Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzieki inirtam,

właśnie zastanawiałam się o ile powinny być większe buty od stopy, myślałam, że ok 0,5 cm, żeby nie za dużo, ale akurat znalazłam info, że należy doliczyć 1 cm,
więc jak ma 10,5, to kupię jej 3 UK, czyli 18,5 nasze to niby jest wkładka 11,5, choć gdzieś na aukcjach widzę, że podają 12 cm i trochę już zgłupiałam, te same buty a na różnych aukcja jest inna długość wkładki 😮

a i ponoć stopa dziecka rośnie 1 cm na rok...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ale to chyba później... ja myślę, że Tym na jesieni to na pewno będzie miał już 21, więc buty na zimę 22 są ok 😉
najlepiej tak właśnie co trzy miechy sprawdzać nóżkę, wtedy można to jakoś skontrolować 😉

no i właśnie but większy niby o 1cm, ale do własnego pomiaru niby też +/- 0,5cm, co daje ok. 1,5cm...

• Mamusie
Sandra daj namiary!! z rańca męża wygonię!! on jest ab rh-

Pati, tak mi się przypomniało... poprosiłam w sklepie o zmierzenie wkładki rozm.19 i to było 12cm 😉

ps. czy u was też wszystko na forum jest takie małe?

a i jeszcze jedno pytanie miałam: czy Wasze maluszki już jadły pomidoróweczkę?

• Mamusie
inirtam napisał(a):
Sandra daj namiary!! z rańca męża wygonię!! on jest ab rh-

Pati, tak mi się przypomniało... poprosiłam w sklepie o zmierzenie wkładki rozm.19 i to było 12cm 😉

aha, czyli rozm 18,5 będzie miał wkładkę 11,5, a r.19 - 12 cm - wtedy wszystko by mi się zgadzało 🙂
ale nadal mam dylemat czy brać 18,5 czy 19, ale może faktycznie kupię rozm. 19, to będzie + 1,5 cm zapasu to może jeszcze we wrześniu/październiku jeszcze trochę ponosi a tak pewnie byłyby już za małe, a na późniejszą jesień i zimę to trzeba będzie i tak kozaki kupić

• Mamusie
Nie mozna Mixi, choc ja dzis niezle naklamalam oddajac 😁
Raz, ze Titi ma 11 miesiecy, dwa ze nie karmie, a trzy ze miesiaczkuje...
i tak wszystko o dupe roztrzasl, bo wyszla mi za niska hemoglobina...

Inirtam, pisze na priv.

Titi je deserek: malina, jezyna, jagoda, sliwka suszona i jabuszko 🙂)
Pomidorowy nie jadla 😁 Ona w sumie wcale zup nie je, same takie na gesto jej z miechem robie 😁

• Mamusie
Cześć 🙂

Ostatnio żadko zaglądam, bo pogoda ładna, Tymek w dzień śpi malutko lub lub bardzo maluko 😁 ale na szczęście nie drukujecie dużo, to szybko się nadrabia 🙂

dziś byliśmy na ważeniu, Tym waży 8,5 kg, w dwa miesiące przybrał prawie kilo więc chyba nie jest źle, jest idealnie na 50 centylu jak ma być.

Inirtam, dzięki za link 🙂 tak to te butki co my będziemy kupować, pewnie w środę podejdę po nie , czyli first shoes, tylko inny model, ja chcę kupić ten : http://www.clarks.co.uk/p/20350970
tylko nie wiem, czy ten, czy z pomarańczowym 😁 😜
przy mierzeniu jak byliśmy oglądać pani powiedziała, że 3, ale mam wrażenie , że On potrzebuje większe... jak mierzyłam mu stopę, wyszło,że ma 11 cm, więc plus te 1,5 cm wychodzi 12,5 , czyli chyba 19.5 - 20 ?

widzę , że się grono chętnych na butki z clarksa powiększa 🙂 moim zdaniem są super!

Inirtam mój jadł pomiodorówkę już dwa razy albo i więcej, generealnie obiadki z pomidorami jada, rybę w sosie pomidorowym np 🙂

Sandra trzymam kciuki za dzieciaczka !!! i koleżankę, dużo sił dla Niej!!!!

hmm coś miałam jeszcze pisać ale oczywiście wypadło mi z głowy .. 🙂

• Mamusie
Niestety przeszłam i teraz za każdym razem muszę pokazywac... Powinnam je robić co pół roku, bo ponoć choroba może wracać, ale od początku ciąży do tej pory nie robiłam....jakoś nie po drodze mi 😉 a 4 lata z dziadostwem walczylam
I nie dziekuj, oby młodemu służyło jak najlepiej i jak najdłużej!!

• Mamusie
Dzień dobry
Młody nie śpi od godziny, a i w nocy co chwilę płakał, więc zaraz zajrze mu w paszcze, czy wreszcie te górne jedynki wylazly... Oddalam go staremu, bo chciałam chwilę kimnac, ale oni jak zwykle muszą uruchamiać najgłośniej grające zabawki, w dodatku m zakładał mu body, przez które w normalnych warunkach glowa małego nie przychodzi i, w związku z czym był wrzask i tyle se pospalam... Ech... 🙂

• Mamusie
Hej my od 7 juz nie spimy.
Sandra ja tez pewnie wyniki bym miała okropne bo tak chudne ,moze jakas anemia ?
No nic oby wszystko sie udało ,trzymam kciuki i czekamy na swieze info o malutkim 🙂
My dzisiaj jakis spacerek musimy zrobic bo dawno nas nie było na osiedlu 😉
Tylko znowu pogoda dziwna ,jakos szaro i buro . 😞

• Mamusie
Witam sie z pracy 🙂
mój M oddawał krew i jest honorowym dawcą, ale teraz się nie kwalifikuje bo leczy trądzik 😮 te tablety sa tak silne, ze jak poszedl ostatnio na oddanie, to go nie wzieli...

Ula wsuwa pomidorówke z ryzem, spaghetti z kurczakiem, inne obiadki z sosem pomidorowym i bardzo jej smakuje - az sie trzesie i klaszcze 😁

• Mamusie
Wiki pierwszy raz w piaskownicy 🙂
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/1919/faab4a5d10390ea5med.jpg[/IMG][/URL]

A tu pochwale się mężem 😜 😜 Wiki pierwsza wyprawa nad morze 🙂
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/2067/dcf0f831c4625ebamed.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Latka, też się nad nimi zastanawiałam, ale wg mnie strasznie szeroko wyglądają przy palcach, dlatego wzięłam te z paskiem na nosku, optycznie jakoś węższe są, a w ogóle miały być granatowe, ale m poszedł wymienić rozmiar i wybrał te szare....

Sandra, m już po 😉 namawiałam go, żeby wziął zwolnienie do pracy 😜 hehe... ale on to taki solidny w tej kwestii i pojechał 🙂

• Mamusie
Witam się 😉
U nas dziś znów piękna pogoda, więc jak mały wstanie z drzemki idziemy na spacerek
Sandra trzymam kciuki za małego Hawiera!
latka oglądałam te same butki, fajniutkie są. Kupiłabym małemu ale kurde on wszystko zrzuca z stópek 🥴 i jak przystało na dziecko w angli większość czasu jest na boso
mixi śliczne zdjęcia, a córeczki zjadły Tatusia 😉