Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dałam małemu głodomorowi dynię z ziemniakiem i kleikiem kukurydzianym. Taka fest paćka wyszła. Zjadł dużo. już marudził, że więcej nie chce. A jak tylko skończyliśmy był ryk i dossał się do cyca i zjadł całkiem sporo. To ja już nie wiem co zrobić, żeby choć jeden posiłek był bez piersi.
Danusiu wyrazy współczucia.

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nacudja Ulka tez tak miala, ze mimo, ze jadla spore ilosci pokarmow, to plakala za cycem i przyssawala mi sie do szyi jak tylko wzielam ja na rece 😁 ale w tym tyg jakos dajemy rade bez meczarni 🙂 chyba po prostu trzeba byc twardym i konsekwentnym i uparcie nie dawac tego cyca az sie dziecko oduczy 🙂 moje piersi tez juz coraz lepiej znosza dzienne odstawienie Ulki..

a tu moja piekna, nie byla zachwycona swoim strojem 😜 sliniak oczywiscie juz caly upackany, zwlaszcza rekawki 😁 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/171/p3191662.jpg/][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/1452/p3191662.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
ajablonka tak ten smoczek mam ale on ma tą dziurę ogromniastą i robię strasznie gęstą kaszkę jak podaję. Aniu wtedy robię tak, że na 150ml wody podaję 1miarkę mm i 5łyżek kaszki i wtedy jest w sam raz. Jak zrobiłam wg opakowania z kaszki nestle czyli na 150ml wody 6-7 łyżek kaszki to nie szło ciągnąć nawet przez ten smoczek 😜 więc troszkę mniej kaszki trzeba.
Zuza chociaż już zaczyna siadać to i tak krzesełko jeszcze się nie nadaje bo na początku siedzi ładnie a po kilku minutach tak Ją powygina, że zsuwa się pomimo pasów i cała pokrzywiona jest i wygląda jakby wisiała zapieta na tych pasach 😞 Więc karmimy w bujaczku i krzesełko czeka na odpowiedni moment 😜

• Mamusie
Karolka bardzo fajnie ten śliniak wygląda 😆
Jak przetestujecie fotelik to daj znać jak się sprawuje bo my jakoś na jesień będziemy kupowali ale bladego pojęcia nie mam jaki wybrać. W sumie to jeszcze się nie rozglądałam za nimi ale jak się Wasz sprawdzi to może ułatwisz nam zadanie... W końcu Zuza to i tak cień Uli to fotelik może też mieć taki sam hahaha 😁 😁 😁

• Mamusie
Karolka śliczny raczek 🙂 ta Twoja Ulcia jest przecudna 🙂
Nacudja ja też często Asi daję cyca po jedzeniu, ale staram sie tak ok godzine odczekać... niedługo zwiększę ilości posiłków i wtedy odstawię zupełnie 🙂 teraz daję po pół słoiczka obiadku lub max 100 ml kaszki jak będzie więcej to cyca nie dam :p jedynie jakiś soczek lub herbatkę 🙂
Deira priv

• Mamusie
ja tam robie na oko te kaszki, ale jakbym zrobila tak, jak na opakowaniu napisane, to by za gesta byla 😲

Ania fotelik zaczniemy testowac jak z tego co mamy wyrosnie, bo ten nowy jeszcze na nia za duzy 😁 ale na pewno dam znac jak jej sie podoba 🙂

Jablonka moze Ula i cudna, ale dzis cos nie w humorze - mala terrorystka 😲

• Mamusie
witam jestem nowa na portalu bardzo chcialabym poznac inne mamusie i ich pociechy z pazdziernika 2012 ,
24marca Filipek bedzie miec 5miesiecy , ma 65cm i 7730g, ma juz 2zabki wyszly mu prawie rownoczesnie jak mial 4mi 2tyg ,
karmie piersia i od 3dni podaje mu pierwszy posilek marchewke ze sloiczka gerber, zastanawiam sie czy lepiej nie bedzie ugotowac na parze marchewni i mu dawac ,

