Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

Maja u nas problem z myciem zebow tez jest tzn Maryla chce sama, a wiadomo jak ona sama te zebu umyje 😉 😜
kolezance tez sie umowa we wrzesniu konczy i oczywiscie agencja podniosla czynsz o ponad 100. doradzilam jej by im odpisala, ze sie nie zgadza, ze to i to powinno byc zrobione a nie bylo, ze dbaja o to i tamto a powinien przychodzic ktos od nich i o to dbac i agencja sie zgodzila na nie podnoszenie ceny.
KArola ja chyba tez tych skurczy przepowiadajacych nie mialam (albo ich nie pamietam 😜) dobrze za to pamietam skurcze porodowe 😁

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wracajac ze spaceru znalazlysmy klatke dla chomika, cosik takiego
http://www.gumtree.com/p/pets/bluepink-hamster-cage/1025981072#photo-content

wzielam do domu. zaraz porobie zdjecia i wystawie na gumtree. a Manka sie skumala, ze to dla chomika jest bo moj brat ma chomiki i cala droge mowila "Manini chomik na raczki" bo myslala, ze tam jest 😜

• Mamusie
Dziewczyny
Wreszcie mam prawnika 🤪 jutro ma zlozyc pozew do trybunalu i napisac list z prosba o wydanie niezbednych mi dokumentow 🙂 mam nadzieje, ze agencja zareaguje ugoda na ten pozew 🙂 bo nie chce mi sie w zaawansowanej ciazy badz z malenkim dzieckiem na reku stawac na hearing przed trybunalem 🤢

• Mamusie
Co do mycia zabkow to Wam nie pomoge 😜
Moge opowiedziec za to krotka historie z mojego dziecinstwa 😁 Jak mialam dwa lata i miesiac moja mama poszla rodzic mojego brata, a w tym czasie mna zajmowala sie babcia. Babcia strasznie chciala dopilnowac pelnej, wieczornej toalety i pyta sie mnie: 'Coreczko, gdzie Ty masz szczoteczke do zebow, bo babcia nie widzi' 'Babciu, w sioniku' 'Gdzie Kochanie?' 'No w sioniku' Babcia biedna szuka tego sionika, nie majac pojecia co to jest i niestety nie znajduje. Jak mama wrocila ze szpitala pyta sie troche zazenowana co to jest ten sionik. Okazalo sie, ze w SŁONIKU byla moja szczoteczka 🤪

A co do skurczy przepowiadajacych. Raczej nie powinnam ich miec i czuc, bo biore caly czas Magnezin i Aspargin. Ale to tylko teoria, bo moja siotra tez brala Magnez a miala przepowiadajace skurcze.

🙂 dokladnie ja tez sie ciesze,ze Karolcia nie zwatpila 🙂
Nusia fajna ta klatka naprawde!!! a Wy nie chcecie chomiczka?
Ja wyrwalam rowerek dla Zuzi jutro po niego jade o taki 🙂 http://www.gumtree.com/p/for-sale/upsy-daisy-bike/1026189436
a ten,ktory na urodziny dostala sprzedamy za grosze bo nie chce skladowac wszystkiego .
No i czynsz podnosi nam landordka nie agencja, a agencja sobie liczy 70f za nowa umowe mada faka 😠

Karola super wiadomosc, trzymam kciuki, zeby teraz bylo juz z gorki 😉

nie mam miejsca Maja, chociaz Manka chodzi i mowi, ze tatus w pracy zarabia pieniazki na chomiczka 😁 (a zawsze mowila, ze na czekoladke 😜)

• Mamusie
kajkack napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Karolina na pewno przemeczenie no i mozesz juz miec skurcze przepowiadajace 😉

Skurcze przepowiadajace, to nie wygladaja tak, ze po prostu pojawiaja sie raz na jakis czas i trwaja 30-60s?
Bo jak ja mam bole, to dol brzucha mnie boli i to zaczyna bolec i boli pol dnia, dzien, czy kilka godzin non stop.
Niby ostatnio gdzies czytalam, ze to moze byc objaw odklejajacego sie lozyska, ale dziecko sie rusza, czuje je, wypina mi tylek pod lewym zebrem (ajaj, az boli czasem), w zeszlym tygodniu bylam u poloznej, ona stwierdzila, ze to po prostu Mala sie rozpycha i mi naciaga macice (czy jak to tam nazwac), serce slychac, wiec wszystko ok.

