Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂

Latka uważaj na takie zachcianki 😉 Nie wiadomo co to się za tym kryje 😉

Nie mogę wyjść z podziwu jak szybko Wasze dzieciaczki brykają... Mój jedynie na brzuszku się okręca w koło i goni zabawki, bo je rozrzuca rączkami... Nawet nie siedzi 😞 No ale on będzie miał swój czas na wszystko - pewnie nie za szybko, bo leniuszek po tatusiu 😉

Kurcze ostatnio strasznie wisi na cycu 😞 I smoka wypluwa, bo nie ten smak. A cyca nie pije tylko sobie na sucho dziumdzia... Mam nadzieję, że mu się odmieni, bo trzeba go będzie na siłę odzwyczaić 😞(((

• Mamusie
Efek, u nas usniecie bez cyca to jest 10-15 minut wdzierania sie i trzesienie lezakiem.. no ale wazne ze wychodzi bez cycucha, bo zwariowac mozna...
Tituszka prawie raczkuje, ale siedziec tez nie siedzi sama, chyba ze chwileczke 🙂

Mloda dzisiaj zjadla caly sloiczek.. pierwszy raz tyle w siebie wcisnela 🙂 Widocznie zasmakowalo dzisiaj ;D

• Mamusie
Witam laseczki 🙂
My w domku u siebie 🙂 Wypiłam sobie dziś poł red'sa dla rozluźnienia, ale z chęcią wypiłabym więcej hehe 😁 ale co zrobić jak Gabryś nie chce puścic cyca. Dziś próbowałam nakarmić go MM wziełam go na kolanach to pluł ekami machał 😁 i szukał cycki hehe nop i co musiałam mu dać pierś bo by się zapłakał bidulek.
Sandra my kołyszemy Gabryisa w kołderce robimy my hamak i tak zasypia, pozniej albo chyta cycke albo odrazu zasypia...i tak się już nauczył 😉

Isa twój Szymuś to drobniutki chłopczyk 🙂 mój to kolos już teraz bedzie po 9 podchodził hehe 😉

Aha byłam dziś na spacerze z Gabim dosłownie 5 minut, tak się rozwrzeszcał że musialam go wyjąc z wózka 🤢 wstyd na całe osiedle hehe tai wrzask, juz mu ciasno jest bardzo...więc już porzucamy gondole i przesiadamy się do parasolki 🙂

WIOSNO PRZYBYWAJ!!!!! 🙂)

Buziaki :*

• Mamusie
Uff... Dziś trochę lepiej niż wczoraj, może idzie ku lepszemu 😉 Tym zaliczył co prawda tylko jedną drzemkę w ciągu dnia, ale spał 2,5h 🤪 nie pamiętam, kiedy ostatni raz spał tak długo w ogóle 🙂

Efek u nas jest to samo...smok jest fajny na chwilę, ale w nocy jak zaczyna jeczec to tylko cyc, dosłownie na chwilunie i to mu starcza na jakieś 45min 😜 hehe

Dobranoc

• Mamusie
uf... goście pojechali.
ale nas dzieci umęczyły... 😁

powiem wam że Szymuś razem z kuzyneczką (miesiąc młodszą) tak się bawił że byłam w szoku... chyba się rozumieli bo Szymek gęgał a ona się śmiała, ona piszczała to on wpadał w śmiech aż na koniec stukli się głowami i był płacz po którym nosiłyśmy łobuzów na rękach a oni do siebie pluli 😁 mega!

