Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dobry wieczór.
Marcinek śpi-ja trochę ogarniam chatę i podczytuję co u Was. Jeszcze cos zjeśc by wypadało...
wczoraj sie pochwaliłam że tak fajnie, spokój itp i miałam masakryczną noc-tzn mieliśmy... Marcinek do 1 się budził chyba z 20 razy, coś mu się odbijało, płakał...potem przysnąl i o 5 pobudka 😞 nie wiem co zjadałam, albo on, ale to chyba przez brzuszek właśnie było :/ esz...

buziaki dla Ulci i Titi!

Doti Twoja Lusia jest po prostu the best. Zdjęcia prześliczne, no i te przysiady... Marcinek to daleko w tyle 😜

Deira ja mam to krzesełko (i Agn też chwialiła)-jestem bardzo zadowolona. Jak zobaczyłam że to takie materiałowe to się mega bałam ze plamy schodzić nie będą, ale nie ma z tym żadnego problemu. Fajnie ze jest na kółkach to Marcinek sobie jeździ ze mną po domu 😉 no i podnóżek regulowany to też wygodnie. Jedyne co mi się nie podoba w tym krzesełku to ta wkładka dla niemowląt-jakaś taka byle jaka, no ale na szczęście jej nie potrzbujemy już 😉
i ja kupowałam u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5570641
mogę go z czystym sumieniem polecić, bo na moim krzesłku na tej wkłądce dla niemowląt było pełno plam jak kupiłam, napisałam to do nich i bez żadnych problemów przysłali mi nową.

i gratki dla Tymka z okazji ząbka.

ja właśnie ruszam na allegrowe zakupy 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witam sie 😉
cały dzień starałam się nadrobić ale Krzyś nie pozwalał ;>
Teraz już śpi, kaszel się pogarsza, a nasza przychodnia zamknięta z uwagi na szkolenie 🥴 wizyta na poniedziałek umówiona ale boję się że się pogorszy. Mam zamiar zacząć go inhalować tylko nie wiem czy włączać jakiś lek typu berodual,atrovent,czy,pulmicort?
Krzyś to do wstawania czy nawet siadania raczej się nie zabiera, a dziś cały czas mnie denerwował bo turlał się z maty na wykładzinę i się w nią wgryzał 😠 a ble...
Chyba znów będzie duży post bo spisywałam odpowiedzi;D
Spóźnione ale szczere najlepsze życzenia dla Szymusia Gabrysi Tatianki i Ulci 😘 😘 😘 😘
kasiu wysyłam dużo ciepła i buziaków. Trzymaj się. Ale podsunełaś mi pomysł dlaczego i moj krzys moze malo przybierac- pobierzemy krew jak bede w polsce..
mixi no wazne że udało Ci sie kogoś znaleść. Ja też musze jeszcze szybko zzaproszenia wysłać0 ale to tylko dla formalności żeby dziadkowie nie narzekali.
A Wiki ważysz na wadze dla dorosłych?
sandros dziewczynky masz super slodkie 😜
initram wiem że już kilkakrotnie pisałaś jak gluten wprowadzać, ale czy mogłabyś raz jeszcze wkleić ta informacje? gratulujemy zabka 😁
madziu Kubus jaki przystojniak:* piękne ciuszki na chrzciny, a kaszkiet gdzie kupiłas?
pochwal sie sesja jak juz bedzie. moj mial sesje jak mial dwa tygodnie, nie pamietam czy pisalam. zaraz wstawie jedno ze zdjec 😁 ahhh aż mnie na wspomnienia wzieło heh. teraz bym znow zrobila moze w maju jak bede w polsce sama z babelkiem, to bedzie troche czasu.
DOTI Doti śliczne te kolczyki Laurki! przerazilas mnie ta rozpiską dnia... jak porownuje ile krzys dziennie zjada to u nas masakra 😞 Śliczne masz dzieciaczki i jak się kochaja 🙂
PAULECZKA to super! cieszymy sie razem z wami:*
deira, no szkoda że ja się szybko poddałam z tym plasterkiem chociaż i tak pediatra dawała małe szanse że pępek się poprawi, bo mały był już za duży. Mam teraz nadzieje że jak zacZnie siadać i urzywać mięśnie brzuszka- to jednak cofnie się ta przepuklinka i nie będzie potrzeby wykonywać zabiegu.
Karolka piękna impreza, wszystko piękni ewyglądało a wasza rodzinka cudownie!
buffy wracajcie do zdrowia i gratulujemy ząbka 🙂
agn tego bębenka pewnie jeszcze pozalujesz:P

Dziewczyny których maluchy korzystają ze skoczka napiszcie proszę jeszcze jak on się sprawdza? ja wrzuciłam go na koniec listy prezentowej, bo nie do końca jestem zwolenniczką takich zabawek- no ale przeciwniczką też nie 😁 a dziadkowie chcą kupić jakieś droższe prezenty i w sumie tylko to wchodzi w gre. a może macie jakieś inne pomysły?

