Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
edithd napisał(a):
🙂))) piękniście!!!!!!!!!!!!!!! mamuski super, ja chce tez szybko..... moze byc w sumie w terminie, byle szybko 🙂)) (pobożne zyczenie)

anulka, wystraszyłas mnie trochę jak zobaczyłam Twoj nr...mysłałam ze cie gin zostawił w szpitalu. ja akurat byłam w sklepie uzupełnic spożywkę.
spokojnie ja zatkana na 10 spustow wiec nie mam co liczyc na wczesniejszy porod a rano pisalam ci ze pikne jak bede miala info od baiser-zapomnialo sie co?lekarz kazal nam od 7 listopada po wizycie sie seksowac 🙂 ze pomaga wiec maz teraz trzepie internet i czyta czy to nie zaszkodzi itp moze sie przekona 🙂

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia40322 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Dziewczyny-mamy do siebie chyba w wiekszosci kontakt w razie w a kto nie ma niech sie upomina-zawsze to dobrze wiedziec co sie z kim dzieje i mamy na biazaco informacje 😉
Ja może od samego początku nie jestem z Wami ale staram się nadrobić stracony czas i być na bieżąco 🙂 jestem ciekawa która teraz się rozpakuje?
Kasia wyslij swoj nr mi na priw w razie w bedziemy mialy kontakt jak z wiekszoscia i dopiero spojrzalam jakie imie wybralas dla dwojej dzidzi Ania 🙂 slicznie Anki to super babeczki-ale ja skromna 🙂

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Edyta lykasz wiesiolka?Bo tak pomyslalam ze moze Baiser miala tak szybko z poslizgiem dobrym dzieki temu ze wiesiolka lykala?Ja od przyszlego tygodnia dopiero moge tylko musze zakupic jeszcze moze pomoze moze nie ale warto sprobowac jak nie szkodzi

łykam łykam 🙂 mam w składzie oeparolu jakos ponad 500mg, biorę 5 tabletek (pisze ze max 4, ale co tam...). zobaczymy. ja nei mam ani pół symptomu porodowego

• Mamusie
edithd napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Edyta lykasz wiesiolka?Bo tak pomyslalam ze moze Baiser miala tak szybko z poslizgiem dobrym dzieki temu ze wiesiolka lykala?Ja od przyszlego tygodnia dopiero moge tylko musze zakupic jeszcze moze pomoze moze nie ale warto sprobowac jak nie szkodzi

łykam łykam 🙂 mam w składzie oeparolu jakos ponad 500mg, biorę 5 tabletek (pisze ze max 4, ale co tam...). zobaczymy. ja nei mam ani pół symptomu porodowego
A jaka nazwa tego specyfiku jest?jak pójdę do apteki to mam o wiesiołek konkretnie zapytać??

• Mamusie
Ja tez sie zastanawialam jak zakupic co ja chce i pisza w necie ze to sie zwie olej wiesiolkowy ale dopytam sie Danusi z pazdziernika jak dokladnie powiedziec zeby kupic co trzeba.Baiser z tego co kojarze 6 dziennie lykala 🙂 hardcore 🙂 moj jest juz w 70% przekonany ze seksik pomaga

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Ja tez sie zastanawialam jak zakupic co ja chce i pisza w necie ze to sie zwie olej wiesiolkowy ale dopytam sie Danusi z pazdziernika jak dokladnie powiedziec zeby kupic co trzeba.Baiser z tego co kojarze 6 dziennie lykala 🙂 hardcore 🙂 moj jest juz w 70% przekonany ze seksik pomaga
Mi odkąd gin powiedziała o tej skracającej szyjce i rozwarciu to jakoś boję się igraszek łóżkowych 🤢 ale w tym tc można już rodzić więc myślę,że może się zastanowię nad tym 😁 bo mój biedny P bardzo cierpi hehe

• Mamusie
Kasia40322 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Mi odkąd gin powiedziała o tej skracającej szyjce i rozwarciu to jakoś boję się igraszek łóżkowych 🤢 ale w tym tc można już rodzić więc myślę,że może się zastanowię nad tym 😁 bo mój biedny P bardzo cierpi hehe
My od poczatku ciazy mielismy zakaz i jak dzis zagadalam do gina czy faktycznie yo pomaga i czy my mozemy yo jak powiedzial ze tak tylko ze po 5listopada a najlepiej po 7 to moj rogal na gebie jakby mu ktos milon dolarow w reke wsadzil-a w domu tysiace pytan czyta wszystko na ten temat-chyba bardziej ma wrazenie ze zapomnial do czego oprocz siusiania pysiorek sluzy hihihihihihi

• Mamusie
Marta śliczne zdjęcie. Super,że już w domku jesteście. Duży z tego Maciusia wcześniak.
Gratulacje dla Basier i Sofii. Pierwsza nasza forumkowa księżniczka przyszła na świat.
Ja mojemu mężowi powiedziałam,że jak dotrwamy do 38 tygodnia to zaszalejemy w łóżku.
Od samego początku mieliśmy zakaz, więc znam ten ból Anula.

