Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
moniczek napisał(a):
a dostałam kiedyś od koleżanki,która jak za mocno "spuchnie" to trzy dni się katuje 😮
8.00 kawa
10.00 serek topiony
12.00 jajko
14.00 pierś+surówka
16.00 owoc
18.00 jajko

zawsze działa - ale mocno mi głód dokuczał i myślałam że się złamię ale wtrzymałam

zbyt drastycznie jak dla mnie hehe 😁 przed ciaza tak jadlam a nawet mniej i do tego codzinnie 2 godz cwiczen i w 2 miechy 15kg mniej ale wrocilo w ciazy ze zdwojona siła 😁

o Moniczek to strasznie drastycznie! podziwiam 🙂 ja wczoraj też zrobiłam sobie 5 malutkich posiłków ale nie az tak malutkich 🙂 a dzisiaj na drugi przegryzłam marchewkę 😁 i napchała mnie, że aż w szoku jestem 😁

A co do mężów jeszcze.. to mój pracuje od 8-17.. potem 10-13 dni w tyg od 22-6 rano:/ i też tylko niedziela wolna ale taki dorypany, że szok...

a placka ziemniaczanego Magduś to bym nie przepuściła ☺️

Hej Dziewczyny 🙂
ja wiekszosc kg straciłam dzieki pewnemu blogu "moimi oczami. Nika gotuje" opiera sie to na diecie dukana ale bardzo zmodyfikowane tak by nie obciazło nerek fajne łatwe przepisy i do tego smaczne 🙂 a teraz jakoś grzesze 😁 wiecznie i waga stoiiiii 😁 ale dzisiaj basen wiec sie ciesze 😁 link bym wstawiła ale jestem nowa i nie moge 😁

• Mamusie
gosia a ja sobie odpuscilam 🙂 i jestem dumna znow z siebie 🙂 a dzis mama powiedziala mi ze schudlam ze widac od razu po boczkach bo gina w oczach 🙂 i to mnie motywuje do dalszego dzialalania 🙂
witaj olu a ile jeszcze planujuesz zgubic hmm?
moniczka staram sie jak moge ale kopa czasami musze dostac od was bo za nudno by bylo:P

Landusia napisał(a):
gosia a ja sobie odpuscilam 🙂 i jestem dumna znow z siebie 🙂 a dzis mama powiedziala mi ze schudlam ze widac od razu po boczkach bo gina w oczach 🙂 i to mnie motywuje do dalszego dzialalania 🙂
witaj olu a ile jeszcze planujuesz zgubic hmm?
moniczka staram sie jak moge ale kopa czasami musze dostac od was bo za nudno by bylo:P

8 kg jeszcze ale nie mam siły motywacjiii i zapałuuu:/ ale muszem 😁 hehe jak naczytam sie jak wam pięknie idzie to i mnie zmobilizuje:d

muszem w ciąży przytyłam 33kg wqiec zostało sporo ... 15 straciłam odrazu po porodzie a reszta została 😁 wiec dziubie dziubie i chce stracic do lata 😁

Landusia napisał(a):
to duzo stracilas ja przytylam 30kg a stracilam aby 9kg z czego mała 4kg miała 😁

hahahaha bo ja miałam wody dużo w sobie bo miałam zatrucie ciążowe;( ale mała jest zdrowiutka wic to sie tylko liczy 🙂

Kurde ale mi chodza po głowie te placki ziemniaczane:P chyba jutro zrobię mojemu 🤪

My po spacerku 🙂 Maszerowaliśmy ponad 2,5 godz 🙂 jestem piekielnie głodna ale dam radę:P wypiłam jakiś jogurt (kefir właściwie) 0% i zjadłam połowę rogala po chłopakach:P a teraz woda do obiadu 😁

Masz rację Magda - nic tak nie motywuje jak słowa kogoś, że widzi, że schudłam 🙂 mój się tak czasem złości, że jak on mi powie to nie wierzę (bo mam wrażenie, że mówi na odczepnego) ale jak spotkam kogoś to uwielbiam takie rzeczy słyszeć 🙂

A u nas dzisiaj piękna jesień 🙂 słonko cieplutko grzeje więc spacerowało się bardzo miło 🙂

