Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Latka, sama na taka kurteczke dla małego poluje 😉

Karola i wlasnie dlatego ja kupiłam zwykłe ubranka, na przecenach i na pewno jeszcze Tym je założy 🙂 a ze koszula z muchą, to i elegancko bedzie 🙂

moje zyczenie zostało wysłuchane 😁 maluch wlasnie sie budzi 🙂 pora na deserek 🤪 🤪 🤪

Super dzielna Luśka 😉

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Latka, jak dla mnie kurteczka jest super i na chrzest tez jak najbardziej.
Pauleczka, zdrówka dla Milenki 🙂 I trzymam kciuki za testy na muko. Oby wykluczyły chorobę.
Isa, u nas prawie identycznie dzień wyglądała jeśli chodzi o pobudkę i drzemki 🙂
Doti, jaka śliczna księżniczka z Laurki 🙂 My przekłuwamy uszy też najwcześniej jak Nati skończy roczek.
Sandra, Titi nie chce tracić czasu na spanie 😁 Woli matce podokuczać 😉 😜

Moja spała od 15.50 do 17. Teraz leży w łóżeczku coś tam gada do siebie 😉 koło 19 kąpiel, potem kaszka, cyc i spanie 🙂 Ciekawe, czy kaszka na noc zdziała cuda i Nati będzie spać całą noc.

• Mamusie
ja też nie lubię tego zamieszania ciuszkowego na chrzciny, strata pieniedzy to raz a dwa ze mnie sie takie nie podopaja za bardzo, choc niektore fajne... dlatego nie bede Go ubierac typowo, ale juz tak mysle czy nie za bardzo na luz pojde, bedzie ubrany jak na miasto, tylko pod spodem bedzie miał muche koszule, zalezy do znajdę 🙂 ale taka koszule i muche czy krawat pozniej sie nam przyda na jakas okazje jak bedziemy szli ...aj tam i tak na wieczornej mszy bedziemy i to nei wiem czy nie w tyg;/ nagorsze ze dopiero po przylocie do polski mam isc do ksiedza wiec nic na spokojnie nie moge zalatwic sali itd, choc tez duzej imprezy nie bedzie... ale wazne ze powiedzial ze ochrzci bo z tymi ksiezmi to roznie;/

• Mamusie
Tatianka, niezła agentka 🙂

Latka, ja na chrzciny kupiłam też rzeczy, które uda mi się założyć jeszcze Kubie później, bo komplecik,który kupiłam specjalnie na chrzciny okazał się niewypałem i musiałam odesłać.
Przesyłam linki rzeczy, które mamy wybrane:
-kurteczka bardzo podobna do tej, którą pokazywałaś ale z kapturkiem z Zary
- kardigan... http://www.hm.com/pl/product/06691?article=06691-A
-spodnie chinosy z Zary... http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358119/1048418/spodnie%20Oxford%20z%20paskiem
- kaszkiet z h&m w kolorze takim jak spodnie i koszula biała z wykończeniem na mankietach i kieszonkach w kolorze spodni z Reserved.
No i udało nam się kupić adidaski Pumy białe z niebieskim znaczkiem 🙂
Tak będzie ubrany syneczek 🙂

Jeszcze 30 minut i idziemy kąpu kąpu 🙂

• Mamusie
Madzia, to ja mam narazie chinosy, kaszkiet, kurteczke, butki, wlasnie musze sie wybrac do hm, zara, next i dopasowac reszte powinnam w tych sklepach znaleźć bo tam wlasnie tez eleganckie rzeczy są. 🙂 ślicznie Kuba będzie wygladal!!! Swietne ciuszki podobaja mi sie takie bardzo no i na pewno sie przydadzą jeszcze 🙂.

• Mamusie
My kapiemy Ule codziennie, bo bez tego zaburzony jest rytm 😉 ona wie, ze po kapieli jest jedzonko a pozniej od razu ja odkladam i zasypia w lozeczku 🙂 bez kapieli nie wie kiedy isc spac i marudzi az padnie...
My mamy juz taki rytm, ze pobudka kolo 6-7, pozniej drzemka ok 9, drzemka po obiadku po 13 (gora do 15.30) i pozniej dopiero spanie po kapieli o 19...

