Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
U nas kaszki z bobovity 🙂 rano mleczna kaszka manna owocowa a wieczorem albo wielozbożowa albo waniliowa.

Pati golarka to ryzykowny prezent - my kupiliśmy mojemu tacie na gwiazdke i nie do końca jest zadoiwolony. Wszystko przez to że jak ktoś wczesniej sie nie golił golarką a ma twardy zarost to przez pierwszy miesiąc jest jakby nieogolony. goli sie a skóra dalej jakby nie ogolona. trzeba cierpliwosci zeby przywyknac.

Mixi możesz podesłać te instrukcje pocztą 😜 😉

Zamawiam takie nakolanniki: http://allegro.pl/yo-nakolanniki-ochraniacze-do-raczkowania-abs-i3086147253.html zobaczymy czy zdadzą egzamin.... przecież nie zabronię dziecku raczkować 😮

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Naj naj naj 😘 dla Tatianki i Uleńki 😘

Dobrze wiedzieć, że nie tylko moja córcia zasypia na rączkach 😁 Na szczęście póżniej bardzo ładnie śpi w łóżeczku a w nocy nauczyła się już dawno sama zasypiać 😁

Inirtam ale twój M pomysłowy 😁 Dwutygodniowy obóz z teściową 🤪 Ależ on ci atrakcje zapewnia 😁 Och ci nasi mężczyżni, niekiedy pozbawieni wyobrażni 😁

Sandra Nadia przesłodka 😘

Pati zdrówka dla Gabrysi 😘 A te zdjęcia dzieciaczka fajniutkie 😁 Wczoraj mój M też gdzieś to znalazł i zaproponował, by Maja sprzątała podłogi 😁

Madzia ubranko dla Kubusia cudowne 🤪 Ale będzie się fajnie prezentował mały kawaler 😁

Mixi dobrze, że jest chrzestna. Moja starsza ma kuzynkę mojego pierwszego M 😁 hehe, że się nie pogubiłam 😁 ale kontaktu praktycznie od komunii nie mamy 🤔

Majka przespała mi pięknie noc, obudziła się tylko o 23:40 na mleko i spała do 6:40. Teraz jest na drugiej drzemce, bo na pierwszej się nie wyspała 😁
No i w końcu przyszły do mnie skarpetki z Next, które zamówiłam prawie dwa miesiące temu 😮 Kurczę, buciki 6-12 jakieś małe się wydają (myślę, że latem nóżka Mai już w nie nie wejdzie) a skarpety wielkie, że hoho 😮 a też 6-12 m-cy 🤢

• Mamusie
Doti napisał(a):

Pati golarka to ryzykowny prezent - my kupiliśmy mojemu tacie na gwiazdke i nie do końca jest zadoiwolony. Wszystko przez to że jak ktoś wczesniej sie nie golił golarką a ma twardy zarost to przez pierwszy miesiąc jest jakby nieogolony. goli sie a skóra dalej jakby nie ogolona. trzeba cierpliwosci zeby przywyknac.

no jak ktoś się nie golił wczesniej to faktycznie nie wiadomo czy się trafi dobrze z prezentem
ale u nas nie ma tego problemu bo mój tata tylko elektryczną sie goli i wiem, że uznaje tylko te marki philips, a do tego mu się poprzednia zepsuła jakoś po świętach i tak na szybko kupił sobie jakąś tanią "no name" na allegro bo szkoda mu było wydać więcej kasy i żałował,
więc na 100% się ucieszy z tego prezentu 🙂

• Mamusie
Moja w tej chwili to je tylko kaszkę mleczno-ryżową jabłkową z Nestle na dobranoc a rano dostaje kleik ryżowy, który przygotowuję jej na mm. Mannę to podaję jej wciąż tylko jako profilaktykę glutenem.

Madzia, ależ śliczny będzie Twój mały mężczyzna w tym ubranku 😁 A do tego praktyczne, bo nie tylko na chrzest 🙂

• Mamusie
Ula zajada wszystkie kaszki mleczko-ryzowe z nestle czyli: bananową, morelowa, malinową i ta na dobranoc jablkowa, a wczoraj M kupil jej jeszcze truskawkową... tą kaszke manne z glutenem z nestle dodaje do deserku i mala zajada, ale jak dla mnie sama ta kaszka manna jest po prostu paskudna 😲 smak ohyda 🤔

• Mamusie
hehe, i pozniej suwaczek sie nie zmienia 😁
Ja sie nie odzywam, bo moj tez stoi w miejscu ;//

Ale pieknie slonce wyszlo :0 Az wzielam mopa w lape i posprzatalam 🙂
Tylko nie ogarnelam, ze podloga mokra a zaraz Nadia z przedszkola wparuje ;D

Dzis mam shopping w planach, ale sie okaze o ktorej mezowaty powroci.

