Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

kajkack napisał(a):
nusia27 napisał(a):

dziala podobnie jak overdraft, tez jak nie splacisz na czas to odsetki naliczaja

A czy w Anglii jak pobierzesz pieniądze na overdraft nie ma opłaty za to? Bo ja tak rozumiem cennik mojego banku i dlatego nie decyduję się na overdraft. Tylko, że mogę coś nie tak rozumieć 🤢

ja mam stala oplate za ovedraft, 5 funtow na miesiac. ale jak zrobisz overdraft wyzszy niz ustalona kwota to naliczaja ci kary za kazdy dzien.

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

MajaCh napisał(a):
no tak tylko overdrafta pokrywa od raz wplywajaca kasa. A kredytowka chyba nie jest polaczona z moim kontem ,he?
Jak to dziala Nusia?? i kredytowka mozna tylko placic nie wyplacac tak?

Maja nie jest polaczone z Twoim kontem, ale jak masz dostep do nich przez internet to jak otwierasz swoje konto to widzisz tez kredytowe. sama musisz pilnowac wszystkich wplat itp. i nie polecam wybierania gotowki z kredytowki (bankomat) odsetki sa kosmiczne, cos okolo 40% procent. mnie sie osobiscie nie zdarzylo, ale znam takich zawodnikow.
jeszcze jeden plus to jak placisz kredytowka w interencie np za bilety na koncert to ona jest ubezpieczona i gdyby sie okazlo, ze zakupione bilety to sciema to z kredytowki idzie odzyskac pieniazki od razu a z debetowki nie bardzo.
no i trzeba uwazac zeby nie wpasc w bledne kolo. ja uzywam tylko kiedy wiem, ze bede mogla ja od razu splacic 😉

aha musze jeszcze poczytac jak mowicie,ze to procentuje na historie kredytowa.
A overdraft tak stala oplata 5f i moge go zwiekszac,zmniejszac itd i widze bezproblemowo ,pamietacie jak potrzebowalam zwiekszyc i poszlo od raz ale oczywiscie za potwierdzeniem osobistym badz tel. i bez dodatkowych oplat,a myslalam,ze bank sie nie zgodzi moze czy cos ze wzgledu na wplywy.
tak macie racje. porozmawiac z Michalem o tej kredytowce,bo nawet jesli jakis maly kredyt bysmy chcieli to tej historii wlasciwie NIE MAMY..

A tak z innej bajki Ewa Chodakowska na FB heheheheehe

chce zabrac Manini na wystawe motyli 😉
http://www.nhm.ac.uk/visit-us/whats-on/temporary-exhibitions/sensational-butterflies/exhibition-tickets/index.html

chcialam jutro a musze czekac na stolik. zamowilam stolik do livingu bo poprzedni nam sie rozkraczyl i przyszedl wczoraj. tylko, ze po wyjeciu z kartonu (tak, tak nikt nie sprawdzil co jest napisane na kartonie 😜) okazalo sie, ze jest mega dlugi. pozniej jakies czesci do szuflat zaczely nam sie ukazywac i w koncu wyczytalismy, ze to szafka 😁 no i dawaj to wszystko w pudelko pakowac, a to jak z mapa jak raz rozlozysz to ni huhu nie zlozy sie tak jak bylo 😜 Jacek oczywiscie kurwami rzucal a ja spokojnie ukladalam mega puzle

fajna ta wystawa, tez bym mala zabrala ale wiadomo,Manini starsza troche to i zainteresowanie bedzie wieksze. Ja poki cos dzis czekam az sie kolezanka odezwie bo chcialam sie wprosic na kawe ale nie odpisuje moze jeszcze spi,a w miedzyczasie inna kolezanka sie odezwala, zeby sie spotkac bo bedzie w miesciei jestem w kropce. Ale chyba z ta druga sie spotkam i zabierzemy dzieciarnie do bawialni.

ale sie nakrecilam. dostalam maila, ze w czwartek Stephen King przychodzi do nas i juz zaplanowalam, ze przyjade pomimo, ze to moj wolny dzien i dobrze, ze maila raz jeszcze przeczytalam bo to ekonomista jakis 😁

• Mamusie
Hej,
Na ktedytowce możesz sobie tez ustalić direct debit, żeby schodzilo ci np minimum, a resztę możesz sobie sama dopłacić , jest to o tyle bezpieczne, ze nie przewalisz terminu, i jeśli nie możesz od razu spłacić całości - splacasz tyle, ile chcesz 😉
A nas ostatnio zabiegane dni i potty trening pełna gębą

to mi dajecie do myslenia z ta kredytowka to wychodzi na to,ze o wiele latwiej wyjsc z niej niz z tego overdrafta chrzanionego.
A my dzis po spacerku, gosci mialysmy w koncu ,dzieci padly, juz pojechali. I troche sie wypogadza,a ja obiad wstawilam.
Nusia ja tez jak czytam az mi zazdrosc urosla hehehehe dobrze,ze dwa razy meila przeczytalas nie ma co hehehee
Kasia i jak trening? Daje rade?