• Mamusie
latka my tez kapiemy Maje codziennie bez kąpieli nie zasnie...walsnie wykapana,babcia daje mleczko i spac,bo nie spala jak sie obudzila o 16 🙂 takze super...wieczor z męzem i ogladac w spokoju "na wspolnej" 🙂
Pewnie juz mnie nie bedzie na forum takze zycze dobrej nocy,męzowi oddam komputer 🙂

A jutro proba brokul z ziemniaczkami zobaczymy 🙂

• Mamusie
Hej laski, wreszcie was nadrobiłam:P
Ja już bez gości, także spokój. Jedynie mały wciąż marudny no i ma straszny katar- ciągle mu leci z nosa. I duszący, mokry kaszel 🤢 no zawsze to się tak u niego kończy- już czuje jak mu furczy w klatce 🤢
Mój to zazwyczaj chodzi spać po 22... 🤢trochę męczące to jest, ale no nie da się go wcześniej położyc. Chociaż ma czasem takie dni że po kąpieli się kładzie ok20:30. A kąpiemy też codziennie.
Zapomnialam wam napisać że ostatnio musiałam sciac malemu wlosy 🙂 z boku i z tylu glowy ma wytarte i tylko meszek, ale z gory mu takie dlugie rosly ze jak sie zaczesalo na czolo to do oczu wchodzily. wiec ciachnelam 😁

Dzięki za rady dt teściowej. Zawsze jak już się u was wygadam, to jakoś stres związany z tesciowa mija, i jakoś zdrowsze podejscie do niej mam.
Doti, moja tesciowa całe życie żre się ze swoją... i teraz chyba na mnie się to przeżuciło.
Mixi udało się znaleść chrzestnych?! to jakiś koszmar żeby tak ciężko było kogoś znaleść 😞 u nas proboszcz powiedział że chrzestni nie muszą przynosić karteczek- na szczęscie 😁
Sandros staram sie wlasnie być taka otwarta na ta kobiete. ale ona nie potrafi zadowolic sie 15minutami noszenia. Ona zachowuje sie jakby byla mama krzysia. jak moi znajomi ostatnio zobaczyli jak ona przy nas sie zachowuje sami stwierdzili ze ona chyba mysli ze jest jego mama:/ nosi go przy cycu... jak tylko zaplacze- wyrywa mi go z rak.. tak jakby tylko ona mogla sie nim zajac 😞 ale wiem ze musze sie z nia dotrzec. i jakis kompromis musimy znalesc.
Karolka fajnie ze kaske dostaliscie 😉 my to pewnie dostaniemy same prezenty dla krzysia- a nikt nie pomysli ze nawet nie mamy jak ich przewiesc. 😠
isa na czym dokladnie polega ta ksiazeczka oszczednosciowa? bo chcialabym cos podobnego dla krzysia. ale wiem ze konta w banku mu nie moge zalozyc:/ można te pieniążki wcześniej wypłacić?
madziu u mnie bylo to samo z budzeniem. jak zmienilam wieczorna kaszke i wykluczylam problem zabkowania to sie uspokoilo. budzi sie po staremu;-) czyli co 1-2godz.
stroj super 😉 jesli sweterek wraby z h&m to tez taki mamy 😁 o już widze że to z hm :P
Deira piękne mebelki. Ja szykuje sie na ten przyjazd, bo jesli moj m nie postawi sie w koncu, to niestety bedzie kolej na rozmowe z ta wiedzma 😞
agn mam nadzieje że z Mają wszystko dobrze;*
madziu jak już sprawdzisz działanie tych rad z książki to się podziel!
initram to jeszcze 11 lat walki przedemna 😁 swoją drogą moja siostra walczyla ze swoją tesciową dość ostro a teraz po 3 latach i przy drugim dziecku wreszcie sie dotarly... i ona mi radzi olewać ja. ale ja się zastanawiam czy gdyby ona olała swoją- to czy po 3latach by miała spokój czy tamta by wciaz rządziła. I moja tesciowa tez wredna baba, jest tak perfidna dla swojej tesciowej ze az ciarki przechodza haha
Natalia23ona super że u Majeczki wszystko dobrze 😉 dzielna dziewczynka! po takiej operacij itak swietnie daje rade!
wanilka dobrze że sie zaczyna ukladać. Oby tak dalej
isa śliczne łóżeczko, piękny kącik 🙂
madzia spacerówka bardzo ładna. a na fotelikach się nie znam. na pewno warto sprawdzic testy tego fotelika.
pauleczka trzymamy kciuki za małą. Też bym wolała jak najszybciej wiedzieć co jest 😞
pati boiedna mala. nas akurat dopadlo to samo. jakie leki dostaliscie od pani dojtor?
Lusia slicznie z kolczykami wyglada 😉
latka ja bym zostawila ta kurtteczke jaka m asz b.elegancka/ ja chce kupic taką pikowaną z kapturkiem z działu niemowlaków. I będziemy ją potem na codzień nosić.
koszule mam. spodnie tez chinosy bezowe szare albo grantowe- niewiem jeszcze. ale muchy nie mam i nie wiem gdzie szukać. Kaszkiet może też dokupimy 😉
initram chyba w kolekcji benettona tez sa pikowane kurteczki w tym sezonie
Deira pochwal sie jutro jak mala spala 😁
kasiuNajlepsze zyczenia dl aOli:*
Wow Titi i Majka jakie śliczne! Titi piękne duże oczy a Majka te rzęsy jak marzenie!

