Skocz do zawartości

Mamusie z Katowic i okolic | Forum dla mam

zuziek_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 802
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

doberek! 🙂

a my tu wchodzimy tylko po to, żeby się przywitać.. kurczę żadna nie ma czasu chyba zaglądać..

wczoraj dałam małemu kaszkę bananową z nestle o 18.00 i jak szłam się położyć o 22.00 w sumie tyle co się położyłam usłyszałam jak mały wymiotuje 😞 dobrze,że leżał na boku, ob nie wiem co to by było gdyby leżał na płasko.. i dzięki Bogu jeszcze nie zasnęłam!! Wzięłam go na ręce i zwymiotował jeszcze, przebrałam go, położyłam u siebie na łóżku i znów zwymiotował..i obrócił głowę na plasko, a leżał na boczku.. i te wymiociny spowrotem do buzi, gdybym za w czasu nie zareagowała to nie wiem co by było 😞 wzięłam go brzusiem w dół i lekko poklepałam po pleckach, no i znów zwymiotował.. poszłam z nim do dużego pokoju, nakarmiłam..wzięłam wstałam z nim do odbicia i na nowo.. no a później zasnął mi na rękach, ale spał bardzo płytko, bo A.wrócił z pracy głośniej położył klucze i się obudził..
wiedziałam, że małego nic nie boli, bo w między czasie się uśmiechał.. przed włożeniem do łóżeczka dałam małemu troszeńkę jeść, ale malutko, bo bałam się, że wymiotowanie się na nowo zacznie.. zasnął i już było spokojnie.. choć i tak dwa razy sprawdzałam czy wszystko ok. A położyłam go na boku, pod pecy dałam kołdrę, żeby nie miał jak się obrócić na plecy.. przykryłam kocykiem, no i jak zawzze pieluszka do przytulenia!

no a ja go trzymałam na rączkach i płakałam, a on patrzył na mnie i prawie cały czas się uśmiechał, nawet jak go odłożyłam do łóżeczka to miał banan na buźce 🙂

• Mamusie
Witam. To się Tuśka pewnie nieźle wystraszyłaś. Mam nadzieję, że się już to nie powtórzy.

A u nas szykowanie do pracy. Od poniedziałku wracam do biura po 9 miesięcznej przerwie (L4 + macierzyński). Nie wiem jak to będzie. Strasznie się martwię. Mały jest przyzwyczajony, że to ja się wszystkim przy nim zajmuję. Karmię, przewijam, usypiam itp. Nie wiem jak poradzi sobie moja teściowa, która małym zajmie się w sierpniu.

• Mamusie
Tuska biedny Alanek pewnie sam nie wiedział co się dzieje. Nie wiem czy to ma jakikolwiek związek, ale Ania też wymiotowała mi tą kaszką. I też dałam jej wieczorem. To była jej pierwsza kaszka i to na mm a ja ją karmię piersią. Od tego czasu nie daję jej w ogóle kupnych kaszek, w których nie wiadomo co jest (bo bananowy to ona miała tylko jakiś aromat) Manna lub kukurydziana i świeże owoce no i rano. Tym jeszcze mi nie zwymiotowała.
Powodzenia 🙂

• Mamusie
oj biedny Alanek 😞 oby dzis juz bylo okey...a ja mysle czy nie pojechac dzis do spzitala - tydzien temu we wtorek mial szczepienie - no prawie dwa tyg temu. i od tej pory ma kluche pod skora....taka twarda kulka..bardzo mi sie to nie podoba. No i jest od tej pory strasznym maruda - zastanawiam sie gdzie jest moj synus 😞 😞 😞
dlatego chyba pojade by miec spokoj czy wszytsko jest w porzadku

monic87 napisał(a):
oj biedny Alanek 😞 oby dzis juz bylo okey...a ja mysle czy nie pojechac dzis do spzitala - tydzien temu we wtorek mial szczepienie - no prawie dwa tyg temu. i od tej pory ma kluche pod skora....taka twarda kulka..bardzo mi sie to nie podoba. No i jest od tej pory strasznym maruda - zastanawiam sie gdzie jest moj synus 😞 😞 😞
dlatego chyba pojade by miec spokoj czy wszytsko jest w porzadku[/q
Monic a jak u Filipka z temperaturą ? ja też bym poszła do jakiegoś lekarza z tym po takim czasie to już nic nie powinno być,może to nic poważnego ale lepiej "dmuchać na zimne"

• Mamusie
Hej Dziewczyny, ja już piszę z pracy. Powiem szczerze, że myślałam, że będzie gorzej. Przykro mi było jak wychodziłam, ale mały wtedy zasnął, więc nawet go nie przytuliłam. A teraz co jakiś czas piszę smsy i dzwonię do domu.
Michaś jest z Babcią (moją teściową) i Tatusiem, więc nie tak źle. Do żłobka pójdzie we wrześniu, bo wcześniej nie przyjmują. A ja staram się nadrobić wszystko w pracy. Obliczyłam, że 9 miesięcy mnie nie było, więc trochę do ogarnięcia mam.

wszystkiego najlepszego, dużo zrówka z okazji ukończenia pół roczku!! 😘jeden dzionek spóźnione, ale szczere życzonka dla naszego Filipka 🙂 jejciu jak ten czas leci.. ;-) mój Alanuś 12sierpnia skończy 5miesięcy już 🙃

a Alanek już ok, chyba zwrócił tą całą kaszkę i mu przeszło! A jak normalną kaszę mannę mu robisz? na czym?

• Mamusie
Dzień doberek 🙂
Dziewczyny w niedziele jedziemy jednak nad morze a później jeszcze gdzieś ale jeszcze nie wiem gdzie 🙂 W związku z czym mam szybkie pytanko: Czy orientujecie się czy mogę przewieźć Anię autostradą w Niemczech bez paszportu dla niej? To by nam skróciło drogę bo z Katowic do Szczecina mielibyśmy autostradę 🙂

• Mamusie
monic87 napisał(a):
Marta a ty gdzie pracujesz?

To chyba było do mnie. Ja siedzę w biurze podróży, więc od razu wypowiem się odnośnie paszportów dla dzieci.
Powinny być takie paszporty. Niby znieśli granice, nie ma już sprawdzania dokumentów, ale mogą Was zatrzymać na rutynową kontrolę i mają prawo sprawdzić paszport. Jak Ania nie będzie miała paszportu, to mogą być problemy. Deportacja do kraju i niezłe koszty.

Powiedział mi to również Paweł, który pracuje w Straży Granicznej, więc w sumie to on najwięcej wie o tym.