Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam się 🙂
Dziewczyny, dzięki za wszystkie życzenia zdrówka dla mojej niuni.
Nata dostała dopiero dwie dawki antybiotyku, a już zupełnie inne dziecko 😁 Radosne, rechoczące się na głos do wszystkiego i wszystkich - nawet do kubeczka z kaszką 🤪 A mi od razu chce się żyć 😁 Mimo tego, że wciąż jestem zmęczona, bo nocka była jednak ciężka (dziecię budziło się chyba z 1000 razy), to mam jakiś przypływ sił 🙂 Pranie wstawione, łazienka i wc posprzątane, upiekłam nawet ciasteczka kruche dla M, bo je lubi. A rano, zanim M wyszedł do pracy, wzięłam fantastycznie relaksujący 15-minutowy prysznic i umyłam włosy, bo od 4 dni nie miałam sił nawet łba umyć, więc na głowie miałam totalny kataklizm.
A w czwartek jesteśmy zarejestrowane na usg 🙂
Sandra, zrobiłam jak sugerowałaś. Zrobiłam sobie morfologię. Zobaczymy jaki będzie wynik.
My niestety musimy kisić się w domu 😞 Chodzi o to, że Nata w trakcie antybiotykoterapii jest narażona bardziej na złapanie jakiejś infekcji, więc pediatra zasugerował, żeby narazie się wstrzymać ze spacerami. Szkoda, bo pogoda zapowiada się pięknie.

Isa, gratki 🙂 Fajnie, że odważnie powiedziałaś M jakie są Twoje plany i dązysz do swojego 🙂 Będę trzymać kciuki za dofinansowanie 🙂
Madzia, dzielny Kubuś 🙂 Ucałuj go od nas 🙂
Efek, Duracef jest słodki 🙂 Sprawdziłam co to za lek Nata będzie piła i jest nawet przyjemny w smaku 🙂 Dobrze, że Wojtuś lepiej się czuje 🙂 Buziaki dla niego 🙂
Inirtam, jaki Tymek przystojniak 😁 Śliczny 😘 A teściową olej. Masz rację. Niech pali wroty 😜 😉 To jej powinno zależeć na dobrych kontaktach z wnukiem.
Małgosia, gratki z okazji pierwszego ząbka 🙂
Karolka, super, że tak fajnie się ułożyło w żłobku 🙂 Czyli nie musisz się obawiać powrotu do pracy 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a ja już po pracy...i po standardowej nocce z milardem pobudek :P zęby wyłaźcie do końca i dajcie nam już spokój! wrrrr...
a teraz pracuję dalej, Marcinek ma drugą drzemkę, a mąż ogląda tv...gdzie tu sprawiedliwość-najchętniej bym się zamieniła z jednym lub drugim :P

zdrówka dla chorowitków!

Inirtam ale śliczny Tymuś 🙂
Karolka fajnie że Ulcia tak dobrze zniosła rozłąkę 🙂

• Mamusie
Karolka super że Ulcia się zaaklimatyzowała ! 🙂
Deira wracacie do życia 🙂 dobrze że Natalka szybko wraca do zdrówka...
Inirtam ale Tymuś duży chłopak 🙂 widać że chrzciny się udały...
Małgosia gratulacje ząbka !! 🙂

mojemu Szymusiowi dzisiaj spuchły dziąsełka, i ma takie dwie duże krechy aż bordowe na dole - to chyba znak że już niedługo?!
no i od 3 dni jest nie do zniesienia!! ciągle na rękach ! ;/
niech to się skończy !

• Mamusie
Inirtam, Tymuś śliczny chłopczyk 🙂
Karolka, super, że Ulcia się tak ładnie zaaklimatyzowała.
Małgosia, gratuluję ząbka!
Deira, cieszę się że Natusi już lepiej 🙂

My byliśmy dzisiaj na spacerku, bo się piękna pogoda zrobiła, wiosenne słoneczko...nawet baleriny ubrałam, bo już mam dość tych trekingowych buciorów :P
Na obiad gołąbki, M.wróci za ok 30 minut to zjemy...

