Skocz do zawartości

asymetria i napięcie mięśniowe | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wercia u nas tez obracał sie na jeden bok ale obracałam go na drugi i czasem blokowałam mu jedna strone i teraz juz jest ok.
gratulujemy postepów. u nas jest postawa czworacza ale mały nie wie jak ruszyc. prostuje nogi dupka do gory i nie wie co zrobic z raczkami.pęłzanie juz opanował 🙂 z nózkami mielismy problem bo miał zbyt wyprostowane takei sztywnawe i obciagał bardzo palce i nie sprezynowal. ale teraz juz jest ok. bo te nozki to mial na poziomie 3 miesiecy jak mi pokazywali na obrazkach.teraz juz tak kica-sprezynuje, npaluskzi juz nie obciaga.tyle z postepów. a i nie siedzi jeszcze ale mam nie sadzac.wiec nie sadzam.

• Odpowiedzi 644
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja wziełam całe bo mi sie konczy umowa i wiem ze odchodze. a prace kolejna raczej bede szukała w lutym 2013 roku wiec bede miec nowa opieke w razie choroby.połowe wg mnie powinnas wziazc bo raczej mało kto wykorzystuje na chorobe potem jak wraca do pracy.bardziej biore dwa dni płatne 100% lub swój urlop...takie realia bo pracodawca jak juz sie wróci to zle patrzy na takie zwolnienia, wiec lepiej korzystac z nich wtedy gdy dziecko malutkie i jest oczywiste ze nas nie bedzie bo a to macierzynski a to urlop a to moze wychowawczy. pracodawcy wtedy nie robi róznicy czy bierzemy opieke czy wychowawczy juz zaczynamy bo zus płaci opieke.

• Mamusie
Iza czeu nie dostałas? moja pediatra bała sie mi dac bo niedoinformowana jest ale ja dzowniłąm do zusu i gadałam z gosciem. dziecko wymaga rehabilitacji w domu codziennie wymaga opieki, jest pod jednostką chorobową bo napiecie pod porazenie wpisuje sie, wiec jakas beznadziejna lekarka/lekarz.. powiem Ci szczerze ze wiele osób ma zwolnienie fikcyjne od lekarzy wspisują im ze dzieci sa przeziebione i lekarze potrafia wypisac a kurcze jak nam sie nalezy na prawde legalnie w zwiazku z koniecznoscia sprawowania opieki to jakies problemy robią, bez sensu... moja kolezanka zmieniłą pediatre w zwiazku z opieką.przychodnie mozna zmienaic bezpłatnie dwa razy w roku chyba.nikt łąski nie robi. to sie nam nalezy. musimy dzieci cwiczyc i juz. bo kto za nas cwiczenia wykona? mzoe w żłobku pani opiekunka? ah jestem wsciekłą na takich beznadziejnych lekarzy

• Mamusie
beti82 napisał(a):
Iza czeu nie dostałas? moja pediatra bała sie mi dac bo niedoinformowana jest ale ja dzowniłąm do zusu i gadałam z gosciem. dziecko wymaga rehabilitacji w domu codziennie wymaga opieki, jest pod jednostką chorobową bo napiecie pod porazenie wpisuje sie, wiec jakas beznadziejna lekarka/lekarz.. powiem Ci szczerze ze wiele osób ma zwolnienie fikcyjne od lekarzy wspisują im ze dzieci sa przeziebione i lekarze potrafia wypisac a kurcze jak nam sie nalezy na prawde legalnie w zwiazku z koniecznoscia sprawowania opieki to jakies problemy robią, bez sensu... moja kolezanka zmieniłą pediatre w zwiazku z opieką.przychodnie mozna zmienaic bezpłatnie dwa razy w roku chyba.nikt łąski nie robi. to sie nam nalezy. musimy dzieci cwiczyc i juz. bo kto za nas cwiczenia wykona? mzoe w żłobku pani opiekunka? ah jestem wsciekłą na takich beznadziejnych lekarzy
wlasnie...... no zobacze co mi powie neurolog w kwietniuna pewno nie chce wybrac calosci, jesli juz to czesc..a wy tez macie cwiczyc az do czasu az dziecko zacznie chodzic?

• Mamusie
neurolog mi odmowila i pediatra rowniez twierdza ze rehabilitacja to nei choroba, a prywatnie chodze

ale to nic dostalam 2 tygodnie na siebie, a tyle potrzebowalam bo po wielkanocy bede miec operacje i dostane pozniej zwolnienie od endokrynologa az do lipca a do tego czasu jestem na wypoczynkowym wiec cwiczymy caly czas

• 3 tygodnie później...
  • Mamusie
Co u Waszych maluszków jak wieści?

