Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Karolinka ja w dzien przykrywam kocykiem jak spi w łózeczku 🙂W nocy kołderka tak mi połozna kazała ale kazdy sam wie jak swojemu dziecku jest czy ciepło czy zimno wiem ze jak znami spał to sie przegrzewał bo mu potówki wychodziły dlatego go przenieslismy do siebie i zauazyłam ze niechciał spac w łózeczku na płasko choc powinniem wiec po materacyk podłozyłam cienka poduszke ma lekko uniesione ale troszke i spi jak suseł wczoraj jak zasnoł koło21ej to spał do pierwsze a teraz spi od 12tej wiec działa bo wczesniej ciagle płakał 🙂Natalka ja tez miałam takie bóle jak na okres sa to przepowiadajace czyli juz tuz tuz zbliza sie poród 🤪

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Natalka1991 napisał(a):
hehe no niby tuż tuż a mnie już z 2 tyg tak pobolewa ... czyli te skurcze prawdziwe są podobne do tego co teraz mnie pobolewa tak??

bedzie cie pobolewalo jak na okres. U mnie bylo tak ze bolalo jak podczas okresu i napinanie brzucha. Kiedy masz takie pobolewania sprawdz czy napina ci sie brzuch i patrz na zegarek. U mnie w dniu porodu bylo to 40 sek skurcz i co 3 min. a wczesniej mialam co 12 minut co 8. roznie ale gdy byl porod byly regolarne. ale i tak zakonczylo sie cc. Zaproszenie wyslalam na nk 🙂

Dziewczyny jak was brzuch pobolewa to znaczy że juz poród powoli sie zbliza, a jak zacznie was mocnie boleć niż pobolewać to znaczy ze juz coś się zaczyna 🙂 ja przynajmeij tak miałam 🙂
a ja agatkę przykrywam kocykiem cieplutkim 🙂 pokupowałam kołderki poszewki itd ale wogóle tego nie używam, ma materacyk na nim taką ceratkę żeby nie przemókł materac na to prześcieradło i położyłam taki cienki polarowy kocyk na prześcieradło, a śpi w rożku jeszcze chociaż nie zawsze i przykrywam ją kocykiem, dziecko ma cieplutko bo przecież jest ciepło w pokoju ok 22 stopni to kocyk jest naprawdę wystarczający wg mnie 🙂 kołderkę zostawię na później 🙂 bo mam ta wiekszą 100x140 więc nie zmarnuje się 🙂 i bez poduszki oczywiście śpi na płasko, z tym że zrobiłam jej taki lekki spadek żeby główkę miała wyżej, łóżeczko jest przechylone bo ulewa jej sie czasami i mi tak położna podpowiedział żeby coś podłożyć pod nóżki od łóżeczka albo pod materac żeby dziecko leżało trochę pod kątek ale na płasko 🙂
a my używamy pieluszek babydream najczęściej bo sa najtańsze i bardzo dobre polecam (dostępne tylko w rossmannie) albo huggiesy i happy dostaliśmy też i używamy 🙂 jeśli miałabym wybrac które są najlepsze to chyba happy bo są takie fajne w obsłudze i wygodne 🙂 no i babydream też są fajne i tanie, a te huggiesy jakoś mi tak się wydają bardzo miękkie że oceniam je na mniej ale była kiedyś okazja w tesco i kupiłam były gigapaczki 130szt za 56zł 🙂 a chusteczki mam też babydream z rossmanna (cena ok 3,50zł za 80szt) i kosmetyki też mam z babydream 🙂 żel i szampon w1, oliwka, krem przeciw odparzeniom, krem na każdą pogodę 🙂

A i byłysmy dzisiaj na bioderkach w szpitalu n apoznańskiej 🙂 i wszystko ok, oba bioderka są w porządku i nic więcej nie wiem bo nic lekarz więcej nie powiedział 🙂 ale to dobrze przynajmniej jakby coś było nie tak to by coś zalecił, poszło w miarę szybko i sprawnie, nie było czekania i jakiś niepotrzebnych pierduł 🙂 był lekarz Mariusz Kurpik i taki mily był dla nas bardzo uprzejmy aż było to dla mnie dziwne 🙂 i wogóle jak tam czekałyśmy to wszystkie dzieci wchodziły pokolei a po nas wyszedł i zapytał czy Agata Chabierska jest i która to? i zaprosił nas 🙂 nie wiem czemu tak zrobił, tak jakby czekał na nas 🙂 ale to takie miłe było, poczułam się wyróżniona 🙂

ja niewiem co i jak. Bo maly niewiadomo ile jeszcze w szpitalu zostanie a juz 2 tyg bedzie mial. Powinnam zadzwonic i umowic go na bioderka czy raczej czekac za wypisem ze szpitala???

