Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Inirtan a daczego w bojowym? przeciez kulturalnie zapytalam Dorotke?? a nie jakos uszczypliwie.. ja po prostu nie wyobrazan sobie siedzenia w taki skwar w domu..
kazdy robi jak uwaza...przeciez nie napisalam jakos uszczypliwie...
Doti jutro macie miec ponoc 38 stopni.
No duszno jest ale tak i w chacie jak i na dworze 🙂 To wole girasy w basenie moczyc.. ja tez latam za dzieciarnia ake dajemy rade 😉

No i doti wyszlo.. jak maja cie w d... najpeirw pozwalaja,a a potem zdziwieni,.. dziwne ze nie przeszkadzalo, jak dziecko plakalo jak opdupie dostalo.. a jak ty bys uderzya wyrodna mama byc bya

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Inirtam, czadowy awatar! Tymolek jest swietny 🙂
Gratulacje dla Małego wędrownika 🙂 Mój jest strachliwy. Co sie pusci, to siada, taki przestaszony...
Ale za jedną rekę biegnie, że nadązyć nie mozna, tak samo na raczkach. przy łozku, meblach itp rowniez porusza sie w niezlym tempie, ale nie lubi swojego pchacza 🤨 to chyba moja wina, bo strachliwy a ja chcialam go zachecic do niego 🤨 ale w ciągu dnia pierwsze podejście jest z uśmiechem do pchacza i idze dumny, a później już nie chce 🤔 tylko raz i koniec heh. NO nic , będzie chciał i umiał, to pojdzie 🙂. Ale buzia mu się nie zamyka, nawet to ma po mnie 🤪

karolka, Ulcia świetna 🙂. Na koniec zabrała się za rozbrajanie puzzli 😁. Dla Tymka ze wszystkich zabawek na puzzlach, to właśnie one są jego ulubioną 😁 i ich demolka 😜.
Fajna biedronka do Ulci biegła 😁 😜

Tymkowi chyba idzie jakiś ząb 😮 a ma juz 8, wiec nie wiem, który to może isc. Mowy nie ma o zaglądnięciu z buźkę. Z trudem myjemy zęby 🤨
I ma swój ulubiony rytuał- robić z babcią kawę po powrocie z pracy. Aż się trzęsie z radości. TYlko wejdzie do domy, a On już chodz, ciągnie do czajnika nalewać wodę, nasypać kawę, we wszystkie miejsca po kolei ciągnie, tak jak ma być i wydaje rozkazyi, choć, daj (jak trzeba kawe nasypać) jest przy tym ubaw, Ale martwi mnie jego szał na punkcie babci, ale sama tak miałam, tak to jest jak się z mamą mieszka-On jest jej oczkiem w głowie.

• Mamusie
Sandros, właśnie cały dział logistyki tworzy mój M i jego manager. nie ma już nikogo kto potrafi wykonywać ich pracę a robią logistyke dla oddziału uk i usa. Dyrekcja nigdy nie słuchała jak zgłaszali że potrzebna trzecia osoba, a teraz tylko czekam, aż mój M raz nie będzie mógł przyjść do pracy. Ciekawe co zrobią 😁 pomijając fakt zwolnienia mój m od miesiąca pracuje zbyt wiele. Ostatnio dali mu kogos kogo ma wyszkolić ale trochę cieżko z czasem bo ma wciąż pracować na swoim i managera stanowisku... na dodatek koleś którego ma szkolić też ma swoją prace w fimie:/ Naprawdę nie dziwie się mojemu M że ma ich dość. Ale rozumiem dlaczego czeka na managera, bo go szanuje i lubi i nie chce mu robić problemów.
initram a jak wróciliście do domku to na sen zawsze idziecie na spacer czy jak? ja liczę na to że małego odstawię jak przyjadą moi rodzice pod koniec sierpnia. No ale nie wiem czy to że będzie zasypiał przy nich pomoże mi później jak znów będe sama 🤢
karolka Ulcia szok. extra tancerka będzie 😉
latka u nas też 8 ząbków i na bank zaczeło się kolejne "ząbkowanie" ślina leci jak z kranu. i ciągle trzyma paluszki w buzi. Sprawdzałam teraz powinny wyjść czwórki. Ale mój ma na bank spuchnięte trójki (które podobno są jednymi z bardziej bolesnych, piątki też)