• Mamusie
Paatinkaa napisał(a):
Wielkie gratulacje dla świeżej mamusi :**

Ja wczoraj byłam u ginekologa 🙂
Nasza mała księżniczka ma 3.650g. I na dniach wyjdZie do nas 🙂
Mam skurcze 55% a Wcale ich nie czuje hihi

Miłej nocy:* dobranoc
Ja mam skurcze 42% i jak dla mnie to jest to lekkie twardnienie brzuszka a polozna sie smiala ze niektore to juz stekaja przy nich to co one przy 100% wyrabiaja? 🙂 u mnie nocka super lekarz przepisal mi syropik na kaszel i chyba dziala bo spalam jak dziecko raz tylko na siku i dalej spalam i juz tylko lekko pokasluje a nie tak ze mnie rwalo do wymiotow.Dobra wstaje cos zjesc chyba plateczki na mleku jakos mi sie zachcialo 🙂

• Mamusie
anka, ja mi w 1 ciązy ciekły wody i zaczęły sie regularne skurcze i pojechałam do szpitala w nocy to sie okazało ze te skurcze tez nie są mocne, a na serio bolały.... mysle ze inaczej bolą jak jest to twardnienie a inaczej jak juz to idzie wszystko w dół...bo ja pamiętam ze to nie był hardcore, ale bolało na tyle ze ja ( z dużym progiem bólu) pojechałam do szpitala

• Mamusie
Dla mnie to strasznie dziwne uczucie zaczyna mnie bolec w kregoslupie(w krzyzu)i tak rozchodzi sie na brzuch od gory i ciagnie do dolu no i jak dochodzi do ponizej pepka to jest to nieprzyjemne ale do wytrzymania-stwierdzono ze to skurcz wiec sie zdziwilam bo myslalam ze to jest inne uczucie no ale 40% to nie 100% ale pocieszam sie ze przy tych co mam nie stekam jak te inne-wiec moze dam rade i przy 100% zaczne sie dopiero krzywic.W sumie w zyciu swojego progu jolu az tak nie sprawdzalam-chcialabym miec taki prog bolu jak moj tato przy polamanych 2 kregach ledzwiowych nawet nie steknal a po operacji sie usmiechal a nie bylo slodko.

• Mamusie
Hej mamusie jestem i ja po wczorajszej nieobecności. Ale wieczorem juz nie miałam siły żeby do Was siąść i stuknąc. Duzo musiałam nadrobić 🙂 Ale wieści są super 🙂 Gwiazeczka ciesze sie ze juz w domku z Maciusiem i czujecie sie dobrze.

Gratulacje serdeczne dla Baiser 🙂 wkoncu Sofii jest na świecie 🙂 Ciesze sie bardzo bardzo ze kolejne malenstwo zdrowe i całe jest z nami 🙂

Ja wczoraj byłam na wizycie u swojej gin i na Usg. Morfologia, mocz, gbs pobrane wiec czekam na wyniki. Brzuch jednak chyba widac ze sie obnizył bo kolezanka z pracy pierwsze co powiedziała to własnie ze brzuch nizej mam. Przytyłam przez miesiac 0,5kg wiec wg połoznej nic. Moja gin na samolocie przebadała mówi ze ok - objawy przepowiadajace są choć mała główką nie jest jeszcze w kanale choc w moim przypadku to dobrze ze wzgl. na pepowine która podczas skurczy moze sie zaciskać wiec spokojnie - 2 tyg. powinnam wytrzymać wg niej. I ze wszystko zalezy od Usg tego co miałam wczoraj popołudniu. Ale to prywatnie wiec ona wyników jeszcze nie zna. Kazała mi z USG przyjsc w piatek ale pewnie nie dam rady bo to jednak 130 km w jedna strone a jezdzic co drugi dzien to dla mnie juz udręka. Wizyte nastepna mam za tydzien wiec wtedy sie dowie jakie newsy 🙂

