Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry. Od rana nerw bo znów przyszły dziki jak na stołówkę i zryły to co jeszcze dałoby się uratować. Dziś od rana, M jak wrócił z pracy poszedł podorać to co zostało i będziemy robić ogrodzenie. Żadne smrody ani petardy nie pomagają. Przydałaby się porządna strzelba. Siadłabym na wierzbie i wybiła cholerstwo albo wypędziła przynajmniej. Nawet jakbym miała 3-4 noce siedzieć codziennie i czekać na sk...........!!! Krew się gotuje. Tyle pracy włożone poszło w dwie noce... No ale od dziś stołówka zamknięta!!!!

• Mamusie
Witam się.
Napisze krótko - mam dość. Jestem niewyspana, zmęczona i nic mi się nie chce. Natala od 22 do 3 nad ranem co pół godziny budziła się z takim wrzaskiem, ze aż ciary miałam na plecach. A wystarczyło wziąć na ręce, przytulić to od razu zasypiała. Nie wiem co jej się stało. 🤢 Od 6 już na nogach, więc czuję się wręcz "genialnie"... 😞

Sandra, powodzenia 🙂 W końcu Titi przyzwyczai się do nowych zasad 🙂
Doti, wierzę, że masz nerwa naruszonego. Szlag może człowieka trafić, jak narobisz się, a przyjdzie takie coś czworonożne i w d... ma Twoją ciężką pracę... Oby ogrodzenie pomogło, bo te zwierzęta są bardzo konsekwentne w dążeniu do celu. Oby się nie przedostały przez ogrodzenie.

Idę zjeść kawałek czekolady, może doda mi trochę energii...

A tak w ogóle, to zaczęły mi owocować poziomki na balkonie 🤪 Dziś wypatrzyłam dwie wielkie, czerwone 😁

• Mamusie
Tymek dziękuje wszystkim ciociom za buziaki!! ale wycałowany chłopak będzie 😉

Sandra, to wy się już na dobre odcyckowujecie?

u nas wczoraj calusieńki dzień, od 6 do 21, obyło sie bez cycolenia 🤪 🤪 🤪 i nawet się dziecko nie upominało, dopiero właśnie przed snem... może będzie łatwiej niż myślałam, zwłaszcza, że w nocy udało mi się raz przemycić mu wodę z niekapka zamiast piersi 🙂

Deira, moim zdaniem, jeśli zamienisz małej cyca o 15 na deserek, to do 19 nie bedzie głodna i potem to mleczko chyba tylko jako picie i kaszka na noc 😉
ja w tym tygodniu zmieniłam cyca na stały posiłek o 11 i młody dopiero ok.15 głodnieje na obiad, a wczoraj to w ogóle zasnął tuż przed obiadem i zjadł dopiero o 16.30, gdy się obudził... w ogóle zauważyłam, że przy stałych posiłkach robi dłuższe przerwy między nimi i nie mam co mu wcześniej dawać, wg "ustalonych" wcześniej pór, bo zwyczajnie nie je...

• Mamusie
hej hej 🙂 u nas sukces 🙂 Ula wypila z rana 200 ml mm, co prawda zrobilam jej kakao, ale najwazniejsze, ze wypila 🙂 a na drugie sniadanie zjadla chlebek z szyneczką i popila kaszka - no super 🙂
a wczoraj dostala na kolacje chlebek z bialym serkiem i do popicia kaszke rzadka z niekapka i wciagnela 2 kubki i zjadla cala kromke 😁 zauwazylam, ze ona nie lubi cieplej kaszki, moze draznila jej dziasła...

• Mamusie
Hej 🙂.

Karolka to super sie Wam udalo karmienie 🙂 moze z tymi kaszkami ostatnio to taki jednorazowy wybryk , moze się czasem pojawić 🙂.
Jakie kakao dosypalas do MM ? I ile moze i ja spróbuję i tak moze wypije jak czlowiek mleko, tylko to pewnie będzie raz dziennie jak juz zeby nie za duzo tego kakao bylo

• Mamusie
Super Karolka ,że się udało.Mały,i kroczkami idziecie do przodu.
Moja Wiki też nie lubi ciepłej kaszki ,wręcz zimną by wciągała.
No w końcu mamy Wi -fi w domu i każdy ma u siebie internet 🙂
Tak to ja miałam do 13.30-14 a potem na resztę dnia przejmowała córka i dlatego popołudniu mnie nie było .
Pogoda fajna ,ale nie chce mi się na spacer ,najwyżej posiedzimy na balkonie ,za to jutro jedziemy na cały dzień na działkę. 🙂
Zaraz zgram zdjęcia i pokarze Wam moje nieszczęsne włosy. 😜 😉

• Mamusie
To ja w nowym wydaniu 😉
Będę musiała przyciemnić górę ,ale na razie muszę dać odpocząć włosom 😜
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/2086/47b4e5a49d65c26dmed.jpg[/IMG][/URL]
Wiki w majteczkach plażuje na balkonie ,mamy też basen ,ale na razie jeszcze go nie rozkładaliśmy 🙂
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/2086/0ac6834e36ce4d3dmed.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Dzień dobry
Ja zaczynam się dziś pakować. Nie wiem co zabrać, pogoda ma być kiepska 😞
Dziś wychodzimy na spacerek w nowym wózku ciekawe czy Krzysiowi podpasuje 😉 Nie mamy pałąka więc może nie być zadowolony 🤢
Karolka super może Ulcia miała zły dzień ostatnio
mixi czekamy na fotki 🙂
doti wyobrazam sobie jak zła jesteś! najgorsze że nie masz jak pozbyć się tych zwierząt:-(

mixi super 😉 jaak jeszcze przyciemnisz górę będzie bardzo ładnie. Pasuje Ci tenkolor
A wiki jak pięknie stoi!! 😉 i ten uśmiech śliczny

• Mamusie
Inirtam, ni nie rezygnujmy z karmienia, ale wkurza mnie jej zasypianie przy cycu 😉

Z kakao uwazajci, bo zatwardza kupe.
Ja sie wstrzymuj z takimi nowosciami 😉

Titi dzisiaj jadla banana w kawalkach.

