Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Aniu za zaproszenie ale dzis jedziemy na małe zakupy jak maż wróci z pracy ale innym razem z miła chencią dzieciaszki sie by pobawiły a my bysmy se pogadały 🙂

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
I ja sie melduje my dzisiaj troszke pospalismy 🙃Ide troszke ogarnac mieszkanko i na małe zakupy jesli oczywiscie mój zostanie z małym bo od wczoraj ma jakiegos focha ale co zrobic i facet przechodzi ciezkie dni 😮a tak poza tym to pogoda masakra nie chce mi sie tez nic robic 😉uciekam sprzatac ale cały czas zagladam wiec pisac;

• Mamusia
U nas tez Reniu jednak bajkoland dzis nie wypali-chlopaki sie nastawili,ze chca isc do kina na ta bajke auta 2.Alan nie byl nigdy w kinie wiec bedzie mial atrakcje 😉 Nastepnym razem koniecznie musimy sie spisac do tego bajkolandu-napewno chlopaki by sobie razem pobiegali 😉jak bedzie jeszcze chlodny dzionek to mam nadzieje ze sie spiszemy 🙂))a moze jeszcze ktos sie z nami wybierze 🙂chociaz dziewczyny maja za malutkie malenstwa,chyba ze Ulcia z coreczka 🙂))))
Ula kiedy jedziesz w moje okolice????? Moze w koncu zajrzysz do nas??????

No mój Kacper uwielbia ta bajke i tez kiedy musimy z nim isc do kina bo był chyba tylko 2 razy i to z przedszkolem 🙂Jesli o bajkoland chodzi to jeszcze sie spiszemy 🙂Pogoda paskudna i zimno 😞

• Mamusia
Wszystko by bylo super,zeby to kino nie bylo tak drogie 😠 wyprawa rodzinna to okolo 65 zl za poltora godziny 😠jak jeszcze maly wytrzyma to bedzie pewnie cud 😆 chyba ze tz nakupi mu do tego tone slodyczy to bedzie dobrze hihihi

No napewno wydatek a mój tez jeszcze by chciał popcorn i do tego cole to wyniesie 100zł 🤪h 🤪 🤪heheCzego sie nie zrobi dla naszy 🤪ch pociech 😜Ide bo mój mały dzis steka i co chwile se tu zaglądam Aniu a powiedz boisz sie troszke porodu ja wiesz jak to jest?

• Mamusia
Aniu nie mam kiedy wybrac sie w twoje okolice wiesz jaka jest wyprawa z 2 dzieci na dodatek z niemowlakiem a zreszta jeszcze nie wiesz ale sama nie długo sie przekonasz ale za to ty jeszcze mozesz swobodnie sie poruszac wiec ja zapraszam na kawe a do ciebie tez napewno kiedys sie wybiore 😉

• Mamusia
Tak wlasnie jest Reniu dla mojego popcorn,cola i pewnie jeszcze czipsy to glowna najwazniejsza atrakcja a znajac mojego meza to dostanie wszystko na co ma ochote 🙂)Ostatnio codziennie bardzo chetnie jezdzi z mezem na rybki-siedza tam z 2 godziny maksymalnie a ja dopiero wczoraj sie dowiedzialam na czym ta wyprawa polega-robia sobie piknik typu cola czipsy lody i wracaja do domu,oczywiscie nigdy jeszcze ryby nie przywiezli.Brak slow na tych facetow 😆 maz niestety ulega mu zawsze i wszedzie.Reniu troszke sie boje porodu bo wiem co mnie czeka 🤨tylko staram sobie przypominac tylko te lepsze-przyjemniejsze chwile 🙃i tak sie pocieszam.Bardziej boje sie czy sobie pozniej z tym wszystkim dam rade.Mam nadzieje ze nie bedzie maluszek mial kolek itd,przezywam jak maly bedzie reagowal i wogole zeby to wszystko pogodzic ze soba,ale pewnie przed czasem kazdy ma takie watpliowosci a pozniej w rzeczywistosci wszystko sie jakos uklada 😉 😉 😉

