Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dobry,
weekendowa cisza... 😉

u nas dziwnie... Szymon strasznie dokucza;/ od 3:30 nie śpimy; tzn. ja nie śpię, mały ciągle się budzi, ja do zasypiania a on z powtorem pobudka i koncert. ciągle chce być na rękach - padam...
w dodatku ostatni posiłek miał wczoraj wieczorem o 22:30 😮 od tamtej pory jak chce mu dać jeść to pluje, piszczy i wydziwia jak nigdy! nawet na śpiocha próbuję i potrafi się rozbudzić z wrzaskiem.

zwalam to na zęby - bo co innego ?! 😠 no i zamiast ssać smoczka to on gryzie i się złości... ząbkowanie??! ;/

miłej niedzieli.

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂

U nas nocka straszna i od rana marudnie 😞 Biednego męczy kaszel i katar go w nocy zalewał. Co ciekawe za dnia nos suchy, choć słychać, że w środku mu gra katarzysko 😞 Ech, trzeba przeczekać 😞

Kasiu wracam po weekendzie majowym. Z małym zostanie pani do opieki, bo do żłobka dopiero 1,5 roczne maluchy u nas przyjmują. Smutno mi jak o tym myślę, ale z drugiej strony marzę żeby się wyrwać z domu 😞

• Mamusie
Witam

nareszcie moja Mama przyjechała, będę mieć choć troszkę czasu dla siebie !

We wtorek idziemy do lekarza na badania kontrolne to zważymy mojego klocuszka, plecy i kręgosłup mi odpadają. Nocka u nas pobudka o 24.00 i 5.00 na cyca, a zasnęła standardowo o 22.00.
Mam nadzieję, że w końcu wiosna przyszła i trochę więcej na spacerze Izunia będzie siedziała.

Miłej niedzieli 🙂

• Mamusie
Hej,
Postaram sie w skrócie opisać co u nas, bo nie mam siły ani czasu. Zaraz jedziemy do naszego znajomego pediatry do szpitala, bo ma dziś dyżur.
Niestety stany gorączkowe i podgorączkowe nie ustąpiły u Natalci. W nocy z piątku na sobotę było tragicznie. Dziecko wyło co godzinę jakby je ze skóry ktoś obdzierał, a temperatura skakała od 38 do 40. Co zbiliśmy zimnymi kompresami i paracetamolem, to za chwilę znowu szła do góry. W nocy byliśmy ciągle pod telefonem z naszym pediatrą. Oprócz temperatury nic więcej jej nie dolegało, więc nie było sensu jechać do szpitala na Izbę Przyjęć, bo i tak by nas nie przyjęli tylko kazali zbijać temperaturę w domu. W sobotę czyli wczoraj rano jechaliśmy szybko do naszego lekarza. Zbadał uszy, płucka, sprawdził gardło, nos. Wszystko czyste. Nawet śladu jakiegoś zapalenia. Kazał jechać od razu do laboratorium i zrobić badania moczu i krwi. Robiliśmy wszystko wczoraj ekspresem a jak na złość w laboratorium po południu była awaria. Wyniki mieliśmy dopiero wczoraj koło 18. Nie są dobre. Na szczęście Małej wczoraj temperatura spadła do 37 i dziecko odzyskało humor, więc dziś w nocy spało bardzo spokojnie. Od rana temperatura cały czas na poziomie 37 stopni a nasz krasnal jest wesoły i uśmiechnięty. Ale ze względu na złe wyniki krwi i moczu dziś jedziemy do szpitala do naszego pediatry. Ja osobiście po wynikach krwi i moczu podejrzewam zakażenie układu moczowego. Dam Wam znać jak coś będziemy wiedzieć.
A ja funkcjonuję już resztkami sił. Od kilku nocy śpię po 2-3 godziny. Od piątku mam wrażenie, że zaraz umrę. Boli mnie wszystko, łącznie z klatką piersiową. Momentami mam jakby bezwład w dłoniach. Boję się Małą brać na ręce, bo mam wrażenie, że ją wypuszczę. Jestem skrajnie wykończona... 🤢
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Buziaki 😘

• Mamusie
Deria, zrob sobie morfologie. Takie mrownie, bezwlad w dloniach moze byc wynikiem anemii.

