Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A tu zamówiłam wózek kolor zielony tylko nie z czarnym dodatkiem a z grafitowym i mata gratis jest to wybrałam tą pierwszą kolorową okrągłą 🙂 możecie sobie zobaczyć i poczytac opis 🙂
http://allegro.pl/tako-jumper-x-sttf-2010-fotelik-11xgratis-i1316297948.html

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Weronis wózeczek sliczna ja bede miec identyczny tylko grafi z ekri ale taki sam styl tylko inna firma 🙂Wstawiłam dzis zdjecie na nk ale wyszłam strasznie grubo w rzeczywistosci taka nie jestem 😞a co wy porabiacie? 🙂

http://www.abcdziecka.pl/babyworld.html mój wózek jest na tej stronce po prawej12 ty w dół moze uda wam sie znalesc 🙂musicie wejsc we wielofunkcyjne i wirmaBABY WORLD 🙂wcisnijcie ten czerwony a tam wyskoczy duzo wózków powodzenia bo inaczej nie umie wam przesłac 🙂

hej Renia, fajny wózeczek bardzo podobny do mojego i za 890zł a mój 1200 tylko że Twój chyba jest bez fotelika. A ja dzisiaj piszę i piszę... jak usiadłam koło południa to dopiero teraz spojrzałam na zegarek a tu juz minęło ponad 4 godz, musze jakąś przerwę zrobić na kawkę i cos słodkiego 🙂 a waśnie dziewczyny - w czasie ciąży pijecie kawę??? Bo ja przed ciążą piłam codziennie rozpuszczalną ale tylko 1 filiżankę max 2 ale bardzo rzadko, bo taką miałam pracę że musiałam 🙂 no a jak zaszłam w ciążę to nie wyobrażalam sobie że mogłabym z tego zrezygnować i przerzuciałm się na kawę taką 80% zbożowej i 20% kawy rozpuszczalnej i to tylko 1 filiżankę dziennie i dużo mleczka 🙂 no więc myślę że to nie zaszkodzi 🙂 wogóle to czytałam że 1 filiżanka dziennie kawy nie jest niebezpieczna dla dziecka 🙂

Weronisia zgadza sie bez fotelika bo z fotelikiem tez by kosztował1200zł aja mam juz fotelik do samochodu wiec niedokupywałm 🙂no i koła bede miec tez pąpowane nie jak na rysunku 🙂Co do kawki ja tez pije rozpuszczalke lub 3 w 1 🙂Powiem ci ze w pierwszej ciazy piłam duzo i sie tak nie oszczedzałam jak w tej ciazy i miał10 punktów 🙂wiecie najbardziej sie obawiam tej żółtaczki bo jak jedno ma na sali to raczej drugie tez załapie a ja bym niechciała bo bym wyszła po dwóch dniach a tak byłam tydzien 😞od soboty do soboty to było straszne bo on był pod lampami i co szłam do karmienia to wszystkie dziewczyny odkładały po karmieniu a ja siedziałm bo płakał 😞mam nadzieje ze mnie to ominie 🙂

To dobrze że nie jestem sama z tym piciem kawy 🙂 bo oczywiście na początku to nie brakowało osób które głupio mówili i pytali że ja pije kawę, czy jak mogę pić kawę i wogóle wkurzało mnie to jak nie wiem, jakby wszyscy wszystko wiedzieli najlepiej a ja jakbym nic nie widziała i tylko czekam aż ktoś mi coś podpowie 😞 zresztą do tej pory jest kilka jeszcze takich osób którym się wydaje, ciekawa jestem jak będzie po porodzie, wtedy zaczną się porady "od serca" 😞 ale nie chce mi sie o tym myśleć, dosyć o tym 🙂
a tera zpije sobie kompocik z wisienek i oglądam pogodę 🙂 no super zima sie zaczyna i zimno jest jak nie wiem, w weekend ma padać śnieg i maja być trudne warunki na drogach a my z dziewczynami jedziemy do ostrowa na 8 rano w sobotę i prowadzi taka moja koleżanka, która niby dobrze jeździ ale późno chamuje i bardzo podjeżdża do tyłów samochodów jak kogoś wyprzedza i trochę sie za bardzo rozpędza czasami więc się zaczynam bac co to będzie jeszcze jak będzie ślisko to już wogóle masakra 😞 a muszę jechać bo mamy prezentację jedną i jestem umówiona z wykładowcą na rozmowę 🙂

