Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja wszystko zalatwialam przez sexual health clinic.Jaaa dzis sroda, szef na urlopie przez tydzien i wszystko na mojej glowie.Juz wiele razy bylam sama, ale teraz do obowiazkow doszly mi godziny pracownikow do wyslania i zaksiegowania i w moich rekach jest to, czy dobrze im zaplaca :P Ostatnio ciagle slysze, ze awans powinnam dostac, ale ja nie chce, bo by mnie przeniesli do glownego biura na dniowki :P Ale powiem wam, ze fajnie byc tak docenianym w pracy.

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej, wrocilismy do uk z opoznieiem. Bo Krzys wyladowal w szpitalu z powodu odwodnienia;-( pol nocy wymiotowal i doslownie lal mi sie przez rece;(
To byl jakis wirus, jak wrocolismy od razu moj m go zlapal i tez odvhorowal swoje.
Nie czytalam was na bierzaco, wiec pisze co pamietam ;-)

Maja kochana Zuzia Kredka;-) co z jej paluszkami?

Monia jak sie czujesz? Kiedy beda badania na alergie?

Karola jak biodra? Mam nadzieje ze lekarze znajda sposob zeby Ci ulzyc! Jesli chodzi o brak przykerania na wadze malej, to tak malego spadku chyba nie traktuja tu powaznie. Krzys spadl mi z 80 na 15 centyl i wedlug lekarzy bylo ok....
Ja zaczelam sama latac z Krzysiem jak mial 4 miesiace, i do tamtego czasu latamy regularnie i wiekszosc ja sama z nim;-) takze pakuj siebie i mala i lec poodwiedzac wszystkich;-)

Kasiu jak Kaya? Cos lepiej? Ja tez ie pojmuje lekarzy angielskich. Jak dziecko sie usmiecha to zdrowe? ...

• Mamusie
Czesc Marylu.Jejku biedny Krzysiu 😞 My juz raz tez wyladowalismy przez odwodnienie w szpitalu i wiem jak sie czulas.Koszmar nie moc dziecku pomoc nie?U nas Julia na antybiotyku, ma zaoalenie oskrzeli, oddychala przeponowo co swiadczy o problemach z oddychaniem.Na szczescie juz po 1szej dawce antybiotyku widzialam mega poprawe.Za to ja chora jestem i tez w konvu sie do lekarza wybiore.A wizyte u alergologa mamy za tydz w srode.Super bo nazwisku widze, ze lakarz jest Polka/Polakiem wiec mam nadzieje, ze sie bardziej do tego przylozy

• Mamusie
Wiecie, jak ja starałam się o Małą, to podejrzewam, żemiałam dwa poronienia, bo dwa razy miałam tą samą historię - opóźniona miesiaczka, symptomy ciąży identyczne jak miałam na początku z Cornelką, a później takie inne krwawienie niż miesiączkowe, ale nie skupiałam się na tym, żeby nie zwariować. Wolałam emocjonalnie odrzucić tą myśl.

Monia fajnie, że tak Cię doceniają w pracy :-) życzę Ci kolejnych sukcesów :-* ja po wakacjach w lipcu będę szukała pracy i mam nadzieje, że teraz załapię się gdzieś na dłużej może z kontraktem i gdzie też będę mogła się wykazać :-D

Marylka, dużo zdrowia dla Krzysia :-*

I Monia dla Twojej Julki też :-*

• Mamusie
Byliśmy na ważenie, Mała przybrała na wadze :-) ale w końcu karmię Ją 3 razy z piersi i 3 razy z butli :-) właśnie śpi, więc mam chwilę wolnego, choć powinnam zabierać się za sprzątanie, bo dziś na wieczór koleżanki przychodzą do mnie :-D

W ogóle Mała, śmiejemy sie z Moim, że ma swój język, rozmawia na całego, ze wszystkim co się da :-) a jak coś dostrzega z daleka, co zna lub Jej się podoba, to krzyczy Ej 🙃 jest taka fajniusia 🤪 A wczoraj dopadł Ją katar, narazie walczymy i nie jest najgorzej, śpi spokojnie a to najważniejsze 🙂

Karola rozkoszuj sie maaluszkeim 🙂
ja tez dzisiaj drzemalam z Maryla (przeziebienie mnie wzielo) i tak leze sobie i czuje jak mnie mala smyra palcem po policzku. mysle sobie ale fajnie, a ona "mama gila ci dalam" 🙃

kasiak napisał(a):
nusia27 napisał(a):
hej 🙂
Kaska ty na lotnisku pracuejsz wic moze wiesz. czasami na kontroli bagazu podrecznego, przecieraja bagarz jakims gazikiem i pozniej wrzucaja go do maszyny. na co to jest?

