Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iwona napisał(a):
🤨 kurcze a ja jakoß zaczá© nie umiem 😞 a czasu coraz mniej....

ja od jutra tego dukana chyba... nom nie mam ale otrab jutro pujde kupie i tak łyzka dizennie wiec zaczne od jutra dukana ide na zakupy do lidelka:P 🙃

mam wszystkie składniczki od jutradukan postanowione do niedzieli białkowe od poniedziałku wkrocza warzywka 🙂 jupiiiiiii i cwiczenia na brzunio na pewno 🙂 🙂

no a ja też nie umiem jakoś się wziąć za dietowanie,ale jak wy od jutra wszystkie to ja też!! Co prawda jem mniej i dzisiaj po południu się ważyłam to było 72kg, a po powrocie od rodziców było już 73kg i to na czczo !!! 😮 😮 jutro z rana się zważę i zobaczymy. Ja młodemu budyń zrobiłam to i mnie i mężowatemu odlałam trochę,a na kolacje zażyczył sobi parówki w cieście francuskim.

No ja juz spisalalm jadlospis wiec tez dolaczam i moj maz tez bedziemy sie scigac 😉 ale jest masakryczna ta dieta!!!! zero mleka...no ale tylko 2 tyg potraktuje to jak oczyszczanie, a pozniej po prostu zdrowo i systematycznie.

a ja dzisiaj zje3m pizzę i piwa się napiję.. albo wina:P i od jutra kopenhaska i mam w dupie, że jest niezdrowa. za miesiąc wesele i trza wyglądać:P
także trzymajcie kciuki!!! 🙂

Gogr ja jjem chipsy i piwo pije z tej okazji,ze jakis mecz jest i maz kupil 😜
no i jutro juz lajt konkretny i tez sobie zdaje sprawe z tego,ze jest niezdrowa, i napewno szok dla organizmu,ze tak malo energii ale to tylko 2 tyg.

• Mamusie
siemka
Podziwiam za Dunkana ,bo mnie ta dieta wykończyła psychicznie i fizycznie.....ale faktycznie zaj....działa....Tylko ALekSanDra-NA DUNKANIE WSZELKIE ĆWICZENIA FIZYCZNE SĄ ZAKAZANE!!!!!!bo będziesz zamiast chudnąć to masy nabierać....Poczytaj sobie....Ja się biorę chyba od jutra,bo już dzisiaj wpierniczyłam 2 paczki kreolek......nie mam Dziewczyny motywacji.......u mnie to jest także ja się po prostu zle odżywiam......Dzieciom gotuje zdrowo,a sama jem co mam pod ręka i ile wlezie....np.teraz u mnie w sklepie są czekolady na promocji....kasztanki...malaga...tikitaki....po 1,90 ☺️....no i jak tu nie tyc?

• Mamusie
ALekSanDra ja to chyba wszystkie przepisy przerobiłam juz z Dunkana i moje ulubione danie na protalu to tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym....chleba i bułek dunkanowskich już po prostu nie tkne 🤢.....ale jajecznica na pieczarkach może być codziennie 😎.....3mam kciuki za Ciebie .........tylko prosze pamiętaj ,ze ta dieta strasznie wyniszcza organizm i jeśli miałaś kiedykolwiek problemy z nerkami to z niej zrezygnuj,bo mogą być złe skutki o czym przekonała się Nasza Gogr....No nie Gosiu? 😉

• Mamusie
Hejo!
Witam nową koleżankę 🙂))
Ola ja się nie denerwuję, tak jakoś mi się napisało.m momencie organizm sam r
Co do diet to byłam na Dukanie. Mnie nie wykończyła, bo ja ogólnie jem dużo białka (nabiału wszelkiego i mięsa)... przez to mięso w pełni z jogi korzystać nie mogę, ale podobno w pewnym momencie organizm sam rezygnuje... ale chyba nie mój, bo grupa krwi odpowiada diecie mięsożernej :P Co do kopenhaskiej to byłam raz, ale przez tydzień, bo zemdlałam. Potem drugi raz całe 13 dni, ale dużo nie schudłam... może dlatego, że ważyłam 50 kg i nie miałam z czego chudnąć???
Obecnie moja dieta to wymyślona przeze mnie, ogólnie to niskokaloryczna i tyle. Co do ćwiczeń to teraz jedynie joga 2 razy w tygodniu po 90 minut. I w te dni trochę się głodzę, bo wtedy w pełni mogę korzystać z ćwiczeń. Dziś chyba pan jogin postanowił nam pokazać, że joga wcale nie jest lekka i przyjemna... przez 90 minut lał się ze mnie pot!!! Ale fajnie było.
Aha ważyłam się dziś i jest 61 kg... Masakra, do zrzucenia conajmniej 4, a najlepiej 6 🙂)))
Tymczasem wypiłam koktajl z chudego mleka z siemieniem i idę spać. Dobranoc laseczki :*