Witam dziewczyny 🙂 Bylam u lekarza w srode ale nie moglam sie dostac do kompa. Pisze wiec dzisiaj co i jak. Wszystko w sumie jest wporzadku waga pokazuje 60,5 kg. czyli teraz troszke przytylam bo poltorej kilograma na 3 tyg. Co do picia kawy ja mialam zalecana przez lekarza, bo jak mialam cisnienie za niskie to zle sie czolam, wiec kazal mi pic z jednej lyzeczki z mlekiem 🙂 i do tej pory jak czuje ze jest mi ciezko sennie to ta kawke wypijam ale staram sie jak najmniej. I nie zaszkodzilo to a pije caly czas od poczatku. Maly czuje sie bardzo dobrze. Dzisiaj od 3 rano juz mu akrobacje byly w glowie i musialam troszke na prawym boku sie polozyc i chyba troszke go to urazilo bo pchal w odwrotna zebym na plecach lezala. Zeby tylko mi z lewego boku tak juz nie zostalo bo caly czas w ta strone sie pcha. Kombinator. Ale niestety szyjka mi sie skraca. Wlasnie o to saczenie pytalam. I faktycznie mam sie oszczedzac wiec wczoraj caly dzien prawie lezalam bo jeszcze glowa mnie bolala. Ale mam nadzieje ze maly sie wstrzyma i doczeka do terminu. 🙂Pozdrawiam

Witajcie Malwinka ja mam to samo jesli chodzi o noc akrobacje na całego mały jakby juz rózki swe pokazywał hihi 🙂A tak co porabiacie ja dzis odwoziłam synka do przedszkola wiec odrazu poszłam pobrac kre bo miałm skierowanie a juz za tydz przeciez do lekarza musze pokazac wyniki 🙂a pozatym dzis dostałam jakiegos pałera moze przez to ze sie słonko pokazało i wysprzatałm całe mieszkanko 🙂co do mycia okien to mąz bedzie myc juz na swieta chyba ze bym chciała predzej urodzic to ja bym je umyła hehe bo raczej sie sprawdza 😁ale ja sie tak niespiesze niech jeszcze doczeka swego terminu 🙂a wy co porabiacie?Weronika zaraz sprawdze czy znam twojego męzusia 🙂

Renia no wlasnie to co to bedzie jak juz sie urodzą? A co porabiam hmm. Wlasnie obiad skonczylam w sumie musialam bo gazu mi braklo. Gdybym mogla bym butle przelozyla. Ale za ciezka jest i nie bede sie z nia szarpac. Mnie tez cos naszlo i posprzatalam kuchnie i pranie zrobilam teraz czekam az sie wyzmywa i porozkladam wszystko. A teraz porelaksuje sie troszke wypije ciepla herbatke i poleze sobie. 🙂 Pozdrawiam

Ja tam mówisz to ja tez teraz se poleze bo za półtora godz znów musze pedzic po synka do przedszkola a to urwis wec juz nie odpoczne hehe 🙂mam nadzieje ze ten drugi niebedzie taki 🙂czas pokaze do zobaczonka potem sie odezwe 🙂

jestem, chociaż miało mnie nie być 🙂 nie pojechałam do szkoły bo mie sie nie chciało i zmęczona byłam po wczorajszym, bo wogóle wczoraj byłam w pracy u dziewczyn na chwilę a potem poszłam na małe zakupy z mężem no i na wieczór jechałam do szkoły i ja prowadziłam i byłam zestresowana bo złe warunki były taka mgła jakaś i duży ruch na drodze a ja taki niedzielny kierowca jestem 🙂 no i dzisiaj siedzę w domu bo wieczorem ten niby bal 🙂 a teraz oglądam na tv4 galileo i zrobię sobie kawkęz mleczkiem i zjem batonika musli z nestle, polecam bardzo bo zastępują słodycze (które uwielbiam a muszę ograniczyć żeby nie wyglądać gorzej niż wyglądam) a są słodkie smaczne i zdrowe, bo mają kwas foliowy wapń żelazo i witaminy B1 B6 B12 i inne i maja mało kalorii 🙂

No doskonale ci erozumiem Weronisia niema sie co przemeczac 🙂Ja jezdze od rana bo juz kupujemy zabawki na swieta jak co roku zawsze wczesniej 🙂ja nazłosc byłam w tesco bo syn se zamówił jakies tam laboratorium z autek było w Tesco a juz jak nazłosc niema 😞pojechałm do cerfura a tam mnóstwo zabawek ta zabawka jest ale w tesco kosztowała150 zł a w cerfurze 200zł wiec jest tóznica.Poczekam moze rzuca jeszcze w tesco to kupie 🙂Pozatym czuje sie swietnie no i niedługo znów do lekarza Weronika ty tez idziesz 3go?ciekawe co tam nowego usłysze 🙂odezwe sie potem 🙂

hej dziewczynki. Ja juz mam dwa egzaminy za soba 🙂 cale szczescie zaliczone. I teraz slodkie enistwo meza zagnalam do sprzatania w kuchni a ja musze pepek zawiazac 🙂 bo wczoraj tyle siedzialam ze maly wieczorem za to sciskanie tak mi dal popalic ze az brzuch mnie bolal 🙂Milego dnia dziewczynki 🙂