Witam kobietki, Leer pytałaś o kosmetyki - ja używam kosmetyków firmy Babydream dostępnych w Rossmannie 🙂 sa o wiele tańsze niż inne i dobrej jakości, mi jak najbardziej odpowiadają (tzn. Agatce odpowiadają) i mamy m.in.: żel do mycia i szampon 2w1 z pompką 500ml kosztuje ok 10zł, oliwka chyba 200ml za 5zł, krem przeciw odparzeniom 200ml za 8zł i krem z filtrem na słońce 100 czy 75ml za 13zł 🙂 bardzo dobre kosmetyki, nie uczulają, są bezzapachowe, bez żadnych tam ulepszaczy ani innych zbednych składników, uzywamy też z tej firmy chusteczek nawilżających i pieluchy 🙂 chusteczki 80szt kosztują 4,50zł a pieluchy np "trójki" 46szt za 20zł 🙂 a i mam jeszcze krem/maść Linomag na odparzenia bo czasami Agatce robią sie odparzenia na szyjce gdzie nie dochodzi powietrze na zgięciu a gromadzi sie pot, mleko i ślina i pomaga 🙂 to tyle 🙂

• Mamusia
mamusia122 napisał(a):
Kobietki napiszcie mi czy wasze dzieci miały ciemieniuche i czym smarowałyscie bo mój mały ma i nie wiem czym smarowac czy w ogole cos jest na to bo mojej Oli smarowałam oliwka i wyczesywałam;Ach zawsze cos 🤨

My używaliśmy kremu MUSTELA 🙂 Oliwka nie pomogła a wręcz Pediatra Gabi powiedziała że on zamyka pory wiec efekt jest odwrotny !! Spróbuj tej Musteli i nie używaj oliwki. Choć na każde dziecko może działać coś innego... 🙂

• Mamusia
Pieluch używam Babydream, teraz Huggies'ów ale najbardziej lubię Pampersy 😁
Chusteczki tylko Pampers Sensitive bo często są w promocji w granicach 4-4.5 zł za paczkę 🙂
Płyn do kąpieli Nivea 2 w 1 z szamponem 🙂 Z tej samej firmy Krem z filtrem na słoneczko 😉
Przeciw odparzeniom używam Sudocremu i czasem Linomagu 🙂

• Mamusia
Moja marudziła dzisiaj bo śpiąca a spać nie mogła biedulka, dwa razy po ok godzince na spacerze i efekt taki że od 19:30 już śpi, a wypiła 120 ml mleka z kleikiem 🙂 Wczoraj po takiej porcji obudziła się po 8 godzinach na kolejną butlę więc ciekawe jak będzie dzisiaj 🤪 😉 Mąż w domu więc on wstaje do małej więc mogę się w końcu wyspać 😜 Ale to chyba jeden z nielicznych plusów karmienia butlą... 🤔 Mam nadzieję, że wkrótce będzie ich więcej i powiem z pełną świadomością, że nie żałuję podjętej decyzji odnośnie odstawienia od piersi... Teraz też nie żałuję ale tęsknota jest nadal... 🤨 Mam ochotę na jakiś malutki % żeby się odstresować bo codziennie mam taką chwilę że płaczę z tego powodu 😞

• Mamusia
Hej kobiety tu znów pusto zastanawiam sie czy z tego forum cos jeszcze bedzie a szkoda; 😞my dzisiaj po szczepieniu mały płakał ale teraz spi sobie troszke marudny ale jak to po szczepieniu i wazy 6900 i pani doktor powiedziała ze mało przybiera na wadze bo przez miesiac przytył tylko kilogram i powiedziała ze to jest najnizsza norma 🥴ach zawsze cos a co u was pisac bo zastanawiam sie czy nie likwidowac profilu skoro nic sie tu nie dzieje;A co z Ewcia nic sie nie odzywa?; 🤨

