Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja nadal tez nie mam miesiaczki,a karmie praktycznue raz na dobe.
Ale jeszcze dwa miechy daje i koniec 😁

Na razie, nie .. ale wiem,jak sie skonczyla historia z watkiem po porodzie Nadii.. teraz rzadko kto zaglada 😞

Titi zrobila dwa kroczki,ale pewnie sie nie czuje, wiec niech popiernicza sobie na czworaka 🙂 jak jej tak szybciej........

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Latka i co sie przejmujesz??
Mnie to wogole nie rusza, ze ten chodzi tamten biega a inny staje na glowie 🙂)
Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie 🙂

Super dla tych co chodza..

Ehh chyba jestem jakas srednio podniecona,bo drugi mauch, bo przy Nadii tez tylko czekalam kiedy ruszy, kiedy wstanie itp.. a teraz mi to rybka..
Moze czlowiek starszy madrzejszy 🙂) Wazne ze zdrowa a pojdziejak pojdzie..
Wystarczy ze dzien w dzien spada i z kanapy bo wlazi na nia ;D

• Mamusie
Gratulacje dla nowych chodzących maluchów!! Nim się obejrzymy wszystkie będą biegać, pewnie góra za miesiąc, półtora i żadnej tu nie będzie, bo wszystkie zaczną biegi za Dziećmi uprawiać 😜 także na luzaku, jak się poczuje pewne to pójdzie...

Mój też robił kilka podejść, ale nie chciałam go pospieszac, bo u mojej sis młoda poszła jak miała 9 mięsiecy,pochodziła chyba z tydzień, a później przestała i jak roczek skończyła, to poczuła się pewnie...

Sandra, to chyba normalne, że do wszystkiego teraz podchodzisz normalnie, a nie tak jak my, zafiksowane młode mamuski 😉 myślę, że ja przy drugim też więcej luzu złapie 🙂

Latka, dada jest ok aczkolwiek pampers to pampers, jak dla mnie najlepsze, więc jak jest promocja to kupuje hurtem 😉

Młody zasnął ponoć sam na łóżku!! M ani trochę nie zmęczony, bo dziecko przy nim anioł.. Ciekawe, czy bardzo obrażony będzie jak jutro wrócę i jak przebiegnie następna noc, już że mną,hehe...

Ja wreszcie wyspana, cycki od zębów odpoczely, mleka trochę jest, ale bez większego nadmiaru-właśnie je schladzam... No i dom u siorki odswiezony, pokoje pomalowane a na koniec basen z młodymi zaliczony 😁

Dobranoc

• Mamusie
Cześć Mamusie.
Wyjeżdżamy dziś po południu do Wrocławia do moich dziadków. Wrócimy w przyszłym tygodniu a ja mam ten czas wytrzymać bez neta!
Ubrania mam spakowane, dziś jeszcze dokładam kosmetyki, pampersy itd + przekąski na drogę. Spakowałam nas czworo (ubrania) do jednej walizki.... 😮

Inirtam najlepszego dla Tymusia!
Sandra to chyba normalne że przy drugim i kolejnym dziecku ma się więcej luzu w sobie. Przy Matim też fiksowałam, porównywałam, każdym katarem się przejmowałam itd. A teraz byle dziecko było zdrowe, najedzone, wyspane i przewinięte. 😉
Wiem coś o śmierci wątków... Z mamuśkami marcowymi miałyśmy w sumie trzy fora, bo były takie co się wiecznie kłóciły z innymi i po sprzeczkach zakładały nowe forum żeby te co są "be" nie miały dostępu. W końcu przy trzecich urodzinach dzieci forum się zamknęło bezpowrotnie.

• Mamusie
Hej.

U nas pobudki dzis o 5:30. Ja oczywiście przez pół godziny nie mogę się obudzić. Wzielam jak zawsze Tymka do łóżka a on kweka, ciągnie za włosy, grzebie w buzi, odkrywa mnie no i musialam wstać a i tak długo biedak mniw męczył. Od daawna nie moge sie wyspać ehh wczoraj to w ogóle rano bylam nieprzyyomna ;/ nic nie slyszalam, M do niego wstal a ja o 8:30 ehh. Nie wiem co mi jest....
Teraz Tymek z tata pojechali do Lidla po świeże bulki

No jeszcze 4 dni ... 😉)))

• Mamusie
Hej.

U nas pobudki dzis o 5:30. Ja oczywiście przez pół godziny nie mogę się obudzić. Wzielam jak zawsze Tymka do łóżka a on kweka, ciągnie za włosy, grzebie w buzi, odkrywa mnie no i musialam wstać a i tak długo biedak mniw męczył. Od daawna nie moge sie wyspać ehh wczoraj to w ogóle rano bylam nieprzyyomna ;/ nic nie slyszalam, M do niego wstal a ja o 8:30 ehh. Nie wiem co mi jest....
Teraz Tymek z tata pojechali do Lidla po świeże bulki

No jeszcze 4 dni ... 😉)))

• Mamusie
Hej.
My dziś do 9 poleniuchowałyśmy i pewnie może i dłużej byśmy komarowały ,ale sąsiad zaczął wiercić i nas obudził.
Teraz kawka ,a Wiki lata po mieszkaniu jak co rano.
Inirtam buziaki dla solenizanta 😘 😘
Doti spokojnej podróży .
My dzisiaj na basen jedziemy pomoczyć dupska w ciepłej wodzie.
Wiki wygląda na buzi jak siedem nieszczęść ,jakby z jakiejś wojny wróciła. 😁 😁 😁
Podrapana, posiniaczona z guzami i śladami od komarów. 🤪 🤪

