Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Danusia 9 z hakiem to zdecydowanie za mało. ja miałam tyle po porodzie. najlepiej idź do lekarza. pewnie przepisze ci żelazo. ja brałam po porodzie jakieś forte.
Buziaki dla Olgi od cioci i Igorka 😘 I daj znać jak poszło z marchewką 🙂

Karolka ja też zawsze na spacerze sama, a Igorek do tej pory na spacerze zawsze śpi. Aż by się chciało z kimś pogadać przez te 2-3 godziny. Radzę sobie słuchając muzyki lub czytając książkę - w parku proste ścieżki, mało ludzi to nie stwarzam zagrożenia. Raczej czytam, bo w domu nie ma jak przy Małym, a że mam czytnik to nie muszę dźwigać i w rękawiczkach daję radę 🙂

Zważyłam się dziś z Igorkiem z ciekawości. I wychodzi, że moja mała klucha jest bliżej 7 kg niż jak do niedawna myślałam 6 🤪 Chyba po skończeniu tych 2 paczek pieluch trzeba będzie kupować większe 😮
A w ogóle to jestem prawie nieprzytomna. Młody dał mi w nocy w kość. Jak się obudził o 2 to po 30 minutach odkładalam go do łóżeczka, bo najedzony i spał, to o 3 znów miałam pobudkę 😞 I tak co godzinę. A że ma ostatnio tendencje do wstawania o 6 na kupę, to nic nie wypoczęłam. W dzień się nie odeśpi, bo on śpi dłużej tylko na spacerze 😞

• Mamusie
o rany no to wspolczuje takiej nocki 😞 mnie juz Ula przyzwyczaila do luksusu, bo sie w ogole nie budzi...chcialabym, zeby juz tak zostalo 😉 pewnie jak zęby dadza jej w kosc to skoncza sie i dla nas dobre czasy 😁 teraz od godzinki sobie spi, pewnie zaraz sie obudzi to dostanie cyca pewnie i bedziemy sie na spacer szykowac 🙂

• Mamusie
Danusia, buziaczki dla Olgi 😘 😘 😘
Kurcze, masz faktycznie mało tej hemoglobiny. A robiłaś Oldze badania? Pewnie wszystko jest w porządku ale jeśli nie to może zrób na wszelki wypadek. Nigdy nie zaszkodzi się upewnić.
A łykasz witaminy dla kobiet karmiących?
Piotruś ma kiepskie wyniki krwi. Pierwsze pyt od lekarki - jakie ja mam wyniki (ale nie robiłam 😞) i pytanie czy biorę właśnie witaminy i czy jem dużo mięsa. Dostaliśmy nawet skierowanie do hematologa. Byliśmy tydzień temu ale lekarka rozłożyła ręce bo Piotrek miał infekcje wirusową. Mamy iść w przyszłym tygodniu jeszcze raz na badania i znowu do hematologa, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo Igor leży w łóżku z zapaleniem gardła a Piotrek znowu zaczął kaszleć 😞 Nienawidzę tych zarazków!!! 🤢m

My dziś zważyliśmy Piotrusia - 8,35 🤪 😮 Mam nadzieję, że nie będzie grubaskiem,bo my z Igorem wyglądamy raczej jak 2 chuderlaki. Ale Piotrek w ciągu 1,5 tygodnia przybył 0,5 kg!!!! Aż się zaczynam martwić czy to dobre dla niego, że tak szybko rośnie 😲

• Mamusie
hej Dzieczynki 🙂 troszke mnie ominelo, postaram sie potem nadrobic 🙂
Danusiu buziloki dla Olgi :* z ta hemoglobina to naprawde slabo lepiej przejdzie jak najszybciej do lekarza, ale swoja droga to ja tez nie robilam od porodu zadnych badan a chyba powinnam bo po porodzie mialam ostra anemie ;/
Musze sie wam pochwalic, wczoraj bylysmy u innego lekarza od bioderek i okazalo sie ze Julii ma zdrowe bioderka !!!!! alez sie ciesze, az sie poplakalam ze szczexcia 🙂))) wydaje mi sie ze to moje pieluchowanie tak pomoglo, no i tamten lekarz jakas dupa...;/

