Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziękuję za życzenia 🙂

Mi się wszystkie produkty Tiny Love podobają 🙂 Natalce chyba też, bo ma karuzelę, taką używaną nakręcaną z pozytywką i jedną melodią, mocowaną na rzep z różnymi szelszczącymi owadami (biedronka, ważka, ślimak) i woli ją bardziej niż wypasioną z projektorem Fisher Price 😜

Idę świętować urodziny sama ze sobą 😉 Natalka śpi a M pojechał na spotkanie, którego nie mógł odmówić. Idę napiję się lampki wina i może jakiś film sobie włączę 🙂

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U nas w kauflandzie pełno pieluch 🙂 Kupiliśmy 2 paczki na próbę. Igorek jest mały, to pewnie jeszcze trochę te 3 ponosimy 🙂 Na pierwszy rzut oka i dotyk wydają się fajne, takie miękkie. Zobaczymy jak sprawują się na pupie 🙂

My dostaliśmy takie krzesełko. Oczywiście niebieskie, choć mnie urzekł ten zielony 🙂
http://allegro.pl/krzeselko-fotelik-do-karmienia-caretero-royo-i2924504032.html

Bardzo się stresuję, żeby nie zarazić tym swoim przeziębieniem Małego 😞 Ciągle nasłuchuje czy nie kicha i nie kaszle i mierzę temperaturę i cały czas mi się wydaje, że kicha i kaszle więcej niż normalnie. Paranoja 😞

• Mamusie
Moja się obudziła i tyle było z oglądania filmu i świętowania z lampką wina 😜 Ale teraz znowu przysypia 🙂
Aniu, fajne to krzesełko, które dostaliście 🙂 Ja tak sobie przeglądam teraz allegro i takie fikuśne szalenie mi się podoba : http://allegro.pl/caretero-primus-krzeselko-stolik-do-karmienia-2w1-i2924530236.html
Zielone i purpurowe chyba najbardziej 🙂 Muszę gdzieś nazwę zapisać, bo może jak pensję dostanę to zrobię mojej dziuni prezent 😁

• Mamusie
A co do pieluszek, to te zielone naprawdę dużo wytrzymują 😁 Po którejś nocy to Nata miała tak napompowaną tę zieloną pieluchę, że zabić by nią można było 🙂 My dziś na noc założyliśmy pomarańczową. W dzień się sprawdzały, zobaczymy czy dadzą radę w nocy 🙂

• Mamusie
Deira też je oglądałam, ale mój stwierdził, że ta żaba jako nogi krzesełka jest beznadziejna.... 😞 A mi się to właśnie podobało, no ale razem wybieraliśmy model to musieliśmy dojść do porozumienia. I do samego końca nie wiedzieliśmy jaki kolor dostaniemy bo podaliśmy im dwa 🙂 Tez różowy i drugi pomarańczowo-żółty. Ale mamy różowy 🙂 Jak większość rzeczy... 🤢 🙂

• Mamusie
A mi się właśnie ta żaba podoba 😁 Myślę, że dla Maluszka to też może być atrakcyjne 🙂 I przekonuję się do koloru Purple. Będę musiała M pokazać jak wróci 🙂 Mam nadzieję, że podzieli mój entuzjazm 😉

Co do koloru różowego to ja przyznam, że jak widzę w sklepach wszystko dla dziewczynek różowe to mnie mdli 😮 Czemu nie można robić ubranek zielonych, pomarańczowych, żółtych, tylko jak już jest dziewczynka to musi biegać w różu 🤢 I najgorsze jest to, ze wszystkie fajne fasony ubranek są różowe. Ja osobiście nie lubię tego koloru, ale nie mam wyboru i Nata czasem jest od głowy do stóp różowa 😁

• Mamusie
takie krzesełko to super sprawa. A tu jeszcze dodatkowo stolik później jest, więc długo posłuży 🙂 Myślę, że już za 2 miesiące będę tam mogła Zuzkę wpakować, bo już się skubana do siadania szykuje 🙂 Jak pije butlę w pozycji półsiedzącej to się tak zgina, że prawie kont 90st i się cieszy przy tym a mnie to wkurza... bo się ciężko karmi 🙂