U nas napięcie górnej strefy cąłkiem puściło
nózki jeszcze trochę spięte
ale generalnie rozwój idealnie w terminnie wsjo sie dzieje prawidłowo.

Iza dobrze że u Mikołaja ok
Landusia a co z Nadią?Dawno nie pisałaś co z Waszą rehabilitacją
Jak tam reszta dzieciaczków?

• Mamusie
Hejka sto lat nie pisałam...
U nas same postępy, Marysia raczkuje, siada, wstaje, nawet przy kanapie zrobiła ze dwa kroczki, ale to był jednorazowy wybryk 🙂
Rehabilitacja 3 razy w tygodniu... 15.03 wizyta u lekarza w ośrodku rehabilitacyjnym a 23.03 wizyta u neurologa i zobaczymy co dalej 🙂
Pozdrawiam 😘

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Hejka sto lat nie pisałam...
U nas same postępy, Marysia raczkuje, siada, wstaje, nawet przy kanapie zrobiła ze dwa kroczki, ale to był jednorazowy wybryk 🙂
Rehabilitacja 3 razy w tygodniu... 15.03 wizyta u lekarza w ośrodku rehabilitacyjnym a 23.03 wizyta u neurologa i zobaczymy co dalej 🙂
Pozdrawiam 😘

wow! brawo!!!!

naprawde super!

a moj maluch w koncu chodzi pozno bo pozno ale idzie jak burza z tym prawie dwa tygodnie chodzi a juz biega i chodzi dwie godziny na sp[acerku bez wozka
teraz mamy akcja nocnik zobaczymy jak to nam pojdzie narazie roznie z tym bywa

Nequitia napisał(a):
sweety super!! widać w avatarze, że musi cię ciągnąć za sobą hihi 🤪

na avatarze chodzil tylko za reke tydzien pozniej sie poscil i poszedl przez pol domu sam

• Mamusie
Witam 😘

Dziewczyny mam pytanie..czy któreś z Dzieciaczków miało lekko mniejsze jedno oczko od drugiego? ?? moja Córcia tak ma..i nie wiadomo czy to od tego że preferuje sobie lewą strone 🤨
Mamy zrobić usg przez ciemiączko...jedno w styczniu mieliśmy i było wszystko ok..mam nadzieje że teraz też bedzie..mam dość tego całego napięcia i tej asymetrii!! 😞

• Mamusie
Anulcia moja Marysia ma jedno ucho mniejsze, jedną stronę brzucha mniejszą i w kończynach z lewej strony mniejszą masę mieśniową... wszystko to jest asymetrią.
Jeśli masz możliwość skonsultuj się z neurologiem i on Ci powinien wszystko ładnie wyjaśnić i powiedzieć co i jak 🙂 pozdrawiam

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Anulcia moja Marysia ma jedno ucho mniejsze, jedną stronę brzucha mniejszą i w kończynach z lewej strony mniejszą masę mieśniową... wszystko to jest asymetrią.
Jeśli masz możliwość skonsultuj się z neurologiem i on Ci powinien wszystko ładnie wyjaśnić i powiedzieć co i jak 🙂 pozdrawiam

Dziękuje za odpowiedź 😘
My właśnie byłyśmy u neurologa..skierowała Nas na usg.. ale myślałam,że po prostu to tylko takie chwilowe,ale to jednak ta asymetria... 😠 no nic w piątek idziemy na usg przez ciemiączko... 😞

Anulcia napisał(a):
Witam 😘

Dziewczyny mam pytanie..czy któreś z Dzieciaczków miało lekko mniejsze jedno oczko od drugiego? ?? moja Córcia tak ma..i nie wiadomo czy to od tego że preferuje sobie lewą strone 🤨
Mamy zrobić usg przez ciemiączko...jedno w styczniu mieliśmy i było wszystko ok..mam nadzieje że teraz też bedzie..mam dość tego całego napięcia i tej asymetrii!! 😞

moj maly tak mial od urodzenia lewe oczko przymkniete i usta z lewej stony rowniez malo ruchliwe mial asymetrie lewo stronna i napiecie miesniowe tez
dzis jest zdrowy 🙂

• Mamusie
sweety napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Witam 😘

moj maly tak mial od urodzenia lewe oczko przymkniete i usta z lewej stony rowniez malo ruchliwe mial asymetrie lewo stronna i napiecie miesniowe tez
dzis jest zdrowy 🙂

super wiadomość 😎 Mam nadzieje,że u Nas też tak to sie skończy...

Anulcia napisał(a):
sweety napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Witam 😘

dzis jest zdrowy 🙂

super wiadomość 😎 Mam nadzieje,że u Nas też tak to sie skończy...

napewno bedzie ok
cwiczyc cwiczy i jeszcze raz cwiczyc nam zajelo to trzy miesiace i po schorzeniu nie ma sladu 🙂