Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dobry wieczór.
melduję, że żyję (choć ledwo), ale ostatnio co Was nadrobię (a dużo skrobiecie 😉) i chcę odpisać to coś mniej odciąga-najczęściej Marcinek 😉
oczywiście już nic nie pamiętam co miałam Wam odpisać :/ jedyne co to że Karolkki teściowa to z opisu identyczna jak moja :P esz...ale na szczęscie ostatnio się nie widziałyśmy już chyba z miesiąc bo ciągle albo mieliśmy innych gości, albo teściowie chorzy byli...no ale niestety, wiem że na pewno spotkanie się z nimi zbliża :/ mógłby Marcinek już zacząć biegać to by im uciekał i by go nie miętolili na rękach non toper :P
u nas ogólnie lipa-mąż chory, ja podchorzała, ogólnie jesteśmy na zwolnieniu do końca tygodnia. Jedyny sukces taki że Marcinek zdrowy, no ale że z męża nosa się leje strumieniem to niestety został "wyrzucony" z domu i ja pomimo, że chora cały czas się Marcinkiem sama zajmuje :/ esz.... no ale włąśnie usnął a ja się chyba kąpać idę tylko jeszcze poczekam chwilkę i sprawdzę czy a dobre śpi... bo ostatnio nocki mamy masakryczne-miliardy pobudek itp...
a ogólnie to jeszcze ostatnio się Wam trzecim zębem chwliłam bo pediatra tydzień temu powiedział ze jest, a tu lipa-jest mega napuchnięty, biała kreska jak ta lala itp ale wcale się nie przebił :/ no i to pewnie też powoduje gorsze spanie w nocy... a jeszcze poza tym jednym zębem to trzy kolejne też idą...

• Mamusie
Dzień Dobry,
wczoraj było słonko a dziś zachmurzenie jak cholera ;/
Sandra głowa do góry zdrówka dla Titi
Mój Michał chory więc ja siedze u mamy swoje a on u swojej nie chce żeby nas pozarażał, może naa weekend pojedziemy do siebie już.
Skończył terapie, nie wiem jak to będzie teraz musi jakies l4 załatwic i musi poszukac nowej pracy, mam nadzieje że jego umysł się ocknie w końcu...bo już mam dosyc takiegio życia...

buziaki :*

• Mamusie
Hej meldujemy sie w komplecie 😁
Wczoraj Wiki chciała usisc sama ,ale nogi jej sie unosza do gory wiec całkiem przez przypadek jej przytrzymałam do podłoża i gnida sama usiadła . 😮
Teraz jak widze ,że się podnosi to trzymam nogi i już siedzi. 🙂
A i wsadziłam ja do łóżeczka po długiej przerwie to zaczeła wstawac i obgryzac szczebelki z farby 🙂
Muszę ja czesciej wkładac do łóżeczka . 🙂
Wiki niestety też zbytnio rozmowna to nie jest 😁
Martwie sie jej waga bo od prawie trzech miesięcy przybrała 0,5 kg . Dwa tygodnie temu ja warzylam i wczoraj i waga pokazuje 8000 kg. 😮 Zaczynam sie zastanawiac czy jej nie głodze ,musze chyba zejsc z jednego karmienia cycem w dzien i moze kaszke jej dawac bo je tylko rano 150 ml.
Objadki jak jest słoik 130 ml. to zje pół i najedzona , a jak dam jej dopic cyca to leci potem z niej i mlekiem i obiadkiem . 😞

• Mamusie
Dzień dobry my od 6nie śpimy. Maja jak wczoraj Zasneła o 19.30 to do 6 spała. Moje dziecko chyba będzie komputerowcem,bo M na lapku a Młoda ciągnie mu kable od myszki. Aa nie mówiłam wam chyba,że Majka zrobiła się taka żywa że po całym łóżku się kula a co najlepsze to jej już w ogóle nie przeszkadza leżenie na brzuszku i wczoraj już raz wyciągnęła sobie rączk ę spod siebie więc dziewuszka się uczy coraz bardziej;-)

