Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Moje dziecko spi od jakis 20min.i zaraz pojde w jego slady..jestem dzisiaj od rana,jakas tak nie do zyvia..a jutro jeszcze Alan ma urodziny,wiec popoludniu szwagierka sie zapowiedziala..nie wiwm po co,bo w sb i tak robimy imprezke urodzinowa,ale jak chce..kupie jakies ciastka do kawy i pierdziele,tylko z rana sakego za sprzatanie trzeba sie bedzie wziac,bo pozniej na 11:50 na pawliczka mamy kontrole w poradni wad postawy. A ona gdzies na 16:00 sie zapowiedziala..

• Mamusia
na rano jest ciężko przeważnie dostają się dzieci rodziców pracujących (oboje rodziców pracują) i samotne matki pracujące wypełnij wniosek i na rano i na popołudnie żeby w ogóle się dostał zawsze to 5h luzu w domu a przy dwójce to już wogóle...

• Mamusia
no tak ale nie wiem jak to jest na macierzyńskim...
ja składając wniosek to byłam w trakcie rozwodu tzn. dopiero papiery złożyłam do sądu a pierwsza rozprawa była w maju i składałam papiery jako samotna matka pracująca bo pani w sekretariacie powiedziała że tego nikt nie sprawdza czy mieszkam z tatą Zuzi czy nie... i byłam pewna że się dostanie tylko ona jest tam od 7-16

Jejciu boli mnie podbrzusze,a mała właśnie ma jakieś adhd! W ogole jak dzisiaj wyszlam z auta na pawliczka to czulam taki nacisk na krocze,ze looo..nie wiem czy ci pisalam wczesniej,bo juz sie gubie,ale serio myslalam,ze mi jakies wody zaraz chlusna..

Chcialam napisac,ze od. 00:55 mecze sie ze skurczami co 3-4min.wzielam dwie no spy max..i dalej to samo..zastanawiam sie czy budzic mojego i dzwonic po szwagierke,ale sa one jeszcze znosne..moze dotrzymam do rana..najwyzej urodze w zabrzu,a nie gliwicach,bo tam nue dojedzieny 😉. Mogly by mi wody odejsc jak ostatnio to bym sie nie zastanawiala..a tak caly czas mysle..a moze przejdzie..

• Mamusia
wow Tuska ładnie 😜 czyżby twoje dzieci miały dzień po dniu urodziny 😉
wiesz jak młoda taka duża to możesz rodzić... najlepiej ciepła kąpiel uspokaja skurcze jeśli to fałszywy alarm jak nie to nic tylko jechać... ;* czekam na wieści 😉

Ja to juz bym chciala Lilkę ze sobą..jak chodze to mam twardybrzuch jak skala i czasem mocniejsze skurcze wtedy,woec zostaje mi tylko chodzenie..a jak nie urodze do pn to chce wyjsc,bo juz uwazam,ze bezsensu mnie trzymaja..chyba faktycznie po to,zeby kase za mnie dostac

• Mamusia
kiepsko... najgorzej że dostałaś fenoterol w kroplówce to może zatrzymać poród do 40 tyg. oby nie...

a ja dopiero wróciłam od wczoraj po za domem normalnie jak za dawnych lat poimprezowałam tylko że bez alkoholu najpierw odwiedziłam koleżanki z pracy (ciacho, kawka i klachy) potem dojechałam do Wojtka na imprezke u kumpla późno było więc zostaliśmy na noc fajnie się patrzyło na skacowane buzie z rana hehe poszłam spać o 4 a na obiad zaserwowaliśmy pizze z pepsi hehe Patryk słuchał muzyki na słuchawkach i sprawdzaliśmy jakie gusta muzyczne ma synek zdecydowanie przypadło mu do gustu hiphop aczkolwiek my z Wojtkiem go nie słuchamy hehe

jutro mam usg połówkowe na 12 i Wojtek jedzie ze mną ale się ciesze załatwił sobie godzinke wolną 😉

• Mamusia
Doberek
a więc USG bez porównania świetna sprawa pani wszystko ładnie opisała bardzo sympatyczna i zabawna 😉 powiedziała że mamy ładnego zdrowego chłopczyka tylko buzi wstydzioch pokazać nie chciał za to siusiaka to od razu rozkraczony do monitora 😉 potwierdzony pokazany także już na 99% wiemy że synek 😉 waży 398g termin na 28 llipca też tak myśle że będzie 😉 rączki nóżki kręgosłup serduszko pępowina mózg ok 😉 żadnych wad nie ma (ja spokojna) położenie główkowe ale to się jeszcze zmienia, łożysko na ścianie przedniej, pępowina trójnaczyniowa 😉 jestem zadowolona...

zdjęcie wkleje jak wróce do domu bo jestem u rodziców Wojtka 😉 nie mam zdjęcia buzi bo się zakrywał a szkoda :P ale za to siusiaka mam hehe 😉

Hej,
Nie odzywalam sie,bo transfer netu mi sie skonczyl..wczoraj wypusalam sie na wlasne zadanie,bo siedzialam tam tylko przez slad bialka w moczu i bakterie,bo ordynator stwierdzil,ze co druga ma bakterie co piata bialko,ale on mnie nie moze z takimi.wynikami wypuscic,bo jakby mial kontrole..to by go zapytali czemu mnie wypuscil... takze siedzialam tam ze wzgledu na to :/ wiec postanowilam sie wypisac..skurcze jakies przepowiadajace mi sie pisaly na ktg..taki najmocniekszy byl o sile 52..takze zaryxykowalam i wyszlam..choc szyjka skrocona wedlug ordynatora w 80% i przepuszcza opuszek czy tam palec..jakies spiecia brzucha czy tam skurcze czuje ale lekkie i nieregularne..po prostu macica pracuje..tak do pn qytrzymac i powinni sie dac dupy z kroplowkami na wstrzymanie..choc nawet nie wiem czy bym sie teraz zgodzila,bo jakby nie bylo zaczal mi sie 38tc,tj.minal ten nieszczesny 37..
Pewnie jakbym sie mocniej poprzytulala z moim to bym na porodowke pojechala,ale poczekam do nastepnego tygodnia 😉 - chyba :P