Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Gratulacje dla PAtinki! W końcu się doczekała bidulka córeczki! Całe szczęście, że to wyczekiwanie się już skończyło !!!

U nas nocka taka sobie, moje niewyspanie sięga granic wytrzymałości 😁 Mała się budzi niby dwa razy w nocy albo tylko raz, ale je przez 2h 😁 i spać jej się nie chce , nie płacze jest zadowolona ale trzeba jej poświęcać uwagę 🙂 Mały terrorysta kochany .

Anulka i Karinko trzymam cały czas za Was kciuki ! Dziś wchodziłam na forum z myślą, że już jest i Was po.. Ale dzieciaczki wiedzą kiedy trzeba wyjść, najwidoczniej chcą dotrwać do terminu, jeszcze kilka dni zostało, będzie dobrze, głowa do góry :* wiem, ze końcówka jest najgorsza, ale później jeden uśmeich bobasa wynagrodzi Wam wszystko 🙂.

Deira to ja chyba tez zacznę w nocy forum podczytywać, bo dziś już nie wiedziałam co ze sobą mam zrobić.

Elmirko witajcie w domku 🙂 i czekamy na relacje z porodu. Każde doświadczenie jest cenne.

Edytka pytanie do Ciebie, przestałaś już krwawić?? Bo to w sumie już u mnie 4 tygodnie, a dalej coś leci, mało bo mało, ale tak się zastanawiam czy nei powinno już przestać. I te szwy, niby w mairę już to wygląda, ale jak siedzę to jeszcze boli :/

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no ja dzis zaliczylam podroz do frankfurtu i spacer i dalej czuje sie wysmienicie jak wczesniej....mama dotarla wiec teraz juz na spokojnie mozemy czekac na porod! ale to czekanie jest w tym wszystkim najbardziej meczace 😞 anula i tak w dniu mojego terminu, Ty bylabys niezle po terminie...wiec masz zapewne krotsza droge-male pocieszenie wiem... 🤢

• Mamusie
Karinka- ty masz na 26 wiec dla mnie to jest 5 dni po terminie i wychodzi na to ze 26 to ja bede na wizycie u gina po skierowanie do spzitala 27 trafie na oddział i albo 27 albo 28 moze moj lokatorek wyjdzie.Najgorzej sie boje ze nic nie zadziała i zostanie ostatnia opcja cc.A le pocieszenie ok super Pati pocieszenie lepsze 😉 po 13 dniach sie doczekala wiec jak dla mnie 5 czy 7 po terminie to pikus w porownaniu do niej

• Mamusie
Megan napisała jak tam po nocce u niej i Wiktorka-no i w nocy musieli zmienić szpital z powodu wzrostu poziomu czegos na b.Było 20,8 a powyżej 25 konieczna jest transfuzja.Teraz Gosia już nie może z nim być (ale caly dzien moze patrzec wiec dobre i to)więc może odpocznie po cc i dojdzie do siebie bo coraz gorzej się czuje i ma zapalenie pęcherza.Ale dzwoniła rano do szpitala i poziom zdecydowanie spada więc narazie ok. Oj po takich przypadkach to ja chyba chce niech sobie mała jeszcze siedzi w brzuszku bo tylko mogę wyobrazić sobie co Megan czuje-ale najważniejsze że są pod opieką lekarzy.

• Mamusie
Witam was wszystkie z rana. W koncu mam chwile by cos naklikac bo Kubus zasnal. U mnie nocka w miare jak na poczatki 3 pobodki o12, 3 i 6 rano a pozniej dal pospac prawie do 9. Niestety u mnie juz zaczely sie problemy z brzuszkiem wiec musze sie usmiechnac do ciotki z niemiec moze da sie przeslac kropelki poczta.
Karusia i Anula trzymam mocno za was kciuki oby szybko u was ruszylo.
Anula u mnie od podania kroplowki z oxy do przyjscia na swiat Kubusia minelo okolo 8 godz i nawet nie wiem kiedy to zlecialo same bole parte trwaly 25 min
a oto i moj Kubus 🙂
[IMG]http://i45.tinypic.com/1e4bwh.jpg[/IMG]

• Mamusie
No przybita jest Gosia troszke ale wsparalam ja od nas bo musi sie trzymac i miec sily jak Wiktorek wyjdzie ze szpitala

Elmirka-sliczny Kubus to ile Twoj mezczyzna ma wzrostu bo pisalas ze nie zmierzyli 😉

