Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U nas od kilku dni się normuje jedzenie dopiero, tak bywało różnie, nie zawsze chciał jeść.
Więc wygląda mniej więcej tak:
7/8 mleczko ok.100ml
10/11 mleczko albo deserek 100g
13/14 obiadek 100g
16/17 mleczko lub deserek 120-150ml/ 100g zależy czy deserku o 10/11 nie było
19/20 mleczko z łyżką kaszki 150ml

Kaszka z łyżeczki nie bardzo mu smakuje, woli jogurciki i deserki, to by mógł cały dzień zajadać...
Chwilkę temu na podłodze przewrócił się na bok i już czółko zbite :/ łobuziak mały 🙂
Obiadek już zrobiony i czekamy na tatusia, będzie za pół godzinki.

• Mamusie
Pati, starałam się go tak wyregulować brzydko mówiąc... Wiadomo, z jak śpi czy jeśli np. jesteśmy właśnie w samochodzie, to jakieś obsuwy są, tak ok.15min w jedną czy druga stronę... Coraz częściej jednak nawet jak zaśnie o 13.30, to o 14 na obiad wstanie 😉

Sandra, co tam nakupowalas? Chwal się 😉

Mamy lwa 🤪u jest świetny i młodemu się chyba podoba, a najbardziej ta dmuchana piłka z dzwoneczkiem, podwieszana pod brzuchem lwa... Pewnie dostalabym taka za max 10zl, a lew prawie dwie stowki i słabsze wrażenie robi, hehe 😉

• Mamusie
sandra,inirtam, to trochę mnie uspokoiłyście, że nie tylko moja gwiazda tak mało je
wychodzi, że podobnie jak u Was kaszka 60-80 ml średnio i obiadek dziś na wadze kuchennej ważyłam przed zjedzeniem i po, żeby wiedzieć ile tego je to wyszło ok. 50-60 g, ale wiem, że czasem zjadała ciut więcej, więc nie jest źle; tylko deseru jeszcze nie dostaje bo obiadki późno i potem już tylko cyc do wieczora,
no i do zaśnięcia czy w dzień czy wieczorem cyc jest niezbędny - kolejna moja zmora i zadanie na ten miesiąc to nauczenie jej zasypiania bez cycusia mamy... nie wiem jeszcze jak ja to zrobię bo póki co to afera jest i nie da rady zasnąć bez ciumkania, a smoczek odpada - nie przepada za nim od urodzenia

• Mamusie
Ale się wkurwiłam chrzestna Wiki powiedziała tez ze nie pójdzie do spowiedzi i koniec gadki ,a w ogóle mamy za dużo nie wymagać od niej bo jest poproszona jako któraś z kolei ,a nie pierwsza . 😠 😠
Chyba im powiem ,że nie chce ich na oczy widzieć i koniec tych pieprzonych uprzejmości 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
mixi, co to za ludzie?! to co nie wiedzieli, że zgadzając się byc chrzestnymi będzie czekała ich spowiedź???

to jakaś Twoja bliska rodzina czy znajomi??
ja bym ich chyba olała i jednak wolałabym takich chrzestnych dziecku nie fundować - w dodatku weź poprawkę że będziesz musiała się z nimi użerać przy każdej okazji, roczek, urodzinki, komunia itd. itd. więc pytanie czy masz na to ochotę....

• Mamusie
jaki słodziak!! 🤪 🤪 🤪
ja nie mogę się napatrzeć na te jej włosy!! cudne!! 😘

Mixi, a Twoja starsza to ile ma lat? może ona by mogła być chrzestną? może to i trochę dziwne, ale na pewno Wiki miałaby chrzestną na medal 😉

i szkoda, że tą sale już macie załatwioną, bo nie musiałabyś się tak spieszyć z tym chrztem....

Tym też będzie miał chrzestnego od siedmiu boleści... ja wychodzę z założenia, że chrzestnym powinna być osoba, która w jakiś minimalny sposób uczestniczy w życiu Kościoła, przede wszystkim utożsamia się z religią, ale niestety mój M się uparł, że jeśli chrzestną jest moja siostra, to chrzestnym ma być ktoś z jego rodziny... a u niego sami ateiści 🤢 na naszym ślubie nikt od niego do komunii nie poszedł...

• Mamusie
inirtam napisał(a):
jaki słodziak!! 🤪 🤪 🤪
ja nie mogę się napatrzeć na te jej włosy!! cudne!! 😘

Mixi, a Twoja starsza to ile ma lat? może ona by mogła być chrzestną? może to i trochę dziwne, ale na pewno Wiki miałaby chrzestną na medal 😉

ona ma chyba coś ok. 10-11 lat o ile dobrze pamiętam,

• Mamusie
Witam

Ja standardowo tylko na chwilkę staram się was na bieżąco czytać ale nie mam czasu pisać 😞
Odkąd M wrócił do pracy to narazie ciężko mi jakoś wszystko zorganizować...

Ale Ola grzeczna u teściowej na szczęście chociaż na razie zostaje z nią tylko 3 godzinki bo tak nam akurat z M zmiany wypadają 🙂

Pati z piciem się nie przejmuj. Mi lekarka powiedziała że nie mam głupiego dziecka 😜 i jak będzie jej się chciało pić to się upomni a skoro nie daję jej żadnych przyprawianych i słodzonych rzeczy to nie ma jej się od czego chcieć pić a woda użyta do MM wystarcza jej żeby się nawodnić. I moja Ola w ogóle nic mi nie pije 🙂 🙂

A jeśli chodzi o rozkład dnia to (godzinki orientacyjne ulegają przesunięciom)
7.30-8.00 150 ml mleka
11.00 obiadek ok. 250 g (ulubiony posiłek 🙂)
13.00 120 ml mleka
14.00 pół słoiczka deserku ok. 65 gram zjadła by więcej ale nie dajemy bo od razu wszystko wylatuje drugą stroną 😜
17.00 ok 60 -100 ml mleka
19.00 ok 80-100 ml mleka( to karmienie nieraz wypada)
20.00-21.00 120-150 ml kaszki

Jak widzicie moje dziecko woli konkrety zdecydowani 🙂

Buziaki dla spóźnionych solenizantów 😘 😘 😘

Mixi współczuję sytuacji ale ja też bym o znajomych pomyślała ja też mam chrzestną nie spokrewnioną i nie narzekam 😉

A u mnie czasu ciągle mało kombinuję kto jak ma zająć się Olą podczas naszej nieobecności i narazie jest ciężko ale staram się na płakać i nie załamywać bo nie chcę żeby Ola po całym dniu nie widzenia mnie oglądała smutną... Mam nadzieję że to z czasem się jakoś ułoży bo narazie lekko nie jest...
Ale pocieszam się tym że po porodzie na początku też za ciekawie nie było no a teraz jest dzień do nocy więc i ten etap jakoś minie...

Dodatkowo ta zima mnie dołuje i wkur.... 😠 😠 😠