Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie jestem dzikus ☺️ choc przyznam ze jakos za duzo przyjemnosci z tego nie mialam - myslalam caly czas ze bedzie bolec lub mnie orozrywa 😁 😜 ale sie tak nie stalo 🙂

co do tabsow to ciekawa jestem tylko czy nie przytyje od tego 🙂 bo wczesniej jak bralam to moze przytylam z jakies 2 kg i mi znacznie cycki urosly 😜 ale teraz chyba juz bardzije nie urosna tym bardziej ze sklad tych tabsow w hormony jest ubozszy

• Mamusia
Agaa napisał(a):
nieźle Ci powiedziała...huh.
ale dokładnie jest tak jak mówisz, mi ze szwów śladu nie zostało. ale potrzeba czasu...

masz racje 🙂 trzeba czasu - przy pierwszym goleniu po zdjeciu szwow- miesiac po porodzzi (ale sie zapuscilam) b- to balam sie ze sobie te grudki "obetne" zyletka 😜

• Mamusia
monic87 napisał(a):
kasiu - ja kiedys bralam novynette a teraz mam cerazette. A okres zaniknie bo to sa specjalne tabsy dla karmiacych piersia i mam 28 tabletek w opakowaniu i mam je brac bez przerw 🙂

Monika hmm to dziwne bo moj gin przepisal mi tez tabsy ale mialam brac je z przerwami
ale nie pamietam nazwy bo pozniej ich w sumie nie wykupilam ☺️ ☺️

Tuska Alanek sliczny chlopczyk

ała 😁 jak to przeczytałam to aż odruchowo zacisnęłam nogi 😁
haha nie, to ja dłuzej się tam nie goliłam...tylko same górne partie 😁 tam się bałam 😁

haha no to mówie że dzikus 😁 😁

• Mamusia
Justi6 napisał(a):
monic87 napisał(a):
kasiu - ja kiedys bralam novynette a teraz mam cerazette. A okres zaniknie bo to sa specjalne tabsy dla karmiacych piersia i mam 28 tabletek w opakowaniu i mam je brac bez przerw 🙂

Monika hmm to dziwne bo moj gin przepisal mi tez tabsy ale mialam brac je z przerwami
ale nie pamietam nazwy bo pozniej ich w sumie nie wykupilam ☺️ ☺️

Tuska Alanek sliczny chlopczyk

z tego co pamietam to tez karmisz...mi powiedziala ze na rynku sa tylko dwie nazwy ktore moge brac - azalia (chyba tak to sie nazywalo) i to co ja dostalam.

z ulotki:
Doustny preparat antykoncepcyjny zawierający tylko progestagen - dezogestrel. Może być stosowany w czasie karmienia piersią i u kobiet, które nie mogą bądź nie chcą stosować estrogenów. Skuteczność antykoncepcyjna preparatu polega przede wszystkim na hamowaniu owulacji (brak piku LH w środku cyklu i zwiększenia stężenia progesteronu w fazie lutealnej) oraz zagęszczeniu śluzu znajdującego się w szyjce macicy.

dawkowanie:
Doustnie, raz dziennie o tej samej porze dnia. Tabletki należy przyjmować przez 28 kolejnych dni, zgodnie z kierunkiem strzałek na opakowaniu. Przyjmowanie tabletek z następnego opakowania należy rozpocząć następnego dnia po zakończeniu poprzedniego opakowania.

• Mamusia
W sumie to chyba dziewczyny jak czytam o tych szwach to cieszę się, ż u mnie skończyło się cesarką bo tam na dole jestem nie naruszona 🙂 No ale coś za coś, wasze brzusie są bez uśmiechów 🙂
A co do sexu mi się już tak chce, ż aż mnie skręca. A tu jeszcze okresu dostałam. Ale i tak umówiliśmy się z mężem, że czekamy do kontroli. Bo u mnie najważniejsze czy macica i te wszystkie powłoki brzuszne, które cieli się zagoiły.

dobry! ;* głosiki oddane 😉
weszłam, bo mam chwilkę czasu mały smacznie śpi, no ale za niedługo będzie się budził, bo coś tam już pokwikuje.. czekam z cycem, bo dostałam pokarmu i nawet rano jak jadł to nie musiałam go dokarmiać 🤪 🤪zjadł i smacznie sobie śpi.
Mnie dzisiaj tak szczypie czy tam piecze to miejsce gdzie mam szwy, że nie umiem siedzieć w ogóle leż mi się tak samo źle.
a i wiecie co nie wiem jak Wy miałyście, ale ja dopiero dziś się odważyłam iść do kibelka na dłuższe posiedzenie, które i tak trwało krótko ☺️ ☺️
dzisiaj koło 12.00 położna przyjdzie ciekawe co nam powie! 🙂
ojj no i malutki już się budzi.. 😁 odezwę się później! 😁

• Mamusia
no wreszcie agus prowadzi na pierwszym 🤪 🤪 🤪 tylko mi cos te glosiki nie ida 😞 moze zdjatko sie nie podoba 😞 😞

ja wstala o 6 tylko musialam posprzatac i malym sie zajac - teraz spal ale sie obudzil a ja probuje cos zjesc 🙂 i wypic herbatke na laktacje - by miec jeszcze wiecej mleka dla mojego glodka 😁 bo 150 na raz to mu juz nie wystarcza 🙂 🙂 🙂

WIatjcie laski 🙂
jak tam wasze szkraby ?
Tuśka jak nasz najmłodszy misiaczek ?? jak sobie radzicie ?? 🙂
My kiepsko w tym szpitalu to jak w wieżieniu ;/
ale musze dać rade oby tylko Kacper szybko wyszedł z tego zaplenia płuc i wracamy do domku
🤔

• Mamusia
Doberek 🙂

Dosik trzymam kciuki, żeby Kacperek szybko wyzdrowiał.
My wczoraj byliśmy się szczepić i w końcu wzięliśmy szczepionkę skojarzoną i na rotawirusy. Podeszliśmy Pawełka sposobem, daliśmy my butlę i nawet się nie zorientował kiedy dostał zastrzyk, zapłakał dosłownie parę sekund i dalej zajmował się butlą. To ja się prawie popłakałam jak pielęgniarka wbijała mu igłę ale na szczęście mąż był z nami i on trzymał Pawełka. Pięknie też wypił drugą szczepionkę. Rodzice byli dumni z synka 😁 No i nawet nie miał w nocy gorączki i mam nadzieję, że go już nie złapie.
Szkrab waży już 4100 i ładnie się rozwija. Popytałam też panią doktor o wszystko co mnie martwi i bardzo mnie uspokoiła. A z główką wszystko ok, po prostu mamy ćwiczyć przekładanie na drugą stronę i podchodzić zawsze z przeciwnej i z zabawkami też. A od 4 dni już sami ćwiczymy i już jest dużo lepiej 🙂

• Mamusia
disik ja tez trzymam kciuki za kacperka

u mnie maly zasnal i mama przy kompie z laktatorem siedzi 🙂 wczesniej zrobilam porzdaek w ciuszkach maluszka i mam juz torbe z rzeczami za malymi 🤪

i maly mial super noc 🙂 jadl o 19:30 potem o 1, 4 i 8 🙂 🙂 i nawet nie plakal ze chce jesc tylko sie zaczal przebudzac - ale mamusia wiedziala ze maluszek pewnie juz glodny i dala mu jesc 🙂 teraz od tej 8 mam spokoj - najpierw lezal i se gadal a potem zasnal - jak wstanie to her 🙂batki dostanie 🙂