Skocz do zawarto艣ci

Sudocrem | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusie
irka83 napisa艂(a):
bephanten jest najlepszy 馃檪

potwierdzam Bephanten jest najlepszy.....w prawdzie moja Ma艂a mia艂a tylko raz odparzona pup臋 (odparzy艂 j膮 pampers - za du偶o by艂a noszona na r膮czkach podczas swoich chrzcin), ale 2 dni smarowania B. i pupka zagojona 馃檪
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusie
u mojej pierwszej c贸reczki u偶ywa艂am sudocremu przez chwil臋 ale jej nie pasowa艂...tzn.nie pomaga艂 na odparzenia...i zmieni艂am na linomag( by艂 o niebo lepszy)
teraz nie u偶ywamy kremiku bo na szcz臋艣cie Majcia na razie nie ma nawet 艣ladu zaczerwienienia na pupci 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
no w艂a艣nie my od narodzin zawsze u偶ywali艣my bepantenu,ale za 100g p艂aci艂am oko艂o 33 z艂 ,przy c贸rci ca艂y czas sprawdza艂 si臋 sudocrem wiec pomy艣la艂am,偶e dla ma艂ego tez b臋dzie dobry,no i cena przyst臋pna bo za 250 g zap艂aci艂am-29 z艂.. a tu si臋 dupcia czerwona zrobi艂a..ups... 馃槥nie chce kt贸ra艣 si臋 zamieni膰?? du偶y sudocrem za bepanten?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
U偶ywali艣my Sudocremu na pocz膮tku, jednak za bardzo wysusza艂 sk贸r臋. Potem przeszli艣my na Bepanthen. Ale ta cena... Ale jednak najlepszy okaza艂 si臋 Alantan Plus - ma艣膰 szybko pomaga! A je艣li si臋 pupa nagle zaogni (u nas od uczulenia na niekt贸re pokarmy naprzyk艂ad) to Alantan Plus krem pomaga jeszcze szybciej. 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Kurcze jak tak czytam ile to wszystko w Polsce kosztuje to normalnie stwierdzam,ze dziecko to luksus.U mnie bepanthen kosztuje 5f,czyli to tak jak dla was w Polsce 5 zl.Z reszta wszystko jest tansze.Np za karton pampersow baby dry180 szt na promocji wczoraj zaplacilismy 15 funtow..Kasia u nas na watku dziewczyny pisaly o maski robionej na recepte,jest niedroga i podobno bardzo dobra.Wiem,ze MandraSala jej uzywa.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
O znalazlam cos o tej masci.Pozwole sobie MandraSale zacytowac.A jak cos wiecej bedziesz chciala wiedziec,to zapytaj na marcowkach,bo wiem,ze wiecej dziewczyn tego uzywa
MandraSala napisa艂(a):
AA i mia艂am wrzuci膰 sk艂ad ma艣ci do pupy, jest troszk臋 ulepszona o obni偶onej zawarto艣ci kwasu borowego (mam nadziej臋 ze nie przekr臋ci艂am nazwy)

SK艁AD MA艢CI NA ODPARZENIA: Parafini lig., Lanolini, Vaselini aa 25,0, 3% sol.Ac. Borici 10,0, M.f.ung.

najlepiej poprosi膰 podwujn膮 ilo艣膰 zeby starczylo na d艂uzej bo idzie jak woda u nas smaruje ni膮 r贸wniez miejsca zaczerowieninone w zgi臋ciach bo w te upa艂y tro 艂atwo sie poodparzac jak sie jest takim ma艂ym serdelkiem 馃檪