• Mamusie
Komedi czesc dalszy:

Moja agencja wyslala mi w jednej duzej kopercie dwie male koperty - jedna moja rozpakowana z sick note, druga z wypowiedzeniem wystawionym z data czwartkowa, ze w czwartek moj kontrakt z agencja sie zakonczyl, ze wyplaca mi pieniadze za urlop i ze... radza mi poinformowac job centre o mojej sytuacji zwiazanej z praca i przedstawienie sick note.
Ja mam inna recepte - poinformowanie CAB i ACAS 🙃
Dodam jeszcze, ze na sick note sa wskazowki do pracodawcy, ze jesli sie nie zgadza wyplacac Statutory Sick Pay, to maja wypelnic druk SSP1 z podaniem powodu odmowy! Oni nawet tego nie dopilnowali!

o Karola jaka szybka odpowiedz. Dobrze,ze masz te smsy i tam sa daty co po czym nastapilo.
Nusia ja wczoraj dwa piwa zlopnelam i mnie zakrecilo! a mala w nocy tak plakala,ze ja do siebie wzielismy i teraz spia dalej a ja nie 😞 to nie fer!!!
A wczoraj sasiedzi mala wzieli przez plot i ona sie nie wstydzila,nie bala tylko na trampoline ten bouncy castle weszla i jazda!!!!!!!! szok 🙂

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
o Karola jaka szybka odpowiedz. Dobrze,ze masz te smsy i tam sa daty co po czym nastapilo.

Ja w nocy śpiąc zorientowałam się, że oni to zwolnienie wystawili na ten dzień co byłam u lekarza a tam zawarli w ostatnim zdaniu, że zwracają mi razem z nim sick note. A przecież ja go wysłałam im dopiero na drugi dzień, więc go jeszcze tego dnia nie mieli! 🤪 Oni chcą kłamać i w dokumentach oszukiwać tylko biedni nie wiedzą jak 🙃
A i tym razem napisał do mnie sam Managere Director 😜

a moja siostra wytoczyla wojne poczcie polskiej bo wyslala jakies sukienki dla Zuzi i nie doszly, malo tego babki na poczcie ja okleily zle i nie wiadomo gdzie jest. W sensie nie ma jej w systemach ,bo juz dzwonila i oni tez jej nie maja zarejestrowanej nawet w archiwum czyli zniknela. Ciotka ich rozniesie chyba bo to dla Zuzi

Karolcia nie chodzi o zwrot a o ciuszki wiesz...... 🙂 drugich takich nie znajdzie ona zawsze jakies "perelki" wyszukuje.
A juz wiemy co jest.,pracownik poczty wyslal na swoj koszt wiec 3 dni obsuwy ma. Ale kiszka dla niego bo tak czy siak chcial to zatuszowac i naprawic ,a i tak wpadl. W kazdym razie po 14 tej bede miala tracking number.

• Mamusie
To się dzieje, nie ma co!
Kajkack - moze faktycznie pozwól już aby inni się tym zajęli, szkoda twoich nerwów.
Dobrze ze tutaj lepiej poczta chodzi.
W piątek wysyłam wszystkie dokumenty do home office : paszport, prawo jazdy, kartę rezydenta, p60.....wiecie - wszystko- sprawdzalam w poniedziałek czy doszło, to nawet jest możliwość zobaczenia podpisu osoby odbierającej

• Mamusie
To się dzieje, nie ma co!
Kajkack - moze faktycznie pozwól już aby inni się tym zajęli, szkoda twoich nerwów.
Dobrze ze tutaj lepiej poczta chodzi.
W piątek wysyłam wszystkie dokumenty do home office : paszport, prawo jazdy, kartę rezydenta, p60.....wiecie - wszystko- sprawdzalam w poniedziałek czy doszło, to nawet jest możliwość zobaczenia podpisu osoby odbierającej

moje dziewcze nie chce dzis drzemki juz ledwo chodzi a mialam az 3 podejscia zeby ja polozyc nie wiem co w nia wstapilo i dzis cala noc z nami spala jak nigdy 😞 bo jeczala u siebie.