Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć mamusie :***

Dawno mnie nie było...dużo ostatnio się dzieje.
Milena nadal kaszle. Robimy codziennie inhalacje jak zalecaja lekarze.
Wizyta u kardiologa przebiegła pozytywnie. Zrobili jej EKG i USG i wszystko wporządku.
Pediatra nic nie słyszała w płuckach a kardiolog coś słyszała po lewej stronie ale to nie wina serduszka. Więc chociaż to się wyjaśniło.
W czwartek robimy próbę potową na mukowiscydoze... strasznie się boję...ale z drugiej strony wolę już wiedzieć co z moją kruszynką.
Lekarze zastanawiają się jeszcze nad tym że bardzo mało rośnie. Przez 2 miesiące na wadze przybrała pół kilo... ;/ ale moim zdaniem trzeba brać też pod uwage to ze miała zapalenie oskrzeli,płuc,zakażenie rota i adenowirusami. Już sama nie wiem .
Na dniach bedziemy powtarzać badanie na rota i adeno żebyśmy mogli sie zapisać do szpitala do Rabki...
za półtora tygodnia pierwsza rocznica ślubu ...zastanawiam się co przygotować.. 😉

Wszystkiego najlepszego dla WSZYSTKICH solenizantów z ostatnich dni. Ponieważ nie miałam kiedy nawet wejść na forum.

I gratulujemy ząbków... 🙂 u nas narazie na horyzoncie BRAK. chociaż lekarze w szpitalu twierdzili ze wychodzi jej 8 zębów na raz.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pauleczka my na rocznice bylismy na romantycznej kolacji dzien przed a w dniu rocznicy pojechalismy na kawe do knajpki gdzie bralismy slub i tak powspominalismy tam wesele spacerujac po ogrodzie no i sali ze stwierdzilismy ze co roku bedziemy tam jezdzic hihi. No i w zeszlym roku tez tam pojechalismy z Ola w brzuszku na ostatnuch nogach bo 28 sierpnia rocznice mamy. A jesli chodzi o prezenty to jakos nic sobie nie kupujemy 😜 Dobrze ze juz te badania zrobicie przynajmniej bedziesz wiedziec co i jak ja tez bym wolala wiedziec niz zyc w niepewnosci. Zdrowka dla Milenki:*

• Mamusie
Pauleczka, to zróbcie sobie romantyczną kolację w domku z jedzeniem na telefon albo z garmażu,lub idźcie do knajpki w trójeczkę.
My często tak robimy, bo "knajpiane" z nas dusze 🙂
My swoją pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy 27 sierpnia, leżałam wtedy na patologii z Kubą w brzuszku 🙂 A z 3 dniowym opóźnieniem dostałam najlepszy prezent jaki można sobie wymarzyć 🙂

• Mamusie
Pauleczka zdrówka dla Milenki, oby wszystko było ok... a na rocznicę proponuje romantyczną kolację 🙂

u nas codziennie pobudki sa o 6:30, pierwsza drzemka po śniadaniu od około 9 do 10, po obiadku od 12 do 13:30 i od 16 do 17 później kaszka o 19 kąpiel o 20 i o 20:30 już spanko. rytm dnia się powtarza i wynika z tego że w ciągu dnia Szymek robi sobie trzy drzemki i śpi około godziny. więc w dzień w sumie śpi około 3h 😁

• Mamusie
Sandra norma z Tit 🙂 🙂
Oj Lusia juz ma kolczyczki...jej jak ślicznie 🙂 🤪 🤪 🤪 kurcze a ja jednak do roczku musze czekac bo M sie nie chce zgodzic wczesniej jednak 😞 😞 😞
Ubieramy wsię i lecimy po żarełko dla Majki...spała długo,nie chciała obiadku jak zwykle nie pamietam o ktorej sie polozyla ale momentalnie usneła tylko ją polozylam ale chyba bylo juz po 14 i o 16 słysze ryk...uuu a ta głodna za jednym razem wciągneła 150 i jeszcze była glodna,ale jak wrocimy ze spacerku to damy deserek...łyzeczki fajna sprawa z tomme tippe,takie płaskie mniej więcej co Ty Sandra masz,bo tamtych nie moglam znalezc 🙂
no i niestety muszimy isc w gondoli,niby widac ze snieg pada,ale boje sie o małą w spacerowie no i pewnie bym nie ujechała nią w śniegu:-/

• Mamusie
U nas tez podobnie zawsze rytm dnia wyglada, choc czasami sa jakies obsuniecia 🙂

Doti, slicznie laurka wyglada , co raz to doroslejsze te nasze maluchy 🙂 a Laura goni do przodu wiec i kolczyki musza byc ! 🙂

Marylu, znalazłas gdzieś jakies ciuszki juz dla Krzysia na chrzest, ja mam spodnie chinosy karmelowe i granatowe, ale poszukuje koszuli , muchy, sweterka, ew kurteczki plaszczyka... mam kurteczzke taka granatowa pikowana 'na elegancko' ale nie wiem czy taka moze byc na chrzciny....???

o taka: http://www.next.co.uk/x512864s4#847835x51
jak sądzicie? bo nie wiem czy jakaś specjalnie na chrzciny kupowac...

• Mamusie
Dzięki Dziewczynki 🙂
Wszystkie kolczyki były takie piękne że nie wiedziałam na co się zdecydować. W końcu wybrałam maluśkie perełeczki.
Lusia na szczepieniu była bardzo dzielna. Zapłakała na chwilę ale szybk oudało mi sie odwrócić jej uwagę. To samo przy przekłuwaniu uszu. Tylko bardziej rozżalona była, bo półśpiąca i głodna już 😁

• Mamusie
super kolczyki!!! 😁 my chyba czekamy do roku, bo jak wspominam o kolczykach dla Uli, to kazdy sie krzywi i mowi, ze za szybko... a mnie korci cały czas, zeby jej na wakacje przebic 😉

Latka wg mnie kurteczka pasuje 🙂 poza tym nie rozumiem tego calego zamieszania z ciuszkami na chrzest...to wszystko trwa doslownie moment, malo kto zwraca uwage na to co dziecko ma na sobie...a ciuszki okolicznosciowe kosztuja tyle pieniedzy ze szok...i co tu pozniej z nimi zrobic? nie sprzeda sie juz za taka cene... przed chrztem Ulki bylam w sklepie z takimi ciuchami - kiczowata sukienka ze sztucznego materialu kosztowala 129 zl 🤪 no bez przesady, nie mowiac o tym, ze bym dziecko w niej zameczyla... 😮

• Mamusie
Karolka z tymi ciuszkami to niezły sajgon... tak jak mówisz że to chwila moment...

ja wtedy kupiłam biały garniturek za 50zł i sprzedałam za 50 więc tragedii nie ma 😉 no i bardzo mi się podobał taki mały krasnal w białym garniturze z muszką 😁 teraz jak patrze na te wszystkie ciuszki do chrztu to szczena opada. bo drogie ale i ładne ;D