Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja póki co mam zapas trójek na ponad miesiąc a czwórek nie kupuję, bo Zuzka jest strasznie drobna i sądzę, że na 4 przejdziemy jak będzie miała blisko roku... Moja bratowa zaczęła Zośce nakładać czwórki jak miała ponad 10 miesięcy a same widziałyście na zdjęciach co kiedyś wstawiłam, że Zośka do małych dzieci nie należała 😜 Ale powiem Wam, że jak zaczęła raczkować to zeszczuplała i teraz jest normalna 😁
Wydaje mi się, że w lutym gdzieś natrafię na promocję pomarańczowych pampersów to znów kupię większy zapas, bo jednak wolę je od zielonych 🙂
Karolka Ula miała jednorazową przygodę z pomarańczowymi czy u Was jednak się nie sprawdziły??

• Mamusie
danusia1985 napisał(a):
Dziewczyny wpadlam tylko na chwile bo troche szykowania mam przed chrzcinami0 bylam u fryzjera, trzeba poprasowac ciuchy, isc na te nauki, zrobic paznokcie... trzymajcie kciuki zeby jutro wszystko dobrze poszlo 🙂
pozdrowienia 😘

Danusiu uwierz mi, że ja po moich chrzcinach to będę trzymała baaaaaardzo mocno kciuki za Was wszystkie żebyście miały tak jak sobie to zaplanowałyście, a nie tak jak ja miałam 😲
Powodzonka!!!!!
I daj znać jak tu będziesz, czy sprawdziły się u Was Dady i większy smoczek 🙂

• Mamusie
Ania do nosa mam masc majerankowa. Ma niby inhalowac i obkurczac sluzowke. Zatkanego to ja nie mam - raczej cierpie na nadmiar wydzieliny. Do tego to wysuszone gardlo 😞 A dla karmiacych nie ma lekow stawiajacych szybko na nogi. Zadne gripexy ani inne sie nie nadaja.
ajablonka ja tez stosuje wode morska do rozpuszczania gilasow Mlodego 🙂 Jak Ci sie to udaje, ze Joasia tak dlugi spi karmiona cycem? 😉
Karolka super, ze udalo Wam sie zalatwic slub i chrzciny za jednym zamachem. My tez slubowalismy dwa razy 🙂 Raz dla kredytu, a potem sobie 😁
Danusia powodzenia na imprezie. Czekamy na relacje 🙂

Gdyby nie to, ze nerwowo spalam, bo tak sie balam o Igora, to tez bylabym wyspana. Obudzil sie o 4 i potem kolo 9 🙂 No ale ja na kazde jego kichniecie czy kaszelek juz do niego lecialam. Niestety zaczal troche pokaslywac 😞 Kiedy ewentualnie powinnam isc do lekarza, jesli w ogole? Nie ma goraczki i zachowuje sie normalnie.
Podobaja mi sie te pomaranczowe pampersy 🙂

• Mamusie
Matko jaka mielismy akcje 😞 Igor jadl i nagle zaczal wyc. Nie szlo go uspokoic. Ciagle mu sie odbijalo i ciagle kaszlal. A potem zaczal wymiotowac - ustami i nosem, slina, mlekiem i gilami. Nie szlo tego opanowac. Co go wzielam w pion to on dalej. Gdyby nie moj M, to zeszlabym chyba na zawal. Trace zimna krew w takich sytuacjach, gdy nie wiem co jest i nie wiem jak pomoc. Az sie poplakalam po wszystkim. Chyba musial sie czyms zakrztusic 😞

• Mamusie
Nacudja to teraz wiesz co ja przeżywałam na chrzcinach... tylko Zuzka jeszcze oddechu nie potrafiła złapać... Ale to bardzo dobrze, że tyle zwymiotował, bo jak płakał, to mu cała flegma zebrała się i zalegała w przełyku i biedaczek by się męczył a tak to wszystko zwrócił. Jedyny tego taki plus 🙂

• Mamusie
Danusiu 3mamy mocno kciuki 🙂
Nacudja Joasia śpi tak sama z siebie, wcześniej się budziła mi o 5 rano a teraz już się tak sama przestawiła, myślę że wdała się w mamusie i jest zawodowym śpiochem 🙂 hehe
Co do lekarza to myślę że za wcześnie, jak nie gorączkuje to poczekaj, bo w przychodni możesz załapać coś gorszego...
Karolka niedrogo Ci wyjdzie ta imprezka, taka cena za ile dan?

• Mamusie
Nacudja to miałaś się..., dobrze że nie byłaś sama z małym, może teraz będzie mu lżej i nie będzie kasłał...
Ja Asi założyłam rękawiczki na łapki bo tak ciąga te paluszki że szok.... Zaczęłam się martwić bo ciąga kciuka tak że zasypia przy tym, naczytałam się że może tak jej zostać... Podobno dzieci ssaja kciuka jak są zaniedbywane, ja z Asia spędzam cały swój czas na zmianę z mężem to nie wiem co jeszcze mam zrobić... 😞 Czy wasze dzieci też aż tak namiętnie ssaja paluszki? Piąstki to norma u niemowlaka ale kciuk... ? Nie wiem czy się martwić, bo mała strasznie denerwuje s,ę na te rękawiczki 😞

• Mamusie
Tez sie wlasnie zastanawiam czy nie tkwilo mu cos juz wczesniej "nie w tej dziurze" i stad to pokaslywanie. Zobaczymy jak sie wyspi 🙂
Igorek ssie tylko piastki ewentualnie palca wskazujacego i nie przeszkadzaja mu niedrapki. Do kciuka jeszcze moze nie dotarl 🙂 I nie przejmuj sie glupim gadaniem, to bzdury jakies.

• Mamusie
Nacudja wspolczuje przezyc 🤨 biedny Igorek 😞 😞 😘

Ajablonka w tej cenie jest obiad 2-daniowy, ciasto, tort, soki kawa, herbata 🙂 wszyscy goscie sa spoza Poznania, no wiec max 3 godzinki posiedzimy. daltego nie chcialam jakiejs knajpy na wypasie z kilkoma daniami do wyboru, bo szkoda sianka na taka krotka impreze... a knajpka fajna, akurat mamy do niej sentyment, bo tam co roku na nasza rocznice chodzimy i na walentynki 😉

• Mamusie
Karolka to całkiem przyzwoita cena jak za tyle, a sianka na pewno szkoda, wiem coś o tym 🙂 Lepiej coś dla Ulci kupić 🙂 Ja zaczynam teraz wszystko przeliczać, bo wolę coś kupić dziecku niż sobie 🙂 a poza tym mamy erę kredytową i też trzeba ratki spłacać 😞 a za taką 1 ratę by tyyyle dziecku kupił hehe 🙂

• Mamusie
Zuzka wciska do buźki całą piąstkę a czasami próbuje nawet dwie 😜 Tylko raz ssała kciuka i tak mi się to podobało, że siedziałam przy niej kilka minut i miałam z tego taki ubaw, że hoho... 😁 A jak wpadłam na pomysł, żeby zrobić fotkę z tym paluchem i wzięłam do ręki aparat to w tym momencie włożyła całą piąchę 😠 Ajablonka ja myślę, że zdecydowanie lepszy jest smoczek niż kciuk, bo dzieci, które ssą kciuk mają później niestety krzywy zgryz i ząbki lekko wystające do przodu 🤢

• Mamusie
No właśnie też to czytałam i teraz własnie Asia śpi ze smokiem w "zębach" hehe, ja mam takie zdjęcie jak ssie kciuka ale nie wiem jak tu wrzucić fotkę żeby Wam pokazać hehe Dwie piąstki też się jej zdarzają i prześlicznie to wygląda jak walczy żeby je zmieścić 😁
Karolka załamać się idzie... ja dziękuje Bogu że mam teściową na zasiłku przedemerytalnym i koszt Niani czy żłobka mi odpada, a do tego i obiadki będę miała robione, bo moja teściowa uwielbia uszczęśliwiać swoje dzieci 🙂 a Asię kocha i dba jak nie wiem... W końcu jej pierwsza wymarzona wnusia 😁
Miałam przed chwilą małą katastrofę...Zaczynają mnie denerwować te zielone pampersy... Asia zrobiła taką kupę, że już kolejny raz wyciekła poza pieluchę i ubrudziła wszystkie ubranka, muszę wypróbować te pomarańczowe i jak będą lepsze to kupię jeszcze kilka paczek puki są w promocji, a te oddam bratu, albo będę zakładała jak już Asia zrobi kupę i będzie robiła samo siku...

• Mamusie
ajablonka tak teraz zerknelam - buziaki dla Asi. Konczy dzis 3 miesiace, duza panna 🙂
Igor nie chce smoka zadnego, a na sile go nie podam. Zostaja mu piastki lub cyc 🙂 No chyba, ze znajdzie kciuka 😉
Bardzo marudny sie zrobil po tej akcji. Chyba przyspieszymy kapiel.
Widze, ze wiekszosc z nas z kredytami 😞 wspanialy start w dorosle zycie ;(

• Mamusie
Sto lat dla Asi!!! 😘 😘 😘

My moich rodzicow i tesciow nie mamy na miejscu, to musimy myslec nad opieka dla malej. A ze zlobki panstwowe oblegane, to czekamy na swoja kolej, ale w miedzyczasie musimy Ule dac do prywatnego...nie wiem jak to z kaska bedzie, pewnie krucho 😮

Ula ma nowe zajecie - bablowanie sliny na glos, caly dzien tak potrafi 😁 😁 😁robi to z takim przejeciem, ze ja posikana jestem 🙂 aa no i dzis znow dostala lyzeczke jabluszka 🙂 smakowalo jej, a i w koncu mega kupe zrobila 🙂

• Mamusie
Dziękujemy:*
Mojego brata córeczka która ma 2,5 m-ca też nie chciała smoka, a strasznie im płakała i zadziałał tylko smoczek gumowy, taki jak kiedyś były... Chyba firmy Nuk, on jest taki mięciutki i akurat tylko taki jej podpasował 🙂
No kredyt to teraz norma, chcesz mieszkanie to musisz go wziąć, chyba że masz nadzianych rodziców...
Ale jeszcze tylko 30 lat i będzie spłacony hehe