Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kurde to teraz nie wiem czy leczyc ja sama tym syropkiem czy leciec jutro do lekarza 😮 zgłupialam...

My dostaniemy lwa pchacza i zebre skoczka z Fisher Price, to juz sie nie musze o to martwic i sianka wydawac 🙂

dzis ekipa wymieniala nam okna w mieszkaniu, tak sie ciesze 🙂 i okazalo sie, ze spoldzielnia nam zwroci az 1700 zl, wiec podwojna radosc 😁

• Mamusie
Karolka to jest sie z czego cieszyć 🙂

wiec u nas wdrobiona buleczka do mleka nie zdala egzaminu.... mam dość

Maluch juz spi od 2h my z M oglądamy i pijemy piwko

Cieszę sie bo M przeszedł pierwszy etap do tej nowej pracy o której kiedys pisalam więc to juz sukces ale oby do końca poszlo dobrze eh..

Ja tez mam lwa pchacza z FP kupiony na car boot sale jak nowy za £2 czyli jakieś 10zl 😁. Mozna nie raz niezle perelki wypatrzec dla dziecka ciuchy zabawki dla siebie do domu i przy okazji rozrywka spacer itd :P 🙂

• Mamusie
Witam po ciezkim weekendzie...

Ola caly czas chciala byz na rekach no ale wysypka zniknela i po trzydniowce 🙂 za to wyszedl nam zabek w koncu dzisiaj wiec wszystko nam sie skumulowalo stad ten humorek Olci...

Latka u nas kromki chleba Ola nigdy nie odmowi no i zoltka oczywiscie 🙂 a jogurciki probowalas? Tak tez mona przemycic mleczko do diety a Ola bardzo je lubi 🙂

Madzia jak tam po pracy? Nawet fajnie masz bo po tygodniu bedzie ci latwiej troche podjac decyzje bo z tego co pamietam to sie wahasz co z powrotem do pract.

Wszystkiego naj dal Gabi i Szymka:*

Deira, Efek skrobnijcie co tam u was 🙂

• Mamusie
Kasia sam chlebek owszem i buleczka ale rozmoczone w mleczku nie...

A ostatnio zaczęły sie robić podobne placki na buzce jak kiedyś po cielecinie tylko duzo mniejsze ... jakaś na pleckach i podejrzewam ze to po jogurcie bo dostawal deserek z mala ilością jogurtu no i trochę wołowiny ale wątpię że to...

• Mamusie
U nas widzialam ze wolowina jest dopiero po 10 miesiacu a lekarka tez mi mowila ze nie mam sie co spieszyc z cielecina wolowina a juz z miesem wieprzowym w ogole bo moze silnie uczulac

A jakbys sprobowala jeszcze z jedzonkiem poduszonym widelcem ja nieraz tak Oli podajeci bez zebow nawet sobie radzila np ziemniak z maslem brokul marchewka i rybka albo ryz zamiast ziemniaka...

• Mamusie
Witam.
U nas jednak cos sie rozwija , wczoraj wieczorem 38,5 .
Podałam syropk i noc spokojna .
Wiki jak pije mleczko to tak chrumkoli gdzies na wysokości nos -gardło , ale ani kataru nie ma ,ani nic.
Normalnie noskiem oddycha 🤔 wiec nie wiem co to jest.
No i cały czas na cycu 😮 juz mnie bola biedne ,ale jakos nadarzaja z produkcja 😜
Starsza pojechała to mama zamiast odpoczywac to sie martwi młodsza ,ze chora 😁 😁
Ach takie życie 😉
Na razie teraz nie mamy goraczki .
Podaje tylko wit.C i ewentualnie syrop na zbicie goraczki .Oby było wszystko dobrze i nic wiecej sie nie wykluło. 🙂

• Mamusie
Karlolka, ja mam zasade ze 3 dni lecze sama, aczkolwiek wiem jak moje dzieciaki szczegolnie Nadia reaguja. Wlaczam inhalacje i po sprawie. Kwstia wprawy 😜

Pulmex na noc, masc pod nos, syrp prawoslazwy, cebiion jesli nie przejdzie, w czw pt do lekarza.

Ja dzis na 10 do pracy 😉

Marze o zmianie suwaczka 😉)

• Mamusie
Cześć 🙂 U nas wróciło piękne słoneczko. Od razu humor lepszy choć jestem nie wyspana. Wstawałam w nocy Małej dać nystatynę i później zasnąć nie mogłam. Ale tragedii nie ma. Kawka się studzi, w domu cisza - Lula śpi a Mat pojechał z tatusiem do ciotki. Święty spokój....

• Mamusie
Kasia26 napisał(a):
U nas widzialam ze wolowina jest dopiero po 10 miesiacu a lekarka tez mi mowila ze nie mam sie co spieszyc z cielecina wolowina a juz z miesem wieprzowym w ogole bo moze silnie uczulac

A jakbys sprobowala jeszcze z jedzonkiem poduszonym widelcem ja nieraz tak Oli podajeci bez zebow nawet sobie radzila np ziemniak z maslem brokul marchewka i rybka albo ryz zamiast ziemniaka...

kasia u nas nie ma problemu z obiadkami deserkami tylko kaszki i mleko poza tym ok 🙂
wołowine dawałam małą ilośc bo miałam obiadek po 5 mc wlasnie z Polski Gerber juz od dawna , i własnie myslalam zeby wprowadzic schab czy szynke bo tez mam kilka obiadków rowniez Polskich ...ale jak tak mówisz...eh 🙂

• Mamusie
Sandra i jak ten hipcio z fp się sprawdza? bo właśnie też o nim myślę dla młodego na dzień dziecka 🙂

Karolka, zdrówka dla Ulci :*:*:*

Doti, rozkoszuj się ciszą 🙂 pozazdrościłam Ci kawki i też właśnie robię, korzystam z chwili, gdy "jęczydło" śpi 😉

wyszła nam prawa dolna dwójka, uff... jeszcze 7 pozostałych widocznych i może wreszcie będzie spokój - tak sobie marzę 😁 😁 😁 😁

Latka, my z mięsa, to narazie tylko królika 🙂

• Mamusie
Witam się
Biedna Ulcia 😞
My wczoraj po szczepieniu( tym trzecim) Mały waży 8200 i mierzy 78 cm. Następne szczepienie za 6 tygodni na żółtaczkę- byłam pewna , że to szczepienie jest jakoś później.
Weekend mile spędzony, w niedzielę pojechaliśmy do mamy na grilla. Tym pierwszy raz skakał ze mną na trampolinie i był bardzo zły jak z niej zeszliśmy. Jak go posadziłam to sam próbował wprawić swoje ciałko w ruch 😁
Tak poza tym od niedzieli jest bardzo marudny- ale jak u większości dzieci to pewnie ząbki dają nam w kość 🤢

• Mamusie
inirtam ja tez czekam na reszte ząbkow bo mamy 2 i narazie stop. Widać do góry ale jakoś nie chce się wybić...
Zdrówka dla Ulki 🙂
Ja też młodą lecze tak jak Sandra,3 dni sama jak nie przechodzi to do lekarza a potem na drugi dzien juz jest dobrze oczywiscie po lekarzu i kaze to podoawać co podawałam,czyli inhalacje z soli,maść majerankowa i odciąganie fridą i ewentualnie jak jest goraczka tylko 3 dni ibum,ze wzgledu na to ,że gdybym dłużej podawała by wyskoczyły skurcze serduszka i by co chwile siniała.My narazie mamy katarek ale tylko w nocy i rano dziś zacznę jej robić inhalacje nie ma że boli.