Chciałam dać krzysiowi manne z bobovity, ale ona jest tak mega słodka że aż mdli... czy nestle też takie słodkie?! czy mogę kupić samą manne bez MM i robić na wodzie?!

A w ogole to już ostatni weekend przed naszym wyjazdem na święta. Więc kompletuje rzeczy na wyjazd, prezenty dla rodziny- więc urwanie głowy! obym tylko nerwicy nie dostała jak będę w polsce 🤢

• Mamusie
Jeejj no i zaczełam oglądać zdjęcia Krzysią z sesji i aż nie mogę uwierzyć że był tak malutki 🙂 tutaj kilka zdjęć

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/130505.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/1766/130505.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

chyba znów go położę na ten stoliczek dla porównania po 6miesiącach 😉

• Mamusie
Dzień dobry. Noc koszmarna i krótka. Nie śpimy od 5:30. Mała budziła się z wyciem, Starszy łaził i nudził, mnie się śniły koszmary jakieś... zmęczona jestem....

Marylu prześliczne zdjęcia 🙂 Mannę możesz kupić zwykłą błyskawiczną, ugotować na wodzie i dodać łyżeczkę np. do mm, obiadku albo deserku. I nie porównuj ile Krzysiu zjada bo to sprawa indywidualna. Moja Mała się dużo rusza to i dużo jedzonka potrzebuje. W sumie to nie rusza się tylko kiedy śpi 😁
Z prezentem Ci nie podpowiem niestety. Nie wiem jaki skoczek masz na myśli. Może jakiś jeździk-pchacz albo konik na biegunach?
albo coś takiego: http://allegro.pl/fisher-price-skoczek-zebra-rodeo-kurier-dhl-i3120931008.html ?

Oj u nas dziś błękitne niebo i słoneczko od świtu. Za to śniegu znów nasypało tyle że głowa boli. Pokichało tą pogodę 🤢

• Mamusie
Jx eeeeeeeeQQNXXSXHJ8HWEEKYjk nbn brbhg tt wecccccccwy, Z

dzien dobry na poczatku pozdrowienia od Majuni dla ciotek i kolezanek oraz kolegow 🙂 my od 5:40 tez nie spimy,bo Maja sie obudzila i bardzo rozgadala 🙂 dzis troche ogarniania jest w domu:-/ pogoda paskudna,ale moze sie ociepli bo slonce od rana swieci

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Pauleczka wspaniała wiadomość!!!

Doti ja niestety nie pomogę i na najbliższej wizycie u lekarza pokazałabym, jak to wygląda...

Deira tak jak napisała Byffy krzesełko jest bardzo fajne, Majka jeżdzi w nim ze mną po całym domu 😁 Tylko ta wkładka, też muszę ją wyjąć bo przez nią Maja ma co raz bardziej odstające uszy 🤢 No i z czyszczeniem nie ma problemu.

• Mamusie
Hej .
Moja Wiki oszalała jeszcze śpi 🤪
Ja od 6.50 na nogach pie kawkę i Was nadrabiam.
Paula super ,że Milenka zdrowa ,aż się też popłakałam z Waszego szczęścia 🙂
Marylu ,tak ważę Wiki na wadze dla dorosłych od urodzenia i zawsze się zgadzało perfekt . 🤔
Niestety chrzestna musi być taka bo innej nie znajdę ,ale nie powiem ,żebym się cieszyła. 🥴
Doti niestety też nie pomogę ,ale lepiej skonsultować ,dobrze ,że jej nie boli 🙂
A swoja droga to super silna ta Twoja Lusia .Moja już po malu kombinuje jak raczkować. Jest już na etapie podpierania się na kolankach i raczkach ,ale nie wie jak nimi przebierać do przodu. W końcu zła prostuje nogi i niedługo nauczy się robić fikołki do przodu.
O już się kreci pewnie wstanie śpioch .
Moj M ma dzisiaj nam kupić kaszkę truskawkowa z jogurtem z nestle ,będziemy próbować .
Juz głowa wystaje z pod kołdry i wypatruje 😁 😁

• Mamusie
Witam się i ja 🙂
U nas nocka bez rewelacji, 3 pobudki i młody wstał ostatecznie o 5:30, chociaż już o 4 gadał w najlepsze, ale udało mi się go jeszcze uśpić.
Pauleczka, super informacja! Buziak dla Milki 🙂
Marylu, my mamy skoczka z Fisher Price, Rainforest jumperoo, super się sprawdza, młody go "pokochał" 🙂 świetna zabawa i można się czymś zająć w między czasie. Ja powiedziałam rodzince,że wolimy na chrzciny pieniążki, sama coś później wybiorę. Kaszkiet kupiłam w H&M.
Doti, Laura, to prawdziwa spryciula, Kuba próbuje wstawać w łóżeczku, ale co z tego jak pupa za ciężka 😜, ona jest mega rozwinięta jak na swój wiek...