• Mamusie
Dobry 😉

Sandra, miałam na myśli tego klwowa bardziej niż wychodzenie na dwór, a w ogóle to nie miało jakoś źle i uszczypliwie zabrzmieć, sorka, jeśli jakoś Cię urazilam czy coś...

Marylu, w domu zasypia albo na rękach albo w wózku, zasypianie w lozeczku to wyższy poziom wtajemniczenia i jeszcze długa droga przed nami, hehe... Na noc zawsze zasypia w lozku, wie o tyle dobrze... W ciągu dnia, jk widzę, że chciałby mleczko, to daje mu wodę, zabawiam, generalnie odwracam jego uwagę...ale nie zawsze się udaje i zdarza się, że ryczy rozciagajac mi bluzkę :/
☺️
Teraz przymierzam się do odstawienia w nocy, ale ciężko mi się za to zabrać 😞 nie sądziłam, że będzie to dla mnie aż takie trudne

• Mamusie
Inirtam, absolutnie nie czuje sie urazona 😁
Tylko wlasnie nie bardzo moglam skumac,gdzie ta bojowosc 🙂)
Ale juz wyniuchala, o to, ze tesciowa by fruwala ze uderzyla dziecko 😉
Wszystko wiem jestesmy w domu 🙂

Mi wygodnie w nocy karmic, bo nie beblam sie butelkami itp. Jedno mleczko ma uszykowane z buti, i nad racem cycek

karolka84 Mi pomogło OCTENISEPT z początku stosowałam Kubusiowi na pępek potem zażyłam stosować i u Mnie jak miałam jakieś podrażnienia tak samo po porodzie nic innego nie pomogło tylko to

• Mamusie
hej a ja już w stresie przed przyjazdem tesciow, nie wiem czemu oni tak na mnie działają 🤢 każda rozmowa na skype i już baba jaga się wszystkiego czepia 🤢 to co będzie na żywo...
initram w sumie też bym mogła na każdą drzemkę wychodzić na spacerek. Ale lubię jak mały spi w domku bo mam godzinkę dla siebie żeby coś zjeść 😞 a na rękach go nie dam rady uśpić, wyje, wygina się w łuk, nawet ciężko mi go utrzymać 😞 Wszysty tak zachęcają do karmienia piersią zalecają żeby jak najdłużej nie podawać butelki blabla a jak trzeba dziecko odstawić to już nie ma dobrych rad 😞 trzeba pogdzić się że mały będzie cierpiał, a my patrząc na to też 😞
Jesli kiedyś zdecyduje się na drugie dziecko, będę mu od początku jedno karmienie zastępować mlekiem sztucznym z butli!

• Mamusie
Ja Titke wlasnie klade spac..na szczescie ona oduczona zasypiania bez cycka.. ale zdarza jej sie miec wscieklizne i wyc 😉 a teraz mocno jej zabki rpzeszkadzaja..
co przysnie to palce do buzi i krzyczy..

Ehhh chyba musze od pon. znow wrocic na diete 🙂

Myszcze powieki juz opadaja.. wywinelam taki spacer z laskami, ze koniec 😉

Laski taki skwar że nie wychodzimy dziś z domu .. Bo sie nie da w cieniu jest 36 .. masakra po prostu ..

w domu wentylator chodzi Kuba w pampersie i jeszcze co chwile pije ale to nic mu nie daje ...