Ale ostatnio mąż mi powiedział, że zeszczuplałam na buzi i akurat mu wierzę 🙂 bo mówił to raczej nie na odczepnie (bo go nie pytałam) tylko wtrącił w trakcie rozmowy takie raczej zmartwione stwierdzenie:P bo jemu się podobało jak wyglądałam jak byłam w ciąży.. taka okrągła na buzi.. dziwny:P

• Mamusie
kurde brzuch mnie boli wypilam aktimela i jakos tak mnie czysci;/
a jutro mam zabieg kolejny na rozstepy a mam okres.. i jak ja mam to zrobic glupio lezec mi w gaciach z podpaska 😁 chyba zaloze krotkie spodenki bo jak ona bezie mi naciskala na brzuch to na bank poleci ze mnie jak z kranu 😁 a juz tydzien minął! 😠
i rzesy mi wypadaja ;/grrr musze isc znow dorobic. 🥴

dorabianie rzęs??? 😮 ło matko to ja strasznie zacofana jestem 😁

położyłam dzieciaki spać.. i nie bardzo chce mi się ćwiczyć 😞 bo mnie głowa boli (całodniowe krzyki dały się we znaki:/) ale najwyżej zrobię okrojoną wersję 🙂 grunt żeby w ogóle cokolwiek bo jak znów stanę to koniec..

Ja tez musze zaczac cwiczyc.... ojjjj ciezko....raz w tyg mam basen i saune 🙂 własnie dzis byłam co czwartek jade 🙂 za tydzien tylko nie bo roczek ma w środe moja córcia 🙂 a goscie na 2 tury 😁 wiec o:P

no i nawalam 😞
każdy ruch, krok powoduje taki ból głowy, że odpuszczam ćwiczenie 😞 zjadłam godz temu IBUM, liczyłam, że przejdzie i poćwiczę a tu dupa... jedyne pocieszenie to, że dzisiaj obeszło się bez grzechów i nadmiernych posiłków i polało się dduuuuużo wody 🙂

uciekam spać - może do rana się wykuruję 🙂 buziaki 😘

• Mamusie
Gosia nie dziwie się - pogoda jakaś do dupy - mnie też dyńka boli już trzeci dzień 😮
mamuniu jak czytam to tracę wiarę w sukces 🤢 ja mam do zgubienia prawie 20 kilosów które uzbierały mi sie przez dwie ciąże 😠
i do tego doszły problemy finansowe ech.....jezuuuu żebym tylko do pracy nie musiała - bo psychika mi siądzie na bank 😞
a właśnie przy piwie siedzę 🤔 a kalorie się wbijają 😠 😞

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂 wpadłam do Was bo poczytałam Was wczoraj i pomyślałam, że może będąc na takim wątku łatwiej będzie mi sie zmobilizować to diety, a jak widzę Landusia w ciagu 2 tyg straciła to co jest moim celem, to może i mnie się uda.. 😉 chciałabym zgubić jakieś 5-7 kg ale nie mam za grosz silnej woli....

Moniczek 3 dni to jeszcze bym przezyła.. ja już nie pamiętam kiedy mnie głowa nie bolała 😞 a wczoraj to już ból przeszedł sam siebie:/

Magda - rozumiem nie ćwiczyłaś bo się z mężem godziliście? 🤪 ☺️ ☺️ HEHEHE
Gratulacje wyniku!!! 😘 😘 i wszystkiego najlepszego z okazji 20 urodzin!! 😘 Pijemy jutro Twoje zdrowie 😁

Iwonka działaj z nami piękna 😁 😘 😘 ja zaczęłam jak zwykle od niedietetycznego śniadania (cholera jak robię mężowi to nie chce mi się osobno sobie:angry 🙂 i chyba muszę zeżreć jakąś xennę czy cuś bo tak mnie jakoś brzuch boli jak przy zatwardzeniu ☺️ ☺️ ☺️

Ja ważenie mam w poniedziałek 🙂 a dzisiaj na obiad robię placki ziemniaczane - ale obiecuję zjem tylko jednego dla smaku! 😁 reszta dla męża 🙂
chciałabym sobie kupić parowar.. ale mój się złości ,że miejsce będzie zajmować a pewnie i tak nie będę z niego korzystać 😠