• Mamusie
U nas dzisiaj nocka rzekłabym "prawie" idealna, a to prawie to dlatego że młody zrobił sobie pobudkę o 4, a tak była tylko jedna na jedzenie o 24. Mam nadzieję,że mu się nie przestawi i wstawać o 4 nie będzie. 😮

Mixi, jak Kubie przytrzymam nogi to też sam usiądzie, a jak nie to do połowy się podciągnie, chyba,że leży na podwyższeniu, to też sam.
No i w łóżeczku też próbuję wstać i się wkurza, bo mu nie wychodzi... 🙂
Kuba przez 2 miesiące przybrał 1kg, podobno dobrze, a je głównie MM, do tego owoce i obiadek raz na kilka dni, bo nie ma ochoty, kaszy nie je w ogóle.

Wczoraj dźwigałam Kubę do lekarza w foteliku i naciągnęłam sobie ścięgna w przedramieniu, pół nocy bolało :/

• Mamusie
dzien dobry 🙂
a Ula nie chce sie przerzucac z brzuszka na plecki...w odwrotna strone czasem jej wychodzi...

Mixi, Wiki i tak ladnie wazy, a waga dziecka nie bedzie caly czas tak pedzila do przodu...mi sie wydaje, ze nie ma co panikowac 🙂

Wanilka trzymam kciuki za Twojego M, zeby terapia przyniosla rezultaty 😘

a u nas znow szaro za oknem... 🤨

• Mamusie
Wanilka, a ma jakas robotke na oku?? Bo z praca wiadomo,jak jest teraz. Trzymam kciuki, zeby Wam sie poukladalo i zeby maz skonczyl z przeszlym zyciem...Tule mocno..Dzielna z Ciebie dziewczyna!!!!

Titi, wstala znow 39 temp. Przy inhalacji to sie tak nadzierala, ze az mi zal jej bylo. Darla sie, wyrywalla, drapala mnie.. jakbym ja ze skory obdzierala 😞
Teraz sobie usnela...

• Mamusie
Witam
Mixi Tymek waży 7200 i nie ma tragedii 😉 Mamy tylko problem bo mały gangster nie chce wogóle pić mleka 🤢 robie mu kaszkę na mleku i tak jak Isa dodaje też sucharki do mleka- żeby była papka.
Sandra - ja chyba zagubiłam się w akcji- Ty wracasz do pracy do żłobka czy jednak zdecydowałaś się na pracę w szpitalu?

• Mamusie
Witam 🙂

Wanilka, silna babka jestes! Powodzenia i wytrwalosci 🙂

U Nas tez sie ostatnio rozregulowalo z jedzeniem 😞 a juz tak ładnie bylo...teraz pierwsza drzemka.
Dzis chyba spaceru nie bedzie no chyba ze sie trochę wypogodzi.

Nie ma dzis solenizantow??? 🙂 bo akurat nie pamietam 🙂

• Mamusie
dobry,

dziękujemy za wczorajsze życzenia...

a my zalatani, od wczoraj i nie mam na nic czasu. 😮

wanilka trzymam kciuki!! oby było dobrze...
małgosia mój Szymek tylko raz w nocy wypije samo mleko, w dzień muszę go oszukiwać właśnie kaszką, kleikiem, sucharkiem itp... ale lekarka powiedziała że widocznie taki z niego grymasa i trzeba jakoś sobie radzić 😁
sandra właśnie co z Twoja pracą? i co z mieszkaniem ?? 😉
karolka ładne zdjęcia, rodzinka super !! widać że szczęśliwi
marylu pytałaś o tą książeczkę, to my założyliśmy przy naszym koncie bankowym i z tej książeczki można wypłacać i wpłacać kiedy tylko chcesz... jak narazie tylko wpłacamy, nawet jak nam jakaś zbędna kaska zostaje to M wpłaca na to konto żeby nie przewalić na głupoty... fajna sprawa.

aaa i pochwale się synem... od wczoraj siedzi całkowicie sam, (czasami się chwieje ale rzadko), kilka razy udało mu się być w pozycji jak do raczkowania i nawet przeturlał się kawałek do zabawki... no i strasznie dużo gaworzy... dzisiaj rano złapał się szczebelków i sam zaczął się wspinać, dopiero jak jego główka wyszła zza ochraniacza i nas zobaczył to zaczął piszczeć z radości i się spowrotem przewrócił na leżaka 😁 dziecko potrafi zaskoczyć...