Lepiej teraz sobie zadzwoń i umów się na bioderka, jak chcesz to mogę podać Ci nr tel na kwiatową i do szpitala 🙂 bo i tak każde dziecko profilaktycznie musi przejść te badania a je trzeba przeprowadzić ok 6 tyg życia 🙂 a sa bardzo pozajmowane terminy, a kiedy wyjdziesz i tak będziesz miała zalecenia żeby iść na kontrolę stawów biodrowych 🙂

• Mamusia
No Kochane ja jutro idę do szpitala 😞 jesli bedzie decyzja o cesarce to zostane już na dłuuuużej bo cesara zostanie wykonana w poniedziałek...masakra, bo mam stracha jak cholera !!! po wizycie mąż zabrał mnie do mc'donaldsa zebym mogła zapchać sie fast foodem he he, bo nie wiadomo kiedy kolejna okazja sie przytrafi!

karolina zazdroszczę Ci ... już chociaż wiesz że najdalej w pon będziesz miała dzidziusia przy sobie a ja ... wrrr ja w pon mam wizytę ... a czemu do szpitala Cię wysyła?

• Mamusia
o ile bedzie cesarka bo jesli nie to nie wiem kiedy wyjde no i nie wiadomo kiedy Mała bedzie chciała wyjsc z brzucha....wysyła mnie do szpitala bo mam miec wszystkie badania kontrolnie wykonane, no i bede miec ta konsultacje okulistyczna która zadecyduje w jaki sposób moj Maluszek opusci brzuch, ja tam wole naturalny poród! także jutro z rana zabieram całą torbę i pedze...

Ja byłam tez wczesniej w szpitalu bo miałam skoki cisnienia w 40 tyg ciazy 🙂Myslałm ze mi wywołaja poród a oni chcieli mnie do domu wysłac a ze wzieły mnie skórcze po dwóch dniach na patologi wiec zostałm i wrócilismy juz we dwóch do domciu i całe szczescie 😜bo juz bym niechciała drugi raz tam wracac 😜

no nie mam pojęcia ale przecież tak to od początku to też chodziłam prywatnie i na kasę ... u jakoś Jakubek mnie nigdzie nie kierował no fakt teraz już z 2 msc nie byłam no ale jednak

ehhh zdenerwowałam się wy to już macie swoje maluszki i lada moment będziecie mieć a mnie jak nic nie brało tak nie bierze wrrrr .... ta końcówka jest najgorsza:P

Na patologi jest ok duzo osób sie pozna i duzo mozna sie od innych dziewczyn dowiedziec.Rózne są zmiany jest dobra i zła.Pamietam jak przyjmowali dziewczynę i doktórka wzieła jej torbe i rzuciła na srodku korytarza i powiedziała ja słuzacą nie jestem i ta biedna dziewczyna na tych ostatnich nogach tachała ta torbe swoja chocuaz ja tez musiałam ale to była wredna baba 😠

ja chodziłam tylko prywatnie i tez mnie nie wysyłał lekarz do szpitala na żadne badania, nie wiem od czego to zależy. A pewnie tak poprostu będziesz miała jakieś badania, jak nie bedziesz miala żadnych skurczy jeszcze to nie będziesz rodzić, a jeśli okulistyczne sprawy nie pozwolą na naturalny poród to zaplanuja Ci cesarkę, i zazwyczaj to jest 1-2 tyg przed terminem 🙂 moja kuzynka też miała coś właśnie z oczami ze nie mogła rodzic naturalnie i od dłuższego czasu przed porodem wiedziała już że będzie miala cesarkę, bo gdyby naturalnie rodziła to by jej sie odkleiła siatkówka czy rogówka nie wiem do końca, więc jak lekarz zadecyduje cc to zrobią to dla Waszego dobra 🙂 ja też całą ciążę byłam nastawiona i chcialam rodzić naturalnie ale w ostatniej chwili zadecydowali o cc bo było zagrożenie życia dziecka, i nie ma co sie przejmować, ważne żeby urodzić i miec to za sobą, nie nastawiaj się na sn 🙂 po cc nie jest tak źle 🙂 oczywiście 2 pierwsze dni to boli mocno brzuch ale to też ma swoje dobre i złe srtony jak naturalny 🙂

Ja urodziłam w 40 i 2 dni pamietam jak mówiłam ze mam chyba skórcze i podłaczyli mnie pod KTG zeby sprawdzic czy to prawda ze te skórcze sa i juz sie zwijałam na łózku z bólu a przyszła jakas małpa 😠i spojrzała i powiedziała co to są za skurczyki to myslałm ze ja zabije a mnie juz tak bolało 😞

• Mamusia
w sumie to wiem jak boli brzuch po operacji bo miałam rok temu usuwane kamienie także czułam jakbym miała cały brzuch rozpruty i jeszcze dwa dni chodziłam z drenażem który przyrosnał do rany i przy wyjmowaniu ból był niesamowity, także wszystko można przeżyć 🤔 ale wiecie jak to jest nerwy zawsze są, także pewnie nie zasne dziś w nocy bo bede mysleć o jutrzejszym dniu!