• Mamusie
Deira ja miałam takie samo nastawienie do różu jak Ty. I dlatego dodatki do pokoju typu wanienka, przewijak, pościel wszystko w odcieniach zieleń/seledyn. Ale jesli chodzi o ubranka to większość jednak różowa. I trzeba przyznać, że w różu takie maleństwa wyglądają wyjątkowo uroczo 😁 Niby starałąm się kupowac wszystko w różnych kolorach ale i tak jak patrzę na wszystko to róż bije po oczach!!!!

• Mamusie
Ja mam z kolorami ten sam problem. Tylko, że dla nas wszystko jest niebieskie. Lubię ten kolor, ale już mam przesyt. Przecież chłopcy też mogą nosić inne: zielone, brązowe, szare, a nawet czerwone czy żółte 🙂 Takiemu maluszkowi wszystko jedno, a dorosli by oczy cieszyli różnorodnością 😉
Mam gila do pasa 😞

• Mamusie
Hello 🙂
ale fajna noc dzisiaj była 😁 Zuzka zasnęła przed 20 i obudziła się o 5:50. Zjadła, przebrałam pieluszkę i dalej zasnęła i obudziła się o 8:50. Więc jestem wyspana na maxa 😁 Teraz popijam kawusię a Zuza.... zapatrzyła się na tv.... 🙂 🤨 🤢 i mam mieszane uczucia czy ją obrócić, czy zostawić jak patrzy i się cieszy wymachując rączkami i nóżkami...

Nacudja a czego używasz do nosa?? Mnie w ciąży dopadł katar to co pół godziny psikałam do nosa wodę morską i przynajmniej nie miałam zatkanego nosa 🙂 Może też wypróbuj 🙂

• Mamusie
Karolka Zuzka i tak zawsze super śpi w nocy, bo jak zaśnie ok 19-20 to budzi się ok 3 to i tak się wysypiam. Ale jednak jest ogromna różnica, gdy nie muszę wstawać w nocy. Powiem Wam, że już nie pamiętam jak to było jak karmiłam cycem i musiałam wstawać co 3h w nocy i dlatego Was podziwiam, że chodzicie wyspane. Chociaż nie pamiętam, żebym narzekała na takie wstawanie bo chyba to jest zakodowane w głowie, że tak trzeba i to chyba automatycznie się robi 🙂

Karolka daj znać co i jak w kościele 😁

• Mamusie
no wiec wrocilam, chrzest i slub ustalony na 16.03 na 11 godz 😁
wszystko fajnie, tylko, ze jeszcze bedzie zimno i nie mam dla siebie i Uli ubioru 😮 no ale cos sie wykombinuje 🙂 najwazniejsze, ze termin zaklepany 🙂 niestety od poniedzialku musimy chodzic do poradni malzenskie i to na 18 z mala, bo nie mamy jej z kim zostawic 🤨, na szczescie nauki juz dawno zrobilismy 🙂

• Mamusie
Ja pomimo że karmię cycem to mam jeszcze lepiej niż Ty Aniu, Asia zasypia ok 22-23 a budzi się ok nawet 8 rano i bez żadnych pobudek w nocy... Sama w to nie wierzę ale tak jest, krzesełka są super i też bardzo chcę kupić takie 2 w 1 ze stoliczkiem na później, to co Ty Aniu masz jest extra 🙂
Co do kolorów ubranek to widzę że wszystkie mamy ten problem 🙂 róź jest słodki ale bez przesady, ja staram się teź wyszukiwać innych kolorów ale jest ciężko...
Nacudja pij dużo herbatki z miodem i cytryną 🙂 a woda morska też przynosi ulgę dla nosa i nie szkodzi w niczym, ja nawet małej używam jak ma kozuchy 🙂
Aniu bardzo fajny artykuł, moja Asia ma pewne zdolności z 4 m-ca ale jeszcze wiele przed nią, musimy pracowac 🙂