Dzisiaj po pracy M. jedziemy do teściowej, mam nadzieję, że obędzie się bez głupich komentarzy i jakoś przetrwam 🙂
Kuba odleciał 30 min. temu, zaraz się będzie budził pewnie...
Miłego dzionka!

• Mamusie
Moja śpi od godzinki, wstała o 6.
Dzisiaj przyjeżdża moja mama więc pewnie nie będę miała czasu na forum przez weekend 🤔

Latka w avatarku Majka w końcu w jednym z ubranek disneya 😁 Bluzę miała dwa razy na sobie i już za mała 🤔 Dobrze, że całą resztę zamówiłam w większych rozmiarach 😁

• Mamusie
dobry,

Doti Twoja Lsia jest mega, jak już ładnie się wspina!! no ale tak, jest najstarsza (3tyg różnicy pomiędzy Szymkiem a Lusią, więc mama nadzieje że mój w wieku Twojej też tak będzie rozrabiał 😁 )
Marylu Krzyś śliczny! ale tan czas leci...
Pauleczka super wiadomości!!
Madzia Kubuś przystojniacha jak już stoi 🙂
Agn śliczna Majeczka w avatarku 🙂

a u nas dziwnie... bardzo dziwnie... ;/
Szymon coś się rozregulował, dzisiaj mija 3 dzień bez kupki... dusi aż jest bordowy ale nic nie idzie 😮 no i czasami marudny... śmieje się a za chwile płacze i tak w kółko.
właśnie dalam go na dół do prabci i babci 😉 a ja z M mamy zamiar umyć okna u nas na poddaszu i zrobić małą rewolucję... tzn. jakieś przemeblowanie 😉

miłej soboty mamuśki !

• Mamusie
Isa dziękuję 😘 No to macie zajęcie na sobotę 😁
Mi się nawet obiadu dzisiaj gotować nie chce 😁 Ale mój M zaoferował, że to on dzisiaj coś ugotuje 😁 Się chłop naprawia, jak nie odzywałam się do niego przez kilka dni 😁

Madzia no nie mogę 🤪 Kubuś też stoi 😁 Moja Majka nawet siadać nie chce 🤔

• Mamusie
yyyy, a ja jeszcze lozeczka nie obnizylam,... ale chyba juz czas 🙂
Tatianka wspina sie na razie po kartonach 🙂
Tez wlasnie sobie spiocha, zasnela przy inhalacji i zanioslam do lozeczka..

Super, Kubus 😁

Karolka, od kiedy zaczynacie chodzic do zloba?

Moj maz tez chcial myc okna, ale wezcie piekne slonce.. ale - 12 stopni.

• Mamusie
Wiki jedząca chrupka .Nie zawsze on trafia do buźki 😁 😁
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/1898/672f710560ef9b6fmed.jpg[/IMG][/URL]

Po tej minie śmiem stwierdzić ,że nie będzie to dzień grzecznej Wiki tylko małej diablicy 😁
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/2000/e40724e85b1c3a37med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Śliczna Wiki 🙂
Kuba na zdjęciach wygląda jak aniołek, ale co z tego jak w środku diabełek, którego roznosi energia drzemie 😁
Jeszcze nie obniżyliśmy łóżeczka, bo sam nie umie wstawać, na razie tylko próbuje, ale pupa za ciężka, do zdjęcia to było z moją pomocą, ale trzyma się dzielnie sam.

Mój M. jutro planuje myć okna, zobaczymy co pogoda przyniesie...

• Mamusie
U nas sprzatanie...ale i tak bede jeszcze sprzatac we wtorek bo w srode jedziemy do Nas do Wrzesni to tam bedzie mega wielkie sprzatanie...bo M sam sie nie wezmie wiec wszystko zrobimy jak razem bedziemy...juz sie boję sprzatac u nas po pol roku nie obecnosci w Naszym domku ehh..no ale co zrobic...Maja miala tylko jedna pol godzinną drzemke po 8 i dalej nie chce spac...w ogole ona mało co spi :-/
śliczne dzieciaczki..ciekawe kiedy moja zacznie chociaz siedziec 😞

• Mamusie
Dziękuję za słowa uznania 😁

Wiki jest super 😁 diabełek mały hihihi a te ząbki wyglądają urooooczo!

Ja dziś ogarnęłam kuchnie. Później jeszcze łazienka trochę. Mała właśnie opróżnia łóżeczko wyrzucając wszystko między szczebelkami....

• Mamusie
Sandra zaczynamy chodzic od 8.04 🙂

Ale super dzieciaczki! Kubus jak ladnie stoi 🤪 moja to jeszcze sama nie usiedzi, a co dopiero stanie 😁 Wiki jak dorosle wyglada z tymi ząbkami 😁 😘

My wrocilismy z zakupow, udalo nam sie kupic krzeselko 🙂 z racji tego, ze Ula to mała Lisiczka (nosi nazwisko 'Lis'), to tron tez ma z takim oto liskiem 😁 😜
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/krzeseko.jpg/][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/1830/krzeseko.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]