Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolka ja dałam tą suszoną śliwkę, nawet nie wiedziałam że jest jakaś inna hehe 🙂
Ja myślałam o basenie bo mam po sąsiedzku 🙂 ale może jak będzie cieplej 😁 Ja nie umiem pływać, ale na brodzik mogę wskoczyć hehe 😁
Mnie nauczyli w szpitalu wszystkich pozycji, ale na początku też na leżąco nie karmiłam, dopiero ok 2 m-ca zaczęłam 🙂 i jest w nocy i nad ranem najwygodniej 🙂
Deira to Ty się miałaś... Ja myślałam że miałam problemy, ale ja przy Tobie to pikuś ...
Karolka zdjęcia super, tylko jakość faktycznie kiepska 🙂 ale grunt że widać śliczne dziewczęta 😁 i rajstopki cienkie założyłaś 😁 super wyglądałaś 🙂

• Mamusie
Uh, ale żeście się rozpisały 😁

Karolka, ślicznie wyglądałaś. Na prawdę fajna ta kiecka 🙂 I fajoską fryzurę miałaś.
W ogóle obie wyglądałyście bardzo ładnie 😆 😆 😆

Kiniak, witaj w gronie mam 🙂 Ja mam małego Piotrusia (no dobra, może nie takiego małego ale młodego 😉 waży 8,5 kg:blink 🙂 więc cieszę się z mamy kolejnego w naszej grupie chłopca 🙂

Kochane, zgłupiałam jak to jest z tym glutenem. Ajablonka, to Ty pisałaś, że będziesz na szczepieniu w czwartek? Jeśli tak, spytaj koniecznie czy te 2-3 g to kaszki przed czy po ugotowaniu. Bo my w sobotę chcieliśmy zacząć...

Nie wiem co się dzieje z Piotrusiem, cały dzień dziś płacze jakby go kto ze skóry obdzierał 🤢 Brzuszek go boli albo w końcu ząbkuje (bo do tej pory jednak mu nic nie wyszło)
Już nie wiem sama jak mu pomóc. Dostaje kropelki na brzuszek, żel na dziąsła a i tak ryczy 😞
Mam ochotę sama się rozpłakać z bezradności 😞

• Mamusie
Witam 🙂

Gofer ja dale codziennie Uli pol ciastka z glutenem do pomemlania i nic jej nie jest 🙂 a kaszki jeszcze nie dawalam w ogole...mysle, ze nie trzeba co do grama przestrzegac tego glutenu...ugotuj troche kaszki manny, wez z tego pol lyzeczki podawaj przez tydzien (jesli oczywiscie Piotrus nie bedzie mial jakis niepokojacych objawow), a pozniej zwieksz do lyzeczki 🙂 mysle, ze tak bedzie ok 🙂

• Mamusie
Cześć 😁
U nas nocka superowa. Zuzka jak zasnęła po kąpieli po 19 to obudziła się o 5:10 zjadła i spała dalej do 8 😁 Do tego za oknem słoneczko od rana i +5st i śnieg który wczoraj napadał prawie całkowicie stopniał i nawet na chodnikach jest w miarę sucho a więc chyba zaraz pójdziemy na spacerek jak zjem śniadanko 😁
Rozmawiałam wczoraj z bratową jak ona podawała gluten i powiedziała mi, że ona olała ten system "półłyżeczkowy" 😉 i po 5m-cu zaczęła codziennie dawać do memłania piętkę chleba 🤪 🤪 🤪 zośce wtedy szły zęby i miała gluten+masaż dziaseł w jednym...
Teściowa przyniosła mi paczkę z ubrankami od szwagierki z Niemiec dla Zuzy. Kolejne ciuszki do kolekcji 😮 😁 😜 😉

• Mamusie
Karolka tak dzisiaj wiosna za oknem już na termometrze mam 8st. aż humor od razu mam lepszy 😁
Zuza padła więc chyba spacer będzie po obiedzie i deserku czyli ok 13-tej 🙂
Teraz jak tak si,e nad tym zastanawiam to nie wiem czy nawet nie jest lepiej z tą piętką czy biszkoptami... Muszę to przemysleć bo od przyszłego tygodnia chcę zacząć podawać gluten 🙂

Karola do Ciebie wiosna dotrze jutro lub pojutrze w końcu ja to Twoja pogodynka 😉 😜 😉

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Liczę na to 😁

a Ula mnie dzis doslownie rozbroila...budze sie, patrze, a ta w lozeczku podniosla troche ten boczny ochraniacz, jej łapka wisi poza lozeczkiem a mala zaglada zadowolona przez dolna szparke i sie cieszy 😁 co za mala kombinatorka i podgladaczka 😁

no to musiał być rozbrajający widok 😁 😁 😁 Mała spryciulka 😉

• Mamusie
kurde ale sie wkurw**** 😠 dzwoni do mnie jakis nr zastrzezony i koles mowi, ze kiedys bralam udzial w jakims konkursie i ze wygralam maszynke do golenia, mam tylko powiedziec, czy chce, zeby przyslali meską czy damską 🤔 a ja na to, ze nie dziekuje, bo na pewno w niczym nie bralam udzialu, a ten do mnie z ryjem, ze o co mi chodzi, ze chce mi dac prezent a ja nie chce 🤔 no wiec sie rozłaczylam i szybko na neta polecialam, poki nazwe firmy pamietalam, sprawdzic co to za firma...okazalo sie, ze mnostwo ludzi naciagneli, bo za przesylke tej "darmowej" maszynki trzeba zaplacic 19.90, a pozniej bez pytania wysylaja Ci co 2 miesiace ostrza do wymiany za 54 zeta 😮 i ciezko odstapic od umowy z nimi, a jak sie nie zaplaci to strasza windykacja 😮nosz kuźwa skad oni maja moj tel i imię i nazwisko???? 😠