• Mamusie
Śnieg topnieje,słońce świeci wiec trzeba isc na spacerek i po leki Majki i kaszka juz sie konczy...Maja zadnej oprocz bananowej nie chce pic:-/ i tylko ryżową ja nie wiem czy te mleczno-ryzowe na wodzie mają jakiś inny smak??? poprostu jedna masakra z moją kluchą....a na dole i do góry juz Nam widać zębole tylko ciekawe kiedy się wybiją,może w koncu Maja tez bedzie taki bobasek z zębolkami 🙂

• Mamusie
Dobry 😉
Karola u nas też obecnie mleczni ryzowa malinowa i młodemu smakuje, a mi bardziej podeszła bananowa 😁

U mnie za to raz słońce raz śnieg 😉

Madzia raz jeszcze dzięki za masz majerankowa! Noc super 🤪, mały swobodnie oddychal i od razu lepiej spał 🙂 budził się po 24, potem po 3 i po 6 a na dobre dzień zaczęliśmy prawie o 8

No i mamy druga jedynkę 😁

• Mamusie
Dobry 😉
Karola u nas też obecnie mleczni ryzowa malinowa i młodemu smakuje, a mi bardziej podeszła bananowa 😁

U mnie za to raz słońce raz śnieg 😉

Madzia raz jeszcze dzięki za masz majerankowa! Noc super 🤪, mały swobodnie oddychal i od razu lepiej spał 🙂 budził się po 24, potem po 3 i po 6 a na dobre dzień zaczęliśmy prawie o 8

No i mamy druga jedynkę 😁

• Mamusie
My po zakupach , obiadku, cos trzeba ogarnąć i moze chwilę odpocząć, ale zapewne Tymcio wtedy sie obudzk, ogólnie niespokojnie w spi w dzień- poplakuje przez sen , budzi sie, cos ni sie wydaje ze jakies zebole ida, bo tak bylo przed pierwszymi-ale nic nie moge dojrzeć 😮
Na zakupach oczywiście nie obeszlo sie bez szmatek dla Tymoslawa, sle byly przecenione te, ktore chciałam kupić po normalnej cenie wiec bajka 😁
Myslalam ze pójdziemy na spacer ale to co sie dzieje za oknem to szok.
Jeden dzien wyjdziemy a trzy sie kisimy , zwariuje tu z tą angielską pogodą 🤢

• Mamusie
Madzia Kubuś śliczny a ciuszki rewelacja 🤪

Wszystkiego naj dla Ulki i Titi oczywiście 😘 😘

Jeśli chodzi o spanie to mi Ola przez pierwsze 3-4 miesiące spala tylko na rękach 😮 później nauczyła się w dzień zasypiać sama ale się rozchorowała i wszystko szlag trafił 😠 no ale teraz już od dwóch tygodni odpukać sama przy karuzeli zasypia wieczorem a w dzień u nas w sypialni na smoczku albo bez 😉

A tak w ogóle to dzięki dziewczyny za wsparcie 😘 tak się wczoraj wystraszyłam tych badań... A dzisiaj dzwoniłam do lekarki i mówi że mam nie panikować bo takie wartości nie są tragiczne u niemowląt ale żeby jej bardziej nie spadło to zapisuje jej żelazo i kwas foliowy więc chyba dobrze:-)

No i ogólnie mówi że Ola trochę mało mleka pije i doszłyśmy do wniosku ze chyba Nutramigen już nie smakuje bo poznała inne smaki i powoli mamy wprowadzać normalne MM i patrzeć czy będzie ok, a że przysłali mi próbki Bebiko to sprawdzimy na tym 😜 No bo faktycznie może jej ta alergia na mleko minęła, bo jak jeszcze z miesiąc temu podałam jej kaszkę na MM to kupa ze śluzem była więc odstawiłam a teraz od tygodnia dostaje na kolację normalna porcję kaszki na mm i nic się nie dzieje 🙂

Jeszcze stresuję się tym chirurgiem co mi powie... a wizytę mam w środę dopiero bo chciałam iść d tego samego co byłyśmy po urodzeniu-jak Ola miała powrastane paznokcie 😞 Bo wiecie pod tymi stópkami te guzki to boję się żeby później przy chodzeniu nie było problemu jak zacznie tuptać...

Agn jeśli chodzi o gluten to daję kaszkę manną z nestle 30 ml dziennie więc tak jak zalecają. A o tej celiakii to tak tylko powiedziała że gdyby coś się działo. Mówiła że jednym z objawów jest spadek wagi wzdęcia bóle brzuszka albo brzydkie kupy. Tylko co znaczy brzydkie kupy ja mam chopla na punkcie kup Oli przez ten śluz i jak dla mnie to żadna kupa Oli nie jest ładna 😁

Pati, Sandra z tymi przekąskami to ja się z wami zgadzam, uważam że skoro Ola nie za dużo je to po co mam jej dawać jeszcze produkty które nic nie wnoszą do jej zdrowia a tylko przez to będzie jadła mniej tych wartościowych...

A na poprawę humoru zamówiłam sobie spódniczkę. Będzie się pięknie odbijać na tle śniegu 😜
http://allegro.pl/boska-rozkloszowana-spodniczka-skora-kontr-faldy-i3074778207.html

• Mamusie
Dziękujemy za miłe słowa!
Z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzeń Tatiance, sto lat Kochana :*

Dogaduję się z fotografem na sesję dla Kubusia w kwietniu, to stronka p.Izy.. www.izabelinda.wordpress.com , zerknijcie, to powiecie co sądzicie o sesjach 🙂
To będzie miał młody świąteczny prezent od rodziców.