• Mamusie
ajablonka napisał(a):
Aniu ja zrobiłam tą nestle malinową i dalam na 100 - 120 ml ok 4 płaskie łyżki i była za żadka 🙂 za dużo leciało jej hehe ale musze tak dobrać gęstość aby była ok 🙂 Pierwszy raz był na próbę 🙂

ja nie daję płaskich łyżek tylko kopiaste to może dlatego 😉

• Mamusie
kiniak85 napisał(a):
witam jestem nowa na portalu bardzo chcialabym poznac inne mamusie i ich pociechy z pazdziernika 2012 ,
24marca Filipek bedzie miec 5miesiecy , ma 65cm i 7730g, ma juz 2zabki wyszly mu prawie rownoczesnie jak mial 4mi 2tyg ,
karmie piersia i od 3dni podaje mu pierwszy posilek marchewke ze sloiczka gerber, zastanawiam sie czy lepiej nie bedzie ugotowac na parze marchewni i mu dawac ,

Witamy serdecznie w naszym gronie 😁 😁 😁 Szczególnie ucieszą się 2 mamusie synków bo u nas przewaga córeczek 😉 W grupie raźniej po kilku dniach wprawisz się w pisanie i poznasz nas lepiej 🙂

• Mamusie
Kiniak85 Witamy serdecznie 🙂 zapraszamy do dzielenia się swoimi przeżyciami i opowieściami o synku i nie tylko 🙂 Jeżeli chodzi o posiłki to ja daję Asi tylko ze słoiczka 🙂 jeden raz ugotowałam sama dynię i bardzo jej smakowało 🙂 jeżeli masz czas i dobre źródło warzyw to większa satysfakcja jest jak maluszkowi smakuje przygotowany osobiście posiłek 🙂

• Mamusie
ogolnie nie znam zadnej mamy i dzieciatka ktore jest w tym samym wieku , wiec fajnie bedzie poznac kogos kto ma dziecko w tym samym wieku ,
a jak tu piszecie o kaszkach to jakie dajecie ?? my narazie sprobowalismy marchweki , karmie piersia caly czas tzn raz dziennie dostaje sztuczne mleko nan , staram sie go przyzwyczajac bo za niedlugo do pracy trza wracac,

• Mamusie
Witaj Kiniak 🙂
Faktycznie cieszę się, że kolejny chłopiec prócz Piotrusia i Igorka pojawił się na forum 😉
Ja również na razie podaję ze słoiczków posiłki, ale tylko dlatego, że tak małych ilości nie bardzo chce się gotować. Potem jak zacznie jeść ciut więcej i pojawią się młode warzywka i owoce pewnie przejdziemy na własnoręcznie przygotowywane dania 🙂

• Mamusie
kiniak85 napisał(a):
ogolnie nie znam zadnej mamy i dzieciatka ktore jest w tym samym wieku , wiec fajnie bedzie poznac kogos kto ma dziecko w tym samym wieku ,
a jak tu piszecie o kaszkach to jakie dajecie ?? my narazie sprobowalismy marchweki , karmie piersia caly czas tzn raz dziennie dostaje sztuczne mleko nan , staram sie go przyzwyczajac bo za niedlugo do pracy trza wracac,

no ja to samo 🙂 za dnia przestalam karmic piersia, ale rano i po 16 moze pic cycka do woli 🙂
ja daje kaszke z nestle - rano malinowa lub brzoswiniowa, a wieczorem jablkowa ta na dobranoc. z tym ze wieczorem oprocz kaszki dopajam Ulcie cycem 🙂 a tak to juz wszystkie pokarmy wcina o stalych porach 🙂 wiec wprowadzanie 2 sniadania, obiadku i deserku nam sie udalo 🙂 moge spokojnie isc do pracy 😉
aaa no i Ula nie toleruje ani sztucznego mleczka ani butelki, wiec wszystko podaje lyzeczka a soczki popija z niekapka 😁

• Mamusie
kiniak85 napisał(a):
podajecie kaszki przez butelke czy zasuwacie lyzeczka?

Ja kaszkę podaję rano i wieczorem z butli. Na początku podawałam łyżeczką jak jadła jej malutko ok 20-30ml a teraz podaję 150ml czasami 180ml i łyżeczką trwałoby to całą wieczność a kaszka byłaby zimna... Więc butla 🙂

• Mamusie
kiniak85 napisał(a):
a co do powrotu do pracy to co robicie z pociechami ma sie kto zajmowac ?? bo ja bede miec problem , chyba musze szukac niani , nie jest to tanie rozwiazanie ale na zlobek juz za pozno jak chcialam go zapisac to kolejka 2lata!!!!!!!!!!! szok

Ja Ule oddaje 8. 04 do zlobka prywatnego, bo w panstwowym czekamy w kolejce...