• Mamusie
Karolka ja miałam podobnie kiedyś z bielizną damską... Zadzwoniła do mnie kobieta, że wyślą mi na próbę do przetestowania 3pary majtek miałam wybrać rozmiar i czy chcę stringi czy figi i mówiła, że tylko wyślą mi formularz i będę musiała po chyba miesiącu im odesłać z opisem jak się bielizna sprawuje w noszeniu i po praniu czy nic się nie dzieje itp... Mówiła, że jednorazowo przyślą a później nic nie będzie z tego tytułu i ja głupia się nabrałam 🤢 Przysłali 3 pary stringów i muszę przyznać, że były naprawdę rewelacyjne 😉 Później co 3m-ce przysyłali mi 3prary i rachunek 79zł... Fakt, że one były tyle warte bo do teraz mam kilka par i są super nic się po wielu praniach nie dzieje 😁 Zadzwoniłam do nich i powiedziałąm, że mieli nie przysyłać, że miało to być tylko jednorazowe a oni mi, że pierwsza wysyłka jest wiążąca itp... i problem z zerwaniem umowy. Zapłaciłam jeden raz 79zł ale paczki zawsze przysyłali listem zwykłym na moje szczęście i jak przyszła kolejna to nie płaciłam... Co 3 m-ce dostawałam paczkę i kiedyś do mnie zadzwonili z tej firmy z działu windykacji, że mam zalegość coś ok 320zł + koszty windykacji a ja im na to, że niby za co jak nic mi nie przychodziło, że mają mi wysłać potwierdzenia nadań tych przesyłek i podpis z moim odbiorem... 😉 Do tego wysłałam im pismo o tej samej treści, że mają mi to przesłać że odbierałam jakiekolwiek przesyłki a jak nie wyslą i jeszcze raz do mnie zadzwonią lub przyślą wezwanie do zapłaty to sprawę kieruję na drogę sądową. Ciotka pomogła mi napisać takie pismo i się odczepili....
Firma nazywała się Mirale czy jakoś tak...

• Mamusie
Hej 🙂
Moja od rana kwalifikuje się do zamordowania 😁 Normalnie drze się jak opętana 🙂 Chyba muszę ten chrzest przyspieszyć i tego małego diabełka w niej uciszyć 😉 Może tak jak u Was Danusiu kolejny ząb się szykuje 🙂 Przysnęła o 10, ale słyszę, że już coś tam stęka w łóżeczku... 😮

My dzisiaj na 13 zbieramy się do pediatry. Musimy skonsultować jedną zmianę na skórze Małej.

Karolka, już pisałam na wrześniówkach, że ślicznie wyglądałaś, ale Ulcia też mała strojnisia 😁 A jak sprytna z tym ochraniaczem 😁 Szkoda, że zdjęcia nie zrobiłaś 🙂
Gofer, weź Ty najlepiej zapytaj się swojego pediatry jak ten gluten podawać i po prostu przyjmij jakąś wersję, bo co lekarz to inna teoria 😁

A z tą piętką chleba to też uważajcie, bo często w dzisiejszych czasach chleb ma dodawane jakieś spulchniacze czy konserwanty, żeby za szybko się nie psuł. Ja narazie chleba unikam, chyba że za jakiś czas podam jej własny, pieczony w domu.

Muszę lecieć, bo potwór właśnie zaczyna wyć 😮 Ja dzisiaj oszaleję.. 😮 😮 😮 😮

• Mamusie
gofer76 jak tyle wazy to jaki ma wzrost, a ja myslalam ze moj duzo wazy, 2Miesiace temu tesciowa kazala mi go odchudzac tzn glodzic bo mu krzywde zrobie bo za szybko tyle w ciagu miesiaca 1700g przytyl
a tak wogole to ile waza wasze dzieci i jaki maja wzrost

Filipek 7730g i 65cm

ostatnio gadalam z kolezanka ktora ma dziewczynke (8miesiac) i ma tyle samo wzrostu co filipek , 🤪

• Mamusie
skad maja dane? kupuja baze danych od innych firm jak np bierzemy udzial w jakims konkursie, mamy gdzies karte lojalnosciowa itp, moj maz jest informatykiem i specem w branzy i task mi to tlumaczyl, a wyrazamy zgode na przetwazanie danych w celach marketingowych bo jak nie zaznaczymy rubryki to nie mozemy wziasc udzialu w onkursie.

kolezanka polecila mi chomeopatyczne leki na zabkowaie ponoc skuteczne CHAMOMILA 44 i IGNATIA AMARA- chyba sprobuje bo zaraz mnie wywioza do Rybnika do wariatkowa 😠 ciekawe jak pojde na pogrzeb, siostra obiecala sie nia zajac ale jest taka wredna ze az szkoda mi jej zostawiac...

• Mamusie
my tez jeszcze nie chrzcilismy sie stawiam ze to bedzie pod koniec maja , problem taki ze nie mam chrzesnej 🤢 wszystkie kandydatki albo po cywilnym slubie albo bez slubu a z bobasem eh kolejna odpadla bo wciazy z blizniakami i w maju moze urodzic a ponoc ciezarnych na chrzesna sie nie bierze ( przesad)