• Mamusie
Ależ piękny dzień dzisiaj! Ciągle świeci słoneczko.
Mała trochę nudzi, dziąsło na trójce znów spuchło. Zęby to nam chyba na roczek wyjdą dopiero....
Posiedzielliśmy godzinkę na kawce u kuzynki M, później godzinkę na powietrzu. Mała pospała a Mati już do piaskownicy wlazł testować czy koparka się nadaje do pracy hahaha
Przyszła pora obiadku to oboje zaczęli marudzić i skończyło się tym że Starszego musiałam nakarmić a Mała zamiast swojej zupy dostała trochę pomidorówki z makaronem. Dopchała bułką...

• Mamusie
u nas też dzisiaj calutki dzień świeci słonko... aż chce się żyć 😉

Szymol dzisiaj chodził na polko na zmianę, raz ze mną a raz z M... w sumie chyba z 4h był na świeżym powietrzu...
powoli zbliża się koniec dnia... teraz bawi się z M, i zajada jabłuszko z siateczki, za chwilę kaszka, zabawa ze mną, kąpiel o 20 i spanko... nasz codzienny wieczorny rytuał 🙂

ciekawe jak tam marylu i agn coś się nic nie odzywają... a już nie wspomę o tusi i emi one to już dawno się udzielały 🤔

• Mamusie
Dziękuję za mile słowa, przekaże Tymkowi 😉

Madzia, u nas to samo, też mały dosłownie padł przed chwilą, ale w zasadzie od 14 nie spał 😞 mam nadzieję, że obudzi się za jakieś 40min, bo trzeba kąpiel zrobić i kaszke zjeść. Dzień dziecka już miał wczoraj... 😉
Drugi ząb już nam się na dobre wyrznal, można powiedzieć "kawał zęba" 😉 i zauważyłam, że Tym jest dużo spokojniejszy w ciągu dnia... Chciałabym, żeby niebawem przeniosło się to też na nóżki 😉

Isa, spuchniete dziasla i czerwone kreseczki, to pewnie jesteście na finiszu i lada dzień zacznie przebijać coś białego twardego 😉

Deira, dobrze, że Matka już się lepiej miewa :*

Karolka, dzielne dziewczyny z was!! Super, że pierwsza wizyta w zlobku

• Mamusie
Witam się wieczorkiem 🙂

Mój mały aniołek daje mi tak ostatnio popalić, że czasem zapominam jak się nazywam 🤢 Całą niedzielę przespałam, bo w sobotę mieliśmy gości i siedzieliśmy do 2 w nocy a potem Mai odechciało się spać 🤢 No i na szczęście M zajął się na drugi dzień dzieckiem, abym mogła odespać 😁 Dziś oczywiście spacerek w tak piękną pogodę i przy okazji trochę zakupów do domu. Zafundowałam sobie nawet nowego laptopa bo ten już ledwo zipie 🤢

Isa dzięki za pamięć 😁 Ja już od wczoraj zabieram się za pisanie 😁 I oczywiście trzymam kciuki za twoje plany, aby się udały 😁

Latka
co się dzieje? Choć nie wiem, czy jeszcze dzisiaj przeczytam bo korzystam ze starego komp a tu bateria mi zaraz siądzie 🤢

Zapomniałam, co komu miałam jeszcze odpisać 🥴
Moja córa śpi od 21 a już trzy razy się budziła z płaczem i znowu się wierci w łóżeczku 🤢 To nie zęby, bo nic nie widać 🥴

Doti Majka też dzisiaj jadła pomidorową z kluseczkami 😁 Dostaje już słoiczki po 7 m-cu a tam już nie ma papek tylko kawałki jedzenia i karmienie trwa trochę dłużej, aż przeżuje moje bezzębne dziecię 😁

No i jeszcze nie siedzi, nawet jak ją przytrzymuję kiwa się we wszystkie strony 🥴