• Mamusie
maxara napisał(a):
siemka
Podziwiam za Dunkana ,bo mnie ta dieta wykończyła psychicznie i fizycznie.....ale faktycznie zaj....działa....Tylko ALekSanDra-NA DUNKANIE WSZELKIE ĆWICZENIA FIZYCZNE SĄ ZAKAZANE!!!!!!bo będziesz zamiast chudnąć to masy nabierać....Poczytaj sobie....Ja się biorę chyba od jutra,bo już dzisiaj wpierniczyłam 2 paczki kreolek......nie mam Dziewczyny motywacji.......u mnie to jest także ja się po prostu zle odżywiam......Dzieciom gotuje zdrowo,a sama jem co mam pod ręka i ile wlezie....np.teraz u mnie w sklepie są czekolady na promocji....kasztanki...malaga...tikitaki....po 1,90 ☺️....no i jak tu nie tyc?

jajuz byłam na dukanie wiec wiem o diecie duzo 🙂
za brzuszki mi nie zaszkodza 🙂

ja na tej diecie strasznie duzo pije i biore witaminy tez bo u mnie najbardziej dostały włosy i zeby;/ 🤢

ale uwazam na siebie i na ta diete alejakos na niejmi najwygodniej 🙂

a chleb dukanowy upiekłm 😁 😁 😁 wczoraj hahahha

• Mamusie
maxara napisał(a):
ALekSanDra ja to chyba wszystkie przepisy przerobiłam juz z Dunkana i moje ulubione danie na protalu to tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym....chleba i bułek dunkanowskich już po prostu nie tkne 🤢.....ale jajecznica na pieczarkach może być codziennie 😎.....3mam kciuki za Ciebie .........tylko prosze pamiętaj ,ze ta dieta strasznie wyniszcza organizm i jeśli miałaś kiedykolwiek problemy z nerkami to z niej zrezygnuj,bo mogą być złe skutki o czym przekonała się Nasza Gogr....No nie Gosiu? 😉

dzieki jadeod jutra 🙂 zobaczymy piereszym razem zrzuciłam 13 kg 🙂

• Mamusie
Hej,
witam nową koleżankę 🙂
kurcze poczytałam co piszecie i jak zobaczyłam tę dietę kopenhaską to aż zamarłam toć to można umrzeć z głodu 😮 😮 😮
to nie dla mnie ja se powolutku schudnę może i to będzie trwać pół roku, a może i rok ale głodna chodzić nie będę ☺️
a dziś grzeszek, a może i wielki grzech (nie wiem) bo drugie pifko piję, mąż mi kupił 🙂 w nagródkę 🙂

• Mamusie
Monika pytałaś o ćwiczenia, ja często ćwiczę z tą Panią:
http://fitappy2.wordpress.com/
ale żeby się tak mocno spocić to z tym Panem:
http://www.youtube.com/watch?v=xQGrrLpHy78&feature=related
tylko nie raz brakuję mobilizacji i chęci ale walczę ....

dobra dziewczyny to od dziś zaczynamy,tylko ja wpierniczyłam już vwczorajszy budyń na śniadanie,ale maleńko! Zaraz robię sobie kanapeczkę z pomidorkiem i kawkę z mleczkiem ;-)
ale idę na kibelek i od razu się zważę 😁

• Mamusie
to ja też startuje od dzisiaj, waga startowa 58, chcę schudnąć 3-4 kg to nie wiele, ale tyle mi wystarczy dla satysfakcji 😁
jak sobie pomyślę że dni mijają a ja nic z tym nie zrobiłam, albo gorzej bo zrobiłam w celu zyskania na wadze.... to aż mi siebie żal...
2 tygodnie wytrzymam 😉
chyba....
wytrwałości kochane 😘