Biedna Natalcia, oj pamietam jak Nadia nam plakala przy zakazeniu ukladu moczowego.. boli maluszka niesamowicie.Najwazniejsze, ze bedziecie mieli mala zdiagnozowa, podacie Furaginum, badz antybiotyk i bedzie dobrze..Biedulenka 😞

Mi sie udalo wreszcie wyleczyc pupe malej, po czym wracam dzis z basenu a ona cala w kupie.. tatus nie czul ponoc.. 🤢 😮
Wiedzial, ze nie robila 5 dni, wiec domyslal sie co tam zastanie 😁 Ale dobrze, ze wreszcie kupsko po 5 dniach poszlo 😉) Sliwki Gerbera zadzialaly 😁 Efekt 2 male twarde boble., a dzis porzadna ogromniasta kuuupa ;D

Dzis piekna pogoda, wiec zaraz wybywamy. Basenik zaliczony, obiadek na stole, wiec spadam jesc 😁
Chcemy jeszcze kumpele z 6 maluchow odwiedzic, ale nie odpowaiadaja poki co 😉 Moze w kosciolku 😁

• Mamusie
Deira współczuję, wy to się namęczycie!! szkoda Natalki... mój Szymek zaraz po urodzeniu miał zakażenie układu moczowego, był pod kroplówkami i antybiotyku, miał cały czas gorączkę itp... byłam w ciągłym strachu i praktycznie nic nie spałam bo ciągle siedziałam obok niego... i wiem jak się czujesz... wszystko się unormuje, zdrówka dla Natalci a Tobie duużo sił!!

Sandra u nas też widać już koniec dnia - co prawda słonka nie widziałam już hohoho, ciągle szaro, buro i nijako... ale spacer musiał być bo już świrowaliśmy.

Zaraz kaszka (pewnie na siłę ale przecież musi coś zjeść), chwilę jeszcze pomęczymy małego, kąpiel i spanko... z racji tego że dzisiaj wyjątkowo marudny chyba pójdzie szybciej w kimę bo ostatanią drzemkę miał o 12 po zmuszonym obiadku...

nooo i zaczeły się ciche dni z M ... dalej pokazuje mi swoje fochy, mam już tego dość!

• Mamusie
Witam 🙂

Biedna Natalka duzo zdrowka dla was obu:*

Isa a co sie dzieje nadal o ten wyjazd chodzi? U nas piekne slineczko od razu wszystkie wozki sie pokazaly na dworze 🙂 a my 3 spacerki zaliczylismy w tym jeden na raczkach bo we wozku Oli nudno ... a teraz odpoczywam i M troche zagaduje mala zeby mnie nie szukala ale taki z niej ostatnio niejadek mleko jest be reszta jakos wchodzi ale tego zelaza daje tylko raz dziennie a nie dwa bo juz w ogole byla tragedia z kupami a nie wiiem czy tegi mleka nie za malo pije boje sie ze ta anemia je sie ij nie minie..

Aha i Ola zaczela sie w koncu przewracac z pleckow na brzuszek i teraz turla sie z pleckow na brzuch pirozglada

• Mamusie
A moj to znow co go poloze to nie minie sekunda i od razu na brzuchu lezy dlugo ponziej turla sie po calym łóżku, macie czy gdzie tam jest na plecy na brzuch we wszystkie strony, raczkuje po swojemu on minuty w jednym miejscu nie posiedzi owsik maly czasem to az uciążliwe ta jego energia 🙂. Zawsze byl i jest bardzo ruchliwy az strach pomyslecc jak zacznie chodzić tonjuz wogole czasu nie bede mials bo trzeba będzie krok w krok chodzić 🙂