• Mamusie
Wreszcie mam sekunde czasu.
Lusia zajęła sie sprzątaniem zabawek do pudła a Mati coś kombinuje z lego.
U nas na termometrze na oknie (w cieniu) jest 39 stopni. Na szczęście ruszył się wiaterek i można chwilę posiedzieć na dworze. Ja już po 3 tabletkach przeciwbólowych, bo głowa daje o sobie mocno znać.

Marylu odstawianie od piersi dla dziecka czasem nie jest taką tragedią 😉 Jest to okazja do przytulania się do mamy więc tego mu nie zabraniaj, ale noś takie ubrania żeby nie mógł się do cyca dostać. Np sukienki, sztywne biustonosze itp. To mama musi być gotowa i zdecydowana do odstawiania.
Ja ze Starszym miałam wyrzuty sumienia, bo przecież w ciągu dnia chodziłam na studia i cyca nie miał, tylko w nocy... nie chciałam mu tego odbierać. Ale po roku budzenia sie co godzinę miałam już serdecznie dość. Stwierdziłam że lepszą mamą będę jak się wyśpię niż jak on będzie cyckał co chwilę.

• Mamusie
No i właśnie ja sie zastanawiam, czy sama jestem na to już gotowa... Ale z kolei jeśli ne teraz, to później będzie tylko trudniej, bo od września m już będzie miał dużo więcej pracy - teraz ma wolne, do 16 sierpnia,potem wyjeżdża, więc lipa...teraz jest okazja, żeby zostawic ich na noc samych... Tylko już mam wyrzuty sumienia 😜

Marylu, z butelki możesz też swoim karmić 😉 a w ogóle każde dziecko jest inne i można sobie planować inaczej, a potem życie a w zasadzie taki maluch wszystko weryfikuje, hehe... Ciężkie to odstawianie... My też śpimy w ciągu dnia w domu, ale zdarza się, że w wózku, przynajmniej jest chwila, żeby odsapnac 🙂

Masakra, 32 stopnie w mieszkaniu...

• Mamusie
witam,

wróciłam z pracy cała mokra, na dworze powietrze jak w afryce! w domu nie lepiej, jakieś prawie 30 stopni, mam włączony wentylator, bez tego bym chyba wykitowała

tatuś dziś spędził pół dnia z córką w galerii 😮 bo tam jest chłodno i przyjemnie a w domu wytrzymać nie idzie tyle godzin...

zasnęła mu w aucie ok 16.30 jak wracali i śpi nadal.... czuje że będzie do późna buszować i mam już przerąbane wieczorem 🤢

• Mamusie
Inirtam ja od prawie 4 lat nie byłam nigdzie na noc bez dzieci. Z odstawianiem Mateusza musiałam dać sobie radę sama i to samo z Lusią. Było o tyle łatwiej że chodziłam na studia więc wychodziłam w ciągu dnia, ale dobrze wiecie że cycanie w dzień to co innego niż w nocy 😉

Zastanawiam się nad zrobieniem mgr... jest szansa dostać się na UJ na dzienne, bo już trzecią rekrutację robią z braku chętnych (niż demograficzny)... no i jak zawsze nie wiem co robić.

• Mamusie
Hej .
U mnie delikatny remont i miałam neta odłączonego.
Ja swojej córci to chyba nie odstawię od cyca bo ona ma na jego punkcie obsesje 😁 😁
Cały czas się domaga ,więc jej daje .
Ale po co mam ją odstawiać jak siedzę w domu przez 3 lata to samo się zweryfikuje ,może mała odrzuci sama. 😜 😉

• Mamusie
No właśnie mnie też to budzenie w nocy męczy i że on tak cały czas na mnie wisi i zasypia tylko ze mną... Ech... Zasnął dziś bez piersi, ale był tak zmęczony, że chyba nie zdążył pomyśleć 😜 w dzień miał tylko jedną krótką drzemkę, godzinną, więc padł jak trusia 😉