Nie wiem, to tajemnica innego działu ( security) 😜

pytam bo mnie sprawdzali kilka razy. za pierwszym razem mialam torebke z zepsuta podszewka. za drugim jak byla juz Marylka i przeowzilam dla niej wode na mleko itp a za trzecim ostatnim, to jak Jacek mial breloczek do kluczy z otwieraczem do butelek zrobionym ze starego naboju (ktory ma od dawien dawna i zawsze z nim lata 😜) wzieli go na strone i pytaja czy wie, ze ma pocisk w bagazu 😁 Jacek zdebial, po chwili sobie przypomnial i buchnal smiechem na nich. skonfiskowali brelok i pobrali "wymaz" z plecaka. i tak mnie zastanawia czy to na narkotyki jest czy na materialy wybuchowe (proch jakis czy cus). bo nie wiem czego nie moge przeowozic 🤪 😜

• Mamusie
Oni wszystko musza sprawdzić , radzej to było pod katem terroryzmu, bo w narkotykach wspomagają się psami , ale kto ich tam wie...
Powiem ci, ze jest to pierwsza w moim życiu praca, z która nie utożsamiam się , nie wychylam z niczym...robię swoje i spadam do domu 🙂
W innych scieralam się jak idiotka, na szczęście zeszło to juz ze mnie 😉
Czasem nawet ze zdziwieniem słyszę , ze coś u nas paliło , ze ktoś ważny był , ze samolot o samolot zahaczył na pasie .... Jestem jakoś obok tego wszystkiego...ostatnio ktoś wyleciał dyscyplinarnie , a ja po miesiącu przez przypadek się dowiedziałam 🙃

Nusia ale Manini ma pomysly 😁 dobra jest 😁
a ten brelok w koncu mu oddali???
Wiecie co dzis moj stary odkurzal i tak mi koncowka od odkurzacza przywalil po palcach u nogi,bo niby nie widzial ,ze mi paluch obok najwiekszego spuchl jak banka ,az sie poryczalam z bolu.Boze wezta go stad!!!!
My wsyapcerowani widze,ze zdazylismy do omu wejsc i pada i wieje!!! 😁 farcik,a stary wyszedl do sklepu wiec go wywieje i zmoknie.

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Maja ty sie paluchem nie przejmuj tylko ciesz, ze chlop odkurzacza dotknal 😁

A Mój lubi odkurzac od kiedy kupił sobie odkurzacz taki jak chciał 🤪 a cały mój pobyt w Pl w czasie ciąży go wybierał, szukał po necie, sprawdzał parametry, czytał opinie, aż po miesiącu podjął decyzję 🙃

Maja mam nadzieję, że szybko opuchlizna zejdzie 😘

• Mamusie
hej
Monia mam nadzieję że potraktują alergie Julci powaznie. Dziecko się męczy a ja mam wrażenie że lakarze po prostu nie wiedza co robić :/ No i życze Ci abyś odpoczeła sobie pod wizytę teściowej 😉

kajkack super że mała przybrała. Fajnie że tak ładnie pije Ci z butli. Mój przez całe cyckowanie butli i sztucznego mleka nie tknął 😉

My jutro z rańca lecimy na narty. Z uwagi na to że moja siostra i rodzice jadą wybraliśmy słowację. Oni jadą autem, a my do katowic samolotem 😉 mam nadzieję że wyjazd się uda 😉
buziaki

• Mamusie
Ooo Nusia dzieki za ta strone,popatrze napewno co maja ciekawego
Marylu bawcie sie dobrze 🙂 Zazdroszcze
Ja jestem tak chora,ze szok.Dzis mi opryszczka normalnie na calej twarzy wyszla i mowic nie moge-glos mi zanikl.Ale nie przeszkadzalo mi to w zakupach.Sprawilam sobie w koncu takie zelazko co chcialam,to z baza 🙂Na promocji je wyrwalam,bo szkoda bylo mi za nie 120f dac,z reszta te 72 tez lekko nie bylo 😁 Jak mam wieksze kwoty wydawac,to sknera jestem 😁 Ale skoro maz moze 250f na opony wydac,to i ja sobie zalowac nie bede 😁 😁

Hej Monia u mnie wczoraj popadywalo dzis nie padana cale szczescie, bo moja glowa wybucha jak pada ..
My wczoraj na urodzinach u kolegi Zuzi bylysmy,mala sie za psem wybiegala jak nigdy 🙂

u nas raz pada raz nie, ale ogolnie jest zimno i mokro. tak bardzo zarazkowo.
Monia kuruj sie. Ja z polski przywiozlam fervex i aspiryne c i prawie wszystko zezarlam juz jak mnie przeziebienie zlapalo.
Zarowka nam sie przepalila na przedpokoju i Jacek probowal z dwustopniowej drabiny wymienic i nie mogl dosiegnac. wzial mnie na barana i stawal na palcach zebym ja dosiegnela i udalo sie... ale wyrwac zarowke bez gwinta. gwint zostal w srodku i sie z nas smieje. musze drabine kupic 😜