• Mamusie
witam sie, jestem na skraju wytrzymalosci...wrocilismy do domu po weekendzie u tesciow....z tesciową 🤢 stwierdzila, ze spedzi z nami jeszcze 2 dni, bo we wt i tak musialaby przyjechac do lekarza a tak to pobedzie z wnuczka i z nami 😠 dobija mnie...karmila dzis Ulke ciastem, dala jej do reki lyzeczke metalowa a ulka siup do buzi, prawie sie wyrzygala 😮 ciagle musze pilnowac co ona z nia robi, bo mam stresa jest taka bezmyslna czasami...wpadla na super pomysl, ze jutro bedzie z nami siedziala w żlobku 😮 powiedzialam, ze nie ma takiej opcji, ze jak juz to moze ze mna Ule za zlobka pozniej odebrac...ale jak chce w czyms pomoc, to niech okna pomyje 😁 przynajmniej na cos sie przyda kobieta 😜

• Mamusie
Witam się niedzielnie 🙂
Kubuś już śpi.
Byliśmy dzisiaj na zakupach dla młodego, kupiliśmy 2 bluzy nareszcie, bo poluję już jakieś 2 m-ce za czymś fajnym. Jedną w Reserved, drugą w Zarze, zostało jeszcze do kupienia kilka bodziaków i bluzek bawełnianych, no i kamizelka, i garderoba odświeżona wiosennie 🙂
Byliśmy w knajpce na obiadku, później na spacerku i jakoś dzionek zleciał, a od jutra znowu w dwójeczkę :/ smutno mi bez mojego M. w domku 😞
Inirtam, koniecznie jutro zdaj relację, bo jestem ciekawa jak się wszystko udało.
Karolka, dobra jesteś 🙂 ale przynajmniej jedna robota mniej w domu... u nas też mama albo teściowa czasami da młodemu łyżeczkę,ale on sobie nią krzywdy nie robi, więc nie mam nic przeciwko.
Dobranoc :*

• Mamusie
Karolka, współczuję i życzę wytrwałości 😘 Pocieszaj się, że to tylko dwa dni a nie tydzień 😉

A my po wizycie u pediatry. W szpitalu zrobili Małej jeszcze badanie na posiew moczu. Wyniki będą we wtorek, ale już od dziś mamy podawać antybiotyk Duracef. 8 dni mamy podawać wraz z Dicoflorem i witaminą C i po tych 8 dniach zrobić ponownie badanie ogólne moczu. Eferalgan mamy podawać tylko jak znowu skoczy jej gorączka.
I w tygodniu mamy jeszcze przyjechać na usg układu moczowego, żeby wykluczyć ewentualne wady 🤢

Uciekam, bo Mała zaczyna marudzić. Spokojnej nocki 😘

• Mamusie
Dobry wieczór.
Cały dzień u rodziców i dopiero teraz znalazłam siłę żeby odpalić kompa.... Humor do d... bo oczywiście musiałam się z M pożreć 🤢
Szwagier podniósł mi dziś ciśnienie ale za dużo by pisać... Może jutro..

Deira współczuję :* Zdrówka dla Natalci :* :* *

Inirtam czekamy na foteczki 🙂

Karolka teściowe i mamy mają takie dziwne pomysły czasem....

• Mamusie
Dobry wieczor...my caly dzien dzisiaj na zakupach 🙂 kupilismy lampe,filtr do wody,czajnik bo sie spalil i takie duperelki do domku 🙂 🙂 wiec jestem zadowolona 🙂 i jeszcze z jednego... mam juz świadecto pracy z firmy takze jutro wszystko zanoszę do opieki i bede czekac na kaske dla Majki... 🙂 no i dla siebie 🙂 WIĘC JA NAPEWNO NIE WRACAM DO PRACY JAK NARAZIE 2 LATA 🙂