Karinka-ja to od tego wszystkiego chodze jak pijana miejsca nawet nie moge znalezc wszystko co robie to z niechecia ze szok i jak nie chcialam wiecej wizyt w przychodni to teraz juz bym chciala zeby byl poniedzialek i miec to zasrane skierownaie do szpitala bo pewnie poturlam sie bez problemu do poniedzialku

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
No przybita jest Gosia troszke ale wsparalam ja od nas bo musi sie trzymac i miec sily jak Wiktorek wyjdzie ze szpitala

Elmirka-sliczny Kubus to ile Twoj mezczyzna ma wzrostu bo pisalas ze nie zmierzyli 😉

Karinka-ja to od tego wszystkiego chodze jak pijana miejsca nawet nie moge znalezc wszystko co robie to z niechecia ze szok i jak nie chcialam wiecej wizyt w przychodni to teraz juz bym chciala zeby byl poniedzialek i miec to zasrane skierownaie do szpitala bo pewnie poturlam sie bez problemu do poniedzialku

Anula nadal nie wiem ile miezy bo w anglii nie mieza dzieci zapytam polozna czy moze to zrobic jak do mnie zawita 24 ale na moje oko to ma jakies 54cm

• Mamusie
Elmirka śliczny synuś 🙂 !

MEgan trzymaj sie ! Na pewno niedługo wszystko się unormuje z Tobą i Twoim Synkiem ! My też miałyśmy żółtaczkę ale przeszło.. Dbajcie o siebie !

Anulka więcej optymizmu, jeszcze tylko kilka dni, już prawie 9 m-cy czekałaś więc teraz to już pikuś 🙂 i Lenka będzie z Wami !

Moja królewna śpi, to ja szybko biorę się za robienie obiadu i prasowanie, bo sterty rzeczy zalega mi w garderobie

• Mamusie
Elmirka-metrowka krawiecka w reke i bedziesz wiedziala ile ma synus 😉

Baiser- ja tez tak sobie tlumacze ze tyle wytrzymalam to i nawet te 2 tygodnie to wytrzymam oby tylko dlugo nie zabawic w szpitalu bo nikt tego nie lubi

Angela-to teraz masz dopiero wesolo dwa szkrabki a co to bedzie jak Alanek na nogi pojdzie oj dziewcyno nie nadarzysz 😉

• Mamusie
mierzą metrówką, ale we wszystkich wgłebieniach, nie na prosto! mnie to trochę zdziwiło jak widziałam jak Kari mierzą 🙂

nie było mnie bo znow nie mieliśmy prądu od 9 do teraz

pati, gratulacje!

megan - będzie dobrze, bilirubina spadnie raz dwa i będzicie w domku. ale kurcze to jest okropne jak dzidziusia nie mazno przytulić 😞

baiser - ja juz prawie w ogole nie mam krwawienia, nie zakładam juz nawet wkladki, nawet na noc. musze suszyć to szycie, bo mam pełno szwów wewnątrz i jak długo chodze to mnie boli w 1 miejscu, ale mam mega brzydkie to.

my dzis u dr rodzinnego naszego, dostałam przekaz na bioderka (mamy 29.11) nie wiem dlaczego tak szybko bo normalnie po 6tyg a u nas juz po 4tyg..my w sumie prawie 5tyg po porodzie pojdziemy.wzięłam receptę na skojarzona, ja to jednak wolę tę opcję
i uwaga: moje dziecko przybrało równy kg od urodzenia, czyli ma 4600gr!!! moje mleko ma dopalacze 🙂 jest w srodku siatki centylowej, ale widac po nim papelki 🙂
jest zdrowy, jedynie w nosku mu furczy to mam ciompli wyciągać aspiratorem na szczescie nie zeszło na oskrzelka.

• Mamusie
tak sobie ogladalam zdjecia Fabiana jak byl malutki i teraz Alanka i zobaczcie co wyszlo:
Fabian z lewej a Alan z prawej:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/841/alanek.jpg/][IMG]http://img841.imageshack.us/img841/9208/alanek.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
tak sobie ogladalam zdjecia Fabiana jak byl malutki i teraz Alanka i zobaczcie co wyszlo:
Fabian z lewej a Alan z prawej:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/841/alanek.jpg/][IMG]http://img841.imageshack.us/img841/9208/alanek.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

no no..alanek wygląda jak starszy brat 🙂