Mój ostatnio jadł cyca o 8:30. Pozniej kaszke o 11 (60ml dość gęsta) i do godz 17 nic:/ Myślę że głodny nie jest przez tą kaszkę, ale dziwne mi się to wydaje że nic nie pije- jak myślicie?

Któraś ochraniacza szukała... Ja u tej babki na allegro zamówiłam piankę na ochranicza
http://allegro.pl/dudus-dlugi-wysoki-ochraniacz-do-lozeczka420-wzory-i3097920432.html
i mama mi obszyła materiałami które sobie wybrałam. Super jest ta pianka, duzo lepsza niż to czym wypchane są inne ochraniacze. Dodatkowo można dowolny rozmiar (wysokosc) zamówic, polecam!

• Mamusie
My kiedyś kąpaliśmy codziennie, ale od czasu jak nosi plasterek na pępku kąpiemy co drugi dzień. I taki rytuał już chyba utrzymamy nawet jak plasterka nie będzie. W ten dzień kiedy nie kąpiemy, to robię jej taką samą toaletę na ręczniku kąpielowym, w miejscu gdzie ją normalnie kąpiemy, więc przyzwyczajona jest do tego, że raz wskakuje do wanny a innym razem jest wszystko jak przy kąpieli za wyjątkiem wanny. Wtedy przemywam jej wszystkie fałdki, paszki, szyjkę, brzuszek, nóżki mokrymi wacikami.

Madzia, bardzo ładne ubranko udało Ci się skompletować 🙂

A moja dziś akurat po kąpieli, kaszka zjedzona, cycem dopchana i chyba powoli zasypia. Jeszcze przed chwilą się kręciła w łóżeczku, ale od paru sekund jest już cichutko, więc chyba zasnęła 🙂

• Mamusie
Deira a mała nie ma podraznionej skóry od tego plastra? Krzyś miał tylko raz ten plaster, i potem każdy kto tu w anglii go zobaczył to patrzyli na mnie jak na okropną matke, no i jak zaczął się odklejać to nowego nie dałam:/ pozatym po odklejeniu miał mnóstwo krostek pod nim.

• Mamusie
Marylu, ma podrażnioną skórę, dlatego mamy zalecenie od chirurga, że jak jeden plasterek odpada (a najczęściej utrzymuje się jakieś 3 tygodnie), to musimy czekać potem 10 dni na założenie kolejnego. Mniej więcej po 7 dniach wszystkie podrażnienia mijają. Pan doktor powiedział, że być może to już ostatni plasterek, bo nie wyczuwa już przepukliny 🙂 Mam więc nadzieję, że to ostatnie 2-3 tygodnie z plasterkiem 🙂

• Mamusie
Wow 🤪 ale się rozpisalas!! Ja nigdy nie mogę zapamiętać, co komu chciałam napisać 😉
Nie mam u siebie w pobliżu benettona,ale może zajrze po drodze jadąc do rodziców, a sweterek w róbmy z hm to i mnie interesował,ale spodnie mamy w delikatna jodelke, to już mieszać nie chciałam, generalnie chyba wszystkie w podobnym stylu ubierzemy naszych przystojniakow 😉

My też kąpiel mamy codziennie i właśnie znów przerazila mnie ta wysypka, a teraz słyszę, że fluka nosem przez sen ech... Chyba rano zadzwonie do przychodni ;(

• Mamusie
My mamy kapiel co drugi dzien, ale zaczne codzinnie, bo jedznie uregulowane , tylko te drzemki ...spanie raczej tez o podobnej porze...jesli nie kapie go to tez przemywam wacikami tez wszystko w tym samym miejscu tylko bez wanny:P

ja tez zawsze chce odpisac wszytskim a nigdy mi sie nie udaje...

dokladnie widac ze pod jeden styl beda chlopaki ubrane 🙂))

• Mamusie
Doti, a ja piję właśnie kieliszek porto 😁 Nati śpi, więc zaraz jakiś film odpalimy z M 🙂

Ja włączam w tle worda jak czytam forum i nadrabiam strony i w wordzie piszę na bieżąco odpowiadając a potem tylko tekst kopiuję na forum. Bo nadrabiając 20 stron to nigdy w życiu bym nie zapamiętała co komu mam napisać! 🤪

Spokojnej nocki kochane 🙂