My dzis jedziemy do Darka chrzesniaka na urodziny, ale nie chce mi sie jak cholera bo sie tak z Darkiem wczoraj poklocilam, ze wszystko fruwalo 😁 A wieczorem na grilla do znajomych 😉

• Mamusie
Naisha w nocy dostala goraczki, od tak, zadnych objawow niczego, wstala o 23 i zaczela plakac, byla tak goraca ze nie wiedzialam co sie dzieje, strasznie ciezko oddychala, miala 38.5 goraczki podalam nurofen na zbicie i nie pomogl w ogole i temperatura wzrosla do 38.7, nic nie chciala pic. pojechalismy na pogotowie i zmierzyli znow temperature i miala 39. 🤢 zatrzymali nas, podali jej calpol, podlaczyli do ktg, mierzyli co chwile temperature i nic takiego, temperatura spadla, Naisha sie uspokoila, doktor ja osluchal stwierdzil ze lewe ucho ma troszke zaczerwienione ale infekcji zadnej tam nie ma, i ze to jest "jakis lekki wirus" dali nam paracetamol i mamy to podawac przez 3 dni razem z nurofenem na przemian. jak sie nie poprawi to powrot do lekarza.
jest lepiej w miare, bo spi, temperatury juz nie ma, podalam jej ten paracetamol i nurofen, daje jej picie ale zbytnio nie chce, wypila z 15ml soku jablkowego heinz, mleka nie chce w ogole, zjadla maly jogurcik 🤨 mam nadzieje ze jak sie obudzi to cos zje 🤔 i wypije 😞

• Mamusie
Z kupami raczej nie bedzie problemu po tym kakao, bo dalam na 190 ml tylko pol lyzeczki, poza tym ulka robi w ciagu dnia 4-5 kup, jak zacznie robic 3 to nic sie nie stanie 😜 dzis juz 2 strzelila 😁
Mixi ale masz rudosc na czubku glowy 😉 az rzuca sie w oczy 🙂 jakbyc cale takie miala to by tez bylo fajnie 🙂

Biedna Naisha, cale szczescie, ze juz temp nie ma i oby wracala szybko do zdrowia 😘
My dzis wybralismy sie na spacer do centrum handlowego, kupilam sobie spodnie + koszulke, Ulcia byla jak aniol, do wszystkich szczerzyla swoje dwa zęby i zaczepiala 🙂 wrocilismy to zjadla caly sloik obiadku i poszla spac...dzis jest bardzo kochana 🙂

• Mamusie
Karolkaa a pytalam jakieto kakao dawalas ? Takie rozpuszczalne typu nesquick 😉?

Dzonatalie wspolczuje ;( sie najedliscie strachu .... dobrze ze się poprawia :*jak ja nienawidzę miec nic wspólnego ze służba zdrowia tu...

A ja dzis w koncu zabralam Tymka do Clarksa po butki, bo zawsze coś stalo do tej poy na drodze, a to trzydniowka a to cos ....i okazało sie ze sa 50% ceny wiec super 🙂. Ma jednak numer 3F

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Z kupami raczej nie bedzie problemu po tym kakao, bo dalam na 190 ml tylko pol lyzeczki, poza tym ulka robi w ciagu dnia 4-5 kup, jak zacznie robic 3 to nic sie nie stanie 😜 dzis juz 2 strzelila 😁
Mixi ale masz rudosc na czubku glowy 😉 az rzuca sie w oczy 🙂 jakbyc cale takie miala to by tez bylo fajnie 🙂

Biedna Naisha, cale szczescie, ze juz temp nie ma i oby wracala szybko do zdrowia 😘
My dzis wybralismy sie na spacer do centrum handlowego, kupilam sobie spodnie + koszulke, Ulcia byla jak aniol, do wszystkich szczerzyla swoje dwa zęby i zaczepiala 🙂 wrocilismy to zjadla caly sloik obiadku i poszla spac...dzis jest bardzo kochana 🙂

co 4-5 kup dziennie???? o kurcze to ja sie ciesze jak Majka zrobi jedną 😁 😁

• Mamusie
Natalia ja tez sie ciesze jak Naisha zrobi jedna a co dopiero 4-5 🙃

latka nam dali rozmiar 3.5F nieco wieksze 🙂

ostatnio robilam porzadki w szafie Naishy i spiochy na 6-9mc poszly w odstawke, nie moze w nich wyprostowac nozek 🙃 no i w ogole niektore bluzki juz krotkie 🤪 w ogole to jest wysoka na swoj wiek! ostatnio stanela przy 11mc chlopcu i byla rowna z nim 😁