uciekam na kawę 😉

• Mamusie
Witam się 🙂
No to mamy jakiś kolejny postęp – zasnęła o 19.30, przedtem wypiła 150 ml kaszki Nestle, i pobudka dopiero koło 4 🙂 Possała cyca i poszła dalej spać, ale o 5.50 niestety już była w pełnej gotowości, więc musiałam już się zwlec z łóżka. W sumie nie jest źle, bo jak będę chodziła do pracy to będę wstawać o 5.30. Musimy jeszcze tę pobudkę koło 4 zlikwidować 🙂 A nie mogę jej przetrzymać ze spaniem, bo jak jest śpiąca to się robi najpierw marudna a z minuty na minutę coraz bardziej się drze i trze strasznie oczka. Żadne zabawy jej wtedy nie interesują.

Teraz ma drzemkę. Zasnęła od razu jak kleik wciągnęła 🙂

A na sobotę poproszę o trzymanie kciuków 🙂 Przed chwilą umówiłam się z jednym księdzem na spotkanie – będziemy omawiać jak tu bez zbędnych formalności zorganizować chrzest i ślub kościelny 🙂

Buffy, trochę zazdroszczę tego relaksu w wannie, bo my mamy tylko prysznic.
Mixi, nam pediatra powiedziała, że jak dziecko tak słabo przybiera, to oznacza, że cycek już zdecydowanie nie starcza. Jeśli Wiki do tego tak mało zjada pokarmów stałych to wymieszaj jej ze swoim mlekiem. Ja wczoraj wymieszałam z moim mlekiem ziemniaka z burakiem i zjadła 160 ml 😁 Dziś wymieszałam jej kleik z moim mlekiem to zjadła prawie 180 ml i poszła spać 🙂
A moja już siada bez podparcia, ale tylko na moich kolanach. Na twardym podłożu jeszcze się giba 🙂
Sandra, biedna Titi 😞 A jaki paracetamol jej podałaś? Bo moja bardzo dobrze reaguje na pedicetamol. Jak Małej temperatura nie spadnie, to może jednak niech lekarz ją obejrzy w domu.
Karolka, moja też ma problem z kulaniem się z brzuszka na plecy i odwrotnie. Wiem, że umie, bo już to robiła. Raz to mi prawie z przewijaka się sturlała, bo tak bardzo chciała tv oglądać, ze się przekręciła nagle z plecków na brzuch 😉 Ale leniuchowi najczęściej się nie chce i leży jak taka kłoda i się drze 😁 Wczoraj pytałam pediatry, co z tym robić to powiedział, że wciąż i uparcie ćwiczyć leżenie na brzuchu i nie przejmować się, ze nadal się nie kula. Wcześniej czy później zacznie aż nadto 😁
Wanilka, oby M poszedł po rozum do głowy 🙂 Wytrwałości kochana życzę 🙂

Kurczę, chyba opryszczka mi się rozwija na ustach 😞 Znowu będę musiała uważać na Małą.

• Mamusie
Mixi, z tego, co piszesz, to Wikula jest bardzo ruchliwa... wydaje mi się, ze ona po prostu co zje, to spala 😉 bo raczej mało nie je (150ml kaszki 🤪 u nas ok. 60-80 😉 )poza tym ,jeśli byłaby głodna, to raczej by się upomniała, także nie martw się, na pewno nic jej nie jest 🙂 wysmukli się dziewczyna 😉

Wanilka, trzymam kciuki za Was i oby M na dobre się z tego uwolnił 😘

Sandra, łącze się z Tobą w bólu... :/ dziś wymiękam... nie spalam cala noc, no przepraszam, trochę nad ranem udało mi się przymknąć oko, młody kompletnie nie radzi sobie z katarem, a leje mu się z nosa, jak z kranu 😞 w dodatku awantura na całego, gdy próbuję mu nos oczyścić i robi się błędne koło, bo jak ściągam, to on ryczy i od razu nowe gluciory napływają, ech... 😞
teraz ma drzemkę, oczywiście na rekach :/:/