Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Od jutra urlop może to będzie dobry dzień, by powiedzieć słodyczom nie i zacząć ćwiczenia. Zobaczymy jak się potoczy, dam znać czy udało się czy nie.

Sandroos, ja lubię ryż z warzywami na patelnie (fajna jest mrożonka z Lidla m.in. z pieczarkami, koktajlowymi cebulkami, kukurydzą itp.). Mrożonkę wsypuję na rozgrzanego woka lub patelnie z niedużą ilością oleju, można zjeść taki ryż warzywny,choć ja lubię dodać pokrojoną pierś z kurczaka (wcześniej lekko podsmażona). Ryż gptuję normalnie lub w przyprawie curry, mieszam z warzywkami 🙂

Czesc 😁 ale fajny watek dolaczam!!!!!!!!!!!!!
Sandros ja jadam kasze i ryz bardzo czesto, robie do nich takie kremy- warzywa jakiekolwiek gotuje, odlewam wode, miksuje blenderem i mieszam albo polewam tym ryz czy kasze.Oczywiscie doprawiasz wedlug uznania, przyznam ze szpinak u mnie musi byc zmielony inaczej nie zjem. Mozesz dodac troszke jogurtu naturalnego,zeby zlagodzic smaczek 🙂

Ja cwiczylam kilka tygodni 6 weidera i efekt byl taki,ze czulam sie silniejsza bo miesni nie widac bylo bardziej, przed ciaza cwiczylam ostro joge i troche pilates no jakby nie bylo jedno z drugim wspolgra i to bardzo dzialalo,a ja nie lubie wysilku ,a to sa wolne przyjemne cwiczenia , to polecam. Od jutra znow ostro sie biore za siebie bo mialam ze 2 tyg lenistwa na szczescie kg nie przybylo. A mam sie tak,ze w ciazy przytylam 25kg ! Dzidzia ma juz 3 miesiace 3 tyg.a mi zostalo 5-6 kilo do zrzucenia, a to wlasnie oponka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
hejka!
chwilke mnie nie bylo i widze wiekszosc odpuscila sobie dietke 😲 w tym ja 😜 kurcze tak dobrze mi szło az pewnego pieknego wieczora maz postawil ciasta na stole.. moje ulubione.. jak sie rzucilam na nie to pochlonelam wszystkie.. 😠 ale jak tu nie jesc jak one tak patrzyly na mnie. 😁 no nic dzis od now adieta.. postanowienia.. i tak w kolko.. ☺️

• Mamusie
GoGr nie smutaj 🤔 życze dużo siły 🙂
u mnie następny kilo mniej 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
jak juz wejdę w swoje ulubione spodnie to umrę ze szczęścia hihi 🤪
u mnie w niedzielę też ciacho - całe szczęście że dużo osób do jedzenia 😜 znaczy dla mnie niewiele zostaje 😉
pozdrawiam

Moniczek 😘

siły lepiej nie bo to się źle skończy.. chyba potrzebuję cierpliwości i samozaparcia.
ehhh... 😞 od 2 dni ryczę praktycznie bez przerwy.. i gdzie tu czas na myślenie o diecie? 😞

super, że masz kolejne kg mniej! 🙂 oklask dla Ciebie 😘

p.s. za 54 minuty:P albo już jutro bo nie wytrzymam tyle;p

• Mamusie
GoGr napisał(a):
Moniczek 😘

siły lepiej nie bo to się źle skończy.. chyba potrzebuję cierpliwości i samozaparcia.
ehhh... 😞 od 2 dni ryczę praktycznie bez przerwy.. i gdzie tu czas na myślenie o diecie? 😞

super, że masz kolejne kg mniej! 🙂 oklask dla Ciebie 😘

p.s. za 54 minuty:P albo już jutro bo nie wytrzymam tyle;p

oj no niedobrze,niedobrze 😞 tylko nie podjadaj w stresie - duży buziak zatem i trzymaj się cieplutko a klasnę Ci jeszcze na lepszy humor 😘

Satram się nie podjadać 🙂 czasem nie wyjdzie- wiadomo jak to jest.. ale i tak podjadam mniej niż zwykle..
za to dużo więcej palę 😞 ☺️ dobrze, że mi chociaż piwo na stresy nie wchodzi bo to już byłby armagedon...
Ale coś kosztem czegoś...

