Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej mamusie,

mam jakis dziwny humor, ktory ciagle sie utrzymuje od kilku dni, znalazlam tanie bilety do Polski, mamy juz paszport dla malej, dzwonie do wujka zeby zarezerwowal nam wszystko, oczywsicie zwleka z tym.. od rana kupywal nam te bilety 2 razy i ciagle mu strona wygasala wiec zostawil to i teraz nie wiadomo nic, nie daje znac ani nic 😠 jestem niedojz ze jakas przybita to jeszcze zla na to wszystko. generalnie nie mam na nic ochoty!

jedynie Naisha mnie rozmieszyla skaczac dzis w jej nowym skoczku 😁 😁 moje rece juz nie wytrzymuja jej calodniowego skakania po mnie, nauczyla sie podskakiwac na pupce jak siedzi a jak tylko wezmie sie ja na rece to od razu odpycha sie nogami i skacze i tak pol dnia teraz 🙃 wiec skoczek idealnie sie sprawdzil dzis 😁 😁 wlasnie wymeczona skakaniem padla spac 😁
ja obiecalam posprzatac lazienke ale nie mam na to dzis najmniejszej ochoty! 😞

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzo , my też mamy skoczka, super sprawa 🙂

My po szczepieniu, mały tylko pisnął, więc dzielny z niego chłopak! Lekarka mówiła,że ten utrzymujący się katarek to wina ogrzewania i nie ma przeciwwskazań by go zaszczepić.
Tak więc 5w1 i pneumokoki poszły w ruch :P

No i klopsik waży już 8500g 😮

• Mamusie
Madzia, to masz juz co dzwigac, z takiej kruszynki jak Kubus fajnie widac jak przybiera, moj o miesiac mlodszy a tez juz 8 kg jak nie lepiej wazy 😉 juz dwa pon ominelam z warzeniem bo zawsze cos to goraczka to pogoda okropna ale w ten poniedziałek co bedzie ide sie upewnic, juz mam nadzieje ze mi nic na przeszkodzie nie stanie 😉

Dziewczyny czy ktoras ma jakis pomysl zeby oduczyc jedznia mleka na spiocha? ?

• Mamusie
Heyka, ja dzis zostawilam Titi z mama, na 3h i daly rade 🙂
Odciagnelam sobie 200ml, zeby dziewczyny mialy jak do pracy wroce 😁
wiec juz 5 buteleczek jest, wiec na pierwszy tydzien maja ;D

Titi lepszy humor po syropie przeciwgoraczkowym ma. Wlaczylam jej inhalacje. I mam nadzieje, juz w weekend bedzie poprawa. 🙂

Latka,nie mam pojecia. Ja jakis czas zastepowalam mleko woda, ale nie pamietam do kiedy mala pila mleko w nocy. Do roczku na pewno...

• Mamusie
Witam 🙂

Ja tylko na chwilę i zaraz uciekam.

Wszystkiego naj dla Szymonka i Gabi 😘 😘
Lusia ślicznie wygląda w kolczykach 🙂

Wanilka jak czytałam rano ze u Ciebie słoneczko to spojrzałam za okno a u mnie zima w pełni. A około 11,00 co? Wiosna przyszła 🤪 więc od razu śmignęłyśmy na spacer z Olką 🙂 Tak pięknie słoneczko u nas świeci 🤪 🤪 i cieplutko nawet jest 🙂 tylko moje buty nie przetrwały roztopów...

• Mamusie
Byłyśmy 2 godzinki na spacerku 🙂 fajnie, cieplutko, słoneczko świeci, powietrze takie przyjemne 🙂
Teraz już pojedliśmy wszyscy obiadek i zaraz jadę ciotkę M zawieźć do lekarza bo ją jakieś choróbsko złapało.

Latka niedobrze, że Tymcio je na śpiocha. Wtedy jest zupełnie nieświadomy i może się przejadać. Spróbuj go przetrzymać 🙂

• Mamusie
Doti, ale jsk nie chce to nie zje wcale lub 100 a czasem 180-200 no i nie zwraca wiec moze sie nie przejada...
Juz próbowałam przetrzymac i wszystko i nic ile mleka wylalalam... a on zasnie i dopiero mu daje bo tyle godzin

Juz mnie to dobija ;( ...a teraz to sie zestresowalam co powiedziałaś eh 😞

• Mamusie
Madzia, faktycznie urocze te rzeczy, ale dość drogie 😉

A my wróciłyśmy od pediatry. Taki nasz stary znajomy od czasu do czasu Natą się zajmuje. Nie jeździmy do niego zbyt często, bo przyjmuje w innym mieście.
Nati waży niecałe 7900 g, mierzy 70 cm. A więc w ciągu 3 tygodni przybrała 400 g. NIestety dostałyśmy maść przeciwgrzybiczą, bo Nata od jakiegoś czasu miała taki brzydki wykwit na czole. Nasza lekarz z przychodni przepisała jej jedną maść, ale zaczęło się bardziej babrać, więc zdecydowaliśmy się pojechać do innego lekarza.
Poza tym dowiedziałam się kilku ważnych rzeczy - Nati ma refluks i to kwaśny (wystarczyło, że pan doktor ustalił, że wciąż ulewa i powąchał jej zapach z buzi i piąstkę, którą, właśnie w buzi miała) czyli po prostu ma zgagę. Póki tego nie wyleczymy - być może nie będzie przesypiała całych nocek 😮. Przez to też może być w ciągu dnia rodrażniona. 😞
Marylu, to może być ważne też dla Ciebie - przy zdignozowanym refluksie nie wolno podawać surowych owoców ani warzyw, bo to jeszcze bardziej podrażnia żołądek. A poza tym powiedział, że dobrze, że odstawiliśmy Nutrition, bo on jest na bazie chlebka świętojańskiego, którego ludzki żołądek nie trawi i może nawet gnić w żołądku a tym samym pogorszyć sprawę z refuksem. Kazał zagęszczać pokarm np. kleikiem kukurydzianym.
Aha, i jak Mała skończy 8 miesiąc mamy zrobić ponownie usg brzuszka u lekarza, który zajmuje się tylko "małymi brzuszkami" i jak potwierdzi się nadal refluks, to trzeba będzie podjąć leczenie.

• Mamusie
dsgvbcb b n b nffhhkgjk b inn b ibv b n n

To u góry to gorące pozdrowienia dla wszystkich od Natalki 😁 Dorwała się do klawiatury, bo siedzi mi na kolanach 😁

Mam jeszcze pytanko do Was - czy Wasze dzieci już próbują sklecać jakieś słowa typu baba, gugu? Widziałam, że Naisha już mówi baba a moja to ciągle wydaje najczęściej tylko jakieś dzikie okrzyki co najwyżej 😁

• Mamusie
Ulubionym "słowem" Tymka jest przyciągnięte nieee 😉 ewentualnie titi, da i dije 🙂 kiedyś jakoś więcej gadał po swojemu, a ostatnio bardzo dużo się śmieje, ale śpiewanie już mu się odwidzialo 😞

Byliśmy u lekarki, potwierdziła, że to wysypka alergiczna prawdopodobnie od nowego płynu do kąpieli... Kupiłam mu ziajke taka też na ciemieniuszke, bo nieraz nam się pojawia, ale ona ma bardzo silny zapach i pewnie te substancje zapachowe wywołały taka reakcje... Kapiemy się w emolium na przemian z krochmalem i trzeba czekać, aż przejdzie... Osluchowo jest ok, więc katar niegroźny 😉