A czy skrorcze przepowiadajace to nie sa Braxton Hicks'y? Bo jesli tak, to w ich przypadku raczej Cie Karolcia brzuch nie powinien caly czas bolec 🤨 One czasem moga jakis bol wywolywac, ale zazwyczaj to bezbolesne napinanie sie macicy wlasnie na te 30 - 60 sek, tak jak napisalas. Takze wydaje mi sie, ze lepiej ten bol miec pod kontrola i wspominaj i walkuj o nich poloznej, bo czasem trzeba samemu takich rzeczy pilnowac. Moze byc, ze macica sie rozciaga itd itd, ale to chyba bardziej na poczatku ciazy, nie? Aczkolwiek powiem Ci, ze w 2giej ciazy ja mialam 2 razy takie akcje, ze sie baalm ,ze cos sie powaznego zaczyna, juz prawie plakalam, bo to za wczesnie bylo, ale samo jakos przeszlo i wszytsko bylo ok. Tak samo jak np za 2im razem bardzo mnie meczyly bole wiazadel 🤢 i to nie byly takie bole ksiazkowe, ze ostry bol i przechodzilo, tylko mnie trzymalo z jednej str przez jakis czas, no ale nie tak dlugo jak Ciebie :/

• Mamusie
Karola - a ja chyba przegapilam, ale czy juz wiadomo, ze to Ona? 😆
A przy okazji super, ze Ci sie udalo z tym prawnikiem i trzymam za Ciebie mocno kciuki!

Nusia - fajna klata 😁 Teraz tylko ten chomiczek 🙂

Z zabkami, to Oskarek myje sam, a pozniej mama po nim poprawia 😜 A czasem jest tak, ze leniwiec z Niego i ze ja mam od razu sama za niego Mu myc..

Ja jestem na wakacjach - tzn na 'wakacjach' - w ogole nie czuje i nie mam zadnego odpoczynku. Rano albo dzieci mi nie daja spac, albo pijaki pod oknem 😠 W ciagu dnia o spaniu moge zapomniec (chyba, ze dziadek by wezmie O. na spacer a maly w tym czasie by spal - inaczej O. mi nie daje i mnie specjalnie budzi). O. to jakis diabel wcielony od jakiegos czasu, osiwieje calkiem chyba szybciej, niz sie spodziewalam ;( 😞 Przez to wszystko nie mam energii, nic mi sie nie chce (nawet na dwor wyjsc 😞 ) - po prostu nic.. Jestem apatyczna, najlepiej to bym w ogole w domu siedziala i z niego nie wychodzila (tego, ze aktualnie wyjscie z O. na spacer jest mega stresujace, to tego juz nie wspomniam, zreszta On ostatnio jest w ogole mega stresujacy)... Nie wiem, naprawde nie wiem... 😞
Mlodszy Dzidziolek na sczescie bezproblemowy, taki grzeczny chlopczk - naprwde placze tylko jak musi, taki kochany.. Zebym ja umiala tego mojego Oskarka jakos ogarnac i zeby On w koncu zaczal sluchac.... 😞

Madzia spokojna twoja roztrzepana mlody ma duzo emocji nie wie jak sobie z nimi radzic to masz takie zachowania "aktywne",moze jakies zabawy mu wymysl??
Ja juz od 5tej nie spie,a dran od 7mej. ....chcialam miec ranek dla siebie i tak wczesnie wstalam ale 2h to jak pstrykniecie palcami zlecialo,a ona jak zazwyczaj spi do 8 tak mamy nie bylo na gorze,a z tata to nie to samo wiec ona MAMI CIE EEEE 😮 😮 😮 😮

Madzia wakacje to my bedziemy mialy jak dzieci na kolonie zaczna jezdzic, albo do dziadkow 😁
Maryla w nocy goraczki dostala i trzyma ja do teraz. jest dramat jak syrop ma pic i chyba jej dam czopka i bede pozniej tlumaczyc, ze albo syropek wypije albo czopek 🤢

• Mamusie
MadziaW napisał(a):
czy skrorcze przepowiadajace to nie sa Braxton Hicks'y? Bo jesli tak, to w ich przypadku raczej Cie Karolcia brzuch nie powinien caly czas bolec 🤨 One czasem moga jakis bol wywolywac, ale zazwyczaj to bezbolesne napinanie sie macicy wlasnie na te 30 - 60 sek, tak jak napisalas. Takze wydaje mi sie, ze lepiej ten bol miec pod kontrola i wspominaj i walkuj o nich poloznej, bo czasem trzeba samemu takich rzeczy pilnowac. Moze byc, ze macica sie rozciaga itd itd, ale to chyba bardziej na poczatku ciazy, nie? 

Skurcze przepowiadające to właśnie Braxtona Hicksy. Ten ból to całkiem coś innego, tylko u dołu brzucha i trzyma dłużej. Położna mówiła, że to właśnie dziecko 'obija' mi macicę, ale mimo wszystko kazała zgłosić to jak będę na wizycie w szpitalu, a wizyta za tydzień. Ważne, że nie mam krwi w śluzie, bo z tego co czytałam byłby to objaw odklejającego się łożyska.