Otóż po Usg i tu zaskocze Was pewnie bo mała Ola pobiła wszelkie rekordy chyba przybrania na wadze 🙂 przez 7 tyg przybrała z 1500 g na 3380 🙂 i w 36t1d wazy własnie tyle. Co przesuwa mój termin porodu na 9 list. czyli az o 2 tygodnie do przodu jest wieksza niz wskazuje termin. Lekarz robiacy Usg był w szoku a ja jeszcze wiekszym bo na ostatnim Usg była średnia - zaledwie 4 dni wieksza niz wiek ciazy . A teraz wychodzi na to ze wyglada jak na 38 tydzien. Lekarz twierdzi ze moge urodzic juz i za tydzien własciwie. ALe moge tez i donosic do konca wiec 3 tyg. ale wtedy mała bedzie miała ponad 4 kg pewnie... Nadal jest dwukrotnie owienieta pepowiną wiec wiem ze dostane od swojej gin skierowanie na cesarke... bo juz z nia rozmawiałam i skłania sie ku temu. Dlatego własnie kazała mi przyjsc z usg w piatek zeby dac odrazu w razie W. Ale do przyszłej srody sie wstrzymam. Pozatym tymi wieściami które mnie zbiły z nóg 🙂 wszystko ok, szyjka sie nie skrócila wcale czyli 38 mm, ale juz miekka i podobno wewnetrzne ujscie lekko sie rozchyla, ale zewnetrzne nadal szczelne i nie ma rozwarcia. Wiec mam nadzieje ze ten tydzien jeszcze przechodze normalnie. Ale tak mnie wczoraj przestraszył lekarz tym duzym dzieckiem i ze moze być juz lada dzien ze zaczełam odliczac. Wszystkie pomiary jakie robił wskazuja ze ze jest jak dziecko w 38 tyg. I ten termin z usg na 9 list. .... Czekam juz na to bo wolałabym jednak na poczatku listopada. Z nerwów i zmeczenia tym wyjazdem nie spałam do 2 w nocy kreciłam sie z boku na bok. Teraz boli mnie głowa, ale poaztym ok. Mała sie juz wierci. Nie mam zadnych zdjec z Usg bo sie zasłoniła wczoraj obiema rączkami i za nic nie chciała sie pokazać. Spała i nawet szturchanie lekarza nie pomogło.
Ale biorąc pod uwage ze od 5 rano brykała strasznie jak jechalismy do warszawy i dawała mi niezle popalic kopniasami to sie zmeczyła i do wieczora była spokojna i spiaca widocznie. Tylko obracała sie z jednego boku na drugi. Jak ja 🙂
Strasznie duzo nagryzmoliłam... zanudzicie sie czytająć hhihiih 🙂

• Mamusie
Gosiaczek-wcale nie zanudzilam sie czytajac twoje wiesci.No to twoja kluseczka pobila moja 😉 szly leb w leb a tu prosze moj ma 2700 a twoja pol kg wiecej-wiec chyba powinnas jednak sie cieszyc ze bedziesz miala skierowanie na cesarke ze wzgledu na pepowine i chyba i wage dziecka bo takiego klocuszka wycisnac to nie lada wyzwaznie 😉 a ja mam na dzis obiadzik-golabki odmrazaja sie bo zawsze jak moja mama robi to hurtowo i pozniej tylko moge sobie wyjac i odmrozic ziemniaczki i kwita na zewnatrz nie chce wychodzic bo musze sie wykurowac do konca wiec siedze w domu i juz glupawki dostaje z nudow

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Gosiaczek-wcale nie zanudzilam sie czytajac twoje wiesci.No to twoja kluseczka pobila moja 😉 szly leb w leb a tu prosze moj ma 2700 a twoja pol kg wiecej-wiec chyba powinnas jednak sie cieszyc ze bedziesz miala skierowanie na cesarke ze wzgledu na pepowine i chyba i wage dziecka bo takiego klocuszka wycisnac to nie lada wyzwaznie 😉 a ja mam na dzis obiadzik-golabki odmrazaja sie bo zawsze jak moja mama robi to hurtowo i pozniej tylko moge sobie wyjac i odmrozic ziemniaczki i kwita na zewnatrz nie chce wychodzic bo musze sie wykurowac do konca wiec siedze w domu i juz glupawki dostaje z nudow

To prawda Anula mam dwa wskazania 🙂 pepowina i wielkość dzidziusia 🙂 Mam nadzieje ze dostane w środe 31.10 to skierowanie zanim jeszcze mała sie obnizy do kanału i zaczna sie skurcze porodowe. I ze termin cc wyznaczą mi jakoś już niedługo 🙂 Zobaczymy. Jakos mam wrazenie juz teraz ze max 2 tyg i bede z Olą... Pozatym mam juz pozwolenie na sexik wiec mozna w razie co działac na szybsze rozwiazanie. Choc mąż nie chce boi sie 🙂