• Mamusie
Myślałam, że uda mi się wytrzymać dzień bez słodkiego, ale cholerka jestem przed okres i jak szłam po Olcie do żłobka to kupiłam i zjadłam małego batonika Bajeczny. To taki mały minusik, a plusem jest to, że nie podjadałam pomiędzy posiłkami. Dzisiaj prawie cały dzień na nogach i trochę zalatana byłam, więc już dzisiaj nie ćwiczę.

Witaj Maja 🙂

Moniczek, gratuluję kolejnego kg mniej.

GoGr,no to pozostaje życzyć cierpliwości i samozaparcia, a także głowa do góry i smutaski precz 😉

Landusia, wczoraj miałaś "swój specjalny ciasteczkowy dzień", więc spoko, nie opychasz się codziennie, a teraz najwyżej dietka, jak piszesz. Czasem fajnie zrobić sobie taki dzień i zjeść co się lubi 🙂

Cześć kochane 🙂

Anulka - no niestety bez słodkiego ciężko 😉 zwłaszcza przy dzieciakach 🙂

ja mam nadzieję, że dzisiaj się już wezmę za ćwiczenie i nic nie wyskoczy 🙂 wczoraj jeszcze chipsy zjadłam 😞 ale co tam...
mam taki humor, że po głowie mi chodzi "utucz się i miej na wszystko wyje..."...

Mamusie - najaktualniejsze foto 🙂 po obżarstwie chipsowym...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/821/dsc04570modified.jpg/][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/1290/dsc04570modified.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

🙂 marzę żeby pozbyć się boczków i kupić sukienkę 🙂

• Mamusie
GoGr napisał(a):
Mamusie - najaktualniejsze foto 🙂 po obżarstwie chipsowym...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/821/dsc04570modified.jpg/][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/1290/dsc04570modified.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

🙂 marzę żeby pozbyć się boczków i kupić sukienkę 🙂

Gosia Ty mi powiedz gdzie te boczki masz kochana 😮 😮 😮 bo chyba lustro Ci się zepsuło 😜 😜 😜 😉

Anulka81 napisał(a):
Gosia, jejku, chciałabym mieć taką figurę jak Ty. Dziewczyno gdzie Ty masz te boczki, bo chyba muszę zmienić u okulisty szkła kontaktowe, bo ich nie widzę. I nie tłumacz się odpowiednim ustawieniem do zdjęcia 😉 🙂

no boczki to mam głównie z tyłu na plecach 😞 tak wystają cholery... i oczywiś5cie dobre ustawienie:P hehehe

• Mamusie
GoGr napisał(a):
Magda... w której niebieskiej sukience?? 😮
oświeć mnie to specjalnie dla Ciebie sobie strzelę fotkę:P

hmmm wydaje mi się ,że była ona niebieska ale teraz aż nawet nie wiem ale to ta co byłaś w ciąży na lato sobie kupiłaś taką fajną i fotkę na brzucha wkleiłaś 🙂

żeby uciszyć sumienie pokręciłam hula-hop 🙂
i padnięta ide spać 🙂 a jutro wracamy do formy! 🙂 dość leniuchowania 🙂

Dziewczyny - a znacie sprawdzone sposoby, kremy, czy nie wiem co jeszcze na poprawienie jędrności skóry? bo mój brzuch mnie dobija... obwisły, suchy... na brzuchu mam niesamowicie suchą skórę i nie wiem co z nią robić.. jak ją odżywić.. POMÓŻCIE! 🙂