Szymon po kąpieli padł... wymęczony biedak 😉

łobuzy:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/24/desktopvns.jpg/][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/3130/desktopvns.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/401/desktop1gi.jpg/][IMG]http://img401.imageshack.us/img401/4504/desktop1gi.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
a najbardziej podoba mi się zdjęcie po prawej stronie na samej górze 😁
Szymon przez pare minut ciągle ją klepał w pupę 😁 i przy tym się śmiał bo Nastka przy każdym uderzeniu piszczała ze złości...

dobranoc,
miłej i spokojnej nocy mamuśki 🙂

• Mamusie
My też się witamy z rańca.
U nas postępy jeżeli chodzi o wagę Wiki bo już mamy 8,5 kg oby znowu te pół gdzieś nieL zniknęło 😮
;[ K KKK............
M HN 0KU2JH332
3
byyyyyyyyyy 11111111111111111 6uii10 n m 0999999m 0b o9io.iiiiiiiiiiiiiii.i.i o

Wiki nie da mi nic napisać wali w ta klawiaturę jak szalona 🤪

• Mamusie
Witam z rana 🙂
Nocka trochę lepsza dzisiaj bo tylko 4 pobudki...
Kubuś mówi już pięknie "mama" i "baba", ale jestem z niego dumna!
No i wczoraj kupiłam sobie 2 bluzki z letnich kolorkach na wywołanie wiosny, a M. 3 t-shirty, dzisiaj czas na zakupy dla młodego, a to lubię najbardziej!!!

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
Wiki szyfrem pisze! 😁
Isa super parka 🙂

Laski pytanie - ile macie stopni w domu? Bo często na zdjęciach widzę, że Wasze dzieciaczki brykają w samych bodziakach - u nas chyba na to za zimno :/

Generalnie Wojtek ma na sobie zawsze 2 warstewki - bodziak i koszulkę lub bluzeczkę. Mamy 20 stopni w domu, rzadko kiedy cieplej. Chyba go nie przegrzewam, bo do tej pory chorował raz, ale to był ewidentnie wirus złapany w przychodni na szczepieniu. Teraz też mamy kaszelek i katar, ale nie bardzo mocny, myślę, że samo niedługo minie 🙂 Chyba odchorowuje przesiadkę na spacerówkę 😞 Jednak nie jest tak ciepła jak gondola, a pogoda koszmarna i taki efekt 😞

• Mamusie
Wiki śpi to mogę coś naskrobać.Poprzestawiała mi literki na klawiaturze od tego walenia.
Isa super parka ,a mala świetna ma czuprynę.
Efek u mnie jest 21 stopni i tez nie rozbieram malej na gole nóżki , zawsze ma body i rajstopki. 🙂
Mam pytanie do mam które szczepiły na pneumokoki - ile dałyście za szczepionkę ,bo ceny znowu są na maksa wywindowane ,co apteka to inna cena 😮?

• Mamusie
My mamy ok.22-24 st. a Kuba jest ubrany w body z długim rękawem i spodnie dresowe na gołe nóżki i mu ciepło, a na noc bawełniana piżamka. Czasami też go rozbieram na gołe nóżki, bo to uwielbia 🙂
Katar też prawie każdej nocki nam towarzyszy, lekarka mówiła,że to od ogrzewania.

• Mamusie
dobry,

Szymon od kilku dni mówi 'mama' i 'baba' a dzisiaj w nocy się obudził i zaczął krzyczeć 'mama' wstałam zrobiłam mleczko wypił i dalej zasnał a obudził nas piskiem i na zmiane 'baba - mama' 😁 M chodzi i ciągle do niego powtarza 'ta-ta' 😁

dziękujemy 😁 no Nastka miesiąc młodsza a kuzynka już musiała przyciąć jej włosy bo ma strasznie gęste i długie a co najlepsze takie grube że nie ścierają się jej wcale 😮 no i waży tyle co Szymek, dopiero teraz widzę że jak na chłopca to Szymi mało waży tzn jest skromy...

efek u mnie jest gorąco, bo jak palą w piecu to już na maxa - wczoraj było 24stopni a po kąpieli popatrzyłam na termometr to było 27 😮 rozpływałam się i musieliśmy w salonie okna pootwierać... ale za to Szymek tylko rano jest w długich rękawach, a od południa w samych bodziakach a czasami nawet w samym pampersie 😁

Karolka powodzenia u teściów...