Odno艣nik do komentarza

Wg mnie do pot贸wek najlepszy jest sudocrem jak tylko pojawi si臋 jaka艣 krostka z regu艂y pojedyncza i posmaruj臋 go 1-2 razy to ju偶 nic nie ma 馃檪 a linomag u偶ywam na co dzie艅, ale z regu艂y raz dziennie tak dla zabezpieczenia 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Na pocz膮tku m贸j ma艂y mia艂 tak odparzon膮 pupci臋, 偶e a偶 krew mu lecia艂a i zacz臋艂am stosowa膰 Sudokrem i zamiast mokrych chusteczek tylko waciki namoczone wod膮 i w tydzie艅 dupka si臋 zagoi艂a. Teraz u偶ywam Sudokrem po kupie i ma艣膰 po艣ladkow膮 Ziajki po siu艣kach. Pupcia jest zdrowa.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Ja od pocz膮tku stosuj臋 ma艣膰 Bepanthem. I jak dla mnie jest rewelacyjna. Stosowa艂am j膮 r贸wnie偶 na p臋kaj膮ce sutki w pierwszych tygodniach. Z odparzeniami nie mieli艣my ani razu problemu. Jest do艣膰 droga bo taka zwyk艂a tubka ok.20z,l kosztuje, ale nam wystarczy艂a na bardzo d艂ugo. Sudocrem jak dla mnie do du....Zmy膰 go si臋 nie da艂o i 艣rednio si臋 rozsmarowuje. A na odparzenia i tak najlepszym lekiem jest wietrzenie dupki. Jak najd艂u偶ej bez pieluchy.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Ania8888 napisa艂(a):
Na odparzona pupcie dobry jest tez specjalny do tego krem z NIVEA 馃檪
A u ans sudokrem sprawdza sie zawsze 馃檪

mia艂am ten krem nic nie pom贸g艂 sudokrem te偶 nie
sko艅czy艂o si臋 na wietrzeniu pupy i smarowaniu linomagiem i w jeden dzie艅 si臋 zagoi艂o
a teraz 偶eby temu zapobiec gdy jest gor膮co k艂ad臋 j膮 po porannej kupie w tetr臋 i tak sobie fika p贸l dnia 馃槅
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
buuterfly napisa艂(a):
Ja od pocz膮tku stosuj臋 ma艣膰 Bepanthem. I jak dla mnie jest rewelacyjna. Stosowa艂am j膮 r贸wnie偶 na p臋kaj膮ce sutki w pierwszych tygodniach. Z odparzeniami nie mieli艣my ani razu problemu. Jest do艣膰 droga bo taka zwyk艂a tubka ok.20z,l kosztuje, ale nam wystarczy艂a na bardzo d艂ugo. Sudocrem jak dla mnie do du....Zmy膰 go si臋 nie da艂o i 艣rednio si臋 rozsmarowuje. A na odparzenia i tak najlepszym lekiem jest wietrzenie dupki. Jak najd艂u偶ej bez pieluchy.

dok艂adnie ja te偶 na pocz膮tku smarowa艂am zapobiegaczo sudokremem ale strasznie ci臋偶ko by艂o go zmy膰 no i jak ju偶 si臋 c贸rcia rzeczywi艣cie przy upa艂ach odparzy艂a to nie pom贸g艂 ani troch臋
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Bepanthem - to jak dla mnie krem nr 1 i to nie tylko na dupcie. gdziekolwiek pojawiala sie miedzy faldkami czerwona skora - tak go stosowalam i nadal stosuje 馃檪 sudocrem na poczatku kupilismy spore opakowanie (bo to ekonomicznie 馃槈) i prawie nietkniety zawala miejsce, chyba juz czas go wyrzucic 馃槣
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
U nas Sudocrem ok, ale malo go uzywamy, bo na szczescie maly nie mial i nie ma problemow z odparzeniami i temu podobnymi 馃檪 Nie smarowalam zapobiegawczo, tylko smarowalam jak mial podrazniona skore, np w czasie jednego takiego zabkowania kiedy robil kupki jak szalony 馃お A raz (tez wlasnie jak wtedy zabkowal) poradzono nam zasypke z...maki ziemniaczanej i ta tez swietnie sie spisala 馃檪 Kazda dzidzia jest inna i to naprawde indywidualna sprawa. Dla jednych zadziala, dla innych w ogole. Co komu sprawdzone 馃檪
A na sutki mialam Lansinoh i jego magia zdecydowanie dzialala 馃檭 Ale to co innego hehe 馃槣
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Sama u偶ywa艂am Tormentiolu na zmiany sk贸rne, jednak nie odwa偶y艂abym si臋 go zastosowa膰 u ma艂ego dziecka. 馃え

Przeciwwskazania - Tormentiolu nie nale偶y u偶ywa膰 w nast臋puj膮cych przypadkach:
- nadwra偶liwo艣膰 na kt贸rykolwiek ze sk艂adnik贸w
- przy z艂ej tolerancji kwasu borowego i pochodnych
- u noworodk贸w i niemowl膮t
- w miejscowych odczynach poszczepiennych
- w zmianach sk贸rnych przy ospie wietrznej
- na rany lub znacznie uszkodzon膮 sk贸r臋
Preparatu nie nale偶y stosowa膰 z innymi lekami podawanymi bezpo艣rednio na sk贸r臋.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...