A ja wczoraj samej sobie chciałam udowodnić, że nie jestem niepełnosprawna i posprzątałam łazienkę. Dałam rady! Ale niestety wieczór i noc mogę wyrzucić z życiorysu 😞 do końca ciąży nie biorę się za takie porządki!

• Mamusie
Bry
Maja zdjecie polubione 🙂
Nusia,Maja ma racje,nidy rydy zdjecia obejrzec.
Madzia ja mam w tej chwili to samo z Julia.Tylko mummy,nawet babcia nie cieszy ajk kiedys o ile mama jest na horyzoncie.Mialam sie wyspac jak babcia bedzie a tu lipa,bo tylko babcia do wc np wyjdzie a ta juz jest i po mnie skacze.Ogolnie jakas taka trudna sie zrobila, o wszystko awanture robi i momentami mam ochote usiasc i sie rozplalac.Mam nadzieje,ze to z powodu tych 2 piatek co ida...
Kajack pytalas czemu badanie mi dopiero za 4 tyg powtorza.A no dlatego,zeby sprawdzic,czy to chwilowe czy dalej bedzie problem.Ale pani dr po objawach rowniez sugeruje kamienie.Czekam na usg,a potem usuniecie.Lekow mi nie zapisala,bo na kamienie by nie pomogly...i do czasu usg nie mam nic na watrobe brac...no nic trzeba czekac

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):

Kajack pytalas czemu badanie mi dopiero za 4 tyg powtorza.A no dlatego,zeby sprawdzic,czy to chwilowe czy dalej bedzie problem.Ale pani dr po objawach rowniez sugeruje kamienie.Czekam na usg,a potem usuniecie.Lekow mi nie zapisala,bo na kamienie by nie pomogly...i do czasu usg nie mam nic na watrobe brac...no nic trzeba czekac

Moj maz mial sam piasek i bylam przerazona jak to wyglada, wiec wspolczuje. Zycze Ci, zeby jak najszybciej znalezli przyczyne.

A co do dzieciaczkow, to chyba Wasze panienki przezywaja bunt dwulatka 😞 Wspolczuje, bo wtedy trzeba miec duzo cierpliwosci i wytrwalosci 😘
wiem, wiem - mnie to dopiero wszytko czeka 😮

• Mamusie
Bylam w Mothercare i tam sa wyprzedaze 50% na ciuszki i troche na zabawki (jesli chodzi o ostatnie, to jakos tak te wyprzedazowe zabawki nie rzucaly sie w oczy, ale ciuszkow u mnie bylo pelno) 😁
Oddalam zestaw body do Asdy, bo moja siotra nastraszyla mnie, ze sie bardzo po praniu rozciagaja i w Mothercare kupilam zestaw za te same pieniadze 🤪

zmienilam ustawienia, powinno dzialac 😉
Monia mialam tak samo z Maryla w pl. jak mnie nie bylo to mnie nie bylo, ale jak wiedziala, ze jestem w domu a mama ja do ogrodka brala to zaraz ja do domu ciagnela do mamy

Karola szalej, szalej 😉 nie wiem jak te z asdy ale ja duzo bodziakow i spiochow (ciuszkow tez) kupowalam i kupuje z sainsburego i one sa super gatunkowo 😉 najbardziej beznadziejne z jakimi sie zetknelam to te z primarka

Ale zadowolona jestem, Nusia Ty chyb kiedys podalas nam strone freecycle prawda? wlasnie z tej strony od jednej babki wzielam 2 te plecaki na przod w ktorych sie dzieci nosi dla kolezanki,ktora bedzie miala blizniaki i babka powiedziala,ze jak juz beda znac plec to mam dac znac to moze jeszcze cos bedzie miala.

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Karola szalej, szalej 😉 nie wiem jak te z asdy ale ja duzo bodziakow i spiochow (ciuszkow tez) kupowalam i kupuje z sainsburego i one sa super gatunkowo 😉 najbardziej beznadziejne z jakimi sie zetknelam to te z primarka

Podobno te z Asdy sa takiej samej jakosci jak z Primarka

ja kupowalam Asdowskie i szczerze fajne byly z czasem sie rozciagaly i owszem ale nie byly zuzyte a starczaly na bardzo dlugo dzieki temu i zwlaszcza spiochy .

hejka 😁
Dzis wchodze na fejsa a tamjuz 39 glosow 😁 zwazywszy na to ,ze wczoraj zalozylam jej to konto to jest super wynik 🙂
Moze macie jeszcze konta mezow? dzieci,zeby polubic ? u mnie juz wszystkim wyslalam wiadomosc z prosba 😁 niezle
Idziemy niedlugo na playgrupe 🙂