• Mamusia
mamusia122 napisał(a):
Hej kobiety tu znów pusto zastanawiam sie czy z tego forum cos jeszcze bedzie a szkoda; 😞my dzisiaj po szczepieniu mały płakał ale teraz spi sobie troszke marudny ale jak to po szczepieniu i wazy 6900 i pani doktor powiedziała ze mało przybiera na wadze bo przez miesiac przytył tylko kilogram i powiedziała ze to jest najnizsza norma 🥴ach zawsze cos a co u was pisac bo zastanawiam sie czy nie likwidowac profilu skoro nic sie tu nie dzieje;A co z Ewcia nic sie nie odzywa?; 🤨

Czy ja wiem, czy 1 kg to mało w ciągu miesiąca?? To mnie zdziwiłaś... Mi lekarz nic nie mówił jak byliśmy a ostatnio w ciągu miesiąca z kawałkiem przybrała Gabi tylko 600 gram 🤔 No ale powiedziała że jest ok 🙂

• Mamusia
Ulu
Moja Natalia waży 6250 i pediatra powiedziała że super, nawet podkresliła że bardzo dobrze wygląda i że będziemy ja odchudzac jak zacznie chodzić 🤨
Dziecj chyba do 4 miesiąca powinny 1 kg 1,5 na miesiąc przybierac, a potem po pol kilograma

• Mamusia
sens napisał(a):
Ulu
Moja Natalia waży 6250 i pediatra powiedziała że super, nawet podkresliła że bardzo dobrze wygląda i że będziemy ja odchudzac jak zacznie chodzić 🤨
Dziecj chyba do 4 miesiąca powinny 1 kg 1,5 na miesiąc przybierac, a potem po pol kilograma

A to mnie oświeciłaś 🤪 Rzeczywiście moja przybierała 1,5 kg wcześniej a teraz się zdziwiłam że tylko 600 g ale widzę że piszesz, że jest tak wg normy to się ucieszyłam 🙂 Moja waży 9 kg także mam nadzieję, że przy raczkowaniu i chodzeniu trochę ciałka spali hehe

• Mamusia
No to kobietki mnie troszke pocieszyłyscie czyli nie musze sie tak stresowac powiem wam szczerze ze mój Patryk jest długi wiec u niego tego ciałka nie ma jak u nie ktorych dzieci ze sa fałdki ale skoro tak mowicie to sie ciesze; a tak w ogole to musze wam powiedziec ze zaczełam dawac mu juz wszystkie deserki od 4 miesiaca i mleczko zasypuje kaszka smakowa i je ze smakiem i nic mu nie jest 🙃i nawet jak powiedziałam pani doktor ze mu juz daje takie rzeczy to powiedziała ze jesli to toleruje to ok mozna mu podawac 😜a on jest szczesliwy i co jeszcze moje malenstwo ma tak nabrzmiałe dziasełka ze lekarka stwierdziła ze mozemy niedługo spodziewac sie zabka a ja na to juz a ona stwierdziła ze zabki ksiazek nie czytaja i teraz jest wszystko szybciej 🤪i dlatego jest taki marudny i ostatnio miał lekkie rozwolnienie i stan podgoraczkowy 🥴a co u was i u waszych pociech? 😉

Hej, moja Agatka na każdej szcepionce waży niecały kilogram więcej, więc co 7 tyg przybiera 800-900g i lekarz mówi że wszystko jest dobrze, że ładnie waży, że w normie 🙂 nie stresuj sie, pewnie co lekarz to inna opinia. Miesiąc temu Agatka ważyła 6800g i miała wtedy 5 m-cy, a na następnej pewnie będzie ważyła ok 7600g bo mniej więcej tyle przybiera 🙂

• Mamusia
Ja to się martwie ze moja za szybko rośnie bo na 3 miesiące podwoiła wagę urodzinową a norma jest że od 4 do 6 miesiecy. No ale cóż taka jej uroda 🙂, dobrze że jest tez długa przez 3 miesiące urosła 15 cm 🤪