• Mamusia
Witam mamuśki Nie ma nikogo o tej godzinie w niedziele i w sumie mnie to nie dziwi My czekamy za rosołkiem i drugim daniem i zmykamy do chrześniaka męża zawieźć prezent na święta a że mieszkają we wsi gdzie moi teście to i muszę również ich odwiedzić... A teściom prezentów nie robię bo w życiu od nich złamanej czekolady nie dostałam więc koniec dnia dziecka! Może się u nich wykąpie bo mają wannę to łatwiej mi będzie się ogolić bo u rodziców brodzik z hydromasażem więc masakra z goleniem 🤢 No bo jutro lekarz 🙂 Ja wyprałam wyprawkę dla małej jak wyjdzie ze szpitala bo dostała od chrzestnej na Mikołajki więc poprasuję i włożę do torby żeby była gotowa. Ostatnio moja siostra mi przepowiedziała, że urodzę 19 grudnia i w zasadzie głupie by to nie było bo i w ten dzień są urodziny Gabrieli więc dwie imprezy na raz byśmy obchodzili. A Wy kiedy macie najbliższe imieniny Skarbów swoich ??? Zmykam i zajrzę później zobaczyć czy któraś czatuje na forum. Malwinka super, że po lekarzu wszystko ok, a Ty Wera daj znać jak po imprezie 😉 Renia- z tymi zabawkami to jest masakra więc współczuję... Buziaki dwupaki 😜 😉 🙂

Hej dziewczynki, po imprezie super 🙂 nawet się troche wytańczyłam i nie było źle ale juz tak po północy czułam zmęczenie i siedziałam, i dałam radę w czerwonych wysokich kozaczkach 🙂 miałam półbuty na przebranie ale nie zmieniłam ich 🙂 byliśmy do 3 nad ranem a potem jeszce odwoziliśmy Karola kuzynkę i kolege więc w domu byliśmy po 4. A dzisiaj obudziałam się po 14-tej 🙂 i nie czuję się jakaś zmęczona tylko trochę brzuch mnie rwie w dół ale nie jest tak źle jak myślałam że będzie 🙂 zjadłam niedawno śniadanie i teraz czekam na karola bo poszedł mi coś kupić słodkiego 🙂
Renia idę do lekarza 3 grudnia czyli w piątek to będzie równo 36tydzień 🙂 zobaczymy co nowego a i muszę w czwartek zrobić morfologię 🙂 może już będę bardziej rozwarta przez ta imprezę 🙂 może to przyśpieszy mój poród żeby urodzić jeszcze przed świętami 🙂 jeszcze mam zjazd 11 grudnia no i na ten muszę jechać i zaczyna mi się wtedy 37 tc więc po zjeździe trzeba będzie się wziąć za przyspieszanie porodu 🙂 począwszy od tej najprzyjemniejszej metody po mycie okien w desperacji i szorowanie łazienki 🙂

Witajcie dziewczynki Weronisia ja tez ide w piatek i tez bedzie to 36tydz 🙂kurcze my mamy identycznie to mi lekarz obliczył na 30 grudnia ale mozna sie spodziewac 2 tyg wczesniej 🙂Super wyobras sobie ze utrzymuje kontak z kolezanka co rodziła w ten sam dzien juz 5,5 lat kontakt i sie spotykamy 🙂fajnie jak nasze dzieciaszki maja w ten sam dzien urodziny dokładnie 19 czerwca urodziłam 2005r 🙂dzis bylismy w gosciach i boli mnie bardzo krzyz a tak ogólnie jest ok 🙂

Witajcie dzieczyny no to mamy zime mam nadzieje ze was niezasypało? 🙂Kurcze straszna pogoda ja ganiałm po miescie ale stwierdziłam ze musze posiedziec w domciu bo strasznie slisko na nogach a autem to takie korki ze sie nieprzejedzie 🙂Jak sie czujecie ja dobrze własnie jem mandarynki 😁napiszcie co porabiacie?

Hej ja właśnie usiadłam przed kompem z kawką i pysznym ciastem mmm 🙂 z budyniem i wisienkami 🙂 no zima się zrobiła a ja miałam dzisiaj iść do nowej galerii bo w sobote otworzyli jakieś nowe sklepy i butiki 🙂 ale nie idę bo się gdzies wywalę albo co 🙂 wczoraj prasowałam do 1 godz w nocy i dzisiaj sobie posegregowałam i spakowałam wyprawkę dla córeczki i wyparzyłam wszystkie akcesoria i trochę spakowałam kosmetyki swoje do kosmetyczki, zostały mi takie co uzywam na codzień, i dokumenty sobi epokompletowałam 🙂
a Ty Renia już niedługo urodzisz Adasia bo śnieg już jest 🙂 tak mi się jakoś skojarzyło 🙂
a mój mąż pracuje w takiej firmie ogólnobudowlanej i drogowej i od dzisiaj mu się zaczęła akcja zimowa, bo jest jednym z tych kierowców którzy odśnieżają nasze drogi tylko że powiatowe i dzisiaj już odsnieża, czyli to znaczy że od teraz będzie musiał być w pełnej gotowości i nigdy nie wiadomo będzie kiedy będzie musiał jechać na akcję i po kilkanaście nieraz godzin odśnieżają, całlą noc, potem na 2 godz do domu i znowu cały dzień 😞 a ja w domu i czekam na poród bo w każdej chwili może nastąpić a jego może nie być wtedy kiedy będę go potrzebować 😞 zobaczymy jak to będzie, może akurat się uda że jak będę rodzić to nie będzie musiał jechac na akcję 🙂