• Mamusie
Krzyś dziekuje za buziaki miesięcznicowe 😉

Spóźnioine buziaki dla WIKI i dla Tymusia
Deira ale Nata wywija;D
September jaką masz śliczną Izunie w awatarku! gratuluje ząbka 😉
agn zdjęcie na rowerku przecudne;* nie mogę się napatrzeć! a co do fotelika to jak dziecko siedzi przodem to nie może z przodu? bo tu w uk ciągle widzę że z przodu siedząw fotelikach
Doti niezłe przyżycia z teściem miałaś! ja to bym się mega wystraszyła... udanego wyjazdu!
Sandros mam nadzieje, że dostaniecie klucze na czas! facet pewnie zostawi wam sporo do robienia w mieszkaniu, ale każdy remont będziesz wiedziała że robisz dla was 😉
isa gratki dla Szymka 😉
patinka Kubuś jaki głodomorek na wszystko ma chęć 😉 chciałabym tak mojego maluszka zobaczyć
initram daj znać jak chłopaki? i jak kapusta? pomogła coś? ciekawa jestem tej pierwszej nocy jakwrócisz do domku...
mixi gratuluje zabka 😉 wyszły wam trójki czy czwórki? bo małemu coś idzie inie wiem czego się spodziewać...
latka kiedy lecicie bo nie pamiętam? ja już też kupiłam bilety lecę 31 sierpien a powrót 9wrzesien. A w kolejną sobotę przylatują moi rodzice! więc bardzo się cieszę 😉

W ogóle to witam się
Teście pojechali to i humor wrócił i już myślę że nie było najgorzej 😉 byle kolejna wizyta nie była zbyt szybko 😉
boje się organizacji tego roczku, jakoś zawsze za dużo nawymyślam a potem mam stresa...
Krzyś już od może 2tyg robi do 3kroczków ale na więcej nie ma sił. Taki chwiejny jeszcze ale widać że z chęcią próbuje. Najgorsze że wciąż nie chce zakładać butów- a na dworze chce chodzić i co to zrobić?
wciąż się cyckujemy, ale ja powoli mam juz dość... jak będą moi rodzice to mam zamiar go odstawić- może się uda.

• Mamusie
Witam się 🙂
Ostatni dzień w robocie powoli się kończy 🙂 Dziś podjedziemy zamówić Natalce meble, jutro jeszcze dopakowywanie, w piątek rano z Młodą na basen i w nocy ruszamy. Kierunek - południe Polski 😁
Trochę mam stresa, jak moja Buba zniesie kilkanaście godzin w samochodzie... 🤢

A co do kolejnych umiejętności mojego dziecka, to pomimo, że Natala jest moim pierwszym potomkiem, to jakoś też nie mam ciśnienia. Owszem, cieszę się z każdego jej milowego kroczku, czy kolejnego zęba, ale bez specjalnego ciśnienia 🙂 Wszystko po kolei 🙂 I na bieganie przyjdzie czas, wystarczy, że już teraz na czworaka nabiera momentami prędkości ponaddźwiękowych 😁 😁 😁

Agn, śliczna ta Twoja księżniczka 😘
Isa, gratulacje dla Szymusia 😘

Spadam się urlopować 🙂 Przed wyjazdem jeszcze do Was zajrzę 🙂

• Mamusie
U nas widać zaczątki trójek na dole już,no i do góry ma 3 😁
Maja umie już wstawać przy czym kolwiek,chodzi po całym łóżeczku oczywiscie trzymając się i przy łóżku też,nie spadnie na pupe tylko tak leciutko,chodzi za rączki wyprostowana,teraz mi tu pierdołki puszcza pod nosem i stęka oj kupa idzie 😁
robi śmieszne miny,kosi kosi umie od wczoraj całymi rączkami,papa mowi mama tata i swoje bzdety po swojemu nadaje cały czas.
Więc oby tak dalej to będzie super 🙂

• Mamusie
Witam wszystkie mamusie po długiej nieobecności:-)

Kurcze na nic ostatnio nie mam czasu teraz na chwilę zajrzałam ale w domu mam sajgon taki bałagan ze zaraz uciekam sprzątać

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków 😘 trochę starałam się was nadrobić ale jakoś nie mam kiedy 🤢

My nadal nie raczkujemy ale pełzamy całkiem nieźle no i coraz sprawniejsza jest Ola dzisiaj prawie stanęła w łóżeczku więc widzę postępy i to mnie cieszy:-) ale i tak już bym chciała jechać do tego neurologa żeby mnie uspokoiła:-)
Widocznie mój leniuszek wystartuje ostatni 😉

Ja się bardzo cieszę że jest to forum i widzę sama po sobie że czasu czasem brakuje ale wiem że jesteście i zawsze tu mogę zajrzeć i mam nadzieję że całkiem wątek nie umrze i jednak każda choć co jakiś czas tu zajrzy 🙂 bo przez ten prawie rok zżyłam się z wami 🙂 🙂 🙂

A tu moja Olcia obecnie:-)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/849/jlso.jpg/][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/2759/jlso.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/842/adl2.jpg/][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/4180/adl2.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Kasia ale Ola urocza 🙂 taka lalka 🙂

karolka, mam pytanie do Ciebie 🙂 pamiętam zachwalałaś jakąś firmę kosmetyków dla maluchów, nawet kojarzę, że kupiłaś Ulci na mikołaja. Przypomnij jaka to firma, bo robię listę zakupów siotrze, dla Tymka i pomyślałam, że spróbujemy w końcu 🙂 coś na "M" ? 🤨 😜

i powiedzcie mi dziewczyny, czy jeśli podajecie maluchom obiadki kupcze, to serwujecie jeszcze czasami np. te wcześniejsze, np. po 8 miesiącu, lub 9 miesiącu..? czy już tylko te 'największe' 🙂?