• Mamusie
Hej ja już nie śpie ,ale Wiki jeszcze dusi komara. 😁
Karolka super ,że Ulcia sie zaaklimatyzowała w żłobku już widze jak wszystkie panie w koło niej latają . 😉
Gratuluje ząbków .
Ciekawa jestem jaka dziś pogoda będzie bo mam zamiar zaliczyć znowu spacerek .
Agn też zamieżam Wiki kupić takie jedzonka bo tyle ma już zębów ,ale i tak nie wie jak gryzc jedzonko ,najlwepiej to tatusia się gryzie 😁 😁
A i już tak ładnie woła tata jak M wraca z pracy ,a ona słyszy ,że drzwi się otwierają to krzyczy tata ,tata 🤪 🤪
I tylko stoi ,opiera się o wszystko co się da i na nogi ,tylko wariatka nie wie że trzeba się trzymać i często z tej radości się puszcza i leci .
Siedzić ,siedzi cały czas już nawet na brzuchu nie chce leżeć ,no chyba żeby usiąść to najpierw na brzuch ,a potem siada 😁

• Mamusie
Dobry 🙂
U nas dzisiaj pobudka o 5, i dodatkowo chyba z 5 w nocy :/
Teraz młody siedzi na macie i się bawi, całe szczęście, że się chwilkę sobą zajmie, bo wczoraj miał dzień jęczocha.
Tak się czasami zastanawiam, czy kiedyś się wyśpię?? bo jeszcze u nas nie było całej przespanej nocki nigdy :/ i sama sobie odpowiadam, chyba za 100 lat... 🙂

• Mamusie
Witam 🙂
Ula do zloba odstawiona, nawet sie za mna nie spojrzala jak pani ja wziela 😮 😁 od razu poszly do dzieci, wiec Ulka z zaciekawieniem sie na nie patrzyla, a one przynosily jej zabawki 😁 o 12 ja odbieram to zobaczymy co to bedzie...
Dzis tesciowa w koncu wyjezdza, ja z nerwow juz mam rewolucje zołądkowe...mam nadzieje, ze jej dlugo nie zobacze 🤢

• Mamusie
No to super, ze Ulci sie podoba, oby juz tak zostalo 🙂
U nas zazwczaj czw pt badz po weekendzie jest nieciekawie z adaptacja, ale Ula zuch dziewczynai da rade!!!

Ehhh mi sie juz nie chce pisac,bo nie mam omysu na moje dziecko ZADNEGO...
Wczoraj mnie trafilo ,bo znow co polozylismy to ryk.. a na rekach spala.. Wyla w lozeczku chyba 20 min, glaskalam ja po glowie i w koncu usnela, ale spala u siebie az 2h..

Madzia, a ja zawsze mowie, ze wyspie sie,ale po smierci ;D

Ale wczoraj walczylam ze soba zeby sie nie poryczec rozmawiajac z kumpela 😞 Nigdy nie slyszalam jak placze, bo ogromnie silna z niej baba, a wczoraj wrecz szlochala!!! 😞 Po rozmowach z lekarzami, juz nie ma innej drogi odwrotu. Wczoraj wszystko jej tlumaczyli dreny w plucach, w jamie brzusznej ;// Podpisanie kartek, ze w razie niepowodzenia nie bedzie winic szpitala 😞(
Juz 4 tygodnie tam siedza, a mlodszy syn w Poznaniu!!!
Ehhh..jedna z najmniej pojetych przeze mnie rzeczy, za co dzieciaki tak cierpia i czego ma nas to uczyc??

• Mamusie
Sandra, straszna historia... też się zawsze zastanawiam za co małe niewinne istotki muszą przez to wszystko przechodzić, a o bólu rodziców nie wspomnę, sama siebie nie widzę w takiej sytuacji...

Mój 'skoczek' skacze, niedługo drzemka, a ja sprzątam oczywiście jak co rano, ale dzisiaj dodatkowo łazienka, bo od soboty już brudna :/
Dzisiaj ładna pogoda, więc skoczymy na spacerek, wstąpimy do sklepu coś na obiadek świeżego kupić...

• Mamusie
Dzień dobry
My już w domku, wczoraj wieczorem przylecieliśmy.
Wyjazd ogólnie bardzo udany, aż mi się wracać nie chciało. Jednak nie obyło się bez problemów. Złapał mnie jakiś wirus. Kilka dni gorączki 39,5 plus ciągłe bieganie do toalety. I tak przez tydzień. Oczywiście tak się odwodniłam że aż mleka nie miałam. Nawet nie byłam na całych chrzcinach Krzysia bo nie dałam rady 😞 wyobraźcie sobie jak się źle musiałam się czuć 😞 Najgorsze że Krzyś złapał też tego wirusa i ciągle ma biegunke i zwraca pokarmy 😞
Teściowa zachowywała się przyzwoicie, byłam tak mile zaskoczona że aż nie mogłam uwierzyć. Mój M miał z nią rozmowę i podobno dlatego była taka fajna. Ale jako że to jest kobieta samo zło- to nie wytrzymała i ostatnie 3 dni naszego pobytu przemieniła w koszmar 🤢
I tutaj zdjęcia Krzysia z imprezy po chrzcinach

Wieczorkiem sobie ponadrabiam co naskrobałyście.
Mam nadzieję że wszystkie dzieciaczki zdrowe, że święta się udały i wszystkie imprezy, chrzciny wyszły fantastycznie!
Buziaczki dla wszystkich solenizantów obchodzących miesiecznice w ostatnich dniach! 🙂

• Mamusie
dobry 🙂

Sandra, strasznie przykre są takie historie... nie potrafię sobie wyobrazić, co czują rodzice tak chorych dzieci... my baaaardzo przeżywaliśmy, gdy dowiedzieliśmy się o dużej wadzie wzroku u Hani, a przecież nie stanowi to bezpośrednio żadnego zagrożenia dla jej życia ani też nie wiąże się z nieprzyjemnym leczeniem.... 😞

Ja ma na dziś wczorajszy obiad, M rano był w domu, więc już posprzątane, Tym na drzemce 🙂 a wczoraj jak zasnął na noc po 22, to obudził się dopiero o 2.30 🤪 🤪 🤪 aż się zastanawiałam, czy przegapiłam jego pobudki, czy nie może jestem już tak zmęczona, że nie pamiętam 🙃 hehe... później co prawda wróciło wszystko do normy, ale przyznam, że w te 4h pięknie się zregenerowałam 😜
Madzia, u nas również nie było jeszcze przespanej nocy... nie było również nocy z jedną pobudką, a z dwiema zdarzyły się pojedyncze, może ze 3 😉 także łączę się z Tobą i Sandra pewnie też coś na ten temat powiedzieć może 😜

Marylu, wreszcie jesteś!! już się o Ciebie martwiłyśmy 😜 i widać słusznie...
tak myślałam, że pewnie odezwiesz się dopiero po powrocie!!
Krzyś cudny!! 🤪 🤪 😘 😘 😘 i chyba mu się podobało 🙂
Współczuję choróbska 🤨 🤨 🤨 życzę zdrówka i dużo mleczka dla Krzysia, bo będzie mu teraz potrzebne 🙂 bidulki :*
no i buziaki dla Krzysia z okazji miesięcznicy 🙂

• Mamusie
nie moge sie nadziwic jakie mamy piekne bobasy 😆 Krzys to kolejny przystojniak forumowy, slicznie sie prezentowal 🙂 😘
Marylu wspolczuje choroby, obyscie szybko doszli do siebie... 😘

a ja siedze i jakos tak pusto bez Uli 😮 jak bylam w kuchni to sie zerwalam do biegu, bo wydawalo mi sie , ze slysze z pokoju placz 😮 za godzinke ide ja odebrac... 🙂