka juz jewdna sie spalila 😁 teraz jak widze ze sie meczy i nie moze zasnac to suszarka pomaga 🙂 ale wczesniej to nie bylo mowy nawet o jedzeniu bez suszark 😁i...wiec warto odzwyczajac 😉

a włosy tak...ostatnio farbowałam na malinowa czerń 😉

No ja juz nie raz przez lzy mowie ze ile bym dala zeby sie tego odzwyczail i ile mleka zmarnowalam zeby probowac mu dawac nie na spiocha i nic...

• Mamusie
inirtam napisał(a):
Małgosia nastraszylas mnie, zadzwonilam raz jeszcze do przychodni, powiedzialam o co chodzi i ze wysypka od kilku dni sie utrzymuje, wiec jednak nas przyjma, uff 🙂... idziemy do dzieci zdrowych o 15.30

Ja absolutnie nie chciałąm Cię straszyć- Moje dzieci przechodziły ospę więc taka myśl mi się nasunęła ... Tymek miał parę kropek, starszy był cały wysypany.

• Mamusie
Malgosia1986 napisał(a):
inirtam napisał(a):
Małgosia nastraszylas mnie, zadzwonilam raz jeszcze do przychodni, powiedzialam o co chodzi i ze wysypka od kilku dni sie utrzymuje, wiec jednak nas przyjma, uff 🙂... idziemy do dzieci zdrowych o 15.30

Ja absolutnie nie chciałąm Cię straszyć- Moje dzieci przechodziły ospę więc taka myśl mi się nasunęła ... Tymek miał parę kropek, starszy był cały wysypany.

ale nastraszylas pozytywnie 😉 bo zamiast czekac z nadzieja, ze samo wkrotce zniknie to skonsultuje z lekarzem 😉 i ja bede spokojna i moze cos Tymkowi pomoze...

• Mamusie
natalia23ona napisał(a):
My idziemy na komisję za tydzien w środe o tom niepelnosprawnosc dla Majki zalatwiac w koncu...kupilam dzis firanke do domku naszego tylko za cholere nie wiem jak ją wyprac,bo ma takie ślady zóltawe od lamowki...a jest cala z organzy...moze ktoras pomoze??

tylko ręcznie, ja piorę w wannie, namaczam najpierw z godzinę albo dłużej, a potem ręcznie przepieram i płucze a potem rozwieszam na płasko na suszarce

namaczam w wodzie z mydłem, robię pianę, ale myślę, że jakimś środkiem typu proszek też można

• Mamusie
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, lekko pochmurnie ale cieplo i przyjemnie 🙂 jeszcze bym pochodziła ale ilez można samej chodzic tymi samymi ścieżkami; / a i tak byl czas na obiadek, wlansie sie grzeje 🙂.

A ja dzis mam takie ciśnienie na chipsy...tzn od niedzieli mam az w koncu nie wytrzymała m 🙃 🤢