• Mamusie
Olga z mama dziekuja wszystkim cioteczkom 😘 i posylamy buziaki,
Iwcia- super wiesci 🤪 Julii napewno bedzie przeszczesliwa bez tych szelek.
Witaminy jem, zelazo bralam pod koniec ciazy i nie pomagalo, za to sok z buraka i toni dla kobiet ciezarnych tak wiec pewnie to sobie kupie. Olga nie miala robionych badan .
Nacudia- a po tym zelazie Igoreknie mial problemow z kupa?
Goscie pojechali, marchewka na poczatku Olga plula ale potem jej smakowalo i chciala jeszcze ale to pierwszy raz wiec malutko dostala.Kolezanka z pracy mi mowila jak byli ze ona dawala dziecku tak ze pol sloiczka nowosci mieszala z tym co dziecko juz jadlo 😮 i ze Malej nic nie bylo, pol sloika na raz to mi sie wydaje stanowczo za duzo, 🤔 no ale z drugiej strony jak malej nic potem nie bylo, ale ja bym sie chyba nie odwazyla.
Ja na spacer tez glownie sama, czasem tesciowa namowie jak a czas to idzie, a czasem przyjezdza kolezanka ze szkoly rodzenia i razem idziemy, no a w sobote sam tatus a w niedziele we troje.
Tak sobie teraz mysle ze tak gorzej zaczelam sie czuc jak zaczely isc te zeby, juz troche przed byla nie do wytrzymania, no i czlowiek od paru tygodni spi po 2 godziny w nocy, w dzien goni- sprzatanie, prasowanie, obiad, zakupy, je w biegu chce miec wszystko zrobione a nie mysli o sobie to tak potem jest 🥴

• Mamusie
Witam dziewczynki 🙂
Widzę że sporo mnie ominęło, ale nadrobię to może innym razem 🙂
Danusiu, Ty pędź do lekarza !!! dla Twojego i Olgi dobra 🙂 mama musi być zdrowa i mieć siłę 🙂 Witaminki na pewno się przydadzą 🙂 ja teraz też muszę coś pobrać bo często mam zawroty głowy 🙃 Buziaki dla Olgi i powodzenia po marchewce 🙂 u mnie Asia ma trochę problem z kupką po niej i robi co 3 dni 🤢
Aniu pogoda faktycznie super nawet u nas 🙂 ale niestety to końcówki 😞 Ja dziś pogoniłam męża na spacer i ogarnęłam dom i umyłam okno 🙂
Karolka Ulcia jest prześliczna, ja nie mogę się na nią napatrzeć !!! Każda mam uważa że jej dziecko jest najładniejsze ,ale ja muszę stwierdzić że Ula przebija moją Asie 😞 Te jej oczy... można ją jeść łyżkami 😉 Ja mam szczęście odnośnie spacerków bo 5 min drogi ode mnie mieszka moja bratowa która ma Zuzię 3 tyg młodszą od Asi i przeważnie razem wybieramy się na spacer 😁 plotkujemy wtedy ile wlezie 🙂 a ona dużo lubi mówić więc się nie nudzę 😉
Nacudja to fajnie że Igorek rośnie 🙂 widać że nabiera sił 🙂 Szkoda tylko że w nocy daje Tobie w kość 😞 ale bądź dzielna 🙂
Gofer Piotruś to chyba rekordzista na naszym forum 😉 Ta waga jest imponująca 🙂 ale myślę że nie powinna szkodzić 🙂
Iwcia SUPER wiadomość że Twoja Julcia już nie będzie się męczyć 🙂 w końcu będzie mogła robić wszystko to co inne maluchy i będziesz mogła ją we wszystko ubierać 🙂 Wiosna idzie więc to na pewno ulga 🙂
U nas ogólnie wszystko ok, moje przeziębienie nie przeniosło się na Asie 🙂 Miała temp. 37 ale wydaje mi się że to może zaczynają się zęby, bo tak namiętnie wszystko gryzie i czasem przy tym płacze a i dziąsła ma trochę spuchnięte 😮 😞 Ja ma teraz M na urlopie i trochę odpoczywam 🙂 Miłego popołudnia, wieczorem jeszcze tu zajrzę 🙂

• Mamusie
kurde to tym bardziej musze isc na morfologie, bo ja mam to samo 😮

Ula po marchewce tez ciezko robila kupke, srednio co 3 dni, ale jak zaczela jesc inne obiadki, gdzie marchewki jest troszke mniej i sa inne warzywka to juz robi po 3 dziennie 😁 od wczoraj wciaga warzywka z kroliczkiem i bardzo jej smakuja 😁 a owoce sloiczkowe to chyba wszystkie zaakceptowala 🙂

• Mamusie
Ja narazie pobiorę witaminki i później zrobię badanie 🙂
Dziś Asia mnie zaskoczyła bo zrobiła kupkę wczoraj i dziś, ale dałam jej zupkę jarzynową i później jabłuszko więc może dlatego 🙂 Wczoraj to był taki "batonik" hehe meeeega długi, a dziś już w miarę normalnie 😉 Jutro może dynię sama przygotuję 😁 mam zamrożoną z własnego ogródka 🙂

• Mamusie
hehe milo mi to słyszec 😁 mam nadzieje ze Wasze wyniki beda lepsze 🙂 moze jutro zdaze do lekarza bo na te prenatalne jedziemy na 10 a rodzinny do 18 przyjmuje.
zobaczymy co jutro bedzie z kuba bo jeszcze do niedawna Olga robila 3-5 kup dziennie a od tygodnia zazwyczaj 1-3 wiec zmniejsza sie ilosc kup, jak nie zrobi chociaz jednej na dzien to bede sie denerwowac 😮 najwyzej czopka glicerynowego dostanie

• Mamusie
Danusia ja to żelazo brałam zaraz po porodzie i z tego co pamiętam to Młody nie miał problemów z kupami, bo jeszcze położna kazała nam je liczyć i wychodziło wtedy coś koło 5-7 na dobę 🙂
My na razie z kupą nie mamy problemów (odpukać) - codziennie z rana jest. Ostatnio coraz wcześniej, bo już koło 6 😮 Pojutrze dostanie marchewkę, to zobaczymy czy ona coś pozmienia.

• Mamusie
Hello 🙂
IWCIA SUPER WIADOMOŚĆ!!!!!! no to teraz możecie hulać na całego 😁 😁 😁

U nas dzisiaj pochmurno ale cieplutko więc spacerek poranny zaliczony i kawusia u sąsiadki 😉
Po obiadku znowu na drugi spacerek ale już z moim we trójeczkę 😁 No chyba, że się rozpada... 🤔

• Mamusie
Hej dziewczyny,
czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny na pisanie 😞 Dziś moja złośnica obudziła się o 3 nad ranem i koniec spania. Kimnęła się dopiero o 5, gdy ja musiałam wstać o 5.30, bo jechałam rano do lekarza i na pobranie krwi. Jestem po prostu nie do życia 😮
A do tego przybiła mnie informacja o zaginionych dwóch polskich himalaistach w Karakorum 😞 Jeszcze dziś rano liczyłam na dobre informacje, ale chyba nie ma już dla nich nadziei. Miałam okazję poznać między innymi kierownika wyprawy Wielickiego a o kilku z nich słyszałam opowieści od naszych wspólnych znajomych. I jakoś tak teraz mi cholernie przykro i smutno... 😞

• Mamusie
bylam u lekarza- mam brac zelazo, moge tez buraki etc i zrobic badanie za 6 tyg bo ponoc tyle trwa proces krwiotworczy, jesli poprawy nie bedzie albo bedzie niezadowalajaca dostane skierowanie do hematologa bo ponooc wynik jest bardzo zly 😞 lekarka sie dziwla jak moglam przeoczyc a raczej jak to ujela zbagatelizowac taka zmiane samopoczucia, a ja naprawde myslalam ze to zwykle zmeczenie, powiedziala tez ze mam dbac o siebie bo to odbije sie na dziecku 😞 i ze nie moze byc tak ze spie po 2-3 godziny na dobe, jem w biegu itp, no i ze nie ozna byc supermama, superzona, supergospodynia i zeby byc czasem byc samolubnym 🤨 i pomyslec o sobie a nie tylko o dziecku.

ZAapomnialam napisac ze Oldze chyba zeby juz nie dokuczaja bo poszla wczoraj spac o 22 i obudzila sie na cyca o 5, wzielam ja do lozka i spalysmy do 7 🤪 dzis jest jak aniolek, ciagle gada i sie smieje, juz nie pamietam kiedy bylam tak wyspana i wypoczeta 🤪

Jutro jedziemy do dermaologa z naczyniakami- zobaczymy co powie, a potem odstawiam Olge do przyjaciolki i sama jade do szpitala w odwiedziny do kolezanki bo dzis urodzila 🤪a potem na kawke do pracy 🙂

• Mamusie
Dziekuje dziewczynki za mile slowa, to niesamowita ulga widziec dzidzi radosnie machajace nozkami :d teraz nadrabiamy zaleglosci, bawimy sie na brzuszku, robimy masazyk no i oczywiscie przebieramy sie!! teraz mozemy zaszalec ;p szkoda tylko ze Mala wyrosla z tylu ubranek, ktore nawet nigdy nie byly zalozone ;/ ale to nic najwazniejsze ze nozki sa zdrowe 🙂
Deira ja mam tak samo czytam jak tylko mam czas ale na odpisywanie jakos brakuje mi czasu i weny...
Widzisz Danusia teraz juz wszystko wroci do normy, Olga zapomni o tym ze zabki rosly i bolaly, a Ty teraz musisz sie ostro wziac za siebie i zadbac o swoje zdrowko, trzymam kciuki za poprawe wynikow 😉
U mnie tez dzisiaj kolezanka urdzila coreczke, mala Alicje 🙂

• Mamusie
Deira, to dziwne,bo nie znałam tych himalaistów, ale mną ta informacja też jakoś strasznie telepnęłą 😞

Danusia, weź się porządnie za siebie (o ile tylko Olga pozwoli), za swoje zdrowie. A my trzymamy kciuki, żebyś szybko sobie te krwinki czerwone odbudowała 🙂
Jak marchewka? Bo nic nie pisałaś. Zjedzona?

My jutro z Piotrusiem do alergologa, zobaczymy może też będę mogła niedługo mu coś wprowadzić 🙂 Już się nie mogę doczekać 🙂

• Mamusie
Iwcia a moja kolezanka synka Sebastianka 🙂
Marchewka dzisiaj bardzo smakowala i Olga byla baardzo niezadowolona ze sie skonczylo 😁 a rano dzien zaczela od troche gestszej marchewkowej kupy, nawet pupa jej zafarbowala ta kupa 😁
U nas kolejna dobra noc- Olga poszla spac o 22, o 3 obudzila sie na cyca, odlozylam ja do lozeczka znowu i spala do 6 🤪 pierwszy raz cala noc w lozeczku,Normalnie jestem z niej dumna.

• Mamusie
witam 🙂 najlepszego dla Was kobietki 😘 😘 😘

a mi sie dzis konczy macierzyński 🤢 na szczescie jeszcze mam ten urlop zalegly, bo chyba bym sie zaplakala...

dzien zapowiada sie meczacy, bo zaraz beda u nas tescie, a M jest w pracy, wiec wszystko bede miala na swojej glowie...musze pilnowac, zeby